Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 246

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 lis 2006, 9:08

Trzeba przyznać, że szybko Adriano wrócił. Miał tam siedzieć nawet dwa tygodnie, a tu mamy go już po kilku dniach. Miejmy nadzieje, że ten wyjazd coś da, choć z drugiej strony na cuda nie licze. Na szczęście Crespo i Cruz okazje które mają wykorzystują, a Zlatan pokiwa, poasystuje, czasem też coś strzeli, więc biedy w ataku nie ma.

Z Ascoli oczywiście liczą się tylko 3 pkt. Roma gra ciężki mecz z Viola (niestety bez Toniego) i licze na strate punktów. Palermo zgodnie z oczekiwaniami prezesa Zampariniego przegrało ostatnio w UEFA i chyba faktycznie skupia się tylko na lidze.

Oby nie było rozczarowania, bo jak narazie mecze które musieliśmy wygrać w lidze zazwyczaj remisowaliśmy, a spokojnie ogrywaliśmy najgroźniejszych rywali.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 04 lis 2006, 9:43

Sero pisze:Oby nie było rozczarowania, bo jak narazie mecze które musieliśmy wygrać w lidze zazwyczaj remisowaliśmy, a spokojnie ogrywaliśmy najgroźniejszych rywali.

spokojnie , nasi maja dodatkowa motywacje a szczególnie jeden zawodnik ... Luis Figo , który dzis obchodzi 34 urodziny .... wiec bedzie sie starał za 2 ... szczególnie ze to moze byc jego ostatni sezon w barwach Interu ... choc ja licze ze zakonczy u nas kariere i zostanie na jeszcze jeden sezon ... co do Adriano to powinien dostac szanse z Ascoli przynajmniej na 15 minut

nic innego jak zwyciestwo nie wchodzi w rachube ..

Forza FIGO !!
Forza INTER !!

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 05 lis 2006, 17:00

Dobry wynik po przeciętnej grze. No ale nie będę narzekał. Pewne zwycięstwo. Chłopaki nie zagrali nic porywającego, nie wiem czy chcieli jak najmniejszym nakładem sił to wygrać czy poprostu Ascoli jest takie mocne :/ Trochę mnie martwi ilość akcji ofensywnych i strzałów oddanych na bramkę Julio Cesara. Dobra... nie czepiam się już. Palermo jak narazie dotrzymuje nam kroku, a Milan chyba już odpadł z walki o mistrzostwo. Z taką grą będzie trudno nawet o pozycje 3-4, raczej Puchar UEFA zostaje im w następnym sezonie. Chyba, że się poprawią i zaczną grać czego im z całego serca nie życzę :P

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 lis 2006, 17:11

my potrafimy zagrac jak sie chce ... ale jak sie nie chce to wychodzi tak jak z Bayernem ... styl stylem ... cieszy wygrana ... dla mnie Ibra to jest chyba najlepszy nasz napastnik jesli chodzi o rozmontowywanie obrony rywala tylko ta ... skutecznosc

brawo Il Capitano , trzeba pochwalic Cesara bo w ostatnich meczach pokazuje ze potrafi dobrze bronic a do tego doszedł dzis obroniony karny ...

cieszy to ze potrafimy punktowac rywali ... a Milan :lol: Ciao

Forza Inter !!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 lis 2006, 20:18

Martin Pellegrino pisze:Dobry wynik po przeciętnej grze

E tam przesadzasz ;)

Gra była dobra. Sporo sytuacji strzeleckich. Kontrolowaliśmy spotkanie i wykorzystaliśmy o dwie okazje więcej od Ascoli. Szkoda, że Crespo nic nie ustrzelił. Gol Capitano pierwszy od 4 lat kiedy to pokonał bramkarza Empoli w wygranym 4-3 meczu ligowym. Widać, że bardzo się cieszył, ja również. Później świetne wejście Figo i asysta przy samobójczym trafieniu. Warto podkreślić, że przy obu akcjach spory udział miał Zlatan. Brawo dla Cesara za obrone karnego i trzeba przyznać, że ostatnio jest solidnym punktem drużyny. Cieszy zwycięstwo tym bardziej, że Milan traci już raczej szanse na Scudetto. Zresztą co się dzieje z Rossonerri naprawde ciężko powiedzieć. Letnie mercato zawaliło im sezon.

Teraz czas na hit kolejki Roma-Viola. Szkoda, że fioletowi bez Toniego.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lis 2006, 14:03

Moratti po raz kolejny został prezydentem Interu.

Skład zarządu:
Massimo Moratti
Carlo Buora
Natalino Curzola Moratti
Carlo d'Urso
Maurizio Fabris
Marco Gastel
Rinaldo Ghelfi
Tommaso Giulini
Luigi Molinari
Angelo Mario Moratti
Giovanni Moratti
Ernesto Paolillo
Pier Francesco Saviotti
Accursio Scorza
Marco Tronchetti Provera

Szkoda, że nie urodziłem się Morattim :lol: :P

Do kadry wraca Ibra. Choć musze przyznać, że nie spodziewałem sie tego iż Zlatan zagra jeszcze u Lagerbacka.

co o nim sądzicie ? 8)
http://www.funportal.pl/r/a7feb0fc/Kerl ... Souza.html

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lis 2006, 14:06

Sero pisze:co o nim sądzicie ? Cool
http://www.funportal.pl/r/a7feb0fc/Kerl ... Souza.html
Widzialem to juz :!: Poza tym zaniedlugo bedziesz mogl podziwiac jego umiejetnosci w Violce :smoke:
Sero pisze:Szkoda, że nie urodziłem się Morattim
No ladny nepotyzm :rotfl:
Sero pisze:Do kadry wraca Ibra. Choć musze przyznać, że nie spodziewałem sie tego iż Zlatan zagra jeszcze u Lagerbacka.
:badziewie:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 lis 2006, 14:12

czeher pisze: Widzialem to juz Poza tym zaniedlugo bedziesz mogl podziwiac jego umiejetnosci w Violce

No zobaczymy, bo jego agent jak narazie wspomina tylko o jednym klubie 8) Zresztą jak nas uprzedzicie to wezmiemy sobie liska i zrobimy 100 razy lepszy interes.

Sero pisze:Do kadry wraca Ibra. Choć musze przyznać, że nie spodziewałem sie tego iż Zlatan zagra jeszcze u Lagerbacka.
czeher pisze: :badziewie:
co sie stao?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 08 lis 2006, 19:09

ciekawy chłopak , ale te podbijanie głową żałosne , przypomniał mi się C.Ronaldo w meczu z Benficą rok temu jak podbijał piłka kolankiem zmierzając do własnej bramki , efektowne , ale nie efektywne , chyba , że na jakiś przeciętnych grajków z Brazylii poziomem dorównujących 'nabytkom' Pogoni Szczecin.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 lis 2006, 17:08

Wczoraj odbył się pierwszy mecz 1/16 pucharu Włoch. Oczywiście wygraliśmy 1-0 z Messina grając na wyjeździe po golu niezawodnego Cruza. Mancini dysponował do gry drugą kadre i tak w naszych barwach po ponad dwóch latach obecności w drużynie zadebiutował Grek Lampros Choutos (debiut zaliczył także Attile Filkora). Co do spotkania to niewiele się działo. Obie drużyny stworzyły po kilka sytuacji i o te jedną więcej wykorzystaliśmy. Tyle. Mecze bez historii. Teraz trzeba przynajmniej zremisować u siebie i rezerwy mogą grać dalej.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 lis 2006, 17:20

Fajnie brzmi to "oczywiscie wygralismy" Sero :P

Gratulacje ;]

Powiedzialem dzisiaj kumplowi kibicowi Interu ze Cruz jest swietny.Strzela kiedy trzeba i nie marudzi siedzac na lawce.Do tego jest waszym najlepszym a co najciekawsze jedynym strzelcem w LM :]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lis 2006, 17:32

Chlopaczek pisze:Powiedzialem dzisiaj kumplowi kibicowi Interu ze Cruz jest swietny.
Bo Cruz jest po prostu świetny. Z nim i Crespo jestem spokojny o bramki. Ibrahimovic narazie przeplata świetne mecze ze słabymi, jednak cos tam potrafi dorzucić i asystuje. W sumie od niego nie oczekuje zbyt wielu goli, a jest jeszcze Recoba(oby go kontuzje omijały). Na Adriano w ogóle nie licze, wychodzac z założenia, że lepiej być miło zaskoczonym niż ... Generalnie formacja ataku spisuje się lepiej niż poprzednim sezonie, ale sprzedaż Martinsa uważam za błąd. Jednak co się stało to się nie odstanie.

Ja jestem ciekaw młodego Belga, który przebojem wdarł się kadry pierwszego zespołu - Ibrahima Maaroufiego(rocznik 89). Znajac Manciniego i jego zapał do dawania szansy młodym to chyba musi być to wielki talant, bo wystąpił już w dwóch oficjalnych meczach Interu, w tym raz od początku. Czy ktos wie coś więcej o tym graczu?
Chlopaczek pisze:Fajnie brzmi to "oczywiscie wygralismy"
Musicie się przyzwyczajać :P

EDIT:
Troche powertowałem w guglach w poszukiwaniu info o Maaroufim i wiem, że jest pochodzenia marokańskiego, a urodził się Brukseli. Trenował w PSV Eindhoven co może wrózyć, że ma wielki potencjał.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 lis 2006, 17:54

No właśnie on jest ze szkółki PSV i przyszedł do nas w czasie ostatniego mercato. Kiedy go kupowaliśmy gdzieś czytałem, że Wenger był nim zainteresowany. Francuz jest znany z nosa do talentów więc może coś z niego będzie. Wczoraj miał strzał w poprzeczkę i podobno bardzo pozytywnie się zaprezentował. Fajnie byłoby sobie „wychować” ofensywnego środkowego pomocnika i nie sprowadzać jakiegoś przeciętego Almirona w zimie.

Dobrze, że wczoraj wygraliśmy bo w rewanżu Mancio spokojnie będzie mógł wystawić rezerwy bez obawy o losy dwumeczu. Ogólnie to myślę, że powinnyśmy spokojnie dojść do finału CI grając mocno rezerwowym składem. :wink:
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, 19:53 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 lis 2006, 18:28

Babel pisze:Ja jestem ciekaw młodego Belga, który przebojem wdarł się kadry pierwszego zespołu - Ibrahima Maaroufiego(rocznik 89). Znajac Manciniego i jego zapał do dawania szansy młodym to chyba musi być to wielki talant, bo wystąpił już w dwóch oficjalnych meczach Interu, w tym raz od początku. Czy ktos wie coś więcej o tym graczu?

Obawiam się tylko jednego - żeby nie było tak jak z poprzednimi zdolnymi juniorami którzy wychodzili na mniej ważne mecze, a później słuch o nich zaginął. I faktycznie lepiej wychować sobie środkowego pomocnika niż ściągać Almirona który na dobrą sprawę nigdy się nie wyróżnił. Pozatym jeśli Mancini potrzebuje jakiegoś rezerwowego to niech to będzie jakiś Włoch np. Dessena z Parmy.

Cruz to cichy wymiatacz. Gdy gra spokojnie można liczyć na jego bramki.

Angelo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 11 lis 2006, 21:57

Jak dla mnie to w jutrzejszy wieczór Inter powinien mieć dopisane 3 punkty. Parma gra słabo w tym sezonie podobnie zresztą jak w kilku poprzednich. Wystarczy Budana wyłączyć z gry i powinno być dobrze. Co prawda statystyki nie zabardzo wskazują na Inter ale kto by się nimi sugerował :D Roma rozwaliła ich cztery do koła to czemu nie my :wink: Jedyne co może martwić to brak alternatywy na dzień dzisiejszy dla Ibrahimovica i Dacourta, którzy grają praktycznie w każdym meczu.

Skład w zarówno w pomocy jak i w ataku nie jest za bardzo trudny do przewidzenia. Cruz odpocznie zapewne po Messinie a w środku pola nie ma zbyt dużej alternatywy. Ciekawe czy Solari zagra od początku :think: Zbyt dużych możliwości nie ma, ale ja wolałbym aby w pierwszej wybiegł Gonzalez

Gra Mararoufiego cieszy, ale nie rozpędzałbym, się z ta kadrą pierwszego zespołu :wink: Jestem przekonany iż Moratti sciągnie jakiegoś zawodnika w okresie zimowym no przeca jako zmiennik Vieiry nie może grać siedemnastolatek, z mojej strony zadowolony bym był gdyby okazał się to Baronio :P, choć może to być też Palombo z Sampdorii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”