Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 29

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 sie 2005, 19:13

No Borussia gra systemem 4-3-3 i boczni pomocnicy robia za napastnikow tak bardzo poprlarny diament . Samolarek własinie jest takim ofensywnym skrzydłowym coś na podobienistwo Ronaldinho w Barcy tylko że nie ta strona :wink:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 23 sie 2005, 19:35

Corinthians pisze:Jak van der Gun będzie grał lepiej to na pewno wygryzie Smolarka ze składu
No to logiczne, ten co jest lepszy ten gra :wink: (mówimy o zdrowej rywalizacji)
Corinthians pisze:Boooże! Przegrać z Bruszwikiem w Pucharze Niemiec to wstyd. Nie myślałem, że Borussia jest w aż takim dole! W meczu z Wolfsburgiem 1-1 nic nie znaczyło, bo Borussia zagrała dobry mecz.
Gorzej jak wstyd, blamaż. A i z Wolfsburgiem było 2:2 :wink:

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 23 sie 2005, 19:44

A ja se mysle ze Smolarek ma u Berda takki kredyt zaufania ze bedzie grał w pierwszym skladzie borussi. Przeciez juz w Feyenordzie van marwijk stawial na Smolarka choc byla na nim wywierana presja ze ma w spierwszym skladzie grac wvan Persi, i mu sie to oplacilo. Smolarek strzelał gole i asystowal. Gun chyba został kupiony po to zeby byc alternatywa dla Kollera, Buckleya i smolarka...

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 24 sie 2005, 10:51

Smolarka ze składu, ale nie sądze aby pomógł Borussi wyjśc z kryzysu.]
Też tak uważam
Boooże! Przegrać z Bruszwikiem w Pucharze Niemiec to wstyd. Nie myślałem, że Borussia jest w aż takim dole!

Myślałem, że w tym meczu poradzą sobie bez problemu, jednak się myliłem. Już w sparingach przed sezonem było widać, że nie są w najlepszej formie.
Nie ździwię się jak Puchar Niemiec wygra taki drugoligowiec typu Brunszwik, Karslruhe, czy Alemania Aachen.
To nie możliwe bo jest jeszcze Bayern :wink: [/b]

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 24 sie 2005, 11:11

Smolarek ma za zadanie wsadzić głowe tam gdzie inni boją się dostawić noge. :wink: Ma latać za bezpańskimi piłkami. On nie ma prowadzić gry od tego jest Rosicky i Kehl. Smolarek jest nie do ruszenia. Podobnie jak Koller. Cała gra BVB jest ustawiona pod Kollera. Van der Gun przyszedł jako alternatywne rozwiązanie wrazie kontuzji Buckleya. Ale w obecnej sytuacji prawdopodobnie będzie się cześciej pokazywał na boisku. A to cały zespoł pokazał w meczu z Eintrachtem woła o pomste do nieba!

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 24 sie 2005, 11:21

Dosmen:Smolarek jest nieco zbyt cherlawy by tak jak napisales wsadzac glowe tam gdzie inni boja sie wsadzac jakakolwiek inna czesc ciala;P

ja bym raczej w nim widzial (ale jeszcze nie na tym-watpliwym dosc poziomie jaki prezentuje) gracza bardziej,ze tak powiem,subtelnego,ma niezle przyspieszenie,jest naprawde pomyslowy-brak mu troche zdecydowania i obycia ale to mozna w sobie wyrobic...

pozdro

F O R Z A G R A N D E *28* B I A N C O N E R I

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 24 sie 2005, 11:31

Samolarek jest strasznie wątły musi troche mięsini nabrać w przy swojej szybkość o dość dobrym dryblingu napewno radziłby sobie lepiej w Bundeslidze :? Tylko żeby zrobił to naturalnie a nie nabrał koksu i rozrósł na dwa metry :P

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 24 sie 2005, 11:36

No to chyba nie znasz reali BVB i założeń taktycznych Van Marwijka. Oglądałeś chociaż jeden mecz Borussii z udziałem Smolarka? Pewnie nie... Akcje w poprzednim sezonie w meczu z Mainz to tylko nieliczne sytuacje gdzie Ebi "wpychał" się gdzie tylko się da.

Post do RzuR

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 sie 2005, 12:06

w niedziele bvb gra chyba z duisburgiem licze na smolarka jakby strzelił to statystyka 3-3 jak na skrzydłowego super

Awatar użytkownika
Maro18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro18 » 25 sie 2005, 13:53

Smolarek to dobry zawodnik, czesto ogladam mecze BVB na polsacie sport i Ebi potrafi wejsc tam gdzie Jan Koller nie moze 8) 8) poza tym widac ze Smolarek stara sie wypasc jak najlepiej.... czasami to mu sie nie udaje , ale zawsze walczy i za to go lubie...

Poza tym dla mnie chlubą BVB jest Dede :D to moj ulubiony zawodnik i ideal pilkarza :wink: HEYA BVB

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 sie 2005, 19:26

No i 1-1. Borussia każdym meczem potwierdza, że ma bliżej do spadku niz do Pucharów. Dzisiaj wszystko co mógł robił Rosicky, ale Borussia musiała by mieć trzech takich, żeby wygrać. Duisburg się nie przestraszył Borussi i wywalczył remis. Stracili bramkę przez nieuwagę obrońców, którym nie udał się offside i Ricek uderzył znakomicie. Gol dla Duisburga padł po błędzie chyba Dede, który się zagrapił i nie przejął piłki.

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 28 sie 2005, 20:12

Nie no dla mnie to załamka... Taki sam przebieg miał mecz z Freiburgiem w ubiegłym sezonie... A przy bramce Kutha zawalil Metze i Degen... Nie upilnowali gościa, a ten sobie spokojnie podszedł i wystawił noge. Borussia cały czas przeważała a Duisburg nastawił się na kontry... Dramat, porażka, klęska - to za malo powiedziane.. :cry:

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 29 sie 2005, 0:35

Oglądałem cały mecz, a najbardziej pozostała mi w pamięci ta sytuacja z niemal ostatniej sekundy, którą zmarnował Odonkor. Ogólnie Borussia lepsza, ale nie zawsze lepszy wygrywa :P Smolarek aktywny przez te 60 minut co grał, jednak zmarnował doskonałą sytuację, ogólnie nie zaprezentował się najlepiej. Starał się, dużo biegał, ale to wszystko.

Już się chyba przekonaliśmy, że Borussia to raczej o puchary nie powalczy

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 29 sie 2005, 0:38

kama_reda pisze:Już się chyba przekonaliśmy, że Borussia to raczej o puchary nie powalczy
Tak naprawdę to było pewne jeszcze przed sezonem. Wszyscy tylko baliśmy się mówic o tej tragicznej prawdzie i czekaliśmy na potwierdzenie w postaci wyników Borussi. Pierwszym sygnałem było odpadnięcie z Intertoto, potem słabe mecze w lidze i porażka w pucharze.

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 29 sie 2005, 9:59

Także oglądałem mecz, Borussia miała przewagę od pierwszych minut. Sytuacje także były, ale bramkarz Duisburga bronił bardzo dobrze. Niezły mecz Rosicky'ego, nawet jeśli BvB gra słąbo on zawsze nie schodzi poniżej określonego poziomu. Lepiej swoją sytuacje mógł wykończyć Smolarek, ale nie tylko on marnował "setki"...

Co do pucharów, to jeśli Borussia zagra w następnej rundzie tak jak to miało miejsce w zeszłym sezonie to kto wie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”