Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 331

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 24 mar 2008, 21:58

No chyba Mancini stracił koncepcję na prowadzenie drużyny. Z jednej strony nie chcę aby skończyło się to stratą Mistrzostwa, z drugiej strony skłoniło by to Morattiego do pozbycia się Włocha. Z tego co słyszałem (meczu nie oglądałem) to graliśmy piach. Czekają nas naprawdę trudne mecze w których ciężko z taką grą będzie cos ugrac...niestety. Mancini to faktycznie najbardziej utytułowany trener Interu w przeciągu 40 lat, ale i trener który posiada najwięcej szczęścia, który jest rekordowo przepłacany i niesłusznie uważany za trenera dobrego. Jest średni, taką drużynę jak Inter nie jest cięzko prowadzic, fakt z różnym skutkiem. Ale on miał czas, miał czas na stabilizację, przez co zawodnicy się zgrali, było widoczne to w ostatnim sezonie. Moim zdaniem, dwa mecze derbowe 3:2 po golu Adriano w ostatniej minucie i 3:4 po MŚ, pokazują tylko jaki Mancio ma fart. Gdyby nie Adri, (który "strzelił" wszystkie gole) i OGROMNE szczęście w końcówce meczu drugim, grając w 10, inaczej by to wyglądało. Drużyna ma ogromny potencjał więc by coś działało geniusza trenerskiego nie potrzeba.
Cóż 30 spotkań, dwie porażki, widac w tym sezonie mamy pecha do beniaminków...w obu meczach byliśmy gorsi...nie ma co ukrywac, te porażki są zasłużone. Żywie ogromną nadzieje że Mancini po sezonie straci prace, bądź oszczędzi nam nerwów na te jego ustawienia, wyjściowe jedenastki i zmiany, i po prostu póki jeszcze nie splamił się całkowicie, odejdzie...

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 25 mar 2008, 20:14

Chodzą plotki ze Moratti chcial zwolnic Manciniego po meczu z Juve ale tylek uratowali trenerowi Interu trzej zawodnicy którzy powiedzieli prezesowi ze zmiana trenera na 8 kolejek przed koncem sezonu moze byc tragiczna w skutkach. Chociaz media czesto dodają cos od siebie to zawsze w jest w tych artykulach ziarno prawdy. Czyzby Moratti przejzał na oczy ze Mancini nie jest wcale takim dobrym trenerem za jakiego go uwazal?? mam nadzieje ze tak. Głownym kandydatem do objecia posady trenera jest oczywiscie Mourinho. Chcialbym zeby Jose przyszedl do Interu bo moze Nerazzuri zajdą dalej w LM niz z Mancinim. Z Jose mogą nawet zdobyc puchar a jestem pewien ze zaszliby conajmniej do 1/2 finału

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 27 mar 2008, 13:03

podobno drogba ma do nas zawitac w przyszlym sezonie. dobry napastnik z pewnoscia jego przyjscie bedzie wzmocnieniem tylko jak w razie przyjscia wybrzezokoscioslonianina bedzie wygladac nasza pierwsza linia? ibra drogba suazo do tego cruz i crespo(jak jest z ich kontraktami bo paleta sie w mojej glowie mysl ze ktorys z nich moze odejsc chyba hernan, a julio jeszcze pogra sezon. naprowadzcie mnie na dobra droge w tej kwestii :P w ogole to crespo jest juz nasz? czy po sezonie znowu beda jakies rozmowy z cfc?) no i nie zapominajmy o adriano ktory dwa lata nic nie gra ale..no wlasnie prawie kazdy ma do niego jakis tam sentyment i wierzy ze wroci do znakomitej formy.

sa tez jakies wzmianki o ronaldinho. podobno jest do wyciagniecia za 18mln. sam nie wiem co o tym myslec. gdyby po przyjsciu do nas odzyskal bajeczna forme moglibysmy uznac te 18mln za grosze. ale jesli ma grac tak jak w tym sezonie (chociaz ostatnio miewa przeblyski) to lepiej dorzucic troche hajsu i postarac sie o van der vaarta rakitica lub moje marzenie - rosine (nie wierze ze diego do nas przyjdzie on wybierze pewnie real).

przyjscie drogby nasuwa od razu mysl ze od nowego sezonu czarno-niebieskich bedzie trenowal mou. wiem ze niedawno mowilem ze wole mancio ale po tym co on ostatnio wyczynia to przyjemnie mi sie robi na mysl ze portugalczyk moze od nowego sezonu pracowac u nas. chociaz lippi tez nie bylby zlym wyborem tylko on pewnie nie bedzie chcial wchodzic drugi raz do tej samej wody.

nie beda podsumowywal bo nie odkryje ameryki stwierdzeniem ze szykuje sie u nas pare zmian. chce jedynie wyrazic nadzieje iz beda to zmiany na lepsze.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 27 mar 2008, 14:34

Drogba to moim zdaniem idealny partner dla Ibrahimovica. Bardzo dobry transfer by to był, i jak wspomniał TS borys IFC równałoby się to z przybyciem 'boskiego Jose' to lepszej części Mediolanu, i najzacniejszego klubu we Włoszech. Jest jedno ale. Tak niedawno nasz SuperMario zaczął gwiazdorzyc, mówiąc że następny sezon nie ma zamiaru rozegrac w Primaverze. Co równało się z tym że otrzymał masę propozycji z najlepszych klubów świata. Bo każdy obecnie może zaoferowac mu kontrakt. W przypadku transferu Didiera, wątpię aby znalazło się miejsce dla młodego Mario...

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 27 mar 2008, 15:37

moim zdaniem problem balotelliego jest wyolbrzymiony. te wszystkie insynuacje byly oparte na wypowiedziach bodajze jego agenta (albo kogos z rodziny juz nie pamietam) i nie zdziwilbym sie gdyby to byl wymysl dziennikarzy. chlopak jest bardzo utalentowany ale mysle ze zdaje sobie sprawe ze musi jeszcze troche dojrzec do gry w interze. a inter zrobi naprawde wiele zeby zatrzymac taki brylant u siebie wiec chyba nie ma sie czym martwic. ewentualnie mozna go wypozyczyc.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 27 mar 2008, 18:18

Dokładnie jego ojciec, który jest również agentem Mario. Może to zagrywka pod wysoki kontrakt...oby, bo nie możemy go stracic.

16.04.2008 o 20:45 gramy I mecz 1/2 Pucharu Włoch z Lazio. Ulubiony turniej Manciniego...zapewne możemy się spodziewac transmisji na Polsacie Sport/Ekstra.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 29 mar 2008, 12:20

Wizja Mourinho jest już więcej niż prawdopodobna.
Większość portali rozpisuje się o wizycie Portugalczyka w Mediolanie i spotkaniu z Morattim. Tym razem żródła tych informacji są zdecydowanie bardziej godne zaufania, bo mamy nawet wypowiedź agenta Mourinho na ten temat.
Moratti upatruje w Portugalczyku nowego Herrerę, zresztą nie on jeden :P
Nie ukrywam, że dzięki temu z większym optymizmem patrzę na naszą przyszłość. Drogba :?: Zdecydowanie tak.

Dodatkowo cieszy mnie ta wiadomość bo ostatnio pojawiały się jakieś niepokojące informacje o kandydaturze Prandelliego :o

Podobno Mou będzie zarabiał 9 milonów za sezon - aczkolwiek tą informację bym traktował z dużym dystansem. :wink:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 mar 2008, 21:23

jestesmy po pierwszej polowie meczu z lazio. mecz bez fajerwerkow gramy uwaznie ostroznie i co najwazniejsze prowadzimy dzieki bramce crespo, ktora padla po bardzo ladej akcji. jednak hernan to hernan moze nie grac ale wystarczy ze wyjdzie na boisko pobiega w w 16-tce i swoje zrobi. bardzo podoba mi sie dzis rivas ktory imponuje spokojem i wypelnia swoje zadania jak nalezy. poza tym na + maxwell ktory duzo biega i robi pozytywne zamieszanie(to samo tyczy sie maicona) maniche oraz tradycyjnie julio cesar (strzal dabo :shock: :shock: :shock: ). zawodzi natomiast ibra, ale trzeba tez przyznac ze nie dostaje jakiejs wielkiej ilosci pilek.

ogolnie rzecz biorac wygladamy poprawnie i nikt hyba nie bedzie narzekal jesli mecz skonczy sie takim wynikiem. roma zremisowala wiec w przypadku zwyciestwa powiekszymy nasza przewage do 7 punktow, co zblizy nas nieco do scudetto. tak wiec FORZA!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 mar 2008, 21:42

mecz narazie mocno przeciętny, Inter szybko objął prowadzenie po bardzo fajnej akcji Maicona, a potem się mocno cofnął, jeśli mowa o grze defensywnej to dla mnie wcale tak dobrze Inter w tej kwestii nie wygląda bo sporo dokładnych piłek za plecy Burdisso i Rivasa poszło i tylko straszna niedokładność Rocchiego i Pandeva (albo niesamowity zmysł do biegania w złym kierunku) uratowały Inter, zresztą z czasem Inter zby często tracił piłkę jescze na 30 metrów przed własną bramką ze czego wynikały okazje do strzałów z dystansu dla Dabo Ledesmy czy De Silvestriego (jeden strzal był świetny ale kapitlana parada Cesara).

Ogólnie Lazio bardzo niedokładanie i haotycznie w ofensywie a w obrnie często robią błędy przy pressingu z czego wynikała akcja Zlatana jak sam na sam trafił w Balotte, i raz jak wychodzil do piłki Crespo.

Inter narazie łatwo oddaje pole, mało klarownych okazji bramowych i tylko zdecydowanie wyróżnia się Cesar i Crespo

A i jeszcze warto wspomnieć o zajściu pomiędzy Chivu i Behramim w polu karnym Interu gdzie Rumun na 100% władował się w nogi obrońcy Lazio, ale wszedł też w piłkę i karnego chyba być nie powinno, choć sędzia gdyby podyktował miałby chyba podstawy
-----------
Edit: I dokładnie o takich piłkach za plecy Rivasa i Burdisso pisałem jak tak przy bramce Rocchiego

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 29 mar 2008, 22:19

Przecież najpierw trafił w piłkę. Karnego tam być nie mogło :?

Co do drugiej połowy to żal.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 mar 2008, 22:30

skonczyl sie mecz po ktorym mozemy odetchnac. mozemy odetchnac, poniewaz nadal mamy 5pkt przewagi nad roma. a moglo byc ich juz tylko 4. mogloby i byc ich 7 ale rivas i burdi nieumiejetnie postawili pulapke ofsajdowa ( a moze i umiejetnie bo mnie sie wydaje ze rocchi byl o bark na spalonym :P ale nie mam pretensji zeby nie bylo, wiadomo ze takiego gowna sie nie gwizdze). mielismy farta ze dabo postanowil sprawdzic wytrzymalosc poprzeczki a nie siatki. mielismy farat ze sedzia nie widzial faulu maicona na behramim bo z takiej pozycji moglby pasc gol. nam natomiast po przerwie niewiele wychodzilo choc po bramce rocchiego byl moment w ktorym mielismy leciutka przewage.

z taka gra o mistrzostwo bedzie trudno trzeba naprawde duzo poprawic i moze by tak panie mancini pokazac ze ma sie jaja i zdjac stankovica. dzis wyszla mu moze akcja z maiconem ale to wszystko. ja tez dekiego lubie ale on jest zwyczajnie bez formy. w takiej sytuacji jak teraz musza grac ci ktorzy sa w najwyzszej formie (moze wariant z suazo na skrzydle?). boje sie o scudetto naprawde sie boje, mamy napiety terminarz i nie mamy formy. oby tylko nie roztrwonic tej zaliczki ktora mamy :pray:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 mar 2008, 22:31

Odnośnie karnego to w przerwie wiedzialem powtórki tego wejścia i słuszna decyzja Rosettiego.
A jeśli mowa o 2 połowie, to Lazio zasłużenie ugrało w niej punkty, strzelili bramkę, mieli 2 poprzeczki, gdzie raz niesamowicie interweniował Cesar (miał 2 takie parady w tym meczu że absolutnie zasłużył na miano gracza meczu) a za tym drugim razem myślałem że bramka się przewali :shock:
Ogólnie Inter kolejny raz nie zdobył 3 punktów i kolejny raz nie mam wątpliwości że słusznie bo byli za słabi.
A odnośnie Lazio to wywalczyli ten punkt mimo tego ze fenomenalni nie byli, podał mi się Behrami z jego wejściami do ataku gdzie chłopak jest bardzo wszechstronny (potafi zejść do środka, ma dobre uderzenie (poprzeczka po jego strzale) i tylko lewej nogi mu troche brakuje jak na tą pozycje gdzie gra)

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 29 mar 2008, 22:32

prawie wzystkie strzaly Lazio byly blokowane. raz serce mi stanelo jak którys strzelil i pilka odbila sie od Rivasa i Julio Cesar uratowal. o karnym nie ma mowy. Chivu trafil w pilke. w ofensywie gralismy tak sobie ale akcja po której padla bramka bardzo ladna. Ale przez reszte meczu zawodnicy Interu wyglądali jakby grali ze sobą po raz pierwszy. Patrząc na gre remis to remis jest bardzo dobrym wynikiem

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 mar 2008, 22:36

Chuchu to Behrami uderzał radzię podglądać chłopaka bo bardzo ciekawy skrzydłowy obrońca (powinien grać na prawej ale tam inny wielki talent czyli De Silvestri)

A swoją drogą zacznijcie albo wy albo Roma grać dobrze bo zaczynacie mi jeszcze nadzieje robić :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”