Europa chyli się ku ruinie - Strona 27

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Chcesz imigrantów?

Tak
4
6%
Nie
60
91%
Nie wiem
2
3%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Europa chyli się ku ruinie

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 wrz 2015, 11:21

ubek pisze: :mrgreen: Młody ma talent, brać go od razu do USA.
Oj tam, bez przesady ;) Jak pierwszy raz oberwałem gazem to byłem w dużo gorszej histerii.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 18 wrz 2015, 11:42

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 18 wrz 2015, 19:41

Obrazek

http://www.zelaznalogika.net/7-pytan-do ... ropagandy/

podstawowe pytanie: po co oni to robia? w czyim interesie? i czy pytanie; na czyje zlecenie? jest juz na miejscu czy jeszcze nie?

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1492
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 18 wrz 2015, 21:52

Zależy od tego kto akurat zapłaci.
Oni są jak dziwki, byle hajs się zgadzał.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 wrz 2015, 12:42

http://www.rmf24.pl/raport-fala-uchodzc ... Id,1888775

A to już mistrzostwo. Pamiętacie reporterkę, która podcięła nogę imigrantowi biegnacemu z dzieckiem? Oto biedny imigrant.
http://www.wykop.pl/link/2761355/uchodz ... rorystami/
:roftl3:

Kobieta kopnęła przypadkowego gościa z tłumu. Akurat trafiła takiego "sympatyka" :) który otrzymał dom i robotę. Ale nie, tam przecież nie ma terrorystów. Nie, nie. To nie możliwe.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2015, 12:51 przez Rojiblanco, łącznie zmieniany 1 raz.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 wrz 2015, 12:59

ubek pisze:A to już mistrzostwo. Pamiętacie reporterkę, która podcięła nogę imigrantowi biegnacemu z dzieckiem? Oto biedny imigrant.
http://www.wykop.pl/link/2761355/uchodz ... rorystami/
Niech ktoś ten link podrzuci Lebiedzinskiemu na Twitterze bo on ich broni tam. Hiszpanie muszą za chlebem jeździć po świecie, a terrorysta dostaje prace w Getafe. :badziewie:

A później dziwią się, że Europa upada.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 wrz 2015, 17:09

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/georg ... ow-2015-09
Transparenty w języku angielskim, poradniki... :)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 19 wrz 2015, 19:33

Warto przeczytac. Czysta prawda
Osiągnąłem już taki poziom obrzydzenia i odrazy, że najchętniej bym milczał. Ale sumienie mi na to nie pozwala. Ogromna fala imigrantów, głównie młodych mężczyzn, ucieka z Iraku i Syrii do Europy, pozostawiając za sobą garstkę kobiet, jazydek, które w ich miejscu walczą z Państwem Islamskim. Kobiety walczą, a mężczyźni uciekają. Fajnie, co? A Europa rozlewa łzy nad tymi mężczyznami i szeroko otwiera im swoje drzwi

Jazydki i chrześcijanki są więzione przez Państwo Islamskie, publicznie gwałcone i torturowane. Sprzedaje się je w niewolę. I gdzie są feministki? A gdzie obrońcy praw człowieka? Europa sączy obłudę, tchórzostwo, ślepotę, do tego stopnia, że robi się od tego niedobrze. To, że Europa na coś takiego pozwala, na takie barbarzyństwo, to hańba absolutna! Polityka, chęć do działania, do podejmowania decyzji, zdechła w Brukseli już dawno jak stara opona. Zastąpił ją tani moralizm propagowany przez najgorszych klaunów

Dziękujemy droga Komisjo, jesteś aż za dobra dla nas. Dziękujemy. Bruksela domaga się, by nasze gminy przyjęły 36 tys. imigrantów, jakby nie miały ich już wystarczająco. Każdy poucza każdego. Papież Franciszek (i mówię to z największą przykrością) robi dokładnie to samo. Poucza nas, katolików, ilu muzułmanów powinniśmy przyjąć. Jednocześnie nie zająknął się słowem o mordowanych na Bliskim Wschodzie chrześcijanach. Jak to możliwe, że Watykan nie zamienił się jeszcze w obóz dla chrześcijańskich uchodźców? Co tu się dzieje, bo nie rozumiem?

Jeśli Niemcy tak chętnie przyjmą nawet milion uchodźców, to dlaczego próbują się nimi podzielić z innymi krajami UE? Merkel, którą wszyscy określają jako prawdziwą liderkę, osiągnęła już całkowite dno. Juhuu! Rezygnujemy z naszych granic. I wszyscy się cieszą, najbardziej przemytnicy. To oni wygrali. Europejski dyskurs publiczny został zdominowany przez tchórzy i kretynów, którzy nic nie rozumieją, nie mają nic do powiedzenia i kierują się własnym interesem, od skrajnej lewicy po skrajną prawicę

Europa, która „pozwala na mord chrześcijan o dwa kroki od siebie, z tchórzostwa i zaślepienia, jednocześnie chełpiąc się swoją własną dobrocią, rezygnując po drodze ze swoich granic, to Europa, która jest w trakcie poddania się najgorszemu rodzajowi totalitaryzmu i niewolnictwa, którym jest islam. To Europa u końca swojej drogi.

Lepiej zamilknę, bo i tak już zbyt wiele powiedziałem. Powinienem milczeć jak pozostali mądrzy ludzie, bo rzucą się na mnie i zaleją mnie nienawiścią. Cytując Charles’a Péguy „najbardziej liczą się słowa tych, którzy milczą”
Maxime Tandonnet, byly doradca Nicolasa Sarkozy'ego
Le Figaro. tlumaczenie wPolityce.pl

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2462
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 19 wrz 2015, 20:51

Szanowna Rado Miasta Monachium,

Piszę ten list, żeby zwrócić waszą uwagę na coś co ja i wielu innych muzułmanów uważa za niesprawiedliwe. Chcę poinformować was, że Oktoberfest to nietolerancyjne i anty-islamskie wydarzenie. Staraliśmy się to ignorować, ale dochodzi tam to zbyt wielu rzeczy sprzecznych z naszą religią, takich jak np. spożywanie alkoholu czy publiczna nagość.

Rozumiemy, że Oktoberfest to coroczna niemiecka tradycja, ale my nie możemy tolerować anty-islamskiego wydarzenia, gdyż obraża ono wszystkich muzułmanów na świecie. Żądamy natychmiastowego odwołania tej imprezy.

Wierzymy również, że Oktoberfest może urazić takze wszystkich muzułmańskich uchodźców, którzy trafiają tu z Syrii, Iraku i Afganistanu. Odwołanie wydarzenia pomoże uchodźcom trwać przy swoich Islamskich korzeniach. Dziękuję za poświęcenie uwagi tej kwestii.

Z poważaniem,

Morad Almuradi
http://www.anglia.today/biezace-wydarze ... dbiegunowe
Biedaki, już im przeszkadza tradycja Niemców

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 wrz 2015, 21:04

U nas pewnie będzie im Boże Narodzenie przeszkadzało :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 wrz 2015, 21:21

Chemik pisze:
Szanowna Rado Miasta Monachium,

Piszę ten list, żeby zwrócić waszą uwagę na coś co ja i wielu innych muzułmanów uważa za niesprawiedliwe. Chcę poinformować was, że Oktoberfest to nietolerancyjne i anty-islamskie wydarzenie. Staraliśmy się to ignorować, ale dochodzi tam to zbyt wielu rzeczy sprzecznych z naszą religią, takich jak np. spożywanie alkoholu czy publiczna nagość.

Rozumiemy, że Oktoberfest to coroczna niemiecka tradycja, ale my nie możemy tolerować anty-islamskiego wydarzenia, gdyż obraża ono wszystkich muzułmanów na świecie. Żądamy natychmiastowego odwołania tej imprezy.

Wierzymy również, że Oktoberfest może urazić takze wszystkich muzułmańskich uchodźców, którzy trafiają tu z Syrii, Iraku i Afganistanu. Odwołanie wydarzenia pomoże uchodźcom trwać przy swoich Islamskich korzeniach. Dziękuję za poświęcenie uwagi tej kwestii.

Z poważaniem,

Morad Almuradi
http://www.anglia.today/biezace-wydarze ... dbiegunowe
Biedaki, już im przeszkadza tradycja Niemców
O ja pierdole!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 wrz 2015, 21:37

Rzeczą oczywistą, a niemal całkowicie pomijaną w debacie społecznej jest stosunek białego mężczyzny - Europejczyka - nie muzułmanina do arabskich kobiet.
Obwijają je jak mumie, nie pozwalają patrzeć ani zagadywać, a nie daj Boże którejś zdarzy się skok w bok, to liczni przedstawiciele dostają święte prawa (czy nawet obowiązeki) by rozerwać cię na strzępy, a jej mordę bliżej zapoznać z wysoko stężonym roztworem kwasowym.
[k****] mać ! przyjadą, będą ruchać nasze dziewczyny ile wlezie, a swoimi się nawet nie podzielą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 wrz 2015, 21:47

Chemik pisze:Biedaki, już im przeszkadza tradycja Niemców
się czepiasz, napisał ze z poważaniem.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 wrz 2015, 22:42

kaczy pisze:Rzeczą oczywistą, a niemal całkowicie pomijaną w debacie społecznej jest stosunek białego mężczyzny - Europejczyka - nie muzułmanina do arabskich kobiet.
Obwijają je jak mumie, nie pozwalają patrzeć ani zagadywać, a nie daj Boże którejś zdarzy się skok w bok, to liczni przedstawiciele dostają święte prawa (czy nawet obowiązeki) by rozerwać cię na strzępy, a jej mordę bliżej zapoznać z wysoko stężonym roztworem kwasowym.
[k****] mać ! przyjadą, będą ruchać nasze dziewczyny ile wlezie, a swoimi się nawet nie podzielą.
Chvialbys spolkowac z tymi babami?

Strasznie mierzi mnie postawa UE, ktora w zamysle jako jeden organizm powinna na pierwszym miejscu bronic i strzec wolnosci oraz swobod jej obywateli, a w zamian tego dochodzi powoli do sytuacji, gdzie Europejczycy maja starac sie nie urazac uczuc mniejszosci muzulmanskiej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”