Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 331

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 cze 2009, 23:27

Dopóki nie zobaczę nie uwierzę :) Faktem jednak jest, że odejście Karima z Lyonu jest bardziej prawdopodobne niż kiedykolwiek wcześniej. Real zatrząsł rynkiem i tyle kasy ile OL może dostać teraz za Benzemę prędko mogą już nie otrzymać. Do tego dochodzi niepewność czy zagrają w LM bo jak wiadomo zagrają o nią najprawdopodobniej z jakąś mocną ekipą. Odpadnięcie wiązałoby się ze sporymi stratami finansowymi więc z jednej strony pozostanie Benzemy pomogłaby w osiągnięciu zamierzonego celu a z drugiej jego odejście byłoby sporym zastrzykiem gotówki na wzmocnienia. Skoro sam Aulas mówi, że jak przyjdzie zacna oferta to ciężko będzie go zatrzymać a Puel się wypowiada jakby jego odejście było już przesądzone to coś jest na rzeczy. Pytanie tylko gdzie trafi bo nie tylko my szukamy napastnika.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 cze 2009, 23:28

I pytanie gdzie go Fergie bedzie widzial... jaka pozycje na boisku bedzie spelnial

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 30 cze 2009, 23:55

Morrow pisze: Na Valencie polowaliśmy dość długo, odkąd Portugalczyk odszedł od razu skupiliśmy naszą uwagę na Ekwadorczyku tak jakby to on był priorytetem w tym oknie więc ciężko mi sobie wyobrazić żebyśmy teraz zaczęli polować na jakieś mocniejsze nazwisko jeśli chodzi o skrzydła.
Rynek jest rzeczywiście dosyć wąski i MU zreflektował się w sprawie Teveza kiedy jak się okazało było już dawno po herbacie. Spory błąd Fergusona, ale i radość dla reszty ekip PL.

Ja jestem ciekawy czemu tak mało czołowych drużyn interesuje się Lisandro. Na mnie akurat zrobił świetne wrażenie jeśli chodzi o grę w LM i dziwne że spekulowało się jedynie o jego przejściu do OL i to za 15 mln (sic!)
Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 0:07 przez Logan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 30 cze 2009, 23:59

Logan pisze:Ja jestem ciekawy czemu tak mało dobrych drużyn interesuje się Lisandro. Na mnie akurat zrobił świetne wrażenie jeśli chodzi o grę w LM i dziwne że spekulowało się jedynie o jego przejściu do OL i to za 15 mln (sic!)
Szczerze, to nawet miałem napisać coś na jego temat ostatnio bo koleś też zrobił na mnie dobre wrażenie i aż dziwne, że liczące się kluby się nim nie interesują bo to IMO ciekawa opcja. Mówi się, że ma trafić do Lyonu wtedy jeśli Benzema odejdzie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 lip 2009, 0:58

Benzema brał udział w tworzeniu jakies gry piłkarskiej podczas ktorej udzielil wywiadu ktory przeczytałem w całosci gdyz ktos go zeskanował.
Bardzo ciekawe rzeczy pisze Benzema

,,Nigdy nie mówiłem że marze o grze w Madrycie,Real to wielki klub i gra w swietnej lidze,,
,,definitywnie Manchester to mój ulubiony team,,

no ciekawie sie robi.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 01 lip 2009, 2:16

:haha:

taaaa , tak samo bylo z R10 , tak samo z Robbenem itd itp.....

tak czy siak wskazywac to moze ze jest cos na rzeczy i tylko albo i az tyle

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 01 lip 2009, 2:39

Ja już nie wierzę w żadne wywiady, artykuły i inne wyznania gwiazd za pośrednictwem mediów. Tak samo Cris mówił, że w Manchesterze jest jego dom, Diabły to jego rodzina, chce tu grać jeszcze wiele sezonów i co? Lipa.

Nie wiem, czy uda się pozyskać Benzemę, zważywszy na to, jak wiele innych klubów go obserwuje.

Oglądałem Valencie na youtubie i nie wiem, albo miałem pecha i trafiałem tylko na takie filmiki, albo jego rajdy sprowadzają się do: wypuścić piłkę przed siebie, dobiec, przełożyć na prawą nogę i podać - skoro podobno dostał koszulkę z "7" to ja bym sobie życzył, żeby pokazywał coś więcej: zakładał sita ruletą, wkręcał zewnętrzną częścią stopy/piętą, bombardował z 30. metra i podawał idealnie do nogi przez całe boisko. Fajnie by też było, gdyby strzelał z nożyc, bo Cris tak nie umiał i pewnie teraz byłoby mu łyso w Madrycie:P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 lip 2009, 8:13

taaaa , tak samo bylo z R10 , tak samo z Robbenem itd itp.....
Nie przypominam sobie, aby ktokolwiek z nich mówił, że United to jego klub. Wprost przeciwnie - RvN nawet nie ukrywał, że nigdy United nie kibicował.
Ja już nie wierzę w żadne wywiady, artykuły i inne wyznania gwiazd za pośrednictwem mediów.
Dziwaczne podejście. Ja szerokim łukiem omijam teksty, gdzie zawodnik nie jest cytowany. Jesli jednak takowe cytaty się pojawiają, to może być coś na rzeczy.
Tak samo Cris mówił, że w Manchesterze jest jego dom, Diabły to jego rodzina, chce tu grać jeszcze wiele sezonów i co? Lipa
Zawsze mówił, że nie jest się pewnym przyszłości. Mówił, że na OT czuje się świetnie i jak już kiedyś pisałem - pewnie mówił szczerze. Real to jednak zawsze był jego punkt docelowy, jak pewnie dla większości jego rodaków.
to ja bym sobie życzył, żeby pokazywał coś więcej: zakładał sita ruletą, wkręcał zewnętrzną częścią stopy/piętą, bombardował z 30. metra i podawał idealnie do nogi przez całe boisko.
Taaaa i co jeszcze? Dryblując ma może przybijać piątkę kibicom? Ronaldo tak nie potrafił...

Jesli ktoś wierzy w to, że Valencia z miejsca stanie się ważnym ogniwem United, to faktycznie musiał Valenci wiele razy nie widzieć. Ja liczę na to, że będzie z nim jak z Carrickiem - powolutku, z roku na rok umacniał swoją pozycję.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lip 2009, 9:29

Valencia to na pewno piłkarz z potencjałem, ale do Ronaldo mu daleko - jak większości piłkarzy :lol:
Jego staty nie powalają na kolana. Miał 3 gole i 5 asyst w 35 meczach Choć wszystko w pierwszej części sezonu. W 15 ostatnich występach w lidze niczym się nie wykazał, nie miał udziału przy żadnej bramce. Oczywiście w United o bramki łatwiej i statystyki na 100% będzie miał lepsze [bo zakładam, że będzie grał, choć Nani chyba za podobną kasę przyszedł i nie gra].

Ale strzelał gole już takim drużynom jak Everton, czy Man City, asystował w spotkaniu z The Reds więc może będą z niego ludzie.

Niemniej jednak nie liczyłbym na to, że zastąpi Ronaldo, na pewno nie jeśli chodzi o zdobywanie goli. Krótko mówiąc, musicie sobie sprawić napastnika :mrgreen:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 lip 2009, 10:32

janop pisze:pytanie tylko jak go ustawić na boisku razem z Rooneyem i Berbatovem...
Roo na skrzydło :?: 8) A tak naprawdę to jak dla mnie powinna być wtedy większa rotacja ale jeśli już ktoś z w/w trójki miałby częściej na ławce to chyba jednak Bułgar. Jak wiadomo Roo chyba nawet nie wchodzi w grę jeśli chodzi o ławkę a Bułgar w zeszłym roku bez fajerwerków więc na początku sezonu dałbym szansę Karimowi a potem by się zobaczyło ;)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 01 lip 2009, 10:38

Nie przypominam sobie, aby ktokolwiek z nich mówił, że United to jego klub. Wprost przeciwnie - RvN nawet nie ukrywał, że nigdy United nie kibicował.
A ja przypominam jaka byla akcja z R10, gdzie to nagle po tygodniu skierowal swoja milosc zupelnie gdzie indziej. A Ruud to zupelnie inna historia :)
Jesli ktoś wierzy w to, że Valencia z miejsca stanie się ważnym ogniwem United, to faktycznie musiał Valenci wiele razy nie widzieć. Ja liczę na to, że będzie z nim jak z Carrickiem - powolutku, z roku na rok umacniał swoją pozycję.
Fakt , tylko ze na takie zabawy my poprostu nie mamy czasu :-/

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 01 lip 2009, 14:03

Sorry, ale Carrick na takie powolne budowanie pozycji miał czas, bo United było wtedy całkiem sprawnie funkcjonująca machiną. Teraz odeszli Tevez i Ronaldo, którzy w znacznym stopniu stanowili o ofensywie MU, więc to chyba zrozumiałe, że oczekuję od Valencii, że jak najszybciej wskoczy na jak najwyższy poziom - bo jakoś sobie nie wyobrażam ataków bez efektywnego prawego skrzydła.

Ktoś tam wczesniej napisał, że Ronaldo jest nie do zastąpienia. Co za bzdura - a jak było z Beckhamem? Też wszyscy płakali, że to koniec MU i co? Na jego pozycji pojawił się Cris - uważacie, że źle go zastąpił? Swoją drogą, chciałbym jeszcze Becksa zobaczyć w koszulce Czerwonych Diabłów - jakiś pożegnalny mecz, czy coś...

Z najnowszych plotek... No to chyba już po Benzemie, "Marca" donosi, że przeszedł do Realu:/ Jakoś tak z całego serca życzę Realowi wszystkiego najgorszego:P Zero trofeów, plaga kontuzji, jakieś 5. miejsce w lidze...:P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lip 2009, 14:25

Już zdementowane. Coś jest jednak na rzeczy, Villa podobno bliżej Barcy a Lyon potwierdza ofertę, firmy bukmacherskie nie przyjmują już zakładów na transfer Karima do Madrytu więc przenosiny Benzemy do Madrytu są bardzo prawdopodobne. Pytanie czy już jest po ptakach czy jeszcze coś w tej kwestii może się zmienić.

Vidic dziś przyznał, że odrzucił oferty Realu, Milanu i Barcelony, jego żonie nie podoba się w Manchesterze ale on chce zostać. Wielki szacunek dla Serba. I bez tego go strasznie lubiłem a teraz jeszcze zyskał w moich oczach. To zdecydowanie jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy transfer obecnej dekady w wykonaniu Fergusona :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 lip 2009, 14:28

Sorry, ale Carrick na takie powolne budowanie pozycji miał czas, bo United było wtedy całkiem sprawnie funkcjonująca machiną.
Wtedy byliśmy w dużo gorszej pozycji - mało kto dawał nam szanse na przegonienie Chelsea.
Teraz odeszli Tevez i Ronaldo, którzy w znacznym stopniu stanowili o ofensywie MU
Ronaldo owszem, Tevez niewiele.
więc to chyba zrozumiałe, że oczekuję od Valencii, że jak najszybciej wskoczy na jak najwyższy poziom - bo jakoś sobie nie wyobrażam ataków bez efektywnego prawego skrzydła.
To nie jest topowy piłkarz, więc trudno od niego oczekiwać natychmiastowego progresu.
Ktoś tam wczesniej napisał, że Ronaldo jest nie do zastąpienia. Co za bzdura - a jak było z Beckhamem? Też wszyscy płakali, że to koniec MU i co? Na jego pozycji pojawił się Cris - uważacie, że źle go zastąpił? Swoją drogą, chciałbym jeszcze Becksa zobaczyć w koszulce Czerwonych Diabłów - jakiś pożegnalny mecz, czy coś...
Becks to był fantastyczny piłkarz i po dzień dzisiejszy żałuję, że nie gra dalej w United. Nie zmienia to jednak faktu, że nigdy nie był tak ważnym piłkarzem dla United jak Ronaldo. W ostatnim sezonie dosyć często siadał nawet na ławce, bo świetnie z prawej strony radził sobie Ole.

Uważam pomimo wszystko, że sobie poradzimy z taką stratą. Zaczniemy grać pewnie inaczej, ale nie oznacza to, że z gorszym efektem...
Z najnowszych plotek... No to chyba już po Benzemie, "Marca" donosi, że przeszedł do Realu:/ Jakoś tak z całego serca życzę Realowi wszystkiego najgorszego:P Zero trofeów, plaga kontuzji, jakieś 5. miejsce w lidze...:P
Stare info masz ;)

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 01 lip 2009, 14:29

Real już zapłacił wam całe 80 baniek za CR

http://www.manutd.com/default.sps?pageg ... id=6635482

Ciekawe , prawda ?? Mi się wydawało że miało iść w ratach

ODPOWIEDZ