Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 185

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 28 gru 2006, 12:39

Hm, Cos sie zaczyna ruszac. Jeszcze pare transferów, zatrzymanie Błaszczykowskiego i można walczyc o odebranie Legii MP.

A wiec Kapka zwolniony. Dahaha :-)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 gru 2006, 12:20

Wisła pozyska Macieja Dąbrowskiego

Maciej Dąbrowski zostanie piłkarzem Wisły Kraków. 19-letni obrońca występował ostatnio w Victorii Koronowo.

Dąbrowski w czasie testów zagrał 22 minuty w Pucharze Ekstraklasy przeciwko Odrze Wodzisław Śląski.

Przed wznowieniem przez wicemistrzów Polski treningów (11 stycznia) mają zostać sfinalizowane kolejne transfery. Krakowianie czynią też naciski na Ruch Chorzów, aby ten spłacił dług (800 tys. zł) oddaniem do Wisły Piotra Ćwielonga.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 29 gru 2006, 12:48

wislakrakow.com pisze:Jeśli nie uda się znaleźć właściwej osoby na stanowisko dyrektora sportowego, obejmie je ponownie Adam Nawałka. W związku z tym Wisła już wznowiła poszukiwania trenera! - informuje gazeta.pl

Chodzi o zagranicznego fachowca z "najwyższej półki". Gdyby udało się go znaleźć, Nawałka wróciłby na stanowisko wiceprezesa ds. sportowych
Nie wiem jak dla nich wygląda najwyższa półka, ale chyba dla większości kibiców to osoby typu: Mourinho, Lippi, Ferguson, Wenger itp. Jeżeli w Wiśle podobnie rozumieją "fachowca z "najwyższej półki"", to wygląda, że w krakowskim klubie wracają mocarstwowe plany, Jeszcze kilka transferów "z najwyższej półki" i kto wie - może polski klub zawojuje Europę. :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 gru 2006, 12:57

deltinho pisze:Nie wiem jak dla nich wygląda najwyższa półka, ale chyba dla większości kibiców to osoby typu: Mourinho, Lippi, Ferguson, Wenger itp
Oj deltinho przezywasz :lol: A gdzie ten wasz zawodnik, po przyjsciu ktorego mialy wszystkim oczy zbielec? :lol: Mowiac o najwyzszej polce to chyba logiczne jest ze nie beda to trenerzy wymienieni przez ciebie, tylko szkoleniowcy znakomici jak na polskie warunki... I dobrze o tym wiesz o co chlodzi, ale widac chcesz ponownie skrytykowac zespol krakowski.
deltinho pisze:Jeszcze kilka transferów "z najwyższej półki"
Czekamy na takie w wykonaniu Legii

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 29 gru 2006, 13:03

Martinho widze, że nie dotarło, iż post był napisany z dużym przymrużeniem oka. Co to by się działo, gdyby ten cytat z wiślackiej strony wrzucił do sygnatury?

Martinho pisze: Czekamy na takie w wykonaniu Legii
A ktoś tu wspominał o Legii? Czy po prostu nie możesz wytrzymać bez napinania?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 gru 2006, 13:25

deltinho pisze:Martinho widze, że nie dotarło, iż post był napisany z dużym przymrużeniem oka.
Przy okazji chciales pokazac ze Wisla jest be
deltinho pisze:Czy po prostu nie możesz wytrzymać bez napinania?
Nie napinam sie deltinho. Powaznie. To juz bardziej ty siejesz napinke swoim poprzednim postem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 gru 2006, 13:31

Myślę, że deltinho pije trochę do piwusa :wink: To on zawsze się czepiał, że gazety tak kochają Legię i codziennie przypisują jej jakiegoś „wybielającego oczy” zawodnika. A tu wczoraj hit transferowy z Argentyny, a dzisiaj trener z najwyższej półki.

Jeśli z tym nowym trenerem to prawda to Nawała za długo sobie nie potrenował. Czyżby rekord Cupiała ? 8)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 29 gru 2006, 14:59

Do nikogo nie piłem, nie chciałem także pokazać, że Wisła jest be, napisałem tylko kilka zdań komentarza do tej humorystycznej notki. Gdybym miał być uszczypliwy to wrzuciłbym "światowego trenera z najwyższej półki" do podpisu/sygnatury, albo skomentowałbym cały artykuł jako "pompowanie balona". Nie zrobię tego bo wyjdzie, że ściągam pomysły. :wink:

Co do samej wiadomości - tu Zico_FCI już nie chodzi o żadne rekordy, nawet nie o zachowanie jakiejś koncepcji budowania drużyny i klubu (choć i to może się zmieniać), ale o zachowanie minimum przyzwoitości do tych zwalnianych trenerów. Tej przyzwoitości, o którą było tyle szumu przy osobie Grzelaka.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 29 gru 2006, 16:11

Jeśli faktycznie prawdziwe są te rewelacje i Wisła chce sprowadzić fachowca ( ale nie trenera z najwyższej półki - przecież to jest jawna kpina, nadinterpretacja, która poddaje w wątpliwość prawdopodobieństwo newsa), to na pewno nie dlatego, że łatwiej jest znaleść trenera niż dyrektora sportowego i trzeba się ratować przesunięciem Nawałki z powrotem na stołek. Wisła radziła sobie przez długi okres czasu bez dyrektora. Co prawda teraz nie ma Kapki, więc nie praktycznie nikogo z pionu sportowego, ale jeśli przyjmiemy, że w tym okienku Wisła skupia się tylko na upchnięciu ludzi z listy transferowej i nie sprowadzi nikogo, to zadanie nie wymaga jakiś gwałtownych ruchów.

A skoro nie trzeba się ratować, to po co ten pośpiech?

Raczej widziałbym taki scenariusz. Wisła zostawia Nawałkę jako tymczasowego trenera do końca rundy (to byłby już trzeci raz), w okienku zajmuje się sprzedażą i ma pół roku na na rozmowy i zakontraktowanie przykładowo Lenczyka. Nawałka wówczas wraca na stołek dyrektora.

Ale jest to tylko moja wizja i to tylko pod warunkiem, że Wisła dalej myśli o nowym trenerze. 1% szansy na spełnienie ;).

Generalnie polityka Wisły wygląda już drugi rok z rzędu tak, żeby w okienku letnim nie wzmocnić zespołu, w rundzie jesiennej coś zepsuć, w przerwiem ziomowej wycofać się tyłem z poprzednich decyzji, a na wiosnę wystartować od zera i powoli się odbudowywać.
Zico_FCI pisze:A tu wczoraj hit transferowy z Argentyny, a dzisiaj trener z najwyższej półki.
Niesamowity hit. Nawiasem mówiąc Dziennik wczoraj sprzedał Matusiaka do Interu. To, że połączone redakcje Dziennika i Faktu piszą bzdury o miernym Argentyńczyku, to jest jakiś dowód, że nie mam w czymś racji? Albo bzdurny artykuł z Wyborczej opatrzony tytułem "Ciąg dalszy chaosu w Wiśle Kraków" przedstawiający jaką tym razem mają w Wiśle mrzonkę z trenerem, to jest jakiś dowód?

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 06 sty 2007, 16:59

Ogólnie sytuacja w Wiśle jest uważana za krytyczną, dopiero 5 miejsce w połowie sezonu, nie wróży to nic dobrego...

Myślę, że w przeciągu 10 lat Wisła zniknie z piłkarskiej mapy Polski, bo kto będzie wykładał duże pieniądze w drużynę która nie odnosi sukcesów???

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 sty 2007, 17:32

Ale po co te prowokacje? W Wisłę od pewnego czasu nie są pompowane duże pieniądze i jakoś trzyma się w tej pierwszej lidze. Ostatnio było wicemistrzostwo i 3 majstry pod rząd, więc można powiedzieć, że ledwo, ledwo się trzyma, ale jednak jakiś cudem się utrzymują i jeszcze próbują nie dać się przytłoczyć Wiśle Płock.

Następnym razem rozwiń trochę swoje myśli, bo takie prowokacje (jak i w temacie o reprezentacji) mogą być źle (na pewno błędnie) odebrane przez moderację.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 06 sty 2007, 18:01

Adaś_1983 pisze:Ogólnie sytuacja w Wiśle jest uważana za krytyczną, dopiero 5 miejsce w połowie sezonu, nie wróży to nic dobrego...

Myślę, że w przeciągu 10 lat Wisła zniknie z piłkarskiej mapy Polski, bo kto będzie wykładał duże pieniądze w drużynę która nie odnosi sukcesów???
skad:Lublin.Czyzby Motor?? :lol:

Wisła przetrwała 100 lat i ma juz 101 z pieniędzmi czy bez nich. Tak wiec trochę ostrożnie używaj słowa "zniknie".

Może miałes na myśli , że nie będzie odgrywać znaczącej roli. Nie wiem ale precyzja w formułowaniu opini pozwala uniknąć nieporozumień.

Awatar użytkownika
Adaś_1983
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adaś_1983 » 06 sty 2007, 18:23

piwus pisze:Ale po co te prowokacje? W Wisłę od pewnego czasu nie są pompowane duże pieniądze i jakoś trzyma się w tej pierwszej lidze. Ostatnio było wicemistrzostwo i 3 majstry pod rząd, więc można powiedzieć, że ledwo, ledwo się trzyma, ale jednak jakiś cudem się utrzymują i jeszcze próbują nie dać się przytłoczyć Wiśle Płock.

Następnym razem rozwiń trochę swoje myśli, bo takie prowokacje (jak i w temacie o reprezentacji) mogą być źle (na pewno błędnie) odebrane przez moderację.
Ale przecież ja tu nikogo nie obrażam na forum? Chciałem tylko wymienić myśl, że moim zdaniem z Wisłą będzie coraz gorzej, coś źle zrobiłem???

Ale to jest forum dyskusyjne, wypadałoby rozwinąć wypowiedź. Nie gadu - gadu.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 sty 2007, 19:31

Sprawa z kontraktem Jakuba Błaszczykowskiego zakończona. Dostanie podwyżkę, a Wisła nic na tym nie zyska - kontrakt w dalszym ciągu kończy się w 2009 roku. Nie byłbym sobą, gdybym nie wspomniał, że blado wypadły osoby, które na forum śmiały się z tego, że Błaszczykowski mało zarabia... akurat kiedy Wisła z własnej inicjatywy siadła do negocjacji.

Narodziny gwiazdy Białej Gwiazdy.
Obszerny reportaż GW z "tematów na piątek" o Kubie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 sty 2007, 19:40

W Wisle panuje ostatnio duzy ruch:

Dzisiaj sfinalizowano transfer napastnika Ruchu Piotra Ćwielonga do Wisły Kraków. Ćwielong formalnie będzie zawodnikiem Białej Gwiazdy, lecz w rundzie wiosennej nadal występować ma w Chorzowie na zasadzie wypożyczenia.

Przywrócono do pierwszej drużyny rumuńskiego pomocnika Hristu Chiacu, który pierwotnie znalazł się na ogłoszonej w grudniu liście transferowej Wisły. 20-letni zawodnik pojedzie z krakowskim zespołem na zgrupowanie w Turcji.

Norbert Varga zostanie wypożyczony na 1,5 roku do rumuńskiego pierwszoligowca FC UTA (Arad), w umowie wypożyczenia rumuńskiego pomocnika znajduje się klauzula pozwalająca Wiśle na powrót Vargi po pół roku. Zawarto w niej także opcję pierwokupu gracza przez FC UTA.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”