FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 217

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2006, 11:45

Dratinho pisze:Czyi według ciebie Sevilla jest słabą drużyną i gra w tej chwili dno?
Nic nie mówiłem o meczu z Sevillą bo co on zmienia :> Jeden dobry występ i potem dwa bezbarwne mecze w wykonaniu Dinho :P
Dratinho pisze:Ciekawe który z graczy Realu pocwaniakował tak sobie z Recreativo?
Jeszcze nie graliśmy z Recreativo :P
Dratinho pisze:Nie wiem czy wiesz, ale Holender oprocz środka może grac zarówno na lewej jak i na prawej pomocy.
Wiem, czytałbyś tu regularnie to wiedziałbyś, że o tym pisałem jakiś czas temu :P Nie pamiętam tylko czy w tym temacie czy o Realu :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 paź 2006, 12:40

Dajcie sobie spokój ze Sneijderem. Nie ma dla niego po prostu miejsca bo niby gdzie miałby grać? Na zmiennika Dinho jakoś nie za bardzo mi pasuje a chyba tylko taka funkcja może być ewentualnie poszukiwana. Messiego nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie nigdzie przesuwał :angry2: Poza tym cena z kosmosu. Barcelona nie kupi za takie pieniądze piłkarza, który na dobrą sprawę nie jest konieczny.

Dinho brakuje świeżości zdecydowanie. Wygląda tak jakby nie miał sił. Jego ruchy nie są tak płynne i szybkie jak wcześniej. Może zmianie powinien ulec jego cykl treningowy :think: Mniej siłowni chyba bo to obecnie jest mu najmniej potrzebne. W każdym bądź razie w sztabie drużyny powinny być odpowiednie osoby od tego, aby jakoś mu pomóc.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 paź 2006, 12:49

Niggaz pisze:Bramka Ronaldinho padła po fantastycznym dośrodkowaniu Bellettiego, który był wczoraj chyba najlepszy na boisku.
Przy golu Dinho dogrywał z lewej Sylwek, Juliano asystował przy bramce Xaviego.

Dla mnie pozytywnym aspektem gry Ronniego był fakt, że wreszcie nie dryblował na siłę przy każdym kontakcie z piłką tylko spokojnie oddawał ją partnerom z drużyny - zawsze lepiej rozegrać piłkę nawet do tyłu niż zaliczyć stratę i narazić zespół na kontrę co ostatnio często się zdarzało.

Mecz z Chelsea we wtorek będzie prawdziwym miernikiem formy Blaugrany, bo z całym szacunkiem dla Recreativo, mimo wszystko ciężko uważać ich za miarodajnych w kwestii formy drużyn z najwyższej półki.

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 29 paź 2006, 15:37

RealFan pisze:Jeszcze nie graliśmy z Recreativo
Zapomniałem dodać końcówki by :P

Swoją drogą jeżeli środkowi napastnicy Barcy będą dalej w takiej formie to Lapotra i Ryjek muszą pomyśleć o wzmocnieniu zespołu snajperem.
Przydałoby sie zasilenie pozycji Eto'o bo narazie Eidur mnie do siebie nie przekonuje... :o To samo Królik :?

Tylko gdzie szukać takiego napastnika jeszcze do tego w zimowym okienku transferowym. :roll: Krąża ploty o Adriano, ale ten wariant odpada bo jak wiadomo brazylijczyk cie mógłby grać w CL :?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 29 paź 2006, 15:50

Jeżeli mowa o napastnikach, to chciałbym aby na Camp Nou zawitał Klaas Jan-Huntelaar... poważnie, wie jak strzelać bramki i co najważniejsze strzela ich dużo, myślę, że mógłby godnie zastąpić Eto'o. Adriano, ?? hmmm myślę, że jak zmieni otoczenie to zacznie grać dobrze, ale jężeli naprawde szukamy zmiennika, to jego forma nie może stać pod znakiem zapytania. Ciekawą opcją byłby również Diego Milito. Strzela dużo bramek, obecnie jest najskuteczniejszy w Primera Division. Jeśli miałbym wybrać jednego z tych 3 to biore Hunter'a bez dłuższego namysłu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2006, 17:18

kulekfcb pisze:Jeżeli mowa o napastnikach, to chciałbym aby na Camp Nou zawitał Klaas Jan-Huntelaar
Przytoczę Ci może jego wypowiedź, jeśli jeszcze nie czytałeś :P

"Dobrze, że przyglądają mi się takie kluby. Ja jednak zamierzam także w następnym sezonie grać dla Ajaksu. Jest tu mi dobrze i mam spore możliwości rozwoju."

To tyle kiedy pytano go o zainteresowanie jego osobą takich klubów jak Bayern, Lyon, Fiorentina, ManU, Arsenal, Inter, Milan i właśnie Barcelona... :roll: Mało :> Konkurencja wypasiona, a jeśli jeszcze chciałby zmienić otoczenie to bez wątpienia lista chętnych by się wydłużyła. Rzecz w tym, iż Huntelaar nie ma zamiaru odejść wczęsniej niż przed EURO 2008 i dopiero wtedy ewentualnie zmieni klub :P

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 29 paź 2006, 17:38

Nie dziwie sie Hunteelarowi.W Ajaxie ma wszelkie predyspozycje, zeby stac sie ich najwieksza gwiazda(jesli juz nie jest).W Amsterdamie ma pewnosc wystepowania w 1skladzie i mozliwosc rozwijania sie caly czas. W innych klubach nie ma pewnosci, ze bedzie gral. Ja bym sie nigdzie nie ruszal na jego miejscu.Zwlaszcza, ze Ajax wraca do formy i zdobedzie mistrzostwo i jest nowa generacja uzdolnionych jak Mul chociazby.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 29 paź 2006, 19:10

RealFan pisze:Dobrze, że przyglądają mi się takie kluby. Ja jednak zamierzam także w następnym sezonie grać dla Ajaksu. Jest tu mi dobrze i mam spore możliwości rozwoju

Różne rzeczy ludzie mówią. Niestety nie zawsze ma to swoje przełożenie w rzeczywistości.

Ja bym jeszcze pomyślał nad dokoptowaniem Bojana Krkicia do składu. Tak, tego niespełna 17 letniego gracza. Teraz pewnie odezwą się głosy ze sobie nie poradzi, że za szybko, ale jak nie ktoś z Barcelony to skąd? Gdzie teraz znaleźć bramkostrzelnego napastnika, za przyzwoitą cenę, mogącego grać w europejskich pucharach? Uważam, że Ryjek mógłby wziąć go na trening pierwszego zespołu, zobaczyć jak sie spisuje i dać zagrać w końcówce jakiegoś meczu, albo cały w Copa del Rey. Jest szybki, świetny technicznie, bramkostrzelny, prawdziwy snajper. Ja widze tylko takie rozwiązanie tego problemu, jakim jest forma napastników. Może on sobie nie poradzić co byłoby przecież zrozumiałe, ale próbować nowych rozwiązań też trzeba.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2006, 19:26

krzychu212 pisze:Różne rzeczy ludzie mówią. Niestety nie zawsze ma to swoje przełożenie w rzeczywistości.
W przypadku młodego i bądź co bądź niedoświadczonego zawodnika jakim jest Huntelaar przyjmuję, iż mówi on prawdę. Niełatwo jest w tym wieku wyjechać za granicę do czołowego klubu i "nie zginąć" o czym zapewne został uprzedzony. Nie znam go i nie wiem czy chciałby zrobić taką szybką karierę, ale z ryzykiem zmarnowania potencjału, czy też wolałby pograć jeszcze w rodzimej dużo słabszej lidze. Jeśli mówi, że to drugie to należy w to wierzyć w końcu tu miałby coś do powiedzenia to nie jest to samo, jakby ktoś powiedział to czy tamto tylko w celu odcięcia się od plotek. Plotki oczywiście tu były, jednak nie aż tak głośne i zapytano go dość ogólnie, nie o konkretny klub. Dał jasno do zrozumienia, że do końca sezonu 2007/08 zostaje w Ajaxie, a potem zobaczymy więc w czym problem :?: Nie mówi, że nie odejdzie nigdy, tylko, że do tego konkretnego terminu chciałby sobie spokojnie pograć w Holandii :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 paź 2006, 20:48

Co do Krkicia to nikt go nie będzie brał do pierwszej drużyny póki co i to nie ze względu na jakiekolwiek braki w umiejętnościach, ale na młody wiek i predyspozycje kondycyjne. Z takimi diamentami trzeba się ostrożnie obchodzić czego przykładem jest chociażby Messi. Czas Krkicia jeszcze nadejdzie. Podobnie jak Dos Santosa o których jeszcze nie wiemy, ale pewnie niebawem usłyszymy.

Co do Klaasa to również widziałbym go u nas, ale niech zostanie sobie w Ajaxie jeszcze przez jeden czy dwa sezony. Potem trzeba się będzie starać bo kolejka będzie duża oj duża :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 paź 2006, 20:53

Co do Klaasa to również widziałbym go u nas, ale niech zostanie sobie w Ajaxie jeszcze przez jeden czy dwa sezony. Potem trzeba się będzie starać bo kolejka będzie duża oj duża Razz

Kolejka po niego juz jest duza :roll: w tym Arsenal 8) Ma kontrakt do 2010 roku, jest do wyciagniecia za jakies 25 mln. euro :? Watpie by jakas normalnie myslaca druzyna wywalila taka kase, oczywiscie niczego mu nie ujmuje :wink:

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 30 paź 2006, 20:14

Ferguson już w styczniu chce sprowadzić Huntelaara. Ponoć kwota za tego piłkarza wynosiłaby 12 mln funtów.
Ajax może sie zgodzić na transfer, ale czy to samo zrobi Klas?
Jeśli wierzyć jego wypowiedzią to powinien zostać... Zresztą przejście do MU oznaczłoby raczej grzanie ławy przez pierwszy sezon bo wątpie że Ferguson zrezygnowałby z Sahy badź Runiego, a wiadomo że dla takiego zawodnika siedzenia na ławie byłoby równoznaczne z brakiem gry w reprezentacji czego na pewno sam zawodnik by nie chciał.
Tyle OT :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 paź 2006, 20:26

Huntelaar w styczniu bedzie gral juz na Allianz 8). Wszystko wskazuje na to, ze Pizarro opusci Monachium zima [kontrakt konczy mu sie w lipcu 2007 r., wiec ostatni moment, zeby na nim zarobic + jego wybryki- m.in. jazda po pijaku], czym zwolnilby miejsce Holendrowi. Zainteresowanie Klaasem ze strony München bylo juz latem. Mam nadzieje, ze Hoeness & Co. wyprzedza rywali i do zakonczenia zimowego okienka transferowego Huntelaar bedzie regularnie meldowal sie Säbner Strasse 8).

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 paź 2006, 20:46

Huntelaar w styczniu bedzie gral juz na Allianz Cool. Wszystko wskazuje na to, ze Pizarro opusci Monachium zima [kontrakt konczy mu sie w lipcu 2007 r., wiec ostatni moment, zeby na nim zarobic + jego wybryki- m.in. jazda po pijaku], czym zwolnilby miejsce Holendrowi. Zainteresowanie Klaasem ze strony München bylo juz latem. Mam nadzieje, ze Hoeness & Co. wyprzedza rywali i do zakonczenia zimowego okienka transferowego Huntelaar bedzie regularnie meldowal sie Säbner Strasse Cool.

Jeszcze musi się sam Klaas zgodzić. Ja bym nie był taki szybki, bo wiesz Bundesliga powoli traci swój prestiż. Niemieskie kluby nie wygrywają w pucharach, co raz mniej gwiazd przychodzi do Bundesligi. Holender może wybrać kierunek na północ, bądź do Hiszpanii czy Włoch. Nie dość że kluby z tamtych krajów mają więcej kasy na transfery niż Bayern to teraz nikt nie marzy o grze w Bundeslidze tylko w Serie A, Primera Division czy Premiership.
Niggaz pisze:Co do Krkicia to nikt go nie będzie brał do pierwszej drużyny póki co i to nie ze względu na jakiekolwiek braki w umiejętnościach, ale na młody wiek i predyspozycje kondycyjne.
Napewno tak będzie, ale jeśli nie on to kto (ma być tym tanim, bramkostrzelnym, z paszportem, z możliwością gry w CL :P )? No i oczywiście przypuszczając żę Guddy i Javier nie złapią formy. W sumie fajnie odnieść sukces grając prawie cały sezon bez napastnika strzelającego bramki na zawołanie.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 01 lis 2006, 11:45

Wiadomo już może coś na temat kontuzji Eidura :?: Wyglądało to poważnie gdy znosili go z boiska, jeżeli więc to jakaś cięższa kontuzja wykluczająca Islandczyka na dłuższy okres czasu to zostalibyśmy z samym Saviolą jako nominalnym napastnikiem :/ Pomijając już wszelkie kwestie związane z osobą Argentyńczyka - jeden napastnik to za mało, a opcja z Ronaldinho/Messim na środku ataku jakoś przekonująco dla mnie nie wygląda...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”