AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 272

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2007, 17:02

Zawsze w wypowiedziach podkreślał, że jego ukochanym klubem jest właśnie Inter. Jeśli Nerazzuri nie będą chcieli go sprzedać to na 100% nie odejdzie, tym bardziej do Ac Milanu.
jego ukochanym klubem jest Inter a gral dla Juventusu i rozmawial na temat transferu z Milanem...teraz po sezonie dobrej gry nie prosi lecz zada podwyzki na 8 mln euro i gada rozne rzeczy o klubie w wywiadach(patrz wiadomosci z wczoraj i co mowi na temat podwyzki)...a tak jak ktos powiedzial jak gral w Juventusie to jego "ukochanym" klubem byl Juventus

PS jakby dla Maldiniego Milan byl tak ukochanym klubem jak Inter dla Zlatana to teraz by pewnie kilka lat temu zadal by z 20 mln za gre

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 maja 2007, 17:13

mete pisze:a tak jak ktos powiedzial jak gral w Juventusie to jego "ukochanym" klubem byl Juventus
Ja takiego czegoś nigdy nie słyszałem. Szwed zawsze mówił o miłości do Interu. Miłość jak miłość. Każda jest inna. To, że żąda podwyżki to nie znaczy, że nie kocha swojego klubu.
Z tego co przeczytałem teraz to Moratti gotów jest sprzedać Ibre :o Jeśli sam Moratti chce sprzedać Ibre to rzeczywiście może odejdzie :o Jeśli przejdzie do Milanu to będę strasznie zaskoczony i przestane chyba wierzyć w ludzi. Ibra okaże się wtedy totalnym kłamcą i "małym człowiekiem". Bardziej i tak jest prawdopodobne, że dołączy do wujka Capello :wink:

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 26 maja 2007, 17:27

Ludzie! To jest temat o Milanie, a nie o zlatanku!!

Co do napastników to już teraz nie jest źle, mamy Gilę i R99, a Pippo pokazał że też jeszcze za wcześnie żeby go skreślac.

Fajnie byłoby kupic Eto'o, ale trzeba byc realistą - to mało prawdopodobne. Pozatym niewiadomo jakby się sprawdził w Serie A. Oliveira też świetnie sobie radził w Hiszpanii.

Nam przydałby się napastnik bardzo bramkostrzelny, dobrze grający głową i znający realia ligi włoskiej... Bianchi jest ciekawy i całkiem młody, Lucarelli wciąż gra na wysokim poziomie - jest w czym wybierac. Pozatym powyższe warunki spełnia także... Szewa. Fakt, zgubił kompletnie formę, ale gra w Chelsea. W Milanie zawsze szło mu dobrze.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 maja 2007, 17:28

O Zlatanie jako czlowieku nie mam zbyt dobrej opinii (pilkarzem jest bardzo dobrym - nie przecze).Naturalnie nie znam go osobiscie ale jego przywiazanie do barw klubowych mozna nazwac efemerycznym.Czy to nie o nim chodzila sluchy ze pod namowa Moggiego sial ferment w druzynie Ajaxu zeby tylko klub z Amsterdamu puscil go do Turynu?Gdyby tak milowal Inter to raczej na Delle Alpi by sie mocno nie wyrywal tym bardziej ze w tamtym okresie zainteresowanie nim wykazywalo wiele klubow w tym Inter z tego co sobie przypominam.Po tym jak przeszedl do Turynu zachwalal ten klub pod niebiosa (to akurat nic nie znaczy bo niemal wszyscy zawodnicy chwala swojego nowego pracodawce).Pozniej wyklocal sie o podwyzke ktorej dzialacze Starej Damy zbytnio nie chcieli mu dac.
Negocjacje z Milanem rowniez nie rzucaja zbyt dobrego swiatla na jego milosc do czarno-niebieskich.Doskonale sobie przypominam sytuacje z poprzedniego lata poniewaz bylem bardzo zmartwiony gdy prasa donosila ze jest o krok od druzyny Rossonerich.
Nie mowie ze nie kibicowal Interowi jak byl maly ale jego milosc wyglada mi na taka ze tam zasieje gdzie wiatr zawieje.

Forza 7 Milan.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 maja 2007, 17:30

Bask pisze:Nie napisałem, że przejście Szewy jest prawdopodobne tylko, że moim zdaniem jest bardziej możliwe niż odejście po świetnym sezonie Zlatana do największego rywala Interu.
Źle mnie trochę zrozumiałeś. Ta emota miała raczej na celu pokazanie, że dla mnie oba transfery są raczej nierealne :] Shavchenko odchodzący do Chelsea 'dla żony' po roku powraca do Milanu :roll: Ibra po grze w Juventusie i Interze decyduje się na grę dla Milanu :roll: Bracia Grimm? :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 maja 2007, 19:12

RóżA pisze:dla mnie oba transfery są raczej nierealne
Dla mnie też obydwa transfery są bardzo mało możliwe, ale właśnie wierząc w miłość Zlatana do Interu to prędzej bym widział Szewe z powrotem niż Zlatana w „czerwono-czarnych”.
Chlopaczek pisze:Czy to nie o nim chodzila sluchy ze pod namowa Moggiego sial ferment w druzynie Ajaxu zeby tylko klub z Amsterdamu puscil go do Turynu?
Słyszałem o tym.
Chlopaczek pisze:Gdyby tak milowal Inter to raczej na Delle Alpi by sie mocno nie wyrywal tym bardziej ze w tamtym okresie zainteresowanie nim wykazywalo wiele klubow w tym Inter z tego co sobie przypominam
Od zainteresowania do transferu długa droga. Przykłady piłkarzy, którzy kochają jakiś klub, a później przechodzą do jego największego rywala jest wiele. Ostatnio np. słyszałem, że Metzelder na swojej stronie internetowej pisał, że jest wielbicielem Barcelony, a z kim podpisał ostatnio kontrakt to wszyscy wiedzą. Na tej samej zasadzie Zlatan dostał konkretną propozycję od Juventusu, więc przystał na nią.
Chlopaczek pisze:Negocjacje z Milanem rowniez nie rzucaja zbyt dobrego swiatla na jego milosc do czarno-niebieskich
Tutaj może nie jestem dostatecznie doinformowany, ale słyszałem tylko o zainteresowaniu Milanu Szwedem w tamte lato.
Chlopaczek pisze:milosc wyglada mi na taka ze tam zasieje gdzie wiatr zawieje.
Tak jak już mówiłem miłość miłości nie równa. Możliwe, że słowa Ibrahimovica to tylko niestety „puste” słowa. Mi się natomiast wydawało, że mimo opinii na jego temat jako człowieka, jak mówił o miłości do Interu to mówił szczerze.
Moim zdaniem nawet, jeśli Zlatan jest człowiekiem kłamliwym to jak już powiedziałem prędzej zasili np. Real niż Milan.
Jeśli Rossonerim zależy nad wzmocnieniem ataku to powinni popatrzeć na napastników typu Lucarelli, Bianchi czy Iaquinta.

Na tym proponuje zakończenie dyskusji pt. Zlatan w Milanie, bo mniej więcej osiągnęliśmy „consensus”.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 26 maja 2007, 19:20

Ta wypowiedz Carletto nie potrzebia zostala wogle w necie umiesczona :P Tylko zamieszanie wywolal wieksze niz by powiedzial otwarcie o nazwiskach i osobiscie te nieznaome nazwisko to mi sie wydaje ze to moze byc Adriano bądz Eto

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 26 maja 2007, 21:24

Jan Kinta odpada bo podpisal kontakt z Juve, Lucarelli ze wzgledu na swoje poglady zyciowe napewno nie ma prawa zalozenia koszulki rossonerich wiec oni odpadaja ......

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 maja 2007, 21:42

Kazdy obecny pilkarz Milanu jak rowniez ewentualne przyszle nabytki powinni byc lustrowani lacznie ze swoja rodzina do 3 pokolenia wstecz aby wykluczyc jakiekolwiek lewackie ciagoty.
W przypadku gdyby takie sklonnosci odkryto u pilkarza juz grajacego w Milanie nalezy go jak najszybciej wytransferowac nawet kosztem doplacenia jego przyszlemu pracodawcy (dodatkowo wskazane jest odprawienie egzorcyzmow).Natomiast jezeli chodzi o pilkarzy ktorzy moga nas zasilic nawet slady lewakowania przekreslaja ich transfer do Milanu.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 maja 2007, 21:50

Chlopaczek mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego gracze o poglądach lewicowych nie mogą grać w Milanie :?: To że Lucarelli oraz jego kochany klub umiłowali sobie komunizm to wiem. Tak samo jak Lazio, Di Canio i faszyzm :roll:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 26 maja 2007, 21:56

Bask slyszales o czyms takim jak ironia?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 maja 2007, 21:59

Taa, ale nie jestem wielkim fanem Calcio czy Milanu. Athletic może zatrudniać tylko Basków, Sociedad tylko Basków oraz piłkarzy zagranicznych. Pomyślałem że może we Włoszech też coś takiego jest :o Na dodatek był jakiś klub, który zatrudniał tylko "białych" graczy. To, że to ironia to wiedziałem, ale myślałem, że ma to, choć w małym stopniu związek z historią klubu :roll: Bo jeśli nie ma to post Chlopaczka ma tylko na celu szydzenie z peytera :>

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 maja 2007, 23:54

A po co wam wzmocnienie? Przecież jesteście najmocniejsi w Europie. :) Dobrze jest jak jest i mam nadzieję, że działacze Milanu myślą podobnie jak ja. :P

Jeśli chodzi o Zlatana, to według mnie jest on bardzo małym człowiek i żaden ruch z jego strony mnie nie zdziwi. Już zaczęło się płakanie o podwyżkę, tak samo jak było po pierwszym sezonie w Juventusie. :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 maja 2007, 0:33

Transfery sa konieczne poniewaz trzeba odnowic oblicze ziemi.Tej ziemi.

Forza 7 Milan.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 maja 2007, 10:32

Zico_FCI ironizujesz :?: :lol:

Milan potrzebuje transferów, głównie w lini obronnej. Przy założeniu że sprzedamy Oliego trzeba będzie kupić jeszcze jednego napastnika. Linia pomocy jest bardzo silna ale potrzeba czegoś nowego, jakiegoś zmiennika wysokiej klasy. Transfery będą na 100% ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”