Mercato Nerrazzurich! - Strona 3

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2005, 17:07

serek408 pisze:Veron odchodzi , a kto przyjdzie
Inter chce Riquelme ja wolałbym Daniela Carvalho z CSKA Moskwa lub bardziej defensywnego Diarre z Lyonu
O Cruza pytają juz Rosjanie wiec mysle ze Julio odejdzie.Proponuje obrać kierunek francuski:Govou lub Marokańczyk Chamakh lub holenderski S.Kalou, Huntelaar, Kuyt
Ajgor pisze:, ale ja się z tym nie zgodzę, bo że nie gra to pokazał czas w Barcelonie
Wielu piłkarzy nie sprawdza sie w jednym klubie po czym w innych pokazuja swe umiejętności.Czy to oni nie potrafia grac w piłke, czy moze trener nie potrafi odpowiednio wykorzystac ich potencjału :?:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 28 gru 2005, 17:09

Babel pisze:Wielu piłkarzy nie sprawdza sie w jednym klubie po czym w innych pokazuja swe umiejętności.Czy to oni nie potrafia grac w piłke, czy moze trener nie potrafi odpowiednio wykorzystac ich potencjału

Jak dla mnie to Riqelme to taki typ, który super w trochę mniejszych klubach gra, a w większych mu odppowiedzialność chyba przeszkadza... moje zdanie o nim...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2005, 18:10

Ajgor pisze:moje zdanie o nim...
To dobrze ze masz własne zdanie tylko ja sie z nim nie zgadzam

Przeciez jak piłkarz ma pewne umiejetnosci[(obaj sie zgadzamy ze Riquelme ma duże)mam nadzieje ze sie zgadzamy] nic nie stoi na przezkodzie zeby je prezentował.Nie sadze ze głownym czynnikiem nie pozwalajacym Riquelme na gre na wysokim poziome była wielkosc klubu.Poczatek miał obiecujacy(kilka ładnych bramek),potem coraz gorzej.Jak Juan Roman debiutował trenerem był chyba Lorenzo Serra Ferrer, a potem przyszedł Van Gaal(jesli zle - niech mnie jakis kibic Barcy poprawi) który juz w ogóle nie stawiał na Riquelme.A Barca przechodziła kryzys(o czym swiadzczy zmiana coacha) i trudno oczekiwac od nowego gracza w zespole ze w zle grajacym klubie bedzie grał fenomenalnie.Dopiero potem przychodzi presja kibiców którzy oczekuja wyników.Wypozyczenie do Villareal i przyjscie Ronaldinho(ja uwazam ze ci 2 gracze mogli by grac w jednej XI) które juz zamkneło droge powrotna do Barcelony.Tymbardziej ze Villareal juz wtedy dobijało sie do czołówki ligi hiszpanskiej i potrafi sie w niej utrzymac do dzisiejszego dnia.Wiec tam tez jest presja wyniku
Nie wydaje mi sie ze problemem Juana Romana była wielkosc lecz nieprzystosowanie do taktyki, złe ustawianie (ustawiano go czasami na boku) i zła gra całej druzyny która napewno nie pomagała.

Wrócmy do tematu
Riquelme w Interze - mam tylko jedna obiekcje boje sie ze jak wielu graczy z Hiszpanii nie przyjmie sie w Serie A lecz tym Moratti zajmie sie dopiero w Czerwcu.Teraz trzeba wzmocnic lewa obrone Maxwell(watpie czy Ajax pusci go do Interu po losowaniu LM) czy Grosso.Juve ma Zambrotte, Milan kupił Jankulovskiego, interesuje sie Lugano wiec z punktu widzenia gracza pewne miejsce miałby tylko w Interze, moze w Violi?A może ktos inny?Tylko czy Mancini dalej bedzie forował Favalliego.Licze na wzmocnienie juz w zimie

pozdro

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 28 gru 2005, 21:40

Babel pisze:S.Kalou, Huntelaar, Kuyt
Ja bym do tej listy dopisał Jonathana De Guzmana i Jeffersona Farfana , obaj nieźle prezentują się w tym sezonie.
Riquelme? Nie jestem przekonany co do tego zawodnika , tak jak Babel marzyłby mi się młody Daniel Carvalho (już kiedyś o tym pisałem). Bardzo dobrze prezentował się w Pucharze Uefa i w spotkaniu z Liverpoolem.
Co do Aguero to aż mnie na śmiech bierze (a może płacz?). 20mln za jakiegoś gówniarza z Argentyny. Rozumiem , że może być z niego nowy Messi (hehe...nowy Messi) , ale równie dobrze może być to drugi Guly (Andreas Guigliamnepietro). O wiele lepsze było by chyba zaproponowanie Indepediente pierwokupu i wtedy byłbym spokojniejszy.
pozdro

Awatar użytkownika
vieris
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vieris » 28 gru 2005, 22:06

Babel pisze:S.Kalou, Huntelaar, Kuyt

Diamen23 pisze:Jonathan De Guzman

Dobrze że to wy niejesteście odpowiedzialni za transfery :lol: :D

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 gru 2005, 10:01

Diamen23 pisze:Jonathana De Guzmana
Babel pisze: Marokańczyk Chamakh lub holenderski S.Kalou, Huntelaar, Kuyt
Babel pisze:Daniela Carvalho

Nie no Nerazzurri szokujecie mnie :shock: :lol: żeby wygrywać potrzeba graczy światowej klasy , a nie kolejnych Gresków itp.
Diamen23 pisze:Co do Aguero to aż mnie na śmiech bierze (a może płacz?). 20mln za jakiegoś gówniarza z Argentyny. Rozumiem , że może być z niego nowy Messi (hehe...nowy Messi) , ale równie dobrze może być to drugi Guly (Andreas Guigliamnepietro). O wiele lepsze było by chyba zaproponowanie Indepediente pierwokupu i wtedy byłbym spokojniejszy.
Popieram Diamena. To się w głowie nie mieści żeby dawać taka kase za małolata z Argentyny. Przecież nie jest napisane , że damy 20 baniek i Aguero zacznie grać jak z nut. Ba wielu piłkarzy latynosów nie sprawdzało się w Europie , więc mam nadzieje że te 20 mln. to tylko plota. Pierwokup to dobre rozwiązanie

Co do następcy Verona to ja ciągle pozostaje przy Riqulme ew. Ballack 8)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 29 gru 2005, 12:50

serek408 pisze:Nie no Nerazzurri szokujecie mnie żeby wygrywać potrzeba graczy światowej klasy , a nie kolejnych Gresków itp.

I tu przy Carvalho bym się kłócił, bo jak widziałem parę jego gier to koleś wymiata... niby można mówić, że nie ta liga, nie te kluby, ale się szybko przystosował z Brazylii do Rosji, więc tym bardziej we Włoszech by nie powienien mieć problemów... Zresztą w juzniorskich MŚ najlepszym graczem wybrany bodajże, a to też mówi swoje...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 gru 2005, 14:03

serek408 pisze:Nie no Nerazzurri szokujecie mnie Shocked Laughing żeby wygrywać potrzeba graczy światowej klasy , a nie kolejnych Gresków itp.
Pierwszy atak Adriano - Martins lub Recoba, przyjdzie Obinna a zastepcą Cruza powinien byc ktos młody którego kariera powinna rozkrecic sie Interze.Chamakh jest przymierzany przez najwieksze kluby we Francji m.in Lyon, PSG.Widziałem go kilka razy i bardzo mi sie podoba jego styl grania, Govou raczej przedstawiac nie trzeba gdyz gra reprezentacji Francji ma swoja wymowe.
S.Kalou i Kuyt i Huntelaar swietni zawodnicy, najlepsi snajperzy w Holandii.Serek chyba za bardzo zapatrzyłes sie w Calcio.Holandia słynie z wydobywania diamentów które swoich szlifów mogły by nabierac w Serie A
Z tym ze Huntelaar juz przeszedł do Ajaxu i mam nadzieje ze o jego klasie nie przekonasz sie w LM.Proponuje zobaczyc tabele najlepszych strzelców w Holandii
Carvalho juz pokazał klase w meczach o puchar UEFA(MVP finału - 3 asysty przy bramkach), dla mnie jest on swietnym piłkarzem który bedzie sie jeszcze rozwijał.Typowy król asyst, a bramke tez potrafi strzelic.
Za bardzo jestescie w patrzeni w nazwiska, na ligi w jakich graja a nie na umiejetnosci bo w końcu łatwiej teraz wydac mniejsze pieniądze niz za 3 lata kilkadziesiat milionów.Wiem ze Inter pewnie ich nie kupi ale jeszcze te nazwiska bedziecie wspominac.
Jeszcze do srodka pola przypomniał mi sie Danny Landzaat z AZ Alkmaar.Swietnie by sie z Cambiasso uzupełniali nie zapominajmy także o Davidzie Pizarro

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 gru 2005, 15:18

Babel ale patrz , że Inter jest stworzony po to by wygrywać , a nie po to by ogrywać młodych gniewnych i ewentualnie później ich sprzedawać (zresztą sam wiesz jak to u Nas z promowaniem).
Babel pisze:S.Kalou i Kuyt i Huntelaar swietni zawodnicy, najlepsi snajperzy w Holandii.Serek chyba za bardzo zapatrzyłes sie w Calcio.Holandia słynie z wydobywania diamentów które swoich szlifów mogły by nabierac w Serie A

Doskonale wiem o tym , że holenderski rynek jest kopalnią diamentów tylko tak jak wcześniej napisałem bez graczy światowej klasy nie ma wyników. Zresztą Inter w sezonie 97-98 bodajże nie miał graczy światowej klasy tylko takich młodych z nadziejami na przyszłość i co :?: brak europejskich pucharów dla czarno-niebieskich :? dlatego teraz jestem bardzo ostrożny jeśli chodzi o takich małolatów nie ogranych w najlepszej lidze świata bo , albo brakuje im umiejętności albo spalają się psychicznie.

Babel pisze:S.Kalou

Owszem umie kiwać i uderzyć jednak czegoś mi w nim brakuje :roll:
Babel pisze:Kuyt
Zawodnik dobry , ale chyba tylko na lige Holenderską
Babel pisze:Huntelaar
Najpierw wskoczy na wyższy szczebel w Ajaxe , a później zobaczymy jak potoczy się jego kariera. Może będzie kimś wielkim :?:
Babel pisze:Danny Landzaat

To jest zawodnik który mógłby się sprawdzić jako rezerwowy. Tylko , że znów będzie Sabis , Aguero , Obinna , Grosso , Maxwell , Govu , Ballack (Riquelme), Landzaat i połowa składu znów wymieniona , a później pół roku na zgrywanie i obiecywanie , że w następnym sezonie będzie lepiej (po czym w wakacje znów się wzmacniamy niewiadomo iloma zawodnikami). Myśle , że w przerwie zimowej można sprowadzić jednego max. dwóch graczy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 gru 2005, 16:01

Babel ale patrz , że Inter jest stworzony po to by wygrywać , a nie po to by ogrywać młodych gniewnych i ewentualnie później ich sprzedawać (zresztą sam wiesz jak to u Nas z promowaniem).
Nikt nie mówi tu o sprzedawaniu tylko o wykupienie na lata zawodnika który moze być za kilka lat czołową postacia w Europie.Jestem zwolennikiem kupowania młodszych graczy.Gwiazdy w Interze juz mamy, a na zmienników pasowałoby ogrywac młodzszych graczy.Połaczenie młodosci i rutyny.Odchodzi np. Veron i Moratti nie musi wyciągac kilkudziesieciu milionów na lidera srodka pola tylko zastepuje go ktos z ławki który kosztował niewiele.Harmonia jest zachowana, gracz zna taktyke, styl gry druzyny, a przy doswiadczonych graczach czuje sie pewnie na boisku.Taka jest moja filozofia doboru personalnego do druzyny.
serek408 pisze:i połowa składu znów wymieniona
Tyle nazwisk wymieniłem - bo przecież ktos moze wykupic danego zawodnika i trzeba miec opcje zastepcza.Prawdopodobnie odejdzie Veron, Cruz, moze Toldo, Hammer, raczej Kily i Ze Maria więc trzeba zastąpic tych zawodników(mozna zawodnikami przebywajacymi na wypozyczeniu typu Carini lub z Primavery) i wzmocnic lewa obrone.Wiec jesli dało by sie utrzymac cały skład to własciwie potrzebny bedzie tylko jeden trensfer.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 gru 2005, 17:42

Babel pisze:Tyle nazwisk wymieniłem

Wymieniłeś ich kilku , ale moim zdaniem żaden nie byłby godnym zastępcom np. Verona

Babel pisze:Nikt nie mówi tu o sprzedawaniu tylko o wykupienie na lata zawodnika który moze być za kilka lat czołową postacia w Europie.Jestem zwolennikiem kupowania młodszych graczy.Gwiazdy w Interze juz mamy, a na zmienników pasowałoby ogrywac młodzszych graczy.Połaczenie młodosci i rutyny.Odchodzi np. Veron i Moratti nie musi wyciągac kilkudziesieciu milionów na lidera srodka pola tylko zastepuje go ktos z ławki który kosztował niewiele.Harmonia jest zachowana, gracz zna taktyke, styl gry druzyny, a przy doswiadczonych graczach czuje sie pewnie na boisku.Taka jest moja filozofia doboru personalnego do druzyny.

Rozumiem sprowadzić 2-3 graczy podobnych do tych co wymieniłeś , ale cała ławka złożona z młodzików :?: :roll: sezon jest długi i każdemu może przytrafić się kontuzj. I Babel dajmy na to , że 5 podstawowych piłkarzy doznaje kontuzji (to jest możliwe) wtedy wchodzą ci młodzi nieograni i niedoświadczeni , nie wiadomo czy wytrzymają obciążnie psychiczne , a drużyna może stracić.
Inna sprawa , że może zyskać super młodych zawodników , ale to wtedy wszystko musiało by wypalić , a tak w życiu nie ma. Ale trzeba przyznać , że Twój pomysł nie jest najgłupszy :wink: nawet dobry , ale ja zostane przy swojej wizji 8)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 gru 2005, 18:03

Wiadome nie chodzi mi o cała niedoswiadczona ławke ale jak napisłaes 2-3 młodych wilków.Poza tym mlody nie znaczy nie ograny.
serek408 pisze:ale to wtedy wszystko musiało by wypalić
Nie masz takze pewnosci przy sprowadzani gwiazd czy z nimi tez nie bedzie problemu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 gru 2005, 18:19

Babel pisze:Wiadome nie chodzi mi o cała niedoswiadczona ławke ale jak napisłaes 2-3 młodych wilków.Poza tym mlody nie znaczy nie ograny.

No to teraz się rozumiemy :) Wiadomo powinno być kilku młodych tak do 22 lat , jednak widziałbym innych graczy od tych których wymieniłeś. Martins też jest młody i prosze , ale on już mieszkał w Italii więc nie miał problemów aklimatyzacyjnych.

Lista młodych (tak 22-23 lata) którzy w ostatnich latach przychodzili do Interu :

Corradi - nie zagrzał u nas długo bo został wymieniony na Crespo

Gresko - kompletny niewypał który kosztował grube miliony

Farinos - także się nie sprawdził i był wypożyczany

Adriano - 8)

VD Meyde - niestety kolejny młody z zagranicy który niewypalił

Ventola - niby grał już wcześniej w Italii i został ściągnięty z Bari , ale poza pamiętnym meczem z MU w 99 kariery nie zrobił

Dalmat - miał może kilka udanych występów

Narazie oni przyszli mi do głowy , ale jeden Adriano (grał w Italii) to za mało. Mam nadzieje , że z Primavery wejdzie tak z 3-4 graczy do seniorów. Już epizody zaliczyli Andreolli , Mea Boumsong czy Momente , ale licze na to , że załapią sie do składu tak jak Oba :D

I jeszcze taka plotka (?)

Być może podczas styczniowego okna transferowego dojdzie do wymianiy na linii Inter-Lazio. Jak wszyscy wiemy Nerazzurri od dawna starają się o pomocnika rzymskiego klubu - Cesara, jednak ich nadzieje na pozyskanie piłkarza dotychczas zawsze rozwiewał boss Biancocelestich - Claudio Lotito.

Teraz, kiedy 31-letniemu graczowi z Rzymu pozostało 6 miesięcy do wygaśnięcia kontraktu i nie chce on go przedłużyć, prezydent Lazio jest skłonny wymienić Brazylijczyka na piłkarza Interu występującego na tej samej pozycji - Argentyńczyka Kily Gonzaleza. Działacze naszego klubu zapewne taką ofertę przyjeliby z otwartymi rękami, jednak na przeszkodzie stoją zarobki Kily'ego, który otrzymuje 2.5 mln rocznie, a Lotito nie jest mu w stanie tyle płacić i w związku z tym część wynagrodzenia musiałby pokrywać Inter.

Jeśli Massimo Moratti zgodzi się na pokrycie części zarobków Kilego to ewentualna wymiana jest bardzo możliwa i Cesar od stycznia może reprezentować barwy naszego klubu.

Kily i tak odejdzie , ale czy Cesar jest nam potrzebny :? :roll: Pozatym Cisse zagra w przyszłym sezonie najprawdopodobniej Marsylii więc o nim można zapomnieć

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 gru 2005, 10:09

Obrazek Ibrahimovic odejdzie z Juve?
Być może już niedługo w Mediolanie zagości Zlatan Ibrahimovic :shock: . Juventus nie chce zgodzić się na podwyżkę jego kontraktu do 6mln ojro na sezon. Natomiast pan Moratti nie miałby nic przeciwko żeby Szwed zarabiał tyle u niego w klubie. Myślę , że jednak Ibra dogada się ze swoim obecnym klubem i niestety przedłuży kontrakt.
A tak , zawodnikiem interesuje się jeszcze Milan i Real Madryt.
-------------------------------------------
Obrazek Cisse nie dla Interu?
Coraz bardziej oddala się możliwość transferu Djibrila Cisse do Interu. Zawodnik ten chce wrócić do ojczyzny i regularnie grać przed MŚ w Niemczech.
------------------------------------------
ObrazekGrosso następcą Favalliego?
Być może już niedługo na San Siro (po czarno-niebieskiej stronie) zagości nie kto inny jak Fabio Grosso. Mierzący 190cm , zawodnik jest przymierzany na zastępcę doświadczonego Favalliego. Ciekawy zawodnik , myślę , że sprawdziłby się w Interze.
Warto dodać , że debiutował w Serie A przeciw Interowi w 2001 roku.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 gru 2005, 10:14

Diamen23 pisze:Być może już niedługo w Mediolanie zagości Zlatan Ibrahimovic . Juventus nie chce zgodzić się na podwyżkę jego kontraktu do 6mln ojro na sezon. Natomiast pan Moratti nie miałby nic przeciwko żeby Szwed zarabiał tyle u niego w klubie. Myślę , że jednak Ibra dogada się ze swoim obecnym klubem i niestety przedłuży kontrakt.
A tak , zawodnikiem interesuje się jeszcze Milan i Real Madryt.

Plotttttaaaaaaaaaaaaaa i tak zostanie w Juve
Diamen23 pisze:Być może już niedługo na San Siro (po czarno-niebieskiej stronie) zagości nie kto inny jak Fabio Grosso. Mierzący 190cm , zawodnik jest przymierzany na zastępcę doświadczonego Favalliego. Ciekawy zawodnik , myślę , że sprawdziłby się w Interze.
Warto dodać , że debiutował w Serie A przeciw Interowi w 2001 roku.
6x tak :D potrzeba nam lewego obrońcy jak nikogo innego i Grosso nie dość , że jest Włochem to jest jeszcze bardzo dobry. Zapraszamy na San Siro :twisted:
Ale słyszałeś Diamen , że prezes Palermo żąda za niego 15 mln euro :? to troche za dużo , ale miejmy nadzieje , że spuści z ceny

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”