Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 33

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 cze 2007, 23:07

Szczerze mowiac zdziwilem sie przyjscie Dolhy, skoro mowil ze ma oferty z zagranicy, nie sadzile ze tak mu sie spodobala Orange Ekstraklasa, mimo wszystko swietny transfer Lecha

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 cze 2007, 22:21

Obrazek

Rengifo pojawił się w Poznaniu. Dzisiaj przeszedł pierwszy dzień testów medycznych, jutro czekają go kolejne. Trudno powiedzieć kim jest ten zawodnik, troche tam nastrzelał w Peru i tyle. Ważne, że nie jest kolejnym Modesto, Vilchezie czy Asprilli, ktory miał byc a sie nie pojawił. Kolejny obcokrajowiec hmmm powoli źle to wyglada Dolha, Tanevski, Injac, Ilan, Rengifo, Henry i jeszcze tam jakis młody Peruwianczyk.
Wolałbym Gajtka, ale co tam wzne, żeby strzelał. Mam nadzieję, że wiecej szans bedzie dostawał i tak Ilan ktory strzela w rezerwach sporo, w pucharach takze gra dobrze.

Jeszcze wzmocneinie defensywy i mozna czekac na poczatek sezonu. Wojtkowiak jest wykluczony do ostatnich kolejek rundy jesiennej, a ogladać tam Kucharskiego nikt nie bedzie raczej chciał. Środek takze do wzmocnienia, szkoda, że Pietrasiak zrezygnował.

Wracajac do Dolhy Wisła wysyła jakias skarge czy co tam do Fifa. Ogolnei kupa śmiechu. Zobaczymy co z tego wyniknie, a moze być ciekawie dyrektor sportowy, prawnik(Bednarz) twierdzi, ze Rumun ma wazny kontrakt. Oczywiscie Heler(prezes) takze, oby nie wyszło, ze kupili wykształcenie. Mi to lotto, ale zawsze bedzie z czego się śmiać.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 cze 2007, 23:49

Jarzinho pisze: Wracajac do Dolhy Wisła wysyła jakias skarge czy co tam do Fifa. Ogolnei kupa śmiechu. Zobaczymy co z tego wyniknie, a moze być ciekawie dyrektor sportowy, prawnik(Bednarz) twierdzi, ze Rumun ma wazny kontrakt. Oczywiscie Heler(prezes) takze, oby nie wyszło, ze kupili wykształcenie. Mi to lotto, ale zawsze bedzie z czego się śmiać.
Zgadza się, generalnie umowy zawierane przez Wisłę są śmiechu warte. Kasperczak do dziś pęka ze śmiechu na samą myśl o tym jego 860 tys. euro poszło na odprawy dla Liczki, Okuki, Petrescu, pensje Dawidowskiego, Cantoro itp. Uche ma napad śmiechu ilekroć pomyśli o swojej przygodzie z Ajaxem, która zanim zdążyła się zacząć, skończyła się na półrocznym zesłaniu w rezerwach i by grać musiał "psieprasiać" wszystkich.

:lol:

Oczywiście casus Ouattary może dotyczyć również tej sprawy, ale Heler wydawał się mocno przekonany... zatem równie dobrze FIFA każe zapłacić odszkodowanie i złoty interes Lecha trochę zblednie. Może też rozwiązać kontrakt, Wisła albo będzie chciała na nim zarobić i poczeka na oferty, ale grać nie będzie, albo rozwiąże kontrakt i jako wolnemu zawodnikowi kto zabroni podpisać umowę z Legią, bo akurat rzuci 30 tys. więcej?

Też myślę, ze będziemy mogli się pośmiać, ale niekoniecznie tak, jakby sobie tego życzył Jarzinho i niekoniecznie razem z nim.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 cze 2007, 10:48

piwus pisze: zatem równie dobrze FIFA każe zapłacić odszkodowanie i złoty interes Lecha trochę zblednie.

Lech bedzie musiał zapłacic odszkodowanie. Ciekawe za co, za to, że agent i zaowdnik podpisali kontrakt byc mzoe majac wanzy kontrakt z innym zespołem... Jeszcze takiego czegos nie było. Najwyżej zawodnik zostanie ukarany, przez zawieszenie czy cos innego.

Wiem, że blask Białej Gwiazdy mocno przysiwieca, ale bez wiekszej przesady.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 09 cze 2007, 11:13

Jarzinho wolałbyś Gajtka? :wink: W sumie to niebyłby aż taki zły transfer, tym bardziej że ostatnio czytałem z nim wywiad, w który mówił że bardzo chciałby wrócić do Poznania. A le czy jest taka szansa? Lech szuka teraz napastnika, po tym peruwiańczyku Guilerhme (jakoś tak), teraz przyjeżdża następny, widać przypadł im do gustu Quinteros. Z tym że w Koronie Gajtkowski co by tu nie mówić nie świecił. Może w Lechu by się odnalazł, zresztą sprzedaż go z tego klubu 2 lata temu (?) nie było dobrym posunięciem ,zresztą to samo tyczy się Michniewicza, który po kliku porażkach został wywalony. Zresztą nie podoba mi się powoli ta kolonia z zagranicy. Za dużo tutaj obcokrajowców, powoli zamieniamy się w Wisłę Płock czy też Pogoń :lol:

A pisałeś jeszcze o Sasinie. Co to to nie :red: Przez niego Korona odpadła z Pucharu Ekstraklasy, w dodatku nie strzelił karnego w meczu ligowym. Tylko tym się wyróżnił, chociaż w poprzednim sezonie nie grał tak źle, to ten nie może zaliczyć do udanych. A po za tym nie jest on nam potrzebny, już lepiej sięgnąć do szkółki ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 cze 2007, 11:17

Jarzinho pisze:Lech bedzie musiał zapłacic odszkodowanie.
Będzie musiał zapłacić Dolha, ale niewykluczone, że zapłaci Lech, bo Rumuna na przykład nie będzie na to stać. A jeśli kara nie zostanie zapłacona to będzie trzeba rozwiązać kontrakt z Lechem, lub piłkarz zostanie zawieszony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 cze 2007, 11:29

lisek_chz pisze:A pisałeś jeszcze o Sasinie. Co to to nie Przez niego Korona odpadła z Pucharu Ekstraklasy, w dodatku nie strzelił karnego w meczu ligowym. Tylko tym się wyróżnił, chociaż w poprzednim sezonie nie grał tak źle, to ten nie może zaliczyć do udanych. A po za tym nie jest on nam potrzebny, już lepiej sięgnąć do szkółki
Sasin obniżył swoj loty po tym jak nie został sprzedany, bo nikogo nie było w klubie kiedy przed zamknieciem okienka przyszła oferta równa klauzuli. Jesli dobrze pamietam, a ja pamietam jak grał wczesniej i w Koronie i w Lechu,
lisek_chz pisze:Może w Lechu by się odnalazł, zresztą sprzedaż go z tego klubu 2 lata temu (?) nie było dobrym posunięciem ,zresztą to samo tyczy się Michniewicza, który po kliku porażkach został wywalony.

Nie wiem czy piszemy o tym samym. Czesiu odszedł z klubu po wygasnieciu kontraktu, a nowe wałdze miały juz Smude na jego miejsce. Gajtek został sprzedany zanim Lech połaczył sie z Amica. Jedyny powod to zaległosci w stosunku do Gajtka i brak wypłacalonści, gdyby nie to to Gajtek do dzisiaj by grał w Poznaniu, zreszta sam to niedawno powiedział. A jego gra przed konuzja grał dobrze po kontuzji takze zaliczył dobre wystepy poniej brakowało mu siły, ale pamietajac jak długo aklimatyzował sie w Poznaniu to i tak dobrze mu idzie w Kielcach.

Będzie musiał zapłacić Dolha, ale niewykluczone, że zapłaci Lech, bo Rumuna na przykład nie będzie na to stać. A jeśli kara nie zostanie zapłacona to będzie trzeba rozwiązać kontrakt z Lechem, lub piłkarz zostanie zawieszony.

Jeśli oskarżenia ludzi z Wisły okaża sie prawdziwe nie widze sesnu, aby Lech jeszcze za to placił, bo nie musi. Jesli cena bedzie jakas przystepna to może, ale niech Dolha i jego agent płaca to oni twierdzili, ze Rumun nie ma kontraktu, a Lech nie musiał tego sprawdzać. Ogolnie znajac Mossue czy nawet Ekwueme i pamietajac ich przypadki teraz mysle, zę zakończy sie podobnie.

Awatar użytkownika
Wolfi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wolfi » 11 cze 2007, 18:24

http://www.lech.poznan.pl/aktualnosci/id,5846/
"(...)Hernan Rengifo piłkarzem Lecha
Peruwiańczyk Hernan Rengifo pomyślnie przeszedł testy medyczne i tym samym związał się z Lechem trzyletnim kontraktem.
Zawodnik w piątek i sobotę przechodził szczegółowe badania w klinice RehaSport. Dziś popołudniu wyleci ponownie do Peru.(...)"

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2007, 18:42

Skoro już przyleciał, to na 99% pewne było, że podpisze kontrakt z Lechem. Ufam Bajorowi i reszcie skautów, ktorzy obserwowali Ameryke Płd. i mam nadizeję, że bedzie dobrym partnerem czy uzupełnieniem Reissa.
Znając Smude i jego ostatnie zaciagi z tego regionu to moze to byc naprawde ciekawy zawodnik. Jedyny minus to oczywiscie fakt, ze nie jest Polakiem :lol: ale to wg. mnie. Się zobaczy :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 cze 2007, 18:47

Tak, jeżeli będzie grał co najmniej tak jak Quinteros to może być bardzo ciekawie ;) Czytałem o nim, że jest niesamowicie szybki i potrafi strzelić niemal z każdej pozycji. No rzeczywiście trochę szkoda, że nie jest Polakiem. Jak dla mnie to tych obcokrajowców w Poznaniu już wystarczy, bo zabraknie miejsca dla Polaków. Powinni zrobić limit dla obcokrajowców w zespole. Kiedyś już takie coś było, a teraz jest w Polskiej Lidze Koszykówki. I bardzo dobrze to prosperuje dając szanse innym, Polskim zawodnikom.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2007, 18:37

Obrazek
Obrazek
Zgodnie z przewidywaniami obrońca Odry Wodzisław, Marcin Dymkowski będzie bronił barw Lecha Poznań. W czwartek oba klubu doszły do porozumienia, a dzień później zawodnik pomyślnie przeszedł testy medyczne i podpisał kontrakt z Kolejorzem.
Nigdy wczesniej nie zwracałem wiekszej uwagi na tego zawodnika, wiec trudno oceniac mi jego pozytecnzosc w przyszłosci. Oby nie był drugim Drzymontem, ktory wiele nie mial do zaoferwoania, a przeciez był także dobrze "znany" Smudzie.
Wiadomość ktora mnie dzisiaj powaliła to odejscie Zakiego i to gdzie do Szwajcarii. Rozumiem Citkę, że tam grał, bo nikt go nei chciał ale Zbigniew, jesli naprawde przejdzie to bedzie to kolosalsna strata dla Lecha, a i pewnie dla samego zawodnika. Nie wiem co nie wliczjac za kasa przemawia za Szwajcarami.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 22 cze 2007, 18:49

Zgodnie z przewidywaniami obrońca Odry Wodzisław, Marcin Dymkowski będzie bronił barw Lecha Poznań.
A ja się pytam kto to jest ? Nazwisko może kojarzę, ale nie przykul mojej uwagi jakimiś szczególnymi występami. Mam nadzieję, że Lech wie co robi sprowadzając tego zawodnika na Bułgarską. Sprawdziłem sobie jego statystyki w lidze, to w 74 meczach ustrzelił 2 gole, ale trzeba zauważyć, że jest on obrońcą ;) Co do Zakrzewskiego to on jest chyba nie poważny :P Szkoda mi go, bo wg. mnie zasługiwał na grę w lepszej lidze niż szwajcarska. Przeszedł do Fc Sion, a jak słyszę tą nazwę to od razu przypominam sobie o Kandze Akale ;) Musiałem sobie jeszcze zobaczyć, który są w lidze. Są, a raczej byli na 3 miejscu, więc nie jest tak źle. A tak poza tym, to póki co liczę na zakup jakiegoś piłkarza w miejsce Zakiego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2007, 20:49

Obrazek

Dzisaj urodziny obchodzi Marcin Kikut. Co mu tam życzyć, zadmowił sie na prawej obronie gra tam naprawde dobrze... Czyli można mu życyzć jeszcze lepszej gry i awansu do pierwszej reprezentacji. 8)

Lech ponownie jest zainteresowany Branko Šešlija, sam nie wiem gdzie ma siedzibe jego zespół, jednak w jednym z sparingów strzelił 3 brameczki i podobno dobrze grał. Wszystko to spowodowane jest odejsciem Zakiego, gdzie on poszedł...

Na testach przebywa Krzysztof Kaźmierczak, który ostatnio był widywany w Boaviscie na treningach. Kiedyś naprawde dobrze grał w Płocku, więc napewno potencjał posiada. Cena także nie jest duża. Patrząc na fakt, że Wojtkowiak sobie raczej w tym roku już nie pogra, to warto go ściągnąc, a nawet wypozyczyć.

Cicho ostatnio o Hidalgo, a szkoda, bo miałem ogromną nadzieję go ogladać w Poznaniu, ma chlopak talent. Zobaczymy co z nim będzie.

Lech podobno jest zainteresowany Damianem Gorawskim. Ciekawe jak u neigo ze zdrowiem. Po zakotwiczeniu na prawej obronie przez Kikuta, w pomocy pozostał jedynie Zając, wiec warto ściagnąc mu konkurenta, a nawet na miejsce Marcina do podstawowego składu.
Pojawiły sie plotki o Polczaku i Wasiluku. Pierwszy z Katowic drugi z Białegostoku. obaj sa mi malo znani.

Ucichło o sprawie Dolhy, ktory chyba nawet trenuje z Lechem, ostatnio go nawet widziałem w Pzonaniu. Kawał chlopa z daleka. Jednak nie moge sie do końca cieszyś z tego spokoju, bo napeno prawnik Bednarz, były prezes Heler poszli do prawników i jednak beda sie starali o ukaranie Rumuna, bo ma ważny kontrakt z Wisła. :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 cze 2007, 21:30

Kikutowi do reprezentacji raczej jeszcze dalej niż bliżej, ale też mu życzę powołania.

Ten Kaźmierczak to obrońca? Przeszedł do Boavisty, gdzie leczył kontuzje, ale teraz jest już zdrowy. Fakt, faktem, że przeszedł zimą, a nie zagrał nawet jednego oficjalnego meczu. Szkoda, bo chłopak jest utalentowany. Jeżeli przeszedłby do Lecha, to byłoby to niezłe wzmocnienie.

A co do Gorawskiego, to mam mieszane uczucia. Z jednej strony pamiętam go jak świetnie grał w Wiśle (za czasów, gdy był powoływany do reprezentacji), a z drugiej jego pseudo kłopoty ze zdrowiem, gdy nie pojechał na MŚ, a potem rosyjscy lekarze się bardzo dziwili, bo był on podobno zdrowy. Jak jest wszystko ok. to niech się pakuje i przyjeżdża do Poznania, a jak jeszcze ma jakieś kłopoty, to ja go nie chcę.

A o Dolhe (jak to się odmienia?) to możesz popatrzeć na lechpoznan.tv Jest tam wywiad z nim, on wszystko wyjaśnia po kolei itd. Trenuje on już w Poznaniu, przywitał się z chłopakami, nawet Wilk już wypowiadał się n a jego temat. Trochę się miotał, widać było że jeszcze miał małą tremę :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2007, 19:48

Obrazek

Kod: Zaznacz cały

Dziś kontrakt z Lechem Poznań podpisał Dawid Florian.

25-letni napastnik w poprzednim sezonie występował w Sandecji Nowy Sącz, dla której w lidze zdobył 8 bramek. Z dniem 30 czerwca zawodnikowi kończy się kontrakt z poprzednim klubem, zatem do Lecha trafił na zasadzie wolnego transferu.
Z mojej strony to kompletny brak orientacji w temacie tego zawodnika. Wiem, ze był ostatnio na treningach Korony i nawet mowił, ze chetnie zostanie, pozniej zrezygnował z dalszych testów... Teraz wiem dlaczego. Zobaczymy raczej to nie jest osoba, ktora ma zastąpić zakiego, a raczej bedzie 3 moze 4 napastnikiem, po Reissie, Rengifo i mam nadzieje Ilanie. :wink: 25 lat to troche sporo, moze to bedzie drugi Jarek Maćkiewicz. Oby.
Ogolnie nie przekonuje mnie narazie okienko transferowe. Choć narazie Lech ściągnął 2 Polakow i dwoch obcokrajowców, w tym 2 za free, a jednego na wypożyczenie z "niewielkimi" kosztami. Kaźmierzak, takze nie jest wysoko ceniony, wiec beda małokosztowne transfery, oby skuteczne. Wszystko pewnie zamknie sie w kwocie jaka Lech dostał za Zakiego.
Przydałby sie jeszcze zmiennik dla Kikuta i kolejny środkowy obrońca, bo słabo to na dzień dzisiejszy wygląda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”