Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 171

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 cze 2008, 18:20

O tak. Ebi i Martinho. Pojawia się szansa na to że Milan jednak zagra w LM i w tym samym momencie rośnie olbrzymia obawa że znów na nas traficie, że znów będziecie w formie z Ribierim na czele i znów to Milan awansuje. Jacy my źli i skorumpowani.
Wiesz w ogóle co to jest korupcja Ebi ?

A wracając do tematu. Jeżeli za Porto będzie miała zagrać drużyna która jest najwyżej z rankingu Fifa to dlaczego nie ? Ano tak, to przecież to wina Milanu że są takie zasady, Berlusconi wczoraj je wymyślił. Naszą winą jest również to że jestesmy wyżej niż inne drużyny z ambicją na LM.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 cze 2008, 18:32

Łukasz_ pisze:Ano tak, to przecież to wina Milanu że są takie zasady, Berlusconi wczoraj je wymyślił
Prawdę mówiąc to chyba prasa je wymyśliła, bo (o ile dobrze pamiętam) UEFA daje federacji określoną liczbę miejsc (zależną od ilości zdobytych punktów), a federacja sama rozstrzyga, komu dać te miejsca, na drodze rozgrywek ligowych - bardzo bym się zdziwił, gdyby Portugalia oddała miejsce UEFA, a tylko wtedy Milan grałby w LM.
Ale mogę się mylić, nie znam się na tych procedurach.
W każdym razie jestem przeciwny Milanowi w LM w przyszłym sezonie - tak jak byłem przeciwny Liverpoolowi 2004/05 - nie zasłużyliśmy sobie na te rozgrywki w lidze, nie gramy w nich. I mam nadzieję, że Galliani nie będzie nic kombinował w tym kierunku.
Ebi pisze:Co do Milanu to cóż. Korpucja była znacznie gorsza, a mimo to zagrali. Porto nagle wykluczone. Gdzie tu sprawiedliwość?
Dobre. Masz jeszcze jakieś inne zabawne zdania w rękawie? :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 04 cze 2008, 18:36

Nie wiem kto je wymyślił. Mi pasują :P
Oczywiście nikt, w tym ja nie chce pchać Milanu na siłę do LM. Oczywiste jest że miejsce Porto powinna zająć kolejna drużyna z Portugalii.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 cze 2008, 18:58

Wilmore pisze:
Ebi pisze:Co do Milanu to cóż. Korpucja była znacznie gorsza, a mimo to zagrali. Porto nagle wykluczone. Gdzie tu sprawiedliwość?
Dobre. Masz jeszcze jakieś inne zabawne zdania w rękawie? :lol:
Pewnie! Na przykład takie może być: Wilmore i Łukasz to obiektywni kibice.

Ubaw po pachy.

może jednak wystarczy // fieldy

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 04 cze 2008, 19:48

Skoro Porto wykluczone, to Juventus wskakuje do drugiego koszyka?(o ile z Portugalii nie zastapi ich jakas druzyna wyzej notowana od Juve, w co watpie).

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 cze 2008, 20:37

Chlopaczek pisze:Powiedz mi za co mielismy te ujemne punkty.Z przyjemnoscia poslucham
Za niewinnosc, bo wloski zwiazek uwzial sie na Milan i ot tak sobie bez zadnych podstaw zagrozil mu degradacja i dal ujemne punkty. Dobrze ze w Polsce tak nie ma.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 04 cze 2008, 20:53

Martinho pisze:Za niewinnosc, bo wloski zwiazek uwzial sie na Milan i ot tak sobie bez zadnych podstaw zagrozil mu degradacja i dal ujemne punkty. Dobrze ze w Polsce tak nie ma.
Zakladajac ze mimo wszystko Mlan był winny to nie masz zadnych dowodow potwierdzajacych ze kara byla sluszna
Ja też nie wierze by kare dostali za niewinność ale tak naprawde dowodow nie ma, dlatego troche głupie jest gloszenie przekonania na 100% ze sa winni bo ani jedna strona ani druga nie moze byc tego pewna

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 cze 2008, 21:58

Martinho pisze:Za niewinnosc, bo wloski zwiazek uwzial sie na Milan i ot tak sobie bez zadnych podstaw zagrozil mu degradacja i dal ujemne punkty. Dobrze ze w Polsce tak nie ma.
Dobrze by bylo gdybys nastepnym razem jak nie znasz sprawy w ogole sie nie wypowiadal bo potem musisz uciekac w ironie niskich lotow unikajac odpowiedzi na proste pytanie.
Wiem ze konstytucja nie zabrania pieprzenia glupot jednakze nie zawsze musisz z tego przywileju korzystac.

Kon2r - Milan byl winny bo zostal skazany.Koniec kropka.Co do slusznosci to tutaj odpadam bo nie chce wchodzic w jakies teorie spiskowe i siedzac setki kilometrow od Italii podwazac decyzje wloskiego sadu sportowego.
Co nie zmienia tego ze Milan nie zostal skazany za korupcje.Tak samo jak Stara Dama nie zostala skazana za kupowanie meczow co jest jeszcze czestszym bledem popelnianym gdy mowa o calciopoli..

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 cze 2008, 22:00

Chlopaczek to czemu nie wjebali Empoli czy Cagliari tylko uwzieli sie na Milan? To mi wyjasnij jakim to dziwnym zbiegiem okolicznosc Milan mial ujemne punkty. Jak nie bylo dowodow to nie mogli odjac im punktow na starcie no pomysl troche

tego już troche za wiele, ani to nie temat, ani przeklinać sie nie powinno [nic sie nie zmieniło] 2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 cze 2008, 22:29

Fieldy nie nerwuj sie ale trzeba to dokonczyc.

Martinho moze naswietle ci ta sprawe na priv zebys nie chodzil po omacku.
Od razu zaznaczajac ze nie mam sie za jakiegos eksperta w tej sprawie - jezeli w ogole mozna byc tutaj ekspertem nie majac wgladu w sadowa dokumentacje - bo cale calciopoli bylo niezwykle skomplikowane i niejednoznaczne.
Jezeli w ogole bedziesz chcial to czytac bo moze wystarczy ci tylko wiedza o tym ze Milan zostal skazany a w Serie A kreca lody.Reszta przeciez jest malo istotna.

Musisz jednak czytac ze zrozumieniem.Przeciez nie napisalem ze nie bylo dowodow (to jednak dosc zlozony aspekt calej sprawy ale niewazne) i ze Milan jest niewinny.Wprost przeciwnie.
Zapytalem gdzie tam byla korupcja bo zasugerowal to Ebi a ty sie wtraciles do rozmowy.Skoro to zrobiles to pewnie miales odpowiedz na to pytanie.Niestety rzeczywistosc nie okazala sie az tak szczodra.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lip 2008, 12:27

No to mamy pierwsza runde

Irunda eliminacji UEFA
Linfieild - Dinamo Zagrzeb
Valetta - Petrzalka
Dynamo Tbilisi - NSI
Santa Coloma - Kaunas
Murata - Goeteborg
Llanelli - Ventspils
Anarthorsis - Puynik
Inter Baku - Rabotnicki
Tampere - Buducnost Podgorica
Dudelange - Domzale
Dinamo Tirana - Modrica
Aktobe - Sheriff
Drogheda - Levadia
BATE - Valur

No coz kilka interesujacych spotkan sie znajdzie, oczywiscie zachowujac proporcje :lol: Inter Baku - Rabotnicki, Tirana - Modrica, Aktobe Sheriff, Anarthorsis - Pjunik - to dosc wyrownane pary i powinno byc ciekawie - w miare, reszta par ma zdecydowanych faworytow (BATE, powinno wyeliminowac Islandczykow :P)

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 01 lip 2008, 17:34

Może zmienilibyście tę ankietę? Proponuję: Jaki jest twój ulubiony klub, i dlaczego to Arsenal?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 lip 2008, 17:36

PubuśBubuś pisze: Jaki jest twój ulubiony klub, i dlaczego to Arsenal?
Nie bylo to smieszne a poza tym kontekst tego zdania nie ma sensu. Jezeli cos proponujesz to napisz to po polsku.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 01 lip 2008, 18:15

Aha, a po jakiemu napisałem? Jesteś żałosny, kmiotku. Ale czego oczekiwać po osobie, która kibicuje szwabom :/

nara // fieldy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lip 2008, 18:34

Jakakolwiek nowa ankieta w tym temacie bedzie miala sens dopiero w fazie grupowej, a moze nawet dalej. A jesli nie, to ta zaproponowana na pewno nie ma sensu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”