Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 26

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 wrz 2005, 14:24

z walią musi wyjść dudka i tyle

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 wrz 2005, 14:28

gilardino11 pisze:z walią musi wyjść dudka i tyle

a czemu musi wyjść :roll: jakież uzasadnienie by się przydało :roll:

Hartson nie zagra z Polska bo dostał żółtą kartkę w meczu z Anglią. Osłabiebie to na pewno duże, ale i tak obrona Polaków będzie miałą dużo roboty(Bellamy, Earnshaw)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 04 wrz 2005, 15:11

Krzysztof Jarzyna pisze:jezeli wszyscy zarzucaja Rasiakowi, ze nie jest szybki i blyskotliwy technicznie, to dlaczego nie zarzucaja Frankowskiemu, ze nie strzela bramek glowa? ano dlatego, ze to jest niemozliwe - warunki fizyczne mu na to nie pozwalaja!
Agrument, że Frankowski nie strzela bramek głową jakoś wydaje mi się trochę trefny. Wystarczy cofnąć się pamięcią do meczu Wisły z Panathinaikosem. W lidze Franek też ma na swoim koncie pare bramek strzelonych głową aczkolwiek zgodzę się, że nie jest to jego najsilniejsza strona.
frik23 pisze:Tylko zauwarzasz ze on [Rasiak] choc walczyl o te wysokie pilki, a gdyby gral Franek to by nawet nie wyskoczyl do wiekszosci wysokich zagran
Ale przecież jakby na boisku był Franek to nasza taktyka byłaby zupełnie inna. To przecież oczywiste! A skoro był Rasiak to miał za zadanie strącać te piłki. To czy mu to wychodziło czy nie to już zupełnie inna kwestia. Ja nie jestem zwolennikiem talentu Grzegorza, ale jestem daleki od wyśmiewania się z jego gry. Po pierwsze dlatego, że to podobno dobry chłop i mi go trochę szkoda, a po drugie to jakby nie patrzeć reprezentant mojego kraju. Choć nie powiem, że czasem mnie jego gra troche irytuje. Jedno trzeba mu oddać - asyste zaliczył!
frik23 pisze:zagral mecz na dobrym poziomie i do tego mial asysta i dzieki niemu Zuraw wywalczyl karnego.

Przypisywanie mu udziału przy wywalczeniu przez Żurawia karnego jest dla mnie troche przegięciem. Rasiak podał mu w tej akcji troche niecelnie i gdyby nie spryt napastnika Celticu to z tej akcji byłby zonk, a nie karny...

Jedno jest pewne: RZĄSA MUSI ODEJŚĆ! W meczu z Walią musi zagrać Dudka! Rząsa w obronie grał troche niepewnie i jeszcze ten fatalny kiks...

Teraz sprawa Czechów. Media informują, że jeśli wygramy w środę to jedziemy na mundial. Troche to dla mnie niejasne bo przecież gdybyśmy przegrali z Anglią (odpukać) to będziemy mieli 2 porażki na koncie - czyli tyle samo co Czesi (jeśli pokonają Holandię a o to nie będzie łatwo)! I jeśli to nasi sąsiedzi będą mieć lepszy stosunek bramek to przecież oni zajmą nasze miejsce chyba...Nie wiem już sam jak to się liczy...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2005, 15:13

Dobrze, że nie zagra Hartson - przynajmniej nie bedzie miał okazji strzelić nam gola ręką,
Choć Earnshow z WBA tez jest świetnym zawodnikiem - pokazał, że Polakom umie strzelać gole - oby tym razem mu się nie udało.

W sumie to Walia może nas czymś zaskoczyć [oby nie] bo jak graliśmy z nimi ostatnim razem to trenował ich jeszcze M. Hughes [to był jego ostatni mecz z kadrą :lol: ] może teraz Toshack poleci :lol:

Walia dysponuje dobrymi zawodnikami ofensywnymi, gorzej u nich z obroną [podobnie jak u nas] więc mecz będzie ciekawy - z wieloma okazjami do zdiobycia goli, których my zdobedziemy więcej [tzn. sędzia nam więcej uzna :lol: ]

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 04 wrz 2005, 15:34

Pisakk pisze:Przypisywanie mu udziału przy wywalczeniu przez Żurawia karnego jest dla mnie troche przegięciem. Rasiak podał mu w tej akcji troche niecelnie i gdyby nie spryt napastnika Celticu to z tej akcji byłby zonk, a nie karny...

Gdyby nie niecelne podanie to i spryt Zurawia by sie na nic zdal.
Pisakk pisze:Teraz sprawa Czechów. Media informują, że jeśli wygramy w środę to jedziemy na mundial. Troche to dla mnie niejasne bo przecież gdybyśmy przegrali z Anglią (odpukać) to będziemy mieli 2 porażki na koncie - czyli tyle samo co Czesi (jeśli pokonają Holandię a o to nie będzie łatwo)! I jeśli to nasi sąsiedzi będą mieć lepszy stosunek bramek to przecież oni zajmą nasze miejsce chyba...Nie wiem już sam jak to się liczy...
Wejdz na onet tam o wszystkim pisza.

A zauwarzyliscie ile to juz mamy polakow za granica? I to prawie w kazdej lidze procz wloskiej. Elche (2 liga ale zawsze cos), tottenham, southhampton, celtic, bayer, arsenal (fojut-obronca), panathinaikos, metz, anderlecht. Polacy transferuja sie do coraz lepszych klubow i oby tak dalej :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 wrz 2005, 15:38

Pisakk odnośnie sprawy Czeskiej to ja to widzę tak: przede wszystkim mają bardzo niewielkie szanse na zwycięstwo z Holendrami a nawet jeśli tak się stanie to na pewno nie będzie to pogrom, który poprawiłby znacząco ich bilans bramek. Polacy po zwycięstwie z Walią mają pewne drugie miejsce bez względu na wynik z Anglią. Jeżeli Anglicy nie powiozą nas 8:0 czy coś takiego to i tak będziemy mieli lepszy bilans od Czechów i awansujemy bezpośrednio jako drużyna z najlepszym bilansem. W tej chwli Czesi mają dużo gorszy bilans od nas a na dodatek oni mają w grupie o jedną ekipę więcej i muszą sobie odliczyć spotkania z ostatnią drużyną czy coś takiego a więc z Andorą pewnie.
Jakby nie patrzeć Mundial jest niezwykle blisko.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 wrz 2005, 15:40

frik23 pisze:arsenal (fojut-obronca)

ja myślałem, że Fojut gra w Bolton'ie :? on miał jakiś transfer ostatnio?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2005, 15:54

Jarek Fojut gra w Boltonie.
Do Arsenalu na testy maił jechać Paweł Linka [czy jakoś tak] rezerwowy bramkarz Amici

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 04 wrz 2005, 16:07

bagg prosisz o uzasadnienie.Wczorajszy mecz mówi wszytsko.
chłop jest niepewny traci dużo piłek w ofensywie też nic nie potrafi zrobić
a wczoraj co zrobił do spółki z bąkiem to był szczyt.Zero komunikacji!

bagg z tego co wiem trener walli nie powołał bellamiego :)

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 04 wrz 2005, 16:13

Z fanem arsenalu sie nie sprzeczam, ale wydawalo mi sie ze folut rowniez sie bawil w arsenalu na testach :P

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 04 wrz 2005, 16:29

No oczywiście, że Jarek Fojut gra w Boltonie. Ma numer 32 na koszulce i jak pewnie wiecie jest lewym obrońca. :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 wrz 2005, 16:50

Jarzyna sie spial w sobie i zaczal liczyc :lol: i tak oto przedstawia sie sytuacja Polska - Czechy:
Zakladajac, ze Czesi wygraja wszystkie mecze do konca, beda miec 30 pkt. Zakladajac (!) ze wygramy z Walia i przegramy z Anglia, bedziemy miec 24 pkt, czyli tyle samo co Czesi (ktorym sie odejmie 6 za mecze z ostatnia druzyna), bedzie sie wiec liczyl bilans bramek. Na dzien dzisiejszy w 1 grupie ("czeskiej") ostatnia jest Armenia, tak wiec Czechom odlicza sie bramki zdobyte z Ormianami (bylo 3:0). i maja na dzien dzisiejszy stosunek bramek 25-9 (28-9 normalnie). my mamy 25-7. Czecom zostaly mecze z Armenia (dom), Holandia (dom) i Finlandia (wyjazd). tak wiec mozna hipotetycznie zalozyc ile strzela bramek w tych wszystkich spotkaniach a ile straca (przy zalozeniu, ze wszystkie wygraja, bo jak gdzies zgubia punkty, to maja pozamiatane).
Istnieje tez druga strona medalu. Otoz, wazne jest tez to, kto zajmie w czeskiej grupie ostatnie miejsce. jak juz powiedzialem na dzien dzisiejszy ostatnia jest Armenia, ale ma tylko punkt straty do Andory. obie druzyny maja do rozegrania mecze na wyjezdzie (jedna z Czechmi druga z Holandia - wiec wiadomo jakie wyniki), ale ostatni mecz graja ze soba w Andorze. i tak zalozmy, ze Armenia wyprzedza Andore, wowczas Czechom odlicza sie mecze z Andora. Wtedy sytuacja bramkowa przedstawialaby sie tak (na dzien dzisiejszy): 16-8 !!! bo Czesi wygrali 4-0 i 8-1, to na Andorze natlukli tyle bramek. tak wiec jezeli Armenia wyprzedzi Andore w ostatecznym rozrachunku, mysle ze nie bedzie szans na nadrobienie bilansu bramek przez Czechow.

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 04 wrz 2005, 17:30

Hehe Krzysztof to żeś nieźle się pomęczył :D Czyli sytuacja niezła całkiem jest i tylko tą Walie rozwalić i będzie całkiem git :) Pozdro za ten referat :lol:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 wrz 2005, 17:30

Krzysztof Jarzyna pisze:Zakladajac, ze Czesi wygraja wszystkie mecze do konca, beda miec 30 pkt. Zakladajac (!) ze wygramy z Walia i przegramy z Anglia, bedziemy miec 24 pkt, czyli tyle samo co Czesi
No brawo Jarzyna, ja bym jednak nie z gory zakladal ze czesi wygraja z Holandia a jak nie wygraja to juz bedzie gites!!:)
A poza tym przeciez dwie drozyny z drugich miejsc awansuja i to beda najprawdopodobniej wlasnie Polacy(trzymajmy kciuki) i Czesi (rowniez trzymajmy kciuki)
Chyba ze gdzies zgubilem rachube w moich obliczeniach...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 wrz 2005, 17:37

Dosmen pisze: i jak pewnie wiecie jest lewym obrońca
z moich wiadomości wynika, że jest stoperem
Emerald pisze:A poza tym przeciez dwie drozyny z drugich miejsc awansuja i to beda najprawdopodobniej wlasnie Polacy(trzymajmy kciuki) i Czesi (rowniez trzymajmy kciuki)
Chyba ze gdzies zgubilem rachube w moich obliczeniach...

Jeszcze Szwedzi się liczą.
Jakby było tak jak mówisz to już byśmy pili, a tak pijemy, ale z umiarem :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”