Oficjalne składy na dzisiejszy mecz, który będzie miał miejsce już za pół godziny.AC MILAN: Kalac; Oddo, Nesta, Kaladze, Favalli; Gattuso, Pirlo, Emerson; Kakà; Pato, Gilardino.
REGGINA: Campagnalo; Lanzaro, Cirillo, Aronica; Alvarez, Cascione, Cozza, Modesto; Vigiani, Missiroli; Ceravolo.
W obronie widzę powrót Favalliego do składu, Maldini najwyraźniej nie wytrzymuje wysiłku, w pomocy za Ambrosiniego wchodzi nieszczęsny Emerson, wolałbym Gourcuffa, ale cóż... Mecz może okazać się trudniejszy, niż się spodziewam, więc Brazylijczyk może mieć parę okazji do interwencji. Na ławce usiadł Seedorf - zmęczenie? Konflikt? Według mnie po prostu to efekt słabszej dyspozycji Holendra w ostatnich tygodniach i jego braku ambicji na boisku - dlatego właśnie chciałbym zobaczyć Gourcuffa, żeby Clarence widział, że komuś się czasem chce grać w Milanie w Serie A. Gramy dawno nie używanym ustawieniem 1-4-3-1-2, nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio go używaliśmy - jeszcze przed odejściem Shevy dłuższy czas. Nie podobają mi się te rotacje w taktyce, bo o ile większość składu jest ładnie zgrana, to jednak Pato na korzyść to może nie wyjść - oby dziś współpraca z Gilardino była jak najlepsza, mam nadzieję zobaczyć Yoanna, jednak w drugiej połowie pewnie zejdzie Pato i wejdzie Seedorf, stara gwardia, jako kolejny pomocnik, Gilardino powinien rozegrać cały mecz.
Nie mam złudzeń, że mecz musimy wygrać, ostatnio na wyjeździe daliśmy plamę z Atalantą, musimy zdobyć trzy punkty, tym bardziej, że przeciwnik niezbyt wymagający - acz Modesto czy Ceravolo potrafią błysnąć od czasu do czasu..
Forza Milan!