AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 341

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 09 sty 2008, 22:58

Mimo wszystko uważam, że granie 1 napastnikiem i 5 pomocników w sytuacji kiedy trzeba nacierać i zdobywać bramki jest bez sensu. Wiadomo, że jeden napastnik przeciwko 4 obrońców ma bardzo ciężko i i nie zajmuje się ciągiem na bramkę i strzelaniem, tylko zgrywaniem piłki na boki, przyjmowaniem, wycofywaniem piłki itd. Jeśli jest dwóch napastników w linii jest im dużo łatwiej, jedno dwa podania między sobą, nagły zryw i sytuacja bramkowa. Poza tym gra jest trudniejsza do przewidzenia przez przeciwnika, jak gra jeden Gilardino na ataku to wiadomo, że każda piłka w pobliżu pola karnego idzie do niego, bądź pomocnicy strzelają z daleka.

Wilmore masz trochę racji, że przy innych zawodnikach to ustawienie mogłoby się sprawdzać, ale my takich zawodników nie mamy. Nie mamy szybkich skrzydłowych, z dobrym dryblingiem, którzy non stop biegają po skrzydle i wbiegają w pole karne (tak jak choćby gra Barcelona czy czasem Man U - ale oba kluby mają właśnie takich graczy i mogą sobie pozwolić na takie ustawienie).

I nawet nie o to chodzi, ze mamy za mało ofensywnych pomocników - mamy ilu mamy, ale nie mamy żadnych tradycyjnych skrzydłowych. Nawet wysoko grający boczni obrońcy niewiele zmieniają, bo to jednak obrońcy i bardziej muszą myśleć o obronie niż o strzelaniu bramek.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 sty 2008, 20:21

Ewa_ pisze:
Muszę Cię zmartwić...z tego co czytałam dzisiaj na włoskich portalach to w niedzielę zagramy raczej trójką Ka-Pa-Gi ;)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 sty 2008, 20:21

Już za chwilę mecz z Napoli. Oto oficjalne składy:

MILAN: Dida; Bonera, Nesta, Kaladze, Maldini; Seedorf, Pirlo, Ambrosini; Kakà; Pato, Ronaldo.

NAPOLI: Iezzo; Cupi, Cannavaro, Domizzi; Garics, Hamsik, Gargano, Bogliacino, Savini; Sosa, Lavezzi.

Ewa muszę Cię zmartwic, jednak "moje" trio dziś w ataku :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2008, 21:19

Ogladam spotkanie głownie ze wzgledu na Pato. Chciałem sie przekonać czy dobrze pracował przez ostatnie 6 miechow. Zrobił napewno postęp, z tego co widziałem jak grał w Internationalu to gra zdecydowanie szybciej, nie przetrzymuje cialge piłki, szuka sobie pozycji, aktywny. Tak nie grał, ciagle człapał. Jednak Ronaldo i tak nadal lepszy.

Milan troche lekcewazy Napoli i jak widać pokarali ich, Lavezzi pokazuje, że jest dobrym grajkiem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 13 sty 2008, 22:24

Taki Milan az chce sie ogladac \o/

Pod wielkim wrazeniem jestem, ciekawe jaki bedzie kolejny mecz :think: zwlaszcza ciekawi mnie wystep Pato
Ronaldo to jest jednak ktos 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sty 2008, 22:27

Dzisiaj Milan zagrał najlepszy mecz w sezonie i wielkie barwa dla nich bo było, co oglądać..
Pato naprawdę zaprezentował się bardzo dobrze i dobrze że strzelił gola, bo załużył, choć zdecydowanie bohaterem dnia został Ronaldo, fajnie że jeszcze potrafi pokazać ile potrafi.
Co do Napoli to udało im się dwa razy ukąsić, ale dzisiaj byli bez szans przy Milanie z taką grą w ofensywie, choć przyznać trzeba że dali Milanowi grać otwartą piłkę i mocno oberwali...
Pytanie tylko czy to kolejny "wyskok" Milanu w tym sezonie (bo już potrafili rozgromić rywala) czy uda im się ustabilizować formę w granicach tej z dzisiejszego wieczora.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2008, 22:29 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 13 sty 2008, 22:27

Warto odnotowac, że jest to pierwsze zwycięstwo AC Milan na własnym stadionie w obecnym sezonie, ale za to w jakim stylu :o

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 13 sty 2008, 22:35

Pytanie tylko czy to kolejny "wyskok" Milanu w tym sezonie (bo już potrafili rozgromić rywala) czy uda im się ustabilizować formę w granicach tej z dzisiejszego wieczora.
Mam nadzieje ze to nie wyskok tylko ze oni nawet jescze nie zaczeli skakac :P
Taki Milan az chce sie ogladac \o/
Milan zawsze chce sie ogladac choc dzis wyjatkowo :wink:

Ogolnie dobry mecz i brawo dla wszystkich, bramek dokladnie nie widzialem bo mi ten zasrany Sopcast cial wiec musiale mglownie polegac na sluchaniu relacji ale co tam zle nie jest :P

Potwierdza sie teoria ze jak Milan gra dwoma napadziorami to efekt jest zupelnie inny niz zwykle :P

FORZA MILAN

Ps. Gol Pato oby tak Dalej Ronaldo tez dobrze a nawet lepiej 2 bramki :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 13 sty 2008, 22:40

5-2 i pytanie czy powrócił Grande Milan :?:
Jak dla mnie najlepszy mecz Rossonerich w tym sezonie.Nawet wtedy gdy wygrywali z Lazio Szachtarem czy Lazio wysoko nie grali aż tak dobrze jak dziś.Dzisiaj trzeba powiedzieć że piłkarze Milanu dali to "coś" czego brakowało wcześniej.Ale od początku.Milan wyszedł 2 napastników i już tu uważam wielki plus bo co jak co ale ustawienie 4-5-1 w Serie A nigdy się nie sprawdzało i sprawdzać w moim odczuciu nie będzie.Z przodu wychodzą trzej brazylijczycy Kaka, Pato, Ronaldo.Miał być to wieczór tego najmłodszego ale jak dla mnie swój wielki powrót zaliczył R99.Ten facet jeżeli jest zdrowy to poprostu gra jak dla mnie fantastycznie.Carlo mówił że ma siły na 45-60 minut.Czyli fizycznie nie był jeszcze w najlepszej kondycji a to jak sie poruszał po boisku jaki miał znakomity przegląd pola to ręce same składają się do oklasków.Zrobił dzisiaj na mnie ogromne wrażenie wracając do środka pola ba on przy 1 straconej bramce gonił za kontrą gości do pola karnego Didy.Trzeba przyznać że Brazylijczycy z przodu kapitalnie sie rozumieją, grali kombinacyjnie z finezją czyli to w czym tak naprawde są najlepsi.A że Seedorf Pirlo i Ambro dali rade przejąć inicjatywe w środku pola inaczej to się skończyć nie mogło.Kaka na poziomie choć on nie lubił nigdy przerw w swojej grze i pewnie za tydzień zagra jeszcze lepiej.
Co do Pato to zagrał dobrze ale też w 1 połówce w jednej akcji miał takie 2 setki wyłożone od Ronaldo że nie wiem jak on tego nie strzelił.Widać że ma ogromny talent.Jest szybki ma mega start do piłki, mocny strzał z obu nóg i tylko czekać co z niego wyrośnie..
Oby wkońcu chłopaki zaczeli grać na miare swoich możliwości i za tydzień w bardzo trudnym meczu na wyjeździe z Udinese pokazali kto jest lepszy :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sty 2008, 22:44

W koncu zakonczyla sie droga krzyzowa Milanu na San Siro.

Mecz mogl sie podobac.Szczegolnie w pierwszej polowie kiedy Napoli bylo godnym przeciwnikiem dla Milanu.

Wyszlismy bardzo ciekawym ustawieniem w formacji ofensywnej i to sie akurat w tym meczu sprawdzilo.Trzeba wyprobowac trio Brazylijczykow w nastepnych spotkaniach.Jezeli Ronaldo beda omijac kontuzje to z pewnoscia jeszcze nie raz taki tercet zobaczymy od poczatku

Bohaterem jak dla mnie Ronaldo.Strzelal i asystowal.Przygladalem mu sie gdy nie mial pilki - poruszal sie po boisku jak mucha w smole.Gdy ma pilke to juz inna bajka.
Pato uswietlnil swoj wystep bramka.Nawet bez niej by mu sie nalezaly pozytywne recenzje.Szukal gry probowal strzelac to z prawej to z lewej nogi sporo biegal i wnosil duzo ozywienia do gry rossonerich.Zmascil pare sytuacji w tym jedna porzadnie na szczescie w koncu dopial swego.

Druga polowa slabsza od pierwszej glownie dlatego ze Milan zagral uwazniej z tylu Napoli natomiast tak jakby stracilo koncepcje i po szybkiej bramce zaraz na poczatku nie wiedzialo co z tym fantem zrobic.Milan spokojnie kontrolowal wydarzenia na boisku podwyzszajac prowadzenie.

Mozna by skrytykowac Bonere ktory sie przewracal pilka odbijala sie od niego i w pierwszej polowie sam pare razy sprokurowal zagrozenie pod nasza bramka.W ofensywie wniosl do naszej gry niewiele.Tak to jednak jest ostatnio z naszymi prawymi obroncami czy to Oddo czy Bonera wlasnie.

Nie ma co narzekac bo koniec dnia jest radosny.

Forza Milan.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 13 sty 2008, 22:49

Wrzućcie bramki jak macie. Bo niestety meczu nie mogłem obejżeć :evil: i już żałuje :x

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2008, 22:51

Chlopaczek pisze:Przygladalem mu sie gdy nie mial pilki - poruszal sie po boisku jak mucha w smole.Gdy ma pilke to juz inna bajka.

48 minuta jak ktoś bedize ogladal, to jest coś niesamowitego. Ronaldo dosłownie przeszedł pół boiska jak żółw. Jednak kalse swoja poraz kolejny pokazał i tak jak mowił komentator, ciekawe ile musi meic nadwagi, aby nie strzelać bramek.
Sam mecz chyba najlepszy z tych co C+ pokazywał w wykonaniu Milanu, Ładna kombinacyjna gra.

Pierwsza wygrana Milanu od kwietnia na SS...nieźle.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sty 2008, 23:05

THEMANIEK pisze:Wrzućcie bramki jak macie. Bo niestety meczu nie mogłem obejżeć :evil: i już żałuje :x
Na forum acmilan.pl w temacie dotyczacym spotkania sa.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 13 sty 2008, 23:28

Nebula RN pisze:Ewa muszę Cię zmartwic, jednak "moje" trio dziś w ataku :)
Jakoś mnie to nie zmartwiło ;) 'moje' + 'twoje' = 'nasze' \o/ - liczy się wynik ;)

Normalnie jestem w takim szoku, że aż nie wiem co mam napisać. Wynik masakra...w ogóle jakieś catenaccio :P Cieszą gole Ronaldo i Pato...na Clarence'a zawsze można liczyć :) Kaká \o/ - to samo.
Przyznam się, że wyklinałam Carlo jak wpuścił Favalli'ego za Maldiniego...a tu Giuseppe zaliczył asysty O_O. Bonera - hmmm...nie wiem co on wyprawia na tej prawej stronie. Kala - trochę lekkomyślny faul, ale to już nie pierwszy raz w jego wykonaniu.
Podsumowując...San Siro odczarowane \o/...oby tak dalej :)

FORZA :!:
Ostatnio zmieniony 14 sty 2008, 0:23 przez Ewa_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 sty 2008, 23:57

\o/ Wystarczy ?

Ronaldo klasa, gdyby tylko pomyśleć co by było jak byłby zdrów ? Milan zagrał dziś bardzo dobrze, wierze że to przełamanie złej passy pozwoli nam na maraton w dobrym kierunku i w tym sezonie na San Siro już nie przegramy.
Jeżeli chodzi o Pato to jego występ zaliczam na duży plus. Wytrzymał presje i to jest najważniejsze.

Forza Milan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”