Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 21

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lis 2007, 14:03

maciek_88 pisze:Robisz to na własną odpowiedzialnośc. Ja domyślam się, że żaden z juventino na forum tego nie zrobił, bo mogłoby wpaśc kilku ludzi i zacząc najeżdżac, że ,,ta nazwa już nie obowiązuje i w ogóle co wy sobie wyobrażacie!!!!!!11". A po co robic z forum pobojowiska jak przy komentarzach na stronie głównej. Ale jeżeli kibic Interu reaktywował ten temat, więc raczej będzie luzik
Myślę, że nazwa obowiązuje jeszcze bardziej niż przedtem. :>

I prośba do jakiegoś moda o zresetowanie ankiety.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lis 2007, 14:18

Ankieta dodana, moim zdaniem nazwa dalej jest aktualna. A w kwestii frustratów z komentarzy to przecież nie mamy mozliwości interweniować przed ewntualnymi wpisami. Ajak ktos bedzie chicał zrobić burdel swoimi wypowiedziami to i tak może zrobic go w temacie zbiorczym Interu lub Juve.

Nie ma sie czym stresować, tylko pisac o wielorakich aspektach tej rywalizacji. W końcu nawet tacy impertynenci jak ja muszą miec gdzie dowodzic, że nie posiadam żadnych kompetencji modertorskich.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 02 lis 2007, 14:20

no i zbliżają sie derby d'Italia. czy ta nazwa obowiązuje czy tez nie to napewno atmosfera jest zawsze taka sama a moze nawet jeszcze wieksza. miejmy nadzieje ze padnie grad bramek i bedziemy swiadkami znakomitego widowiska. ja mam tez nadzieje ze Inter wygra. Nerazzuri w tym sezonie pokonali innego giganta na wyjezdzie 4:1 (Romę) i mam nadzieje ze to powtórzą. moze mniej sie o tym mowi ale bedzie to tez pojedynek dwóch zawodników walczących o tytul króla strzelców - Ibrahimovica i Trezegueta. bardzo jestem ciekaw kto wystąpi obok Ibry w ataku. podejrzewam ze Crespo lub Cruz a tak gdzies w 70 minucie w miejsce jednego z nich wejdzie Suazo. niestety pozycja Adriano w Interze zdaje sie malec z meczu na mecz. niedawno to chociaz siedzial na lawce caly mecz a teraz to na trybunach tylko siedzi. mysle ze jesli szybko nie wroci do najwyszej formy to moze sie z Interem pozegnac juz w lecie a moze nawet i w zimie. wkoncu w Lidze Mistrzów w fazie grupowej nie wystąpi a jest kilka klubów które chciałyby go widziec w swoim skladzie grające w Champions League

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 lis 2007, 16:15

Dla mnie faworytem tego meczu (jak i całego sezonu) jest Juventus. Niekurzy piszą że porywać się na Inter to jak z motyką na słońce. Ja myślę że wcale tak nie jest. Nie zapominajmy że w Juventusie gra wiele gwiazd i jest to wielki klub, stworzony do wygrywania wielkich meczu. Jeśli ten z Interem nie ma być przełomowym to który? Oczywiście oczywista że wszystko przemawia za drużyną z Mediolanu ale wydaje mi się że w takich meczach statystyki pójdą na bok. Inter przez wielu został okrzyknięty klubem który znalazł się w odpowiednim czasie na odpowiednim miejscu, kupił zawodników Juve, otrzymał mistrza i w tamtym sezonie nie miał sobie równych. Druga strona twierdzi zupełnie na odwrót. I oto jutro nastanie czas prawdy. Bo na boisku ( o ile sędzia nie podyktuje znowu karnych z kapelusza) nie będzie nic innego poza grą bark w bark. Chciałbym bardzo żeby Juventus jutro wrócił na swoje zasłużone miejsce w szeregu. Jestem też pewny że zawodnicy w nim grający postarają się oto. Wydaje mi się to że kibice Interu stoją bardziej pod ścianą, bo muszą udowodnić że tamten sezon nie był przypadkowy. Tak więc Juventus będzie miał większy komfort psychiczny. Jeśli wygra Stara Dama, można się spodziewać że pod koniec sezonu zobaczymy ich na fotelu lidera. Bo przypominam że w piłce nie liczy się kto ma więcej gwiazd w zespole ale jak zespół jest zmotywowany i ile serca zostawi na boisku. Tak więc będzie co oglądać.

PS.Tak w ogóle to jakoś się dziwnie poukładały te mecze. W Anglii wielki mecz, we Włoszech też. Oj chyba muszę komuś C+ ukraść. No chyba że internet nie nawali i będzie dobra jakość obrazu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lis 2007, 17:04

BaSSu pisze:Dla mnie faworytem tego meczu (jak i całego sezonu) jest Juventus.
Cieszę, że piszesz to akurat Ty. Przypominam sobie, że przed meczem Wisła-Legia twierdziłeś, że faworytem będą goście i wszystkie atuty są po ich stronie. :)
BaSSu pisze:Jeśli ten z Interem nie ma być przełomowym to który?
Raczej nie mają czego przełamywać, bo jak na razie w lidze idzie im całkiem dobrze.
BaSSu pisze:kupił zawodników Juve
Pół składu im wykupił :!: A po ważnie pisząc jednego zawodnika i jedną kalekę.
BaSSu pisze:I oto jutro nastanie czas prawdy.
Jutro nastąpi dzień prawdy i trenerzy po treningach zadecydują kto zagra w niedzielę.
BaSSu pisze:Wydaje mi się to że kibice Interu stoją bardziej pod ścianą, bo muszą udowodnić że tamten sezon nie był przypadkowy.
My nic nie musimy udowadniać, bo niby i jak? A piłkarze to myślę, że od początku sezonu to udowadniają.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2007, 17:38 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lis 2007, 17:12

Bardzo sprytnie i fajnie uprościłeś np. "nastanie czas prawdy", "statystyki pojda na bok", "zasłużone miejsce w szeregu", "kibice Interu muszą udowodnić" i generalnie ble ble ble cos tam, cos tam. Równocześnie mógłbym się pobawić Samuel - Cordoba vs Legrottaglie - Criscito, ale nie widzę sensu udowadniania, że nie jestem wielbładem. Generalnie to bardzo patetycznie i ogólnikowo. Trója mniej :P

Nigdy nie podobało mi się dorabianie ideologii do piłki nożnej. Ktos komuś coś tam i w ten odwdzięczy się za coś, po aby tamten został ukarany za coś. Fakt jest taki, że Juve zostało zdegradowane za ustawianie sedziów przez sąd (a kara była za łagodna), a wszystko inne wersje to wymysły frustratów i fanatyków. Ale to było już wałkowane do bólu i dlatego nie o tym. Ten mecz jest istotny, oczywiście ze względu na wielkośc klubów, ich historię czy przeszłość, ale najistotniejszy aspekt spotkania jest następujący: Inter może odjechać Juve na 7 punktów, albo turyńczycy zmniejsza strate do jednego punkty. To znacznie ważniejsze od przepychanek dzieci w komentarzach w stylu - nastanie czas prawdy, Juve wygrało znaczy, że nie ustawiało meczów. Kupmy łopatki i bawmy się jak dzieci w pisakownicy.

Tak jak napisałem - bez zbednego napinania. Jak Inter przegra nie będzie katastrofy, ale nie bedzie ona oznaczać wyższośc jednego zespołu nad drugim. To zweryfikuje tabela po 38 kolejkach, i aby być tym pierwszym po ostatnim spotkaniu sezonu trzeba wygrywac z Reggina, Empoli, Catania i innymi zespołami, szczególnie dołu tabeli. Wygramy będzie świetnie i będę zadowolony przez najbliższy tydzien do następnej kolejki, ale nie zapominam, że ten mecz poza prestiżem i 3 oczkami w tabeli nieczego Nerazzurrim nie daje.

Dla mnie oczywistą oczywistością jest, że Inter jest w tej chwili mocniejszy piłkarsko. Jednak takie mecze, szczególnie wyjazdowe bywają trudne. Wiadomo, że Juve bedzie zmotywowane i szczerze powiedziawszy szczęśliwy będę z remisu. Podobnie podchodziłem do meczu z Romą i piłkarze bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli swoją madrością w grze. Licze na podobne wrażenia, wspaniałe widowisko, aby nie było gry w kości i koncówe zwycięstwo Internazionale.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lis 2007, 17:24

Babel pisze:Równocześnie mógłbym się pobawić Samuel - Cordoba vs Legrottaglie - Criscito,
O ile na pierwszy rzut oka porównanie to wygląda dramatycznie dla nas, to uważam, że nie narażę się na śmiesznośc jeżeli napiszę że Legro W TYM SEZONIE (kluczowy zwrot) prezentuje podobną klasę co podana przez Ciebie dwójka. Oczywiście przed Criscito długa droga, bo potrafi zagrac dobry mecz ale potrafi zrobic taki błąd którego Legro z sezonu 2003-2004 by się nie powstydził :lol:. Ale i tak nie uwzględniłeś, że na 99% środek będzie wyglądał Legro-Chiellini który wygląda nieźle.

Oczywiście ja tu nie próbuję stwierdzac że jesteśmy kadrowo od Was lepsi, po prostu odniosłem się do tego fragmentu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lis 2007, 17:30

Pewnie nie widziałam tylu meczów Juve co Ty, ale jakos brzmi to niespecjalnie, bo Samuel w tym sezonie gra rewelacyjnie. Podobnie Cordoba. No, ale będzie miał szanse udowodnić jakim ignorantem jest Babel już w niedziele.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2007, 17:48

Ja widziałem tylko jedno [w całosci] sportkanie Interu w tym sezonie. Przeciwko CSKA, ale to LM wiec moze sie nie liczyć :]

Cordoba tam rewelacyjnie nie zagrał, bo dał sie ograć Jo. I to w taki sposób, ze powinien sie raczej wstydzić, niż chwalić że grał rewelacyjnie. Za to nie wiem, jak w lidze.

Samuel za to strzelił bramkę dająca wygraną, wiec tutaj nie mam uwag ;)

Myśle, że będzie remis.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 02 lis 2007, 17:54

Zico_FCI pisze:Raczej nie mają czego przełamywać, bo jak na razie w lidze idzie im całkiem dobrze.

Chodzi mi o psychikę zawodników. Wygrać z Interem-to jest prawdziwy smak zwycięstwa.

Zico_FCI pisze: Pół składu im wykupił Exclamation A po ważnie pisząc jednego zawodnika i jedną kalekę.

Ten jeden zawodnik już trochę bramek nastrzelał i wygrał meczów Interowi. Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc o kalece.

Zico_FCI pisze: Jutro nastąpi dzień prawdy i trenerzy po treningach zadecydują kto zagra w niedzielę.

Myślę że już dawno są tego pewni. Ale mój błąd, wydawało mi się że mecz jest jutro. Muszę zacząć czytać program TV :D

Zico_FCI pisze:My nic nie musimy udowadniać, bo niby i jak?

Wiesz, to jest Twoje zdanie.Ja sądzę że Inter dotychczas nic nie musiał udowadniać bo grał ze słabszymi rywalami a jego przygoda z LM- Wszyscy wiedzą jak się skończyła.

Babel pisze:To znacznie ważniejsze od przepychanek dzieci w komentarzach w stylu - nastanie czas prawdy, Juve wygrało znaczy, że nie ustawiało meczów. Kupmy łopatki i bawmy się jak dzieci w pisakownicy.

Gratuluje podejścia do piłki nożnej, skoro jest ona dla Ciebie tylko liczbami, (kto ma więcej punktów).

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lis 2007, 17:58

BaSSu pisze:Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc o kalece.
Pewnie Vieirę, który przy kazdym kontakcie z piłką łamie sobie nogi i ponoć juz do końca roku nie zagara,

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lis 2007, 18:00

BaSSu pisze:
Zico_FCI pisze: Pół składu im wykupił Exclamation A po ważnie pisząc jednego zawodnika i jedną kalekę.

Ten jeden zawodnik już trochę bramek nastrzelał i wygrał meczów Interowi. Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc o kalece.

Vieira, którego kariera w Mediolanie przebiega tak samo jak w Turynie - na początku ważne gole i dobra gra a potem kontuzja i równia pochyła w dół.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 02 lis 2007, 18:06

fieldy pisze:Ja widziałem tylko jedno
Myśle, że sam sobie odpowiedziałeś i nie będe musiał Cie przekonywac aż znajdziesz sie w stanie w którym bedziesz się kochał z ziemia :P
BaSSu pisze:Gratuluje podejścia do piłki nożnej, skoro jest ona dla Ciebie tylko liczbami, (kto ma więcej punktów).
A punkty to niby za co sa przyznawne? Za dobre wydojenie krowy, zrobienie zakupów w Auchanie czy za wygrywanie spotkań? Zawaliła sie cala moja filozofia futbolowa.

Oddam zwyciestwo nad Juve za bycie pierwszym na koniec rozgrywek i założe się, że każdy normalny kibić Juventusu myśli podobnie. Czy to aż tak nienormalnie brzmi?

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 02 lis 2007, 18:12

Babel pisze:(a kara była za łagodna),
to jest wymysl frustrata i fanatyka

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 lis 2007, 18:12

Zico_FCI pisze:A po ważnie pisząc jednego zawodnika i jedną kalekę.
Poważnie pisząc to jedną kalekę i wielkiego mistrza, który był najlepszym zawodnikiem Interu w Serie A 06/07.

Mecz nic nie udowodni, nic się wielkiego nie wyjaśni. Najbardziej prawdopodobnym wynikiem jest chyba remis bo Juve nie wykupiło pakietu karnych z kapelusza na ten sezon. Nie ukrywam - chciałbym, żeby Juve skopało dupę Interowi, ale o to będzie ciężko, więc obstawiam remis. Później napiszę coś więcej.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2007, 18:13 przez Snipp_, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”