AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 352

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lut 2008, 23:54

Ewa_ pisze: ehh Sad
Skręcona kostka przy obecnym poziomie medycyny to drobnostka, dwa dni przerwy w treningach góra.
Więc bądźmy optymistami ;)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 03 lut 2008, 23:59

L'entita` dell'infortunio di Alexandre Pato, costretto ad abbandonare il terreno del Franchi anzitempo per una distorsione alla caviglia, verra` valutata nelle prossime 48 ore.
Na oficjalnej pokazał się taki oto news. Za 48 godzin mają dać znać co z Pato ;)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 lut 2008, 0:05

Nie wiem Wilmore gdzie widziales te rewelacyjne pilki Pirlo.Moj telewizor nie jest juz pierwszej mlodosci ale bym raczej ich nie przeoczyl na dodatek ze zagral ich mase jak twierdzisz.
Moim zdaniem bardzo przecietny mecz naszego dyrygenta.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 lut 2008, 0:48

Chlopaczek pisze: Moim zdaniem bardzo przecietny mecz naszego dyrygenta.
Świetnie rozciągał grę - zauważa, że Oddo jest niepilnowany, że Gilardino może wyjść na pozycję, że Kaka zaczyna sprint... Nie muszę Ci raczej mówić, że Pirlo to piłkarz zaliczający mało asyst, a wiele efektywnych podań, bo to na pewno wiesz - nie od wczoraj on tak gra.
A to, że Gilardino podania "palił", Kaka piłkę często tracił (choć wyraźnie wraca do formy), albo do niej nie dobiegał, zaś Oddo dośrodkowywał na rzut rożny, to już nie wina Pirlo - odbiega on oczywiście od dyspozycji z MŚ, ale jest o wiele lepszy, niż ostatnio. Dzięki niemu właśnie dzisiejsza gra w drugiej połowie była o wiele płynniejsza - Pirlo też zaczął grać lepiej, a to on jest kluczowym piłkarzem w Milanie u Ancelottiego. Kiedy w drugiej części gry wskoczył na swój poziom, to wiele dał ekipie.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 lut 2008, 0:50

Ewa pisze:A dlaczego to?
To takie oczywiste że życzymy mu jak najlepiej więc po co pisać :)

Oglądając spokojnie powtórkę i przyglądając się temu zdjęciu na 100% nie zerwał żadnych wiązadeł bo skręcenie było za słabe, ja dotknąłem kostką ziemi i przy polskiej medycynie siedziałem 1,5 miesiąca w gipsie ale zerwałem torebkę stawową, z Pato nie będzie tak źle.

Czeka nas ważne 48 godzin.

Cieszy mnie wypowiedź Carlo odnośnie Kalaca, jak widać nie ma zamiaru go sadzać na ławce i dobrze mi z tym.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 lut 2008, 1:14

Toz mysle o tym o czym Ty mowisz Wilmore i wlasnie tego nie widzialem.
Nie widzialem tego co jest wizytowka Pirlo czyli rozsadnych zmian ciezaru gry tudziez dlugich podan za linie obroncow rywali do naszych bocznych defensorow ktore koncza sie dosrodkowaniami rzeczonych.
Widzialem duzo pilek po ziemi do najblizszego kolegi i ani jednego prostopadlego podania.Nie zauwazylem rowniez zeby Pirlo zbytnio sie dzisiaj udzielal w defensywie chociaz pare razy pokazal cos co umie doskonale - przytrzymac pilke jedno drugie koleczko zamarkowanie zwodu w jedna strone i pojscie w druga.

Konkludujac naturalnie mial swoj udzial przy bramce bo to chyba on zagral ladnie do Kaki ktory odegral do Pirlo.Tak samo jak Kace nie wystawie dobrej noty za to jedno zagranie i powolne lapanie rytmu az do momentu zejscia tak samo Pirlo niczym mnie dzisiaj nie zachwycil.Ani on ani Kaka nie ciagneli gry Milanu (o Seedorfie nawet nie wspomne).Zapewne zalozenia taktyczne Carlo ograniczaly ich w pewnym stopniu jednakze dla pilkarzy tej klasy nie powinno to byc wiekszym problemem.

Zreszta ogolnie pierwsze noty za ten mecz dla naszych pilkarzy bez szalu z tego co widze.
Kalac - 9, Oddo - 5.5, Nesta - 6.5, Kaladze - 6.5, Maldini - 5, Ambrosini - 5.5, Pirlo - 6, Brocchi - 5, Seedorf - 6, Kakà - 6.5, Gilardino - 5.5, Pato - 8, Emerson - 6, Favalli - 6.

Nasza pomoc bardzo przecietnie zeby nie powiedziec slabo co oddaje rzeczywistosc i przebieg wczorajszego meczu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 lut 2008, 8:24

Seedorf nie dosc ze bez formy to jeszczefochy pokazuje a Carletto i tak go nie posadzi.najgorsze jest to ze Milan teraz liczy na 18 latka ktory doznal kontuzji(oby nie groznej) a za tydzien w ataku zagra Ambrosini i bedzie posmiewsiko.tak wlasnie jest madry nasz zaradz a pozniej zwalac wszytko na trenera na sedziow i na Bóg wie kogo.zal jak sobie przypomne ten Milan z przed 2-3 lat ktory mial swoj styl i we Wloszech loil kazdego a jak popatrze na ten terazniejszy to...

PS
Seedorf - 6 nota?najgorszy w druzynie kilka wykopow do tyl bezproduktywny.zasluzyl na jakies 4

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lut 2008, 18:38

Pato wypada na miesiac . Szczerze mowiac nie lubie Milanu jak i calej ligi wloskiej, ale szkoda ze nie bedzie gral przez tak dlugi czas :-/

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 04 lut 2008, 19:14

boskigonzo, zastanawiam się skąd masz takie info. Przecież oficjalna strona Milanu nadal milczy, klub nie wydał oświadczenia w tej sprawie. Skoro powiedzieli, że będzie wiadomo w ciągu 48 h co z Pato, to skąd niby prasa może wiedzieć już po niecałych 24 h od zakończenia meczu?! Poczekajmy lepiej na oficjalkę :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lut 2008, 19:20

Na stronie glownej jest :P tzn. pilka.pl :) Zrodla niestety nie moge zweryfikowac bo jak juz mowilem nie za bardzo interesuje mnie wloski futbol. Jesli sadzisz ze zrodlo ssie palke to popraw mnie :P Szczerze mowiac to jestem ciekaw bardzo czy Pato jesli szybko by wrocil utrzymalby ta forme strzelecka...

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 04 lut 2008, 19:26

Nie wiem czy źródło ssie ;) Widziałam już dzisiaj kilka wersji tego jak długo potrwa przerwa Pato, od 2 do 4 tygodni. Dla mnie najważniejsze w tym wypadku jest to, co napiszą na oficjalnej stronie Milanu ;) (chociaż raz się już nacięłam na info na oficjalnej odnośnie Suazo ;) - i pewnie nie tylko ja ;)). Poczekajmy jeszcze te 24 h i będzie wszystko wiadome :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lut 2008, 15:28

A co jest z Kaką ? Bo tu sie słyszy O Gattuso, o Pato, Ronaldo, Inzaghim, a o Kace chyba wsyzscy milczą ... dzis Corriere dello Sport [ponoć] podaje, ze Kaka moze nawet 4 miesiące pauzować :shock:

Co jest z tym waszym MilanLab ?
Podobno jakiś tam lekarz powiedział, ze to nic poważnego. No, ale jakby to było takie nic, to tych 4 miesiąców nikt by sobie chyba nie wymyślił.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2008, 15:33 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lut 2008, 15:33

fieldy pisze:A co jest z Kaką ?
Zdrów, trenuje normalnie, gra przeciętnie.
Nie wiem, skąd wytrzasnąłeś swoje informacje o pauzowaniu przez cztery miesiące, to jakaś totalna bzdura.
Ciekaw jestem, czy on w ogóle ma jakiś uraz, bo na to też nic na razie nie wskazuje.
Pato ma być gotów na Arsenal, Ronaldo NAJPÓŹNIEJ na Arsenal, Inzaghi być może również, tak samo Gattuso (najnowsze wiadomości ze sports.it).
A Corriere dello Sport to szmatławiec. Przykre, jak bardzo się zeszmacił, ale cóż... Nie warto go czytać, szukają sensacji na siłę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lut 2008, 15:35

Wilmore pisze:A Corriere dello Sport to szmatławiec. Przykre, jak bardzo się zeszmacił, ale cóż... Nie warto go czytać, szukają sensacji na siłę
być może, media we włoszech nie są mi znane w ogóle, dlatego pytam czy to wszystko prawda.
Podobno Kaka już jakiś czas grał na lekach, bo coś mial z kolanem - no i w ostatnim meczu już leki nie wystarczyły.
Takie chodzą słuchy, ze ma długo pauzować. Jeśli nie - też dobrze, bedzie większa satysfakcja jak Arsenal ich pokona z Kaką w składzie :P

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 05 lut 2008, 15:48

Kolejne wieści dotyczące naszych kontuzjowanych graczy są coraz bardziej optymistyczne. Jeśli nie przydarzą się nowe kontuzje to byc może na mecz z Arsenalem Carlo będzie miał do wyboru wszystkich piłkarzy z Gattuso i Pato na czele :) Ach już się nie mogę doczekac tych spotkań z młodzieżą Wengera - nie ukrywam, że kiedy patrzę na grę tego zespołu to czuje ogromny podziw, grają niesamowicie ładnie dla oka , a do tego skutecznie. Z drugiej strony myślę, że teraz nie wygrywa się grając ładnie i efektownie tylko do bólu efektywnie i taktycznie. Szkoda, że takie spotkanie odbędzie się już w 1/8 finału, będzie mi brakowac Arsenalu w dalszej rundzie LM :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”