Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 307

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 paź 2007, 18:30

Ajgor pisze:
Maciek (interista) pisze:że Zlatan jest napastnikiem dogrywajacym
Maciek (interista) pisze:W Romie Totti musi strzelać
:shock: Czyli Totti to wysunięty napastnik rozumiem?
pomiedzy tymi wyrwanymi z kontekstu zdaniam wszystko jest wyjasnione :P

My mamy Crespo, Cruza, Suazo. Kogo ma Roma? Mirko Vucinica, Mauro Esposito... - chyba oczywistym jest, że na Francesco spoczywa wiekszy ciężar obowiazków...

W kwestii czy Totti jest wysunietym napastnkiem spytaj kibiców Romy

Ja natknąłem sie na takie coś (taktyka z ubiegłego sezonu mam nadzieję, że bez poważniejszych błędów - jak cos krzyczcie :P ) co świadczyłoby, że tak

Obrazek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 paź 2007, 19:25

Martin Pellegrino pisze:Zgodzę się także z Maćkiem, że w Interze nie na jednego zawodnika, na którego "się gra". Strzelają wszyscy

Prawie wszyscy bo w zeszłym sezonie we wszystkich rozgrywkach gola nie strzelili tylko bramkarze i Dacourt :!: A tak pozatym wszyscy od Grosso, przez Gonzaleza, aż po Recobe strzelili przynajmniej bramkę. To utwierdza, że taktyka Interu nie opiera się na jednym zawodniku.

Maciek, po co ta grafika Romy :>

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 05 paź 2007, 21:32

Tylko 4 punkty dzielą w tabeli Inter Mediolan (lider Serie A) oraz Napoli, które jest w tym sezonie beniaminkiem.
Inter dobrze radzi sobie z zespołami będącymi w formie, jednak Napoli potrafi stworzyć problemy nawet najsilniejszym.

Inter jest pełen dobrej energii, po tym jak przed tygodniem zdemolował AS Romę na ich własnym stadionie 4-1. Później pewne zwycięstwo w Lidze Mistrzów nad PSV Eindhoven i Nerazzurri zdają się łapać swój rytm gry. Mecz z Napoli będzie kolejną okazją dla zespołu Manciniego na pokazanie się z dobrej strony swojej publiczności oraz na umocnienie się na pozycji lidera.

W Interze nie obędzie się bez absencji. Za czerwoną kartkę w poprzednim meczu nie będzie mógł zagrać Douglas Maicon, kontuzjowany jest Vieira, Dacourt, Materazzi. Zlatan Ibrahimović prawdopodobnie dostanie możliwość odpoczynku.

Trener Napoli będzie mógł skorzystać ze swojego pierwszego bramkarza Gennaro Iezzo, który wraca po kontuzji, nie zagra natomiast były gracz Juventusu - Manuele Blasi, ponieważ pauzuje za żółte kartki.

Prawdopodobne składy na jutrzejsze spotkanie:

Inter: Julio Cesar; Zanetti, Cordoba, Samuel, Burdisso; Figo, Stankovic, Cambiasso, Cesar; Crespo, Adriano

Napoli: Iezzo; Cupi, Cannavaro, Domizzi; Grava, Hamsik, Gargano, Bogliacino, Savini; Zalayeta, Lavezzi

Mój typ: 3-1

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 05 paź 2007, 22:09

Sero pisze: Maciek, po co ta grafika Romy :>
No przecież staram się udowodnić, że Totti jest najbardziej wysuniętym zawodnikiem Romy,
a taka grafika bardziej przemawia do wyobraźni niz wałkowanie suchymi faktami, tak mi się przynajmniej wydaje.

Mam wrażenie, że nie do końca zostałem zrozumiany co do moich wywodów odnośnie Ibrahimovica, ja nie twierdze, że Zlatan wygra ZP, ba nawet nie jest on moim faworytem (co napisałem w pierwszym poście - i chyba każdy, kto zna się trochę na piłce stawia zwycięstwo Kaki :P ), ale nie zgadzam się, że jest on na tle innych kandydatów jakąś fatalną kandydaturą.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 paź 2007, 9:45

Cóż nie da sie ukryć. Forma idzie w góre :D Oczywiscie zdarzają sie jeszcze słabsze momenty, ale to co pokazał Inter w pierwszej połowie pokazuje, że ta drużyna jest co najmniej tak samo mocna jak w ubiegłym roku. Nie jest to najlepsza wiadomość dla kibiców innych drużyn.

Jedyne co mi sie nie podoba to, że przy stanie 2-0 oddajemy inicjatywe i tracimy bramke w końcówce. Choć obyło się bez nerwówki, bo piłkarze po stracie bramki zagrali bardzo mądrze taktycznie. Remis byłby niesprawiedliwy, bo bliżej było 5-0 dla Interu niż 2-2, a sytuacje Cruza, Ibry czy Suazo w drugiej połowie musza być wykorzystywane. Bardzo podobał mi się wczoraj Cambiasso, choć wielu piłkarzy zagrało poprawnie. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Forza Ragazzi!

p.s Nie wiecie co z Chivu, bo grał nieźle i obawiam sie że zmiana z Maxwellem była wymuszona urazem.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 paź 2007, 19:40

Mecz był całkiem dobry w naszym wykonaniu. Spotkania i forma przypominają już te z poprzedniego sezonu kiedy to nie było na nas mocnych w lidze. Warto też zauważyć, że najczęściej strzelamy jako pierwsi przynajmniej 2 bramki i jest praktycznie po meczu. Wówczas raz, że oddajemy inicjatywe licząc na kontry to dwa przeciwnikowi i tak ciężko pokonać J.Cesara. Jeśli już to tak jak w spotkaniu z Napoli. Ale na więcej nie zasłużyli i nie strzelili drugiej bramki. Cieszy dobra postawa napastników, choć Cruz mógł spokojnie w sobotę ustrzelić hattricka. Suazo :roll: ciężko powiedzieć czemu nie może się odblokować. Może dostaje za mało czasu na pokazanie umiejętności ? są jednak zawodnicy, który swój czas na boisku wykorzystują i to oni grają.

Milan po wczorajszym zwycięstwie może podnieść się na duchu. I teraz mam obawy, że to nie Roma czy Juve będzie najgroźniejszym rywalem w walce o Scudetto, a właśnie Rossonerri. Wiele zależy od tego ile sił zaangażują w LM bo na triumf w kilku rozgrywkach, nie stać obecnie żadnej europejskiej drużyny. Zresztą żeby lepiej się przyjżeć ich formie trzeba poczekać przynajmniej na 2-3 kolejne mecze Milanu, ale jak pisałem to oni mogą być najgroźniejszym rywalem mimo słabego początku.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 17 paź 2007, 22:05

no i odwołanie w sprawie Suazo zostało odrzucone. Fifa naprawde sie nie popisała (czy tam UEFA nie jestem pewien). a na CSKA by sie przydał.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 paź 2007, 22:12

Chuchu pisze: Fifa naprawde sie nie popisała (czy tam UEFA nie jestem pewien). a na CSKA by sie przydał.

Uefa. Teraz po meczach reprezentacyjnych może się coś zmieni, ale póki co David nie pokazał pełni swoich możliwości, więc z trójką na LM Ibra-Cruz-Crespo powinniśmy dać radę. Gorzej, że niewinność Suazo jest w tym wypadku karana.

to z kolei wczorajszy mecz Argentyny z Wenezuelą i zderzenie Burdisso z Arango. Nie wyglądało to najlepiej u naszego obrońcy, na szczęście już jest w Mediolanie. Nic się nie stało, ale lepiej dmuchać na zimne i dokładnie zbadać stan Nicolasa (co już zapewne sztab przeprowadził) i być może nawet dać odpocząć od najbliższych spotkań.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 paź 2007, 17:10

Szkoda tego remisu, bo zwycięstwo była jak najbardziej w zasięgu. Parę zmarnowanych sytuacji Ibry, strzał Chivu w poprzeczkę... Niestety w tym meczu skutecznością się nasi nie popisali. W dodatku Fontana po raz kolejny rozgrywa świetne zawody przeciwko Interowi. Roma po tej kolejce odrabia dwa punkty, tego też szkoda bo remis w ich meczu byłby najlepszy. Teraz trzeba wygrać w następnej kolejce, a najlepiej w następnych dwóch. 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 paź 2007, 17:41

Teren cieżki i pewnie wiele ekip straci tam punkty(albo już straciło :P), ale z przebiegu spotkania można było osiagnac więcej i niestety należało.

Sytuacje Ibry, strzał Stankovica w pierwszej połowie, poprzeczka Chivu, piłkarz Palermo sciąga piłke w ostatniej chwili z głowy Maicona. Tylko ta skuteczność. Nie podobała mi sie niedokładność w podaniach, gdyby nie to na pewno kilka akcji nie musiało sie skończyc na obrońcach Sycylijczyjków. Szkoda, także tych urazów bo zmiany Dacourta i Orlandoniego były wymuszone i Mancini nie mógł ryzykować wprowadzenia np. Figo za Cesara, który w drugiej połowie był zupełnie bezużyteczny. Po raz kolejny praktycznie bezbłędna defensywa. Myślełem, że to koniec Cordoby w Interze, poniewaz kończy mu sie kontrakt, ale jeśli zagra jeszcze kilka takich spotkań to nie przedużenie umowy bedzie wielkim błędem działaczy.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 paź 2007, 16:25

Co martwi po meczu ? napewno kontuzja Stankovica ...

Kolejny pomocnik, który wypada nam ze składu. I tu należy sobie zadać całkiem poważne pytanie, czy Inter powinien w zimie kogoś wykupić ? jeśli tak to kogo ? Nie ukrywam, że umiejętnościami imponuje mi Rossina. Pozatym gdyby udało się go pozyskać nie byłby spalony w Lidze Mistrzów.

Druga sprawa. Jutro spotkanie z Genoą. Chyba jednak wszyscy myślą już powoli o Juve - mimo zapewnień sztabu iż jest inaczej, piłkarze napewno mają derby w głowach. Warto więc spojrzeć na sytuację dyscyplinarną i co widzimy ... zagrożeni : Ibrahimovic, Samuel. Szczerze powiedziawszy spotkania ze Starą Damą nie wyobrażam sobie bez nich, a wiemy, że Zlatan za głupotę może dostać żółć natomiast u obrońcy o faul nietrudno. Dlatego poważnie zastanawiałbym się nad ustawieniem jutrzejejszej "11".
Pozatym ciągle do końca nie wiadomo co z Julio Cesarem. Jeśli będzie zdrowy powienien jutro zagrać, jeśli zabraknie jakiegoś procenta do stu nie ma sensu ryzykować.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 30 paź 2007, 20:00

Sero pisze:Druga sprawa. Jutro spotkanie z Genoą. Chyba jednak wszyscy myślą już powoli o Juve - mimo zapewnień sztabu iż jest inaczej, piłkarze napewno mają derby w głowach. Warto więc spojrzeć na sytuację dyscyplinarną i co widzimy ... zagrożeni : Ibrahimovic, Samuel. Szczerze powiedziawszy spotkania ze Starą Damą nie wyobrażam sobie bez nich, a wiemy, że Zlatan za głupotę może dostać żółć natomiast u obrońcy o faul nietrudno. Dlatego poważnie zastanawiałbym się nad ustawieniem jutrzejejszej "11".
zgadzam sie. mysle ze Ibra powinien usiąsc na lawce i jak wynik bedzie juz pewny to nie powinien Mancio go wpuszczac ale jesli bedzie np. 75 minuta meczu i bedzie remis to jednak mógłby wejsc bo 3 pkt są bardzo cenne nawet na tak wczesnym etapie rozgrywek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 paź 2007, 22:26

Inter zagrał tak jak chcieliśmy czyli bez zagrożonych Ibry i Samuela, a mimo to nie mamy problemów z trzy bramkowym odprawieniem Genouii.

Mecz z gatunku tych spokojnych. Kontrolowaliśmy grę i wynik od początku. Dobrze środkowi obrończy Cordoba-Chivu. Ciężko było ich przejść, ale na Juve pare powinni tworzyć Cordoba-Samuel, a Rumun ewentualnie na lewą obronę ponieważ jest obecnie w lepszej formie niż Maxwell. Crespo ... nie miał dziś dnia :] sam na sam ... z bramką i przestrzela. Później dobre zagranie ze skrzydła na 8 metr i Hernan prosto w bramkarza (tu miał na plecach obrońce). Nie mógł on to wszedł Suazo i dzięki swojej szybkości najpierw lobem pokonał Rubinho, a potem wywalczył karnego (mijając wcześniej kilku obrońców ), którego na gola zamienił Cruzowy.

Mancini znów nie zabrał nawet na ławkę Adriano. Konflikt gotowy ?

Ogólnie dzień faworytów. Inter, Juve, Milan, Roma, Viola siegają po komplety punktów tak więc tabela na górze nie ulegnie wielkiej zmianie.

Juve ...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 31 paź 2007, 23:22

Nie no, Crespo przeszedł dziś samego siebie. :lol: Nigdy bym go takie coś nie podejrzewał. Gdyby to Zlatan sobie celował gdzieś po okienkach w sytuacji sam na sam z bramką to jeszcze bym zrozumiał, ale Hernan? :shock: Dobrze, że wreszcie się przełamał Suazo i trochę szkoda, że sytuacji przed karnym nie udało mu się zakończyć gole, bo to by był majstersztyk. Teraz Mancio będzie miał problem kogo wystawić w linii ataku obok Zlatana. Suazo wreszcie pokazał swoje atuty i na pewno może być groźny, zwłaszcza w meczu wyjazdowym. Cruz jak wiadomo lubuje się w strzelaniu goli naszemu najbliższemu przeciwnikowi. Crespo niby dziś marnował setki, ale wiadomo, że w takim meczu może być kluczem do zwycięstwa, on po prostu lubi grać spotkania o dużą stawkę.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 lis 2007, 7:43

Zico_FCI pisze: Cruz jak wiadomo lubuje się w strzelaniu goli naszemu najbliższemu przeciwnikowi. Crespo niby dziś marnował setki, ale wiadomo, że w takim meczu może być kluczem do zwycięstwa, on po prostu lubi grać spotkania o dużą stawkę.

Swoją drogą ciekawe kto będzie partnerem Ibry na Juve bo szczerze powiedziawszy ja miałbym spory ból głowy.

Wczoraj zapomniałem dodać, że na pochwałę zasługuje postawa Orlandoniego. Nasz trzeci bramkarz popisał się kilkoma naprawde dobrymi interwencjami.

Juve...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”