AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 348

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sty 2008, 20:56

AC MILAN: Kalac; Oddo, Nesta, Kaladze, Favalli; Gattuso, Pirlo, Emerson; Kakà; Pato, Gilardino.

REGGINA: Campagnalo; Lanzaro, Cirillo, Aronica; Alvarez, Cascione, Cozza, Modesto; Vigiani, Missiroli; Ceravolo.
Oficjalne składy na dzisiejszy mecz, który będzie miał miejsce już za pół godziny.
W obronie widzę powrót Favalliego do składu, Maldini najwyraźniej nie wytrzymuje wysiłku, w pomocy za Ambrosiniego wchodzi nieszczęsny Emerson, wolałbym Gourcuffa, ale cóż... Mecz może okazać się trudniejszy, niż się spodziewam, więc Brazylijczyk może mieć parę okazji do interwencji. Na ławce usiadł Seedorf - zmęczenie? Konflikt? Według mnie po prostu to efekt słabszej dyspozycji Holendra w ostatnich tygodniach i jego braku ambicji na boisku - dlatego właśnie chciałbym zobaczyć Gourcuffa, żeby Clarence widział, że komuś się czasem chce grać w Milanie w Serie A. Gramy dawno nie używanym ustawieniem 1-4-3-1-2, nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio go używaliśmy - jeszcze przed odejściem Shevy dłuższy czas. Nie podobają mi się te rotacje w taktyce, bo o ile większość składu jest ładnie zgrana, to jednak Pato na korzyść to może nie wyjść - oby dziś współpraca z Gilardino była jak najlepsza, mam nadzieję zobaczyć Yoanna, jednak w drugiej połowie pewnie zejdzie Pato i wejdzie Seedorf, stara gwardia, jako kolejny pomocnik, Gilardino powinien rozegrać cały mecz.
Nie mam złudzeń, że mecz musimy wygrać, ostatnio na wyjeździe daliśmy plamę z Atalantą, musimy zdobyć trzy punkty, tym bardziej, że przeciwnik niezbyt wymagający - acz Modesto czy Ceravolo potrafią błysnąć od czasu do czasu..

Forza Milan!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sty 2008, 22:50

Do przerwy 0:1 dla Milanu po bramce Gilardino w 18 minucie.
Po raz pierwszy mnie od miesięcy mogę oglądać Milan i nie mogę, bo mi sieć odmawia posłuszeństwa.
Ale nawet internet nie przeszkodzi fanatykowi oglądać spotkanie, po 67 minutach starań wlazłem wreszcie na ppmate i udało mi się mecz odpalić.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 30 sty 2008, 23:19

3 punkty są!..

Gila znowu przesadza o wyniku meczu.
Ale ta Reggina to farta miala o ja cie piernicze tak samo pierniczeni sa nasi grajki co tych sytuacji nie trafili a sczegolnie Pato ktory mial takie naciagane sam na sam i "strzelil" tak jakby podawal do wlasnego bramkarza.

Pod koniec kilka razy serce mocniej zabilo jak Reggina ruszala do kontry.

Oby te 3 punkty byly rowniez Fiorentiną .

Forza Milan!!!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 sty 2008, 23:21

Ważne punkty ale jeszcze ważniejsze to pokonać Fiorentinę.

Skuteczność znów dała znać o sobie, 0:1 to najniższy wymiar kary. Mogło być spokojnie 0:4. Okazje marnował tak samo Gila jak i Pato ale Włoch miał więcej sytuacji bramkowych.

Forza Milan \o/

Awatar użytkownika
Victor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Victor » 31 sty 2008, 1:15

Bardzo się cieszę, że Milaniści wygrali. Jestem także niezmiernie zadowolony z decyzji Ancelottiego, który wystawił swoich dwóch, jedynych napastników.
Jak widać to się opłaciło, dając nam kolejne zwycięstwo. 4 miejsce w Serie jest już w zasięgu ręki, wystarczy tylko czekać :o

p.s
Gorąco witam wszystkich, to jest mój pierwszy post na tym forum :)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sty 2008, 15:32

Chcialbym poruszyc pewna kwestie jaka sa zawodnicy Milanu na wypozyczeniach i co o nich sadzicie tzn. czy ktorys ma szanse grac w Milanie .

Więc tak:
Nicola Pozzi(Empoli) ,Lino Marzoratti(Empoli) ,Ignazio Abate(Empoli) ,Luca Antonini(Empoli) ,Christian Abbiatti(Atletico Madryt) ,Ferdinando Coppola(Atalanta Bergamo) ,Marco Storari(Cagliari) ,Luca Antonelli(Bari) ,Leandro Grimi(Siena,Sporting Lizbona) ,Davide Di Gennaro(Bologna Fc) ,Marco Borriello(Genoa) ,Ricardo Oliveira(Zaragozza).

Moi faworyci do powrotu:
-Lino Marzoratti(Empoli)
-Leandro Grimi(Siena,Sporting Lizbona)
-Ricardo Oliveira(Zaragozza).
-Christian Abbiatti(Atletico Madryt).

Piszcie moze kogos pominołem znaczącego :?:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sty 2008, 18:04

myhalek_acm pisze: Piszcie moze kogos pominołem znaczącego Question
Wybrałeś chyba akurat tych, których nie ma co ściągać z powrotem.
Może Marzoratti się przyda, ale wątpię, bo ten sezon ma przeciętny, nie to, co rok temu.
Kandydatem do powrotu jest Pozzi - ładnie się rozwija w Empoli, w słabej ekipie strzelił już trochę bramek, mógłby być dobrym zmiennikiem dla Gilardino, uzupełnieniem składu - Inzaghi odchodzi na emeryturę, a naprawdę dobry piłkarz (powiedzmy taki Drogba) pewnie nie przejdzie do nas, znając prędkość działania zarządu. Jeśli mamy zostać z Ronaldo, Gilardino i Pato i 36-letnim SuperPippo, to ja chcę Pozziego, zresztą jego specjalnie nie będzie trzeba prosić.
Cała czwórka z Empoli jest na zasadzie współwłaścicielstwa tam, ale raczej nietrudno będzie ich wykupić.
Abate to miernota i stary na dodatek, Antoniniego nie znam, Abbiatti niech się kisi poza Mediolanem, jak go chcieliśmy, to się wypiął, więc nie jest nam potrzebny, kiedy wypożyczony jest Storari - lepszy i tańszy. Milan powinien w przyszłym sezonie między Marco a Kalacem wybrać pierwszego bramkarza, Didę popędzić, ale wiadomo - to marzenia, a i tak Ancelotti kumpli zostawi.
Coppola jest stary i słaby, Antonelli obiecujący, ale na razie młody - w tym sezonie niech dogra do końca w Bari lub Parmie, a później może nieźle zastąpić Cafu lub Favalliego - nie wiem, na którym skrzydle gra. Grimi jest przeciętniakiem, nie oszukujmy się - nie wiem, jak będzie grał w Portugalii, ale w Sienie nie zachwycał, choć jako rezerwowy dla Jankulovskiego może być nienajgorszy. Ale najwyżej rezerwowy.
Di Gennaro to obiecujący napastnik, może być z niego człowiek, ale nic więcej ponad to nie wiem - nie wiem, czy i jak gra w Bolonii, ale jest bardzo młody (19 lat chyba), więc dajmy mu czas.
Borriello niech spada na drzewo, Ricardo Oliveira może być ciekawym wzmocnieniem, pytanie tylko, czy się zaadaptuje do Milanu - wolę zamiast niego któregoś z napastników podawanych w spekulacjach - Drogbę czy Shevę. Ale jako rezerwowy bez wielkiej presji na sobie może zostać w Milanie, bo nie trzeba w końcu za niego płacić - tyle że na pewno Zaragoza będzie chciała go koniecznie zatrzymać, zobaczymy, co Ancelotti będzie miał do powiedzenia w tej sprawie.

Żaden z zawodników wypożyczonych, może poza Storarim, nie wniesie do Milanu zbyt wiele po powrocie do klubu - każdy z nich będzie głęboką rezerwą (4 napastnikiem, albo np. 2 obrońcą na swojej pozycji). Z nimi Europy nie zawojujemy, choć w obecnej sytuacji kadrowej - Favalli, Dida, Cafu czy Digao jako bezpośredni rezerwowi - to nawet oni mogą być niezwykle przydatni. Tyle że ja nie wierzę w to, że taki Grimi wróci w lecie i odejdzie taki Favalli.

Los całej czwórki zawodników z Empoli powinien się wyjaśnić na początku lipca - wtedy kończy się umowa współwłaścicielstwa i wątpię, żeby została przedłużona, bo żaden z tych piłkarzy nie jest młodym, zdolnym, tylko już ukształtowanym zawodnikiem - więcej z siebie w Empoli nie wydobędą, więc albo przejdą do nas w lipcu, albo wcale.

Sprawdziłem, Di Gennaro nie zachwyca - ma 19 lat, ale w bardzo mocnej na skalę Serie B Bolonii w 10 meczach zdobył dwa gole - raczej Milan go jeszcze gdzieś rok, dwa będzie wypożyczał i sprzeda za grosze do średniaka Serie A. Choć potencjał chłopak jakiś tam ma - kapitan primavery Milanu kiedyś, reprezentant Włoch U-21...

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 sty 2008, 18:42

Wilmore pisze:Abate to miernota i stary na dodatek...
Jak dla Ciebie rocznik 86 to stary, to ja dziękuję ;)

Jeśli już miałabym podać swoich kandydatów do powrotu do Milanu to wytypowałabym Pozziego i Marzorattiego ;)
Dużo się ostatnio pisało we włoskiej prasie na temat obrony Milanu w kontekście zakończenia kariery przez Maldiniego, Cafu i Sergio. Jednym z głównych kandydatów do włączenia do kadry pierwszego zespołu miałby być właśnie Marzoratti (oprócz tego Darmian - obecnie grający w Primaverze).

Co do DiGe to na koniec grudnia był drugi w klubie pod względem średniej not. Później niestety doznał kontuzji i musiał przejść zabieg. Z tego co wiem to właśnie dzisiaj wrócił do trenowania z grupą http://www.bolognafc.it/pagen.asp?c=3102&m=11&l=1 (wg tego newsa ;))
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 18:44 przez Ewa_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sty 2008, 18:43

Co do tego ze Marzoratti wroci to ja bardzo tego bym chcial . Gra w podstawowym skladie Empoli , moze nie szaleje ale jest bardzo solidny i za to go cenie , nie jest tez takim jezdcem bez glowy jakim zwykle jest Oddo. Kilka razy Carlo i Łysol wspominali ze on wroci wiec chce im wierzyc. Przemawia za jego powrotem tez to ze Cafu konczy karriere .

Grimi tak jak mowisz średniakiem na pewno nie jest. Ma talent i to spory. Milan nie kupuje graczy tylko po to zeby ich wyporzyczac i odrazu sprzedawac. Jak Grimi jescze byl w Milanie to zauwaz ze na swojej pozycji mial konkurencje ze strony Serginio,Jankulovskiego,Favalliego i czasami Maldiniego . A zważywszy na to ze Paolo,Beppe i Serginhio raczej kończa karriere to uwazam ze tez wroci i wcale nie powiedziane ze bedzie siedzial na lawie. Ze nie jest średni wskazuje ze poszedl do Sportingu i mimo ze Bwin liga moze to tych szczegolnie najlepszych nie nalezy to Sporting słabym klubem nie jest wiec na ławe go nie wypozyczyli bo watpie ze Grimi by tak chcial. Zobaczymy co pokaze.

Pozzi strzelił chyba 5-6 bramek ale za to 4 w jednym spotkaniu w lidze a w Pucharze dołozył jeszcze chyba 2 co jakims zabojczym rezulattem nie jest patrzac ze gral chyba w prawie kazdym spotkaniu.Wystarczy popatrzec co robił Gila w słabszym klubie zeby ocenic jak to sie sprawdza w lepszym choc ja osobiscie chialbym zeby wrocil bo nie po to jesli sie nie myle wydalismy na niego cos kolo 10 mln$ jak mial chyba 17 lat kupujac go z Ceseny zeby od tak go odddac.

Borriello szaleje w tym sezonie wyjatkowo wiec jesli tak dalej bedze mu szlo to moze wrocic bo Jak Wiadomo Pippo juz nie ten sam.

Abbiati wcale gorszy od Storariego nie jest bo on gra w Atetico a Storari gral w ostatnim Levante wiec to mowi samo przez sie . A jesli ty chcesz stawiac Storariego i Kalaca w nastepnym sezonie w roli podstawowych bramkarzy to naprawde ale to juz przesadzasz.Warto tez przypomniec porownujac tych dwoch panow ze Storari w tamtym szonie jak gral to p[usicl chyba 8-6 bramek bo nie pamietam dokladnie w 3 meczach :roll: .

Coppola taki stary nie jest bo ma chyba 28-9 lat i jak na bramkarza wcale nie jest taki stary. Broni dobrze co pokazal w meczu z Milanem ostatnio :roll:

A Abate to ma 20 lat i twoim zdaniem jest stary :lol: Choc on to u nas pewnie wiekszych szans by nie mial :wink:

Antonelli gra dobrze tak jak mowisz choc poziom nie ten sam co Grimi bo gra w slabym klubie Serie B . Choc moze wroci ale nie sadze ze teraz.

Di Gennaro , to jeden z lepszych pilkarzy z Primavery ale to czy wroci teraz czy powiedzmy za rok to zalezy co oni postanowia zrobic z Paloschim.Sam Galliani powiedział ze to bardzo utalentowany zawodnik i wiadomosc o Jego wypozyczeniu widaniala nawet na Stronie glownej Milanu co sie rzadko zdarza. Nie wiem ale on to chyba nie jest typowym napastnikiem a raczej cos w Stylu Kaki czyli ofensywnym pomocnikiem wiec 2 Gole w 11 spotkaniach to jest dobry wynik.
Jednym z głównych kandydatów do włączenia do kadry pierwszego zespołu miałby być właśnie Marzoratti (oprócz tego Darmian - obecnie grający w Primaverze).
Wlasnie zapomnialem o Darmianie :oops:

Z tego co wiem to przeciez jest jescze teoretycznie Digao ktory w meczu drugim z Catania byl calkiem niezly bo w pierwszym to wiadomo co zrobil :roll:

Co do napastnikow to jescze Bracia Aubmeyangi czy jakos tak choc temu mlodszemu czyli Pierrowi dawalbym wieksze szanse. Choc pewnie pujda na wypozyczenie . To samo tyczy sie inncyh zdolnych z Primawery obecnej jak Umunegbu ,Guerci , Bramkarz Ofreddi czy kilku innych w koncu w niedalekiej przyszlosci bedziemy mieli bardzo zdolny rocznik w Primaverze czyt 1992 (Allievi Nazionali) ktorzy w ubieglym sezonie zdobyli mistrza wloch.

Za powrotem kilku pilkarzy przemawia rowniez to ze wchodza nowe przepisy zwiekszajace wymagana liczbe wychowankow w klubie :P

Ale sie rozpisalem :P
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 18:49 przez myhalek_acm, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 sty 2008, 18:46

Ewa_ pisze: Jak dla Ciebie rocznik 86 to stary, to ja dziękuję Wink
Eee, coś mi się pomyliło, myślałem, że jest pod 30. ;)
Ewa_ pisze: Dużo się ostatnio pisało we włoskiej prasie na temat obrony Milanu w kontekście zakończenia kariery przez Maldiniego, Cafu i Sergio. Jednym z głównych kandydatów do włączenia do kadry pierwszego zespołu miałby być właśnie Marzoratti (oprócz tego Darmian - obecnie grający w Primaverze).
Coś wiadomo konkretnie, kto kończy karierę po sezonie?
Idealnie by było, gdyby się pozbyć za jednym zamachem Maldiniego (uwielbiam go, ale jest niezbyt przydatny już), Cafu, Serginho i Favalliego...
To by zmusiło zarząd do kupienia 1-2 obrońców i ściągnięcia z wypożyczenia właśnie Lino czy też Darmiana z Primavery - bardzo mi przypadł do gustu, z niego może być niezły gracz.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 sty 2008, 18:51

myhalek_acm pisze:Di Gennaro , to jeden z lepszych pilkarzy z Primavery ale to czy wroci teraz czy powiedzmy za rok to zalezy co oni postanowia zrobic z Paloschim.Sam Galliani powiedział ze to bardzo utalentowany zawodnik i wiadomosc o Jego wypozyczeniu widaniala nawet na Stronie glownej Milanu co sie rzadko zdarza. Nie wiem ale on to chyba nie jest typowym napastnikiem a raczej cos w Stylu Kaki czyli ofensywnym pomocnikiem wiec 2 Gole w 11 spotkaniach to jest dobry wynik.
Racja myhalek. DiGe to ofensywny pomocnik, ale bardzo bramkostrzelny (przynajmniej jak grał u nas w Primaverze, w Bolognii bardziej gra na korzyść drużyny i wypracowuje gole niż je strzela).
Jestem ciekawa co zrobi Zarząd z Paloschim. Ponoć teraz w styczniu odrzucili ofertę wypożyczenia Alberto (nie pamiętam do jakiego klubu).

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 31 sty 2008, 18:53

Wilmore tu masz adres co do kadry i waznosci kontraktow w Milanie , tym co sie koncza oprocz Ronaldo to znaczy chyba ze koncza Karriery :roll: Mozesz tez wejsc w zakladke transferow.

http://www.transfermarkt.de/de/verein/5 ... daten.html
Jestem ciekawa co zrobi Zarząd z Paloschim. Ponoć teraz w styczniu odrzucili ofertę wypożyczenia Alberto (nie pamiętam do jakiego klubu).
Messina i Treviso chyba :wink:

Jescze co do powrotow do jestem ciekaw czy w miejsce Simica ktory pewnie w lecie Odejdzie sporwadza kogos czy zostanie na to miejsce Digao

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 sty 2008, 18:58

Wilmore pisze:Idealnie by było, gdyby się pozbyć za jednym zamachem Maldiniego (uwielbiam go, ale jest niezbyt przydatny już), Cafu, Serginho i Favalliego...
To by zmusiło zarząd do kupienia 1-2 obrońców i ściągnięcia z wypożyczenia właśnie Lino czy też Darmiana z Primavery - bardzo mi przypadł do gustu, z niego może być niezły gracz.
Niedawno na www.sports.it pojawił się pewien news o naszych młodzikach. Wg http://www.sports.it/it/cmc/calcio/2008 ... 18182.html prawdopodobnie następne mercato Milanu będzie robione małym kosztem: z Primavery wejdą Darmian i Paloschi, a część wróci z wypożyczeń (jako kandydatów wymieniaja Marzorattiego, Grimiego, Borriello, Matriego, Antonelliego i Sammarco). Ostatnio coś tam Silvio wspominał, że oprócz włączenia do pierwszego zespołu Darmiana (+możliwe, że Marzorattiego) kupią jeszcze doświadczonego obrońcę (Zambrottę).
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 18:58 przez Ewa_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Victor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Victor » 31 sty 2008, 18:58

myhalek_acm pisze:Di Gennaro , to jeden z lepszych pilkarzy z Primavery ale to czy wroci teraz czy powiedzmy za rok to zalezy co oni postanowia zrobic z Paloschim.

Di Gennaro wraca w wakacje z Bologni. Na razie rozwija się całkiem nieźle. Paloshi jest jeszcze młody, więc może posiedzieć w młodzieżówce jeszcze jakiś czas. Ciekawi mnie tylko kiedy Inzagi zamierza zakończyć karierę, bo Di Gennaro mógłby być jego następcą. Nie jest on typowym napastnikiem, ale jak sam mówiłeś ma styl podobny do Kaki. Takiego zawodnika Milanowi właśnie potrzeba. Byłby niezłym zabezpieczeniem na przyszłość.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 sty 2008, 19:05

A tak przy okazji jak już piszemy o Paloschim to coś w nim musi być skoro przeskoczył jedną drużynę młodzieżową i od razu znalazł się w Primaverze w tym sezonie. W poprzedniej grał jeszcze w Allievi Nazionali. Z tego co wiem właśnie to co zdolniejsi od razu awansują do drużyny Primavery, nie grając w ogóle w Berretti (u Baresiego :P). Chłopak widać ma potencjał.

PS. A może by tak z Digao zrobić napastnika? :D Chłopak dobrze gra głową :) przydałby się przy stałych fragmentach :)
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 19:06 przez Ewa_, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”