LM: Arsenal - Barca - Strona 32

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 kwie 2010, 14:38

Więc niech Ci będzie 1 mecz w którym dobrze zagrał i zdobył bramkę po za CN. 1/6 meczy zaiste wspaniała wyjazdowa forma zaraz zacznie rekordy bić :lol: Przywykłem już do tego że kibice Barcelony lubią zajebiście koloryzować i to już chyba nigdy się nie zmieni. Zostawiam was w świecie fantazji gdzie Barcelona wszędzie gra najlepiej a jej gwiazdy błyszczą na wszystkich stadionach świata. Ciach bajera.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 07 kwie 2010, 14:39

Jeśli trafisz najpierw w piłkę a potem impetem w nogi to zazwyczaj jest ok (chyba ze zbyt ostre jest to wejście), problem w tym, że wydaje się iż w sytuacji Diaby-Milito gracz Arsenalu jednocześnie kopnął w nogi i w piłkę, którą próbował zastawiać Gabi. Trudno jest w takie sytuacji czysto odebrać piłkę a sędzia powinien reagować gdy przy niejednoznacznej ocenie odbioru drużyna zawodnika, który prawdopodobnie nieczysto zabrał piłkę ma tak ewidentną korzyść jak natychmiastowy kontratak... Później Stark niejednokrotnie gwizdał kiedy gracze Barcelony podobnie nieczysto zabierali piłkę osaczonemu przez dwóch-trzech rywali zawodnikowi Arsenalu, więc dlaczego puścił grę w tak newralgicznym momencie?
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2010, 14:40 przez Janio, łącznie zmieniany 1 raz.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 07 kwie 2010, 14:39

Michał M pisze:jeśli jednym z nich będzie mistrzostwo świata, to Argentyna będzie go kochać jak Diego
dla messiego lepiej sie stanie jesli argentyna nie wygra tego mundialu. dlaczego? z prostej przyczyny. wtedy niechynie pojawia sie glosy ze messi aby dorownac maradonie musi poprawidzic argentyne do mistrzostwa swiata jako trener :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2010, 14:41

Nie bądź taki Kajo napisz coś jeszcze.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 07 kwie 2010, 14:43

Kurcze ale off topic :)

Gosc ktory strzela w sezonie do kwietnia 39 bramek nie jest tak dobry bo nie strzelil na wyjazdach w CL? Dobre.

Barcelona nie wygrywa na wyjazdach w CL ale jednak 6 pucharow zdobyla w tym ta CL wygrana w Rzymie po m in bramce Messiego.
Trzeba im oddac ze sa wielcy choc licze na antyfutbol Interu ktory moglby ich wykopac z LM :P

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 07 kwie 2010, 14:47

KajoFC pisze:(........................)
KajoFC pisze:Ciach bajera
moja rada na twoje wypociny jest taka: nie uzywaj zwrotow ktorych nie rozumiesz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 07 kwie 2010, 14:52

KajoFC pisze:Przywykłem już do tego że kibice Barcelony lubią zajebiście koloryzować i to już chyba nigdy się nie zmieni. Zostawiam was w świecie fantazji gdzie Barcelona wszędzie gra najlepiej a jej gwiazdy błyszczą na wszystkich stadionach świata.
Popieram.Oni tylko grają na CN zajebiście, a na Xerezach, Santanderach to są w głębokiej defensywie i cudem wywożą trzy punkty, ale koniec jazdy na farcie, Kajo odkrył całą prawdę o Barcelonie :lol:.

To Ty dopuść do siebie, że oni grają najbardziej kosmiczny futbol na świecie, a Ty bronisz się nogami i rękami przed tymi faktami.Taka jest prawda i trzeba się z nią pogodzić - mnie nie jest trudno bo oglądanie meczy z ich udziałem to przyjemność.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 kwie 2010, 14:57

Nie odwracaj kota ogonem

W którym momencie to czynię?
Ty jesteś przekonany, że trafił w piłkę a ja nie. To miałem na myśli i to napisałem
Napisałeś, że był faul na Milltio i jeszcze zacząłeś szyderę o jakiś teoriach. Jeśli to nie jest wpis pewnego swego użytkownika to co jest? Tak więc chyba pisząc że był faul musiałeś być przekonany, że w piłkę nie trafił? Więc to chyba ty teraz odwracasz kota ogonem :]
Jednocześnie jestem gotów zmienić zdanie jeżeli ktoś mi wykaże, że nie mam racji.
Ja również.

http://videos.sapo.pt/V0gADHdkZUt3qszGkFW8
1:06
Jest powtórka. Ale wiele nie wyjaśnia. Cóż przyznać się muszę, że zwrot "ewidentnie w piłkę" był nieco niefortunny. Przydałaby się powtórka z drugiej strony. Zwróciłbym jednak uwagę na ustawienie sędziego. Sytuacja była tuż przed nim, miał wszystko jak na tacy.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 07 kwie 2010, 15:01

EnJoy's pisze:
KajoFC pisze:Przywykłem już do tego że kibice Barcelony lubią zajebiście koloryzować i to już chyba nigdy się nie zmieni. Zostawiam was w świecie fantazji gdzie Barcelona wszędzie gra najlepiej a jej gwiazdy błyszczą na wszystkich stadionach świata.
Popieram.Oni tylko grają na CN zajebiście, a na Xerezach, Santanderach to są w głębokiej defensywie i cudem wywożą trzy punkty, ale koniec jazdy na farcie, Kajo odkrył całą prawdę o Barcelonie :lol:.

Od kiedy to Xerezy i Santandery grają w turniejowej fazie LM ? [k****] chyba zaraz za dzwonie do kablówki bo moja prawdopodobnie od 2 lat źle odbiera :shock:
To Ty dopuść do siebie, że oni grają najbardziej kosmiczny futbol na świecie, a Ty bronisz się nogami i rękami przed tymi faktami.Taka jest prawda i trzeba się z nią pogodzić - mnie nie jest trudno bo oglądanie meczy z ich udziałem to przyjemność.

No grają nikt temu nie zaprzecza tylko mnie dziwi jak taka Barcelona i Messie nie pokazują tego na meczach wyjazdowych przeciwko jednym z lepszych drużyn w Europie ?? Chyba to że oprócz finału zaliczają remis za remisem coś musi znaczyć, wszyscy wiedzą jak zdominowali Arsenal tydzień temu ale również wszyscy widzieli jakim wynikiem się mecz zakończył ??

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2010, 15:06

Kamil232 pisze:Napisałeś, że był faul na Milltio i jeszcze zacząłeś szyderę o jakiś teoriach.
Z tymi teoriami to taki zwrot używany często na innym forum. To tak gwoli wyjaśnienia :wink:

W tym przypadku miałem na myśli wytykaniem błędów arbitra przy jednoczesnym pominięciu tej jakby nie było kluczowej i kontrowersyjnej (choć chyba nie dla wszystkich) decyzji o puszczeniu gry po starciu Milito z Diabym. Teoria to błędy na korzyść Barcelony a ta sytuacja do teorii nie pasuje :wink:

Być może pisząc, że był faulowany powinienem dodać jeszcze coś w stylu 'raczej' czy 'najprawdopodobniej', ale pomeczowe wypowiedzi niektórych userów nieco mnie zdenerwowały. Gdybym miał teraz edytować tamten post to sformułowałbym to nieco inaczej, ale to niewiele zmienia. Wciąż uważam, że to nie było czyste wejście.

Ty za to stwierdziłeś, że chyba sobie kpię, ale już mniejsza o to doprawdy bo istotny jest raczej faul bądź też jego brak. Jeżeli będzie ciąg dalszy tej dyskusji to skupmy się właśnie na piłkarzach a nie sobie.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 07 kwie 2010, 15:08

Ja myslalem ze bramkowy remis na wyjezdzie w LM to dobry wynik :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 kwie 2010, 15:12

To tylko statystyka i wyciąganie na tej podstawie daleko idących wniosków nie ma sensu. Równie dobrze Barcelona z Messim może rozjechać Inter na San Siro i teoria od razu będzie nic niewarta. Krótko mówiąc jest to teoria na poziomie słynnego "Ronaldo jest dobry tylko z ogórkami" albo coraz chętniej głoszonej przez niektórych podobnej tezy o Higuainie. Jeden jedyny mecz może obalić wszelkie założenia, a to już pokazuje na jak słabym fundamencie się opierasz Kajo.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 07 kwie 2010, 15:15

Gdybym miał teraz edytować tamten post to sformułowałbym to nieco inaczej, ale to niewiele zmienia. Wciąż uważam, że to nie było czyste wejście.
I ja również, gdyż na mnie wpłynęły wpisy twoich kolegów po szalu, na twój post bym zareeagował inaczej. Tak więc to sformułowanie z kpiną, nie odbieraj jako osobistego ataku :wink:

Wracając do tematu

Obrazek

Spójrz na stopę Diabego, widać tylko piętę, a jest ona(stopa) skierowana w stronę piłki, a nie nóg Millito. Nie wiem czy kminisz o co mi chodzi, na żywo to bym Ci wytłumaczył obrazując na swojej stopie :lol: W każdym bądź razie wygląda, ze trafił w piłkę, ale powtórka z drugiej strony by rozstrzygnęła. Do tego dodać należy, że sędzia był świetnie ustawiony i chyba warto mu w tym momencie zaufać :]
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2010, 15:16 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 kwie 2010, 15:15

Bramkowy remis na wyjeździe w fazie pucharowej to wynik zawsze dobry a czasem nawet bardzo dobry.

Inaczej wygląda sprawa w fazie grupowej bo tam się gra o punkty. Za kadencji Guardioli Barcelona grał sześć spotkań wyjazdowych w fazie grupowej LM. Wygrała cztery i dwa zremisowała. Messi strzelił w tych meczach 5 bramek.

[EDIT]

Rozumiem co masz na myśli. Moment uchwycony dość dobrze i sędzia miał prawo puścić grę. Pewnie niejeden arbiter użyłby gwizdka, ale w tym momencie Wolfgang Stark chyba jednak nie popełnił błędu. Za to Milito na pewno.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 07 kwie 2010, 15:40

Dla mnie z kolei impet z jakim wpada na Milito Diaby i podcina go wybijając jednocześnie piłkę powinien przesądzić o gwizdnięciu faulu, choć sytuacja ocenna i od woli sędziego zależało przerwanie bądź puszczenie gry. IMO da się obronić oba stanowiska...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”