Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 167

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 gru 2006, 17:52

ZEA 2 Khater (26.), Srour (86.)
Polska 5 Grzelak (8., 50.), Wasilewski (17.), Magdoń (87.), Matusiak (93.)

Gdybym był trenerem, to na pewno po tym meczu upewniłbym się, że Dudka z Murawskim to dore zaplecze kadry. Problem bramkami sprawił Grzelak, ale skończyły się czasy, ze powołuje się piłkarza tylko po to, by po kiepskim występie móc go skreślić (a nawet jak był dobry, to też - vide debiut Piechny w reprezentacji :lol:), więc jestem ciekaw jak, ewentualnie kiedy, Grzelak zostanie wkomponowany w kadrę. Garguła powinien dostać szansę podobną do Dudki w meczu o stawkę, chętnie zobaczyłbym go w całym meczu, Kolendowicz do uważnej obserwowacji w następnej rundzie. Dudka przy prostopadłym podaniu ustalił jakieś nowe standardy sportowej postawy :P. Sam nie wiem jak mu się udało jeszcze biec będąc zgiętym w pół :lol:.
piwus 24.11.2006 pisze:Moim zdaniem to czas dla Beenhakkera, by sprawdzić, czy warto zamienić 3 bramkarza na kogoś młodszego. Myślę, że Pawełek z Fabiańskim dostaną do gry po jednej połowie - żeby ich porównać.
:P

PS. Pomimo wyniku mecz był tak nudny... Czuję, że więcej zajmą komentarze po powołaniach na ten mecz niż po jego rozegraniu :).A co do karnego, to tam był pewnie jakiś rasizm, bo faulu nie mógł zobaczyć sędzia...
Ostatnio zmieniony 06 gru 2006, 18:25 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 06 gru 2006, 18:00

Trzeba przyznać, że ligowcy pokazali się bardzo dobrze. Jak dla mnie najlepszy Murawski (w TVP cały czas było słychać tylko Boba i "brawo Muraw" :P) Trochę zawiedli Łobodziński, Iwański i bardzo Giza oraz Budka - kompletnie sie spalił. Najbardziej zawiódł Jasina, ale to ogólnie znana prawidłowość. Jeżeli Stoke rzeczywiście dziś oglądało Wasilewskiego to chyba go łykną, a poza tym odkrył w sobie cechy przywódcze - krzyczał, ustawiał - brawo! Przebojowo wszedł Kolendowicz, Grzelak przyzwoicie, ale nie sądze żeby w OE taka bramka jak na 1-0 mogła paść (bramkarz[']), więcej spodziewałem się po Matusiaku. Widać, że jest w kim wybierać i dobrze, że Pitry nie wszedł :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 gru 2006, 18:06

Basina pisze:Najbardziej zawiódł Jasina,
"Zaczynaja od środka piłkarze Arabii Saudyjskiej" [`]

Mnie tam jakos ten Kolendowicz nie zachwycil... Podobala mi sie gra Dudki i Murawskiego oraz Grzelaka (glownie z racji 2 bramek). Cieszy wysoka wygrana naszych, ale styl nie byl taki jakbysmy oczekiwali. Ale to tylko dlatego ze gralismy ligowym skladem, wiec nie ma co sie za bardzo przejmowac... Wiadomo z kim bedziemy grac kolejny mecz towarzyski? Nie liczac pseudomeczu na cele charytatywne w sobote?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 gru 2006, 18:22

Mecz mimo 7 goli słaby. Bramkarz rywala to żaden tuz i praktycznie 70% tego co poleciało na bramkę puścił. Dobrze było słychać pracę asystentów Lea jak pokrzykują na piłkarzy :) Pewnie nie każdy widział mecz więc wyjątkowo pokuszę się o ocenę reprezentantów.

1-10
Fabiański 4 - nie miał za wiele roboty. Gdy grał ZEA oddała bodajże 2 celne strzały w czym jeden wpadł.

Wasilewski 7 - bramka + asysta. Sporo wejść do przodu kapitana. Raczej solidny w defensywie

Kokoszka 5 - w miare pozytywny występ debiutanta, który jesienią nie grał za wiele w Wiśle.

Magdoń 6 - podobnie jak u Adriana, jednak trafił przy rożnym do bramki rywala. Wielkich kokosów jednak nie wróże

Wawrzyniak 4 - podobno miał być odkryciem wyjazdu do ZEA, ale nie zagrał zbyt dobrze. Do tego karny po jego - wątpliwym - faulu. Mało wejść do przodu.

Budka 4 - nic specjalnego. Gdy minął jednego rywala i akcja wydawała się obiecująca, partaczył przy następnym zawodniku.

Murawski 8 - jeden z najlepszych jak nie najlepszy. Sporo odbiorów w środku pola. Starał się też rozgrywać, często także uspokajał grę.

Dudka 7 - również solidny występ i pewnie już teraz zapewnił sobie conajmniej powołanie na następne mecze el.ME. Asysta w prawdziwie mistrzowskim stylu.

Giza 3 - słabiutko. Niewidoczny w środku pola.

Garguła 7 - po pierwszej połowie najlepszy w naszym obozie, na drugą nie wyszedł ... powołanie jednak gwarantowane.

Grzelak 7 - 2 bramki w debiucie. Przy odrobinie szczęścia mógł być hattrick.

Pawełek 4 - w zasadzie jeden jedyny strzał z rzutu karnego puścił. Wyłapał jakieś tam dośrodkowanie i tyle. Częściej koledzy do niego podawali przez co grał tylko nogami.

Iwański 6 - zdecydowanie lepszy od Gizy. Zaliczył asyste przy trafieniu Magdonia dobrze wykonując rożnego. Jednak jeśli marzy o kolejnych powołaniach musi grać lepiej.

Łobodziński 5 - pierwsze 20 minut niewidoczny, dopiero później zaliczył kilka rajdów i dośrodkowań.

Kolendowicz 6 - przy większej dozie szczęścia mógł mieć dwie asysty po dośrodkowaniach lewą stroną. Najpierw jednak Iwański nie potrafił strzelić z 5 metrów, a później z piłką minął się Matusiak.

Matusiak 6 - wprowadził troche ożywienia do drużyny. Miał bodaj 3 okazje strzeleckie, z czego jedną w 93 minucie po świetnym prostopadłym zagraniu Dudki wykorzystał.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 06 gru 2006, 19:59

Macz wyglądał jak ligowy średniak, piłkarze nie są ze sobą zgrani ale kilka akcji szczególnie skrzydłami mi się podbało. Fajnie, że Grzelak strzelił 2 bramki ale na początku pokazał taki egoizm, że szkoda mówić :roll:

Fabiański-Co miał zrobić to zrobił, stracona bramka nie jego wina,
Wasilewski-Dzisiaj opaska kapitańska jak najbardziej była dobrze trafiona, dużo się darł na partnerów z obrony i bardzo dobrze,
Kokoszka-Zagrał nawet dobrze, ale potrzebuje większego ogrania,
Magdoń-Ładna bramka, jednak wolno się poruszał,
Wawrzyniak-Raczej powołania nie powinien się już spodziewać,
Budka-Róznież nie błysnął niczym specjalnym,
Murawski-Bardzo aktywny, najczęściej miał piłkę przy nodze,
Dudka-Nie wyróżniał się jako "weteran" w porównaniu do debiutantów,
Giza-Komentator powiedział jego nazwisko podczas 1 połowy?
Garguła-Bardzo dobry mecz, lider i dobre zgranie z Murawskim,
Grzelak-Duży egiozm na początku, ale nie ma jak 2 bramki w debiucie,
Pawełek-Nie miał dużo roboty, jedynie pamiętam, że raz dobrze do rogu wyszedł,
Iwański-Mógł strzelić bramkę, ale kilka niezłych podań w tym efektowna "siatka",
Łobodziński-Pod koniec meczu się ożywił,
Kolendowicz-Jak na 45 minut najlepszy skrzydłowy, dobre centry i niedogoniony,
Matusiak-Udowodnił stoicki spokój w sam na sam.

John Lennon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Lennon » 29 gru 2006, 17:36

Ja mam wiele pomysłów na polepszenie gry.
Zacznijmy od bramkarza, tu nie ma problemu. Natomiast już pierwszy problem zaczyna się w obronie, bo teraz nowoczesnością jest ofensywna gra bocznych obrońców, a nasi piłkarze nie spełniają tego warunku. Pomoc.
W pomocy jest najgorzej, tu jest najwięcej przysłowiowych drewien. Gdzie choć jeden klasowy pomocnik? Atak...
Atak też jest słaby, można bronić niektórych piłkarzy, jednak w ebecnym futbolu żeby osiągnąć sukces trzeba mieć jedno sławne nazwisko zarówno w pomocy jak i w ataku.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 29 gru 2006, 19:56

John Lennon pisze:Ja mam wiele pomysłów na polepszenie gry.
Zacznijmy od bramkarza, tu nie ma problemu. Natomiast już pierwszy problem zaczyna się w obronie, bo teraz nowoczesnością jest ofensywna gra bocznych obrońców, a nasi piłkarze nie spełniają tego warunku. Pomoc.
W pomocy jest najgorzej, tu jest najwięcej przysłowiowych drewien. Gdzie choć jeden klasowy pomocnik? Atak...
Atak też jest słaby, można bronić niektórych piłkarzy, jednak w ebecnym futbolu żeby osiągnąć sukces trzeba mieć jedno sławne nazwisko zarówno w pomocy jak i w ataku.
Mam nieodparte wrażenie, że krytykujesz dla samego krytykowania. Zwłaszcza te sławne nazwisko mnie ciekawi - mamy zainwestować w klonowanie. Wyprodukować Eusebio i wystawić czy co bo nie rozumie.

Zapamiętaj stare przysłowie "mimo szczerych chęci z gówna bata nie ukręci".

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 gru 2006, 20:16

Ja pierdykam, wkurza mnie juz te twoje pieprzenie :!:
Caly czas tylko czytam :arrow:
Ale poza tym zdaniem nie wiele mozna sie doszukac u Ciebie pomyslow, piszesz dla sam,ego pisania :think:

John Lennon pisze:Zacznijmy od bramkarza, tu nie ma problemu. Natomiast już pierwszy problem zaczyna się w obronie, bo teraz nowoczesnością jest ofensywna gra bocznych obrońców, a nasi piłkarze nie spełniają tego warunku. Pomoc.
Piszesz puste frazesy, ogolniki o ktorych kazdy przecietny kibic zdaje sobie sprawe :!:
A teraz troche odniose sie do tego co napisales - przejde odrazu do obroncow - i co Ameryke odkryles tym swtierdzeniem :?: ze nasi skrajni defensorzy nie graja ofensywnie - przeciez podczas MS powtarzano to tyle razy ze juz :heft: jednak ostatnio mloda krew w reprze dzielnie sie broni :!: Bo taki Golanski czy Bronowicki, moze nawet Wasilewski (chociaz w kadrze nie zawsze to pokazuje :P) znakomicie wywiazuje sie ofensywnych zadaniach :!:
Co do pomocnikow to zgoda nie mamy prawdzwego rezysera gry, srodkowego pomocnika dlatego tez gramy dwoma DM i skrzydelkami (a tych mamy swietnych pomocnikow - Blaszcyzk Jelen Ebi krzyniu) - przez co tacy gracze jak Gargula nie dostaja za duzo szans
W ataku nie jest tak zle bo ostatnio jakby przybywalo konkurencji

I na koniec najwazniejsze :!: Od kiedy nazwiska graja :think:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 29 gru 2006, 20:37

Czy modzi nie moga cos z nim zrobic? Chodzi o Lennona oczywiscie...
Zaczynaj wymieniac, bo jak narazie to tylko mowisz ze masz pomysly ale jakos nie chcesz nam ich ujawnic...
John Lennon pisze:Natomiast już pierwszy problem zaczyna się w obronie, bo teraz nowoczesnością jest ofensywna gra bocznych obrońców, a nasi piłkarze nie spełniają tego warunku.
Odkryles Ameryke. Co proponujesz aby to poprawic? I tak tragicznie z ta obrona to nie jest, nasi boczni obroncy coraz czesciej wlaczaja sie w akcje ofensywne.
John Lennon pisze:tu jest najwięcej przysłowiowych drewien.
A jak brzmi to przyslowie z drewnem bo takowego chyba nie slyszalem...
John Lennon pisze:trzeba mieć jedno sławne nazwisko zarówno w pomocy jak i w ataku.
czeher pisze:Od kiedy nazwiska graja
j.w. Co ty na to? Tylko o zadnych mentalnosciach w zespole rywala nie gadaj.

Prosze cie John Lennon zacznij pisac w miare sensownie, bo z kazdym swoim postem zamieniasz sie w bota, tylko takiego ktory co wiecej pisze. Jak masz ględzić bez sensu to daj sobie spokoj i zaoszczedz nam nerwow.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 gru 2006, 22:15

Wybaczcie, ale nie wiedziałem, gdzie to wkleić miałem :shock:

Szymkowiak nie chce już grać w Trabzonsporze

Mirosław Szymkowiak tak mocno zniechęcił się do Trabzonsporu, że wysłał do klubu list z informacją, że nie będzie wypełniać kontraktu, bo kończy karierę profesjonalnego piłkarza. Turcy są w szoku. Szymkowiak przed świętami przyjechał do Łodzi, gdzie ma swoje mieszkanie. Do Turcji wracać już nie ma ochoty. Na razie nie komentuje swojej sytuacji, ale o podjętych decyzjach chce w ciągu najbliższych dni opowiedzieć na specjalnej konferencji prasowej.

Głuchy telefon

- Mirek faktycznie przebywa w Polsce i nie nosi się z zamiarem powrotu do Turcji. Do Trabzonsporu rzeczywiście wysłał list, ale nie mogę ujawnić jego treści - mówi menedżer piłkarza Grzegorz Bednarz. Z innego źródła udało nam się dowiedzieć, że Szymkowiak w liście napisał, że kończy piłkarską karierę i oczywistą konsekwencją tego kroku jest zerwanie zawodowego kontraktu z Trabzonsporem. Potwierdzają to również Turcy.

- W tutejszych mediach sprawa jest szeroko komentowana. Gazety rozpisują się o polskim piłkarzu - tłumaczy nam Cenk Erban, miejscowy dziennikarz.

Szefowie klubu są zszokowani decyzją 30-letniego Polaka, który umowę ma ważną jeszcze do czerwca 2008 roku (z opcją jej przedłużenia). Przez cały wczorajszy dzień usiłowali się z nim skontaktować, ale bezskutecznie, bo Szymkowiak wyłączył telefon. - Działacze Trabzonsporu są zdesperowani, ale bezskutecznie próbują nawiązać kontakt z piłkarzem - dodał Erban.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 29 gru 2006, 23:03

Szkoda chłopaka no, mógł jeszcze kilka lat pograć na wysokim poziomie, coś w nim pękło i rychły koniec kariery... Ciekawe co powie na konferencji.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 gru 2006, 23:14

Mi osobiście wydaje się, że ma depresję od czasu Mistrzostw Świata, kiedy wszyscy zaczęli go gnoić a w Turcji zaczął kiepsko grać i nie wytrzymał psychicznie. "Schował" się jak dziecko u mamy można powiedzieć, ale chyba prawdziwego powodu nie poznamy, chyba, że jego manager ujawni nam treść listu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 gru 2006, 23:28

Fishbone pisze:Mi osobiście wydaje się, że ma depresję od czasu Mistrzostw Świata
Albo desperacka próba wyrwania się z tureckiego jasyru. Mirek skończy kariere, tym samym zerwie kontrakt z Trabzonsporem. Po poł roku indywidulanych treningów niespodziewanie wpadnie na pomysł kontynuowania kariery w Orange Ekstraklasie. Chetnych pewnie nie zabraknie. Trzeba sobie zdać sprawe, że Szymek znajduje sie w beznadziejnej sytuacji. Z gwiazdy ligi stał się przeciętniakiem, w przeciętnej drużynie, a na ławce lub trybunach formy nie odbuduje. Turcy łatwo go nie puszcza, a kolejny nowy trener sprowadzi znów swoich ulubieńców na których bedzie stawiał. To może być ostatnia szansa na powrót do kadry i futbolu.

Jeżeli miał by na prawde zakończyć kariere to bedzie szkoda, bo jeszcze mogłby pograć troche. Smiem twierdzić, że w formie nawet w reprezentacji.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 gru 2006, 0:20

Otoz to :!: rowniez podobnie jak Babel odczytuje to jako desperacka probe opuszczenia klubu :!:
Jest tylko kilka ale :!: Bo Szymek pewnie liczy na to, ze Trabzon jednak sie ugnie widzac jego desperacje i wytransferuje go do innego teamu - bo raczej na rozwiazanie umowy za proozumieniem stron nie ma co liczyc :!: - ehhh w sumie teraz kazdy grajek powinien sie gleboko zastanowic czy wybrac Turcje - ktora ostatnio stala sie dosc modnym kierunkiem nie baczac na poprzednie nieprzyjemnosci chociazby Zajacow, Majdana badz tez ostatnio Iwanskiego :!:
Ale powrocmy do meritum - jezeli Trabzon sie nie ugnie to Szymke zawiesi pewnie buty na kolku ale kto wie czy powroci bo pewnie jest jakis zapis, regulujacy powrot do futbolu po rozwiazaniu profesjonalnej umowy :think: bo watpie ze bedzie to tylko pol roku jak wpsomnial juz Babel
Babel pisze:Po poł roku indywidulanych treningów niespodziewanie wpadnie na pomysł kontynuowania kariery w Orange Ekstraklasie

Bo jezeli byloby to mozliwe chyba nagminnie pilkarze stosowali by taka luke :think:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 30 gru 2006, 0:31

Dokładnie tak. Musi istnieć jakiś zapis, bo w innym wypadku każdy piłkarz mógłby tak zrobić i za darmo przenieść się do innego klubu. W podobnej sytuacji był Jerzy Dudek, gdy chciał opuścić klub a Benitez swojego czasu nie chciał go puścić, wydaje mi się że też wpadłby na taki pomysł, żeby tu rozwiązać kontrakt i przenieść się gdzie indziej :think: . Inaczej chyba sprawa wygląda gdy jest rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, wtedy zawodnik staje się wolny. Nie jestem pewien, może niech wypowie się ktoś obeznany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”