Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 226

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2011, 14:29

Za każdym razem jak oglądałem Porto Moutinho mi nie imponował. W środku pomocy fajnieszymi zawodnikami są Fernando i Guarin.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 cze 2011, 17:02

Dr.Football1 pisze:Taka jest moja opinia,ciekaw jestem co powie Sammyy.
Początek miał kiepski, wtedy byłem przekonany że przegra rywalizację z Micaelem. Potem zaczął grać przyzwoicie, bez fajerwerków, ale przyzwoicie.
Ogólnie to osobiście mam pewien problem z ocenieniem jego gry, asyst dużo nie zalicza, bramek też nie strzela, nie jest na boisku zbyt widoczny, ale jak na nim jest to Porto gra po prostu dużo lepiej. To jest piłkarz dzięki któremu łatwiej kontrolować środek, mało traci, ale jednak zwykle gra do najbliższego partnera. IMO to jest bardzo dobry zawodnik do gry 3 w środku pola jako taki b2b wspomagający i rozegranie i defensywę. Kiedyś zapowiadał się na świetnego rozgrywającego, ale jednak czegoś mu brakuje w tym elemencie gry.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 24 cze 2011, 21:17

Dzięki za opinie. Utwierdziliście mnie w przekonaniu że się nie przyda, czyli tak jak myślałem :wink:

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 26 cze 2011, 15:32

Z pracą w Chelsea pożegnał się drugi asystent trenera Paul Clement, trener fitness Glen Driscoll i szef zespołu medycznego Dr Bryan English! Widać, że Andre Villas-Boas zaczyna pracę od wielkich zmian w sztabie szkoleniowym :) Mam nadzieję, że tak samo będzie robił z zawodnikami :) Trzeba się kierować dobrem drużyny, a nie sentymentami do poszczególnych zawodników... chociaż przyznam na pewno nie będzie łatwo pogodzić się z utratą zawodników, którzy od kilku dobrych sezonów reprezentują barwy klubu ze Stamford Bridge :))

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 cze 2011, 23:39

Portugalska A Bola podaje, że Falcao przejdzie do Chelsea za 30 mln euro.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 26 cze 2011, 23:42

Daaaamian pisze:Portugalska A Bola podaje, że Falcao przejdzie do Chelsea za 30 mln euro.
Też słyszałem, że jest bliski przenosin do Chelsea. Mógłby się wypowiedzieć jakiś spec od ligi portugalskiej o nim? Jego stylu gry itp, czy dał by radę w Anglii?

A co do sztabu szkoleniowego, to Paul Clement chyba pracował w tym klubie naprawdę sporo, a teraz wyleci z hukiem :lol: No ale cóż, mam nadzieję, że zmiany wyjdą nam na dobre
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 23:44 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 cze 2011, 23:44

Dałby radę. Mnie inna rzecz zastanawia. Po co on Chelsea?

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 26 cze 2011, 23:49

Daaaamian pisze:Dałby radę. Mnie inna rzecz zastanawia. Po co on Chelsea?
Właśnie ludzie często zadają to pytanie, obsada ataku w Chelsea wygląda tak:

Boki Ataku: Anelka, Kalou, Malouda, Sturridge, Kakuta, Benayoun
Środek Ataku: Drogba, Torres

Sporo, ale z Kalou i Anelką należało by się raczej pożegnać, więc zostaje nam:

Boki Ataku: Malouda, Sturridge, Kakuta, Benayoun
Środek Ataku: Drogba, Torres

Drogba ma 33 lata, więc pora powoli szukać następcy, gdzie bardzo podobałby mi się pomysł z Lukaku, który mógłby jeszcze sporo się nauczyć od Didiera. Falcao rzeczywiście nie wydaje się być potrzebny, aczkolwiek nie pogardziłbym wzmocnieniem takiego formatu :wink:

PS Zapomniałem o Zhirkovie, dla którego też niestety nie widziałbym miejsca w składzie (jest zbyt podatny na kontuzje i Chelsea przyda się gracz, który więcej dał by zespołowi)

EDIT:
Jeszcze jedna sprawa, Chelsea poważnie oferuje 50 mln euro za Pastore?
nie mam pojęcia
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 23:53 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 cze 2011, 23:52

Jeszcze jedna sprawa, Chelsea poważnie oferuje 50 mln euro za Pastore?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 26 cze 2011, 23:54

W tych meczach Ligi Europejskiej, które oglądałem to Falcao wyglądał świetnie.Był ważnym zawodnikiem i miał dużą skuteczność ( w końcu pobił rekord Klinsmanna ). W lidze na 30 meczy strzelił 16 bramek :) Statystyki ma bardzo dobre. Tylko dwa pytania mi się na myśl nasuwają od razu... Czy Falcao będzie miał następny sezon tak udany i czy utrzyma formę ? :) Z reguły tak się dzieje, że po świetnym sezonie następuje słaby sezon...
Drugie pytanie jest takie : Czy Falcao na pewno jest potrzebny Chelsea ? :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 cze 2011, 13:23

Falcao to świetny zawodnik, dobry technicznie i do tego zajebiście gra głową :) w Porto grał na szpicy ale w Chelsea mamy już Torresa i Drogbe na środek ataku więc trochę się nie mieści. Wszystko zweryfikuję transfery z klubu, ciekaw jestem kto odejdzie. Wg mnie trzeba wesprzeć linie pomocy sprowadzić kogoś kreatywnego bo w tamtym sezonie mogło się wydawać że Chelsea zaraz po przydomku "The Blues" miała drugi "Przewidywalni". Trzeba odciążyć atak Anelka lub Kalou jeśli nie obaj powinni odejść i zrobić miejsce Sturridge'owi który dowiódł że w PL se poradzi tylko musi dostawać szansę. Villas-Boas z kolei mówił że nie chcę przeprowadzać w klubie zbyt wielu zmian i że zajmą się na odblokowywaniu potencjału zawodników bo wg niego każdy ma zawodnik ma ukryty, nie spożytkowany jeszcze potencjał :) Miejmy nadzieję że nasz nowy Gepetto nie zapomni naoliwić drewnianych nóg Kalou.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 27 cze 2011, 13:53

Daaaamian pisze:Jeszcze jedna sprawa, Chelsea poważnie oferuje 50 mln euro za Pastore?
Poważnie. Potwierdził to prezydent Palermo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2011, 13:57

Chelsea złożyła ofertę w wysokości około 32-33 mln funtów na co Zamparini powiedział, że Pastore jest wart 50 mln i ją odrzucił. Chelsea nie zaoferowała za Javiera 50 baniek.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 27 cze 2011, 14:01

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 cze 2011, 14:03

Shlubb pisze:
Daaaamian pisze:Jeszcze jedna sprawa, Chelsea poważnie oferuje 50 mln euro za Pastore?
Poważnie. Potwierdził to prezydent Palermo.
ściema. Jakaś gazeta sobie to wymyśliła te 50mln i się ogólnie to przyjęło. Pierw były newsy że Chelsea zaoferowała 50mln ale Palermo je odrzuciło i o to co powiedział Zamparini.
"How could anyone turn down €50m cash for Pastore? I never saw such an offer," he said, according to Il Giornale on Monday. "Do you think if they put that money on the table, that I would throw it away?

"I don’t know if Chelsea ever made this offer. It might’ve been to his agent, but it never reached me. If it did arrive, then I would think about it carefully."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”