Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 247

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 lis 2006, 9:58

Władze mediolańskiego Interu czynią usilne starania, by sprowadzić na San Siro młodego i niezwykle utalentowanego napastnika - Lionela Messiego. Nerazzurri są gotowi złożyć FC Barcelonie bardzo kuszącą propozycję - pisze "Corriere dello Sport".

Jak donosi rzymska gazeta, właściciel Interu - Massimo Moratti, który od lat jest wielkim wielbicielem talentu Argentyńczyka, jest skłonny oddać bardzo wiele za Messiego. Niewykluczone, że do Barcelony w ramach wymiany trafi Brazylijczyk - Adriano, który ostatnimi czasy stracił miejsce w wyjściowej jedenastce ekipy prowadzonej przez Roberto Manciniego.

Do transakcji miałoby dojść po zakończeniu bieżącego sezonu czyli w czerwcu 2007 roku. Włoskie media spekulują, że Messi trafi do Mediolanu jednak tylko wtedy, gdy as Katalończyków Ronaldinho zdecyduje się przedłużyć umowę z dotychczasowym klubem.

Jak myślicie głupia plotka, czy zwykła plotka ? :lol:

Moratti już od jakiegoś czasu pozytywnie wypowiada się o Argentyńczyku. Nawet ostatnio coś w wywiadzie jęknął, że Messi to najlepszy piłkarz świata. Jednak niestety na obecną chwilę raczej nie do wyrwania z Barcy. Laporta nie jest głupi i widzi jak gra Messi i ile ma lat. Pozatym wymiana za słabego Adriano wydaje się absurdalna. Kibice Interu na naszych stronach piszą że nie chcą wymiany bo Adriano się przebudzi etc. ale ile można czekać na przebudzenie się niedźwiedzia ?

Po wczorajszym zwycięstwie Romy, dziś my musimy za wszelką cene przełamać twierdze Parma. Do tej pory tylko RAZ triumfowaliśmy na Ennio Tardini.
Angelo pisze:Zbyt dużych możliwości nie ma, ale ja wolałbym aby w pierwszej wybiegł Gonzalez
niech Mancini trzyma go z dala od pierwszej "11". Mariano wogóle mnie nie przekonuje i mam nadzieje, że wraz z końcem wypożyczenia odejdzie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 lis 2006, 10:14

Tak jak napisałem w komentarzach gdyby transfer Messiego doszedł do skutku to była by to utopia. Natomiast jesli by się udało na pewno transfer z korzyścia dla Interu. Jednak zbyt dużą, aby mogło to byc mozliwe. Teraz z kolei nasuwa się pytanie czy nie lepiej wydać troche mniej na zawodnika o mniejszym nazwisku, ale nie mniejszych umiejętnościach?

Co do Adriano to jego sprzedaż zależy od tego co pokaże w tym sezonie. Tylko czy ktoś będzia chciał go kupić i na ile wyceni go Moratti? Istnieje prawdopodobieństwo, że Adriano w innym klubie się odrodzi więc lepiej aby nie obudził się w innym klubie ligi włoskiej. Nie ma co prorokowac tylko czekac do wyjasnienia sytuacji.

Dzis mecz z Parma, który należy wygrać. Kazdy inny wynik będzie niekorzystny dla Interu, bo z takimi rywalami nie można tracić punktów. Forza Inter.

Angelo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 12 lis 2006, 10:52

Jak dla mnie zbyt pochopnie chciałbyś pozbyć się Mariano z Interu. Co prawda nie jest to żaden błyskotliwy piłkarz, i mozliwe także iż tak jak piszesz zostanie "zawrócony", lecz nie zapominajmy iż trudno znaleźć gracza który jest ograny w Serie A, nie mającego wygórowanych ambicji a w dodatku stosunkowo młodego. Rzecz jasna nie jest to gracz do pierwszego składu, ale jako rezerwowy powinien zostać i dostać więcej szans od Manciniego, a kiedy ma grać jak nie w takich meczach, nie ma co się oszukiwać takich spotkań Inter nie może przegrywać lub remisować, wązne są trzy punkty,najlepiej jak najmniejszym nakładem sił :wink: , są mecze o wiele bardziej wymagające jak np. ze Sportingiem czy Palermo już niedługo.

Plotka jak plotka :P Pismaki połączyli dwa fakty takie jak problemy Adriano w Interze i fakt jakoby Barcelona potrzebowała napastnika :wink: Co prawda Moratti już sezon temu mówił że Messi w Interze ( to było potym jak Argentyńczyk powiedział że najbardziej w jakiejś grze lubi grać Interem :D ) bylby mile widziany, ale lecz nie wydaje mi się aby ta plotka miała jakiś głębszy sens.

Ja powiem szczerze nie widze sensu trzymać Adriano, ja bym na ten przykład o wypożyczeniu 'Imperatore" :roll:' gdzieś do Brazylii do końca sezonu, strzelił by pare bramek i odzyskałby pewnosć siebie i nawet jeśli nie wrócił by już do Interu, to możliwe że uzyskało by się za niego większą cene. Lepsza gra w Brazylii niż siedzenie na ławie w Interze. :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 lis 2006, 12:11

Babel pisze:Teraz z kolei nasuwa się pytanie czy nie lepiej wydać troche mniej na zawodnika o mniejszym nazwisku, ale nie mniejszych umiejętnościach?
Nie znam zawodnika, który kosztowałby mniej a grałby na podobnym poziomie. Jedynie C. Ronaldo mi się tu nasuwa, ale na niego też pewnie trzeba wyłożyć odpowiednio dużą sumę. Nie od dziś wiadomo, że Figo gra ostatni sezon w Interze i wszystko na to wskazuje, że Moratti chce ściągnąć kogoś równie dobrego co Portugalczyk. Messi byłby z pewnością dobrym rozwiązaniem, kto wie czy nie najlepszym w tym momencie.

Co do Mariano to ja jestem także zdania, że powinniśmy się go pozbyć. Takich zawodników na ławkę jest o wiele więcej na rynku i kto wie, czy nie warto kogoś ściągnąć z Primavery aby się ogrywał. No i jest to Argentyńczyk, a jak pamiętamy ich liczba miała zostać ograniczona. Odszedł jedynie Veron, a w jego miejsce przyszedł Gonzalez. Status quo Argentyńczyków pozostało bez zmian, a miało być tak pięknie ;)

Jeśli poruszony został temat transferów to chciałbym się podzielić moją teorią... bardziej nadzieją. A mianowicie chodzi mi o obronę. Wiem, że nie straciliśmy bramki w drugim meczu z rzędu, ale to nie świadczy o tym, że jest wszystko OK. Walter Samuel po Mistrzostwach Świata, na które nie pojechał gra łagodnie powiedziawszy średnio. Nie jest to może tak tragiczna gra jak w Realu, ale też nie to samo co rok temu. Cordoba gra na swoim poziomie, czyli nie na najwyższym możliwym. No i Matrix, który genialne interwencje miesza z beznadziejnymi. W Palermo nie ukrywają, że Barzagli odejdzie po sezonie a Moratti szuka wzmocnień w ataku - pomocy. Nie ukrywajmy, że to linia obrony, a ściślej mówiąc jej środek, jest chyba najsłabszą [obok bramki] formacją w Interze. Można byłoby się skusić na Barzagliego, a sprzedać Burdisso, możnaby wyciągnąć Amelię, a sprzedać Julio Cesara. I tym oto sposobem mamy dwóch reprezentantów Włoch zamiast dwóch latynosów. Zambrotta nie gra najlepiej w Barcie i o niego także możnaby się upomnieć zamiast np Maxwella, który jak narazie nie gra nic. No i proszę trzeci reprezentant Włoch. Suma za tą trójkę powinna się zamknąć w 25 mln euro minus kwota zarobiona na sprzedaży naszych latynosów to będzie pewnie jakieś 15 mln euro. Chyba warto tyle wydać by mieć gwarancję, że nie stracimy jakiś głupich bramek, co?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 lis 2006, 12:39

Martin Pellegrino pisze:Nie znam zawodnika, który kosztowałby mniej a grałby na podobnym poziomie
W tej chwili może takiego zawodnika nie ma, ale nie oznacza że wkrótce się ktoś nie pojawi. A może wreszcie czas postawic na kogos młodego, kogos kto dopiero w Interze się rozwinie? Wiadomo, że nie ma drugiego zawodnika o identycznej charakterystyce jak Messi. A jeżeli już sprowadza się piłkarza z Hiszpanii trzeba liczyć się że nie zawsze musi się zaaklimatyzować. Troche szkoda wydać tyle pieniędzy w błoto. Jednak nie ma co zajmowac się plotkami. A co do zawodników nie gorszych od Argentyńczyka, a już dojrzałych piłkarsko i znanych to rynek wcale nie jest ubogi. Wystarczy podać nazwiska tj. Malouda, Mancini, Van Persie, Ribery, Jesus Navas, Simao, Maxi (na upartego nawet z Półwyspu Iberyjskiego można kogoś ściagnąc), czy gracze bardziej rozwojowi tacy jak Keita, Hofs, Farfan itp.

Co do twojej teorii ma trzy spostrzeżenia:
1) Nie potrzeba nam kolejnej rewolucji w składzie
2) Postawe obrony i ogólnie całego składu najlepiej oceniac po sezonie. Wtedy obraz jest pełny
3) Za gre obronna odpowiada cały zespoł, nie tylko obrońcy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 lis 2006, 12:47

Babel pisze:1) Nie potrzeba nam kolejnej rewolucji w składzie
To nie byłaby kolejna rewolucja. Poprostu po pierwsze potrzeba nam jakiegoś solidnego obrońcy, a po drugie średnia wieku naszych defensorów niedługo zbliży się do wieku defensorów Milanu. A jak Milan gra każdy widzi :lol:

Babel pisze:2) Postawe obrony i ogólnie całego składu najlepiej oceniac po sezonie. Wtedy obraz jest pełny
OK. Zgadzam się, ale jeśli prasa spekuluje na temat transferu Messiego, a sam Moratti tego nie zaprzecza to coś na rzeczy jest. Poprostu chodzi mi o to, że należałoby się też rozejrzeć za kimś na środek obrony, a po sezonie walka o Barzagliego na przykład nie będzie miała już sensu bo pewnie Juve albo Milan go zaklepią wcześniej.

Babel pisze:Wystarczy podać nazwiska tj. Malouda, Mancini, Van Persie, Ribery, Jesus Navas, Simao, Maxi (na upartego nawet z Półwyspu Iberyjskiego można kogoś ściagnąc), czy gracze bardziej rozwojowi tacy jak Keita, Hofs, Farfan itp.
Nie powiesz mi, że ww zawodnicy choć trochę zbliżają się umiejętnościami do Messiego. Z tej listy zgodziłbym się na Manciniego lub Ribery'ego. Ten pierwszy gra w Romie, więc mało prawdopodobne, że przejdzie, a na Ribery'ego polują kluby z Premiership, w której on sam wolałby grać.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 lis 2006, 12:54

Martin Pellegrino pisze:Nie powiesz mi, że ww zawodnicy choć trochę zbliżają się umiejętnościami do Messiego
Sa to zawodnicy o innej charakterystyce, stylu grania, ale nie musza byc mniej efektywni niż Messi. Poza tym nie zapominajmy, że szukamy następcy Figo, a nie Messiego. Zasadniczo to nie ma co dłużej rozwodzic sie na transferem, który narazie nie odbiega zbyt wiele od gatunku science fiction.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lis 2006, 13:12

Jeśli chodzi o najbliższe okienko transferowe-zimowe to potrzebujemy tylko jednego zawodnika, przy założeniu, że nikt nie odejdzie. Tym brakującym ogniwem jest oczywiście środkowy pomocnik, najlepiej bardziej ofensywny niż defensywny. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie nim Almiron z Empoli. Jestem przeciwny sprowadzaniu już niemłodych przeciętniaków do Interu, zwłaszcza jeżeli są to przeciętniaki z Argentyny.

Jeśli chodzi o środek obrony, to niezgodę się z tym, że Samuel gra słabo. Według mnie prezentuje się lepiej niż Cordoba, który zawalił już w tym masę bramek. Samuel-Matrix tak powinien wyglądać środek obrony. Jest jeszcze Burdisso, który jeśli dostaje szansę to raczej nie zawodzi. Tak więc nie widzę potrzeby kupowania kolejnego piłkarza na tą pozycję.
Martin Pellegrino pisze:Odszedł jedynie Veron,
Odszedł jeszcze Kily :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 lis 2006, 15:25

Barzagli to świetny zawodnik, ale on już chyba podpisał kontrakt z Juve i od przyszłego sezonu grać będzie w ekipie Starej Damy. Tak więc z niego i tak nici. Gdyby przyszedł Zambrotta to ktoś z trójki Zanetti, Maicon, Grosso na stałe musiał by pogodzić się z ławką, a obecnie nie potrzeba aż takich rewolucji.

Zico_FCI pisze:Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie nim Almiron z Empoli. Jestem przeciwny sprowadzaniu już niemłodych przeciętniaków do Interu

Również jestem przeciw temu transferowi. Nie lepiej poszukać Włocha ? choćby Dessena z Parmy nie prezentuje się źle. A tak to zaczyna wyglądać, że pomysł z italianizacją był głównie wytowrem wyobraźni prasy. Zresztą nie chodzi nawet o samych Włochów bo gracze z UE również są mile widziani np. Ribery na nastepce Figo po zakończeniu sezonu.
Babel pisze:gracze bardziej rozwojowi tacy jak Keita, Hofs, Farfan itp
Wydaje mi się, że Farfan pasowałby do Serie A. Tak więc też nie najgorszy pomysł.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 lis 2006, 16:29

Sero pisze:Zico_FCI napisał:
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie nim Almiron z Empoli. Jestem przeciwny sprowadzaniu już niemłodych przeciętniaków do Interu

Również jestem przeciw temu transferowi. Nie lepiej poszukać Włocha ? choćby Dessena z Parmy nie prezentuje się źle. A tak to zaczyna wyglądać, że pomysł z italianizacją był głównie wytowrem wyobraźni prasy

Z grupy mlodych wloskich pomocnikow ktorzy juz sa w miare ograni w Serie A i posiadaja umiejetnosci ktore predysponuja ich do stanowienia o sile squadra azzurra to do kupienia chyba pozostaje juz tylko Allesandro Rosina ktory naprawde wyroznia sie mimo gry w slabiutkim Torino. Bo dwaj pozostali ktorych mialem na mysli czyli Aquilani z Romy czy Montolivo z Violi sa na dzien dzisiejszy nie do kupienia dla Interu :wink:

Angelo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 12 lis 2006, 22:23

Chciałbym z tego otóż miejsca mocno podziękować a także pogratulować Julio Ricardo Cruzowi znanego także jako El Jardinero uratownia nie poraz pierwszy dupy klubowi o nazwie Inter Mediolan.

Cruz mordo ty moja :P

Edit: A tak na poważnie to trzeba przyznać iż szczęście dopisywało Interowi. Mecz ogólnie zasłużenie wygrany lecz nic nie stało na przeszkodzie aby go przegrać. Ładna bramka Ibrahimovica to chyba jedya rzecz która pozostanie w pamięci po tym spotkaniu. Przy golu Budana wyraźnie spóznił się Materazzi (:?:), a szkoda bo nie była to żadna groźna sytuacja i można było temu zapobiec. Zlatan potrafi tak ładnie załadować bramke z 20 metrów a schrzanić piłke na 5 metrze :roll: Tak czy siak trzy punkty dopisane i patrząc na poprzedni sezon mamy 7 punktów więcej :D

Po meczu nasuwa się wniosek iż Figo już nie ma sił na 90 minut gry :? Okolo 50 minuty człapal po boisku i był bezproduktywny. Mancini powinien wcześniej wprowadzić Solariego. Portugalczyk winien wchodzić na ostatnie 30 minut :arrow: tak jak się ostatnio działo.

Kartka Ibrahimovica bardzo komplikuje sprawe Manciniemu w ataku, Recoba odpoczywa jak to zwykle bywa, Adriano niedawno skończył odpoczywać i nie sądze aby Roberto wpuscił go od początku a pole karne jest za małe dla Crespo i Cruza jednocześnie :P Wydaje mi się iż Mancini będzie grał 5 w pomocy i osamotnionym Crespo na szpicy. Rzecz jasna mozna zaryzykować i wprowadzić Adriano ale nie jestem co do tego przekonany :roll:
Ostatnio zmieniony 13 lis 2006, 7:03 przez Angelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lis 2006, 22:30

Ja się już pogodziłem z remisem a tu niezawodny Cruz jeszcze raz potwierdza, że jest świetnym napastnikiem. Co tu dużo mówić jest to dopiero drugie zwycięstwo z Parma na ich terenie, więć możemy nawet powiedzieć, że jest to historyczny mecz. Zlatan strzelił piękną barmkę ale pod koniec czerwona kartka i za tydzień pewnie zobaczymy duet Cruz-Crespo. 8)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 lis 2006, 22:30

Wróciliśmy z dalekiej podróży :) Zwycięstwo 2-1 na ciężkim terenie cieszy, a bramka w 92 minucie Cruza była na wagę złota.

Co do spotkania to byliśmy lepsi. Było kilka dogodnych sytuacji. Bardzo ładny gol Zlatana przyjęcie obrót z piłką i strzał. Grosso potężnym strzałem trafił w poprzeczkę, później Bucci i De Lucia na zmiane bronili szczęśliwie. Słupek po strzale Solariego i odbiciu bramkarza kiedy to jeszcze dobić z metra (i kąta) nie potrafił Ibra. Troche źle miał nastawiony celownik Crespo. Bramka dla Parmy z niczego w zasadzie. Wrzucenie piłki z głębi pola i Budan doprowadził do remisu. Na szczęście mamy Julio Cruza, który nie zawiódł i tym razem, a asystował wprowadzony parę minut wcześniej Gonzalez. Grazie. Dość słaby mecz Cordoby. Wydawał się dziś niepewny, ale najważniejsze, że nic poważniejszego nie zawalił. Szkoda czerwonej dla Zlatana za pyskówki.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 19 lis 2006, 14:28

Po wczorajszej wpadce Palermo z Cagliari, pojawiła się szansa na samodzielne prowadzenie w tabeli i ucieczke na 3 punkty Sycylijczykom. Nie wolno jej zmarnować. Osobiście nie wyobrazam sobie dzis straty punktów z Reggina, mimo iż w środe arcyważny mecz w LM ze Sportingiem. Mamy na tyle szeroka kadre, że powinnismy te dwa mecze wygrac. Cieszy pówrót Cuchu do kadry meczowej, jest tez wypoczety Adriano :)

Oto pozostali powołani.

Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar Soares
Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 11 Fabio Grosso, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel
Midfielders: 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 14 Patrick Vieira, 15 Olivier Dacourt, 19 Esteban Cambiasso, 21 Santiago Solari, 91 Mariano Gonzalez
Strikers: 9 Julio Ricardo Cruz, 10 Adriano, 18 Hernan Crespo

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 lis 2006, 14:38

Babel zagrał Adriano w tych derbach primavery czy nie ? Była opcja że zagra w meczu derbowym młodych, mi. dla tego że nie ma ligi rezerw w Italli. Nie może znaleśc składów tego meczu - bo sam mecz zakończył sie wynikiem 1:1 i strzelały łapki.

Cambiasso chyba nie zagra jeszcze, ale to chyba było wiadome jak wraca dopiero po 3 miesiącach [?] La Gazzetta typuje że Zanetti zagra w obronie a nie pomocy jak ostatnio, Vieira na ławce, podobnie jak Macion i Adriano.

[4-4-2] Julio Cesar, J.Zanetti, Cordoba, Samuel, Grosso, Figo, Dacourt, Stankovic, Solari, Cruz, Crespo.

A wiadomo Zlatan sam wziął wolne przez LM :P

W Regginie na uwage zasługuje Bianchi, który miał kapitalny początek sezonu. Inny wynik niz zwyciestwo Interu bo będzie nie spodzianka. Zresztą Reggin na jeszcze nie wygrała na San Siro nigdy :P 3 remis i 3 porażki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”