Władze mediolańskiego Interu czynią usilne starania, by sprowadzić na San Siro młodego i niezwykle utalentowanego napastnika - Lionela Messiego. Nerazzurri są gotowi złożyć FC Barcelonie bardzo kuszącą propozycję - pisze "Corriere dello Sport".
Jak donosi rzymska gazeta, właściciel Interu - Massimo Moratti, który od lat jest wielkim wielbicielem talentu Argentyńczyka, jest skłonny oddać bardzo wiele za Messiego. Niewykluczone, że do Barcelony w ramach wymiany trafi Brazylijczyk - Adriano, który ostatnimi czasy stracił miejsce w wyjściowej jedenastce ekipy prowadzonej przez Roberto Manciniego.
Do transakcji miałoby dojść po zakończeniu bieżącego sezonu czyli w czerwcu 2007 roku. Włoskie media spekulują, że Messi trafi do Mediolanu jednak tylko wtedy, gdy as Katalończyków Ronaldinho zdecyduje się przedłużyć umowę z dotychczasowym klubem.
Jak myślicie głupia plotka, czy zwykła plotka ?
Moratti już od jakiegoś czasu pozytywnie wypowiada się o Argentyńczyku. Nawet ostatnio coś w wywiadzie jęknął, że Messi to najlepszy piłkarz świata. Jednak niestety na obecną chwilę raczej nie do wyrwania z Barcy. Laporta nie jest głupi i widzi jak gra Messi i ile ma lat. Pozatym wymiana za słabego Adriano wydaje się absurdalna. Kibice Interu na naszych stronach piszą że nie chcą wymiany bo Adriano się przebudzi etc. ale ile można czekać na przebudzenie się niedźwiedzia ?
Po wczorajszym zwycięstwie Romy, dziś my musimy za wszelką cene przełamać twierdze Parma. Do tej pory tylko RAZ triumfowaliśmy na Ennio Tardini.
niech Mancini trzyma go z dala od pierwszej "11". Mariano wogóle mnie nie przekonuje i mam nadzieje, że wraz z końcem wypożyczenia odejdzie.Angelo pisze:Zbyt dużych możliwości nie ma, ale ja wolałbym aby w pierwszej wybiegł Gonzalez