Manchester United (zbiorczy) - Strona 157

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 15 lis 2005, 14:33

I stało się! Cantona najlepszym zawodnikiem Premiership wszechczasów!
Niedaleko za nim uplasował się następny Diabeł - Peter Schmeichel.
Najśmiejszniejsze to wybranie Jose Mourniho na ulubionego trenera w lidze angielksiej :lol:

A tymczasem Michael Ballack zerwał rozmowy na temat nowego kontraktu zaproponowanego przez władze Bayernu. Wychodzi na to, że Ballack odejdzie, tylko pytanie gdzie? Władze Realu ogłosiły, że nie śa zainteresowane sprowadzeniem niemca na Bernabeu. Inter, Juve czy może Man United? :wink:

Gary Neville i Roy Keane nie zagrają w meczu ligowym z Charltonem - zapowiedział sir Alex Ferguson. Podobno obydwaj zawodnicy pauzować będą jeszcze ok. 3 tygodni. :?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 16 lis 2005, 19:36

Glazer chce rozbić bank? -
Manchester United jest tak zdeterminowany, aby ściągnąć na Old Trafford Michaela Ballacka, że jest w stanie zaoferować mu rekordową pensję w wysokości 6 milionów funtów rocznie – byłaby to najwyższa gaża w Premiership.

Według „The Guardian”, oferta jest znacznie bardziej lukratywna od tej, którą Roman Abramovich zamierza zaoferować Frankowi Lampardowi (£5 mln rocznie). Aktualnie, w United największą kasę dostaje Rio Ferdinand – £5,5 miliona.

Jeżeli to prawda, 5-letni kontrakt Ballacka z „Czerwonym Diabłami” kosztowałby rodzinę Glazerów bagatela 30 milionów funtów – sumę która, według wielu osób, jest poza zasięgiem Amerykańskiej familii.

Jak do tej pory Malcolm Glazer nie szastał pieniędzmi. Wydatki na transfery wyniosły jedyne £2 mln, a i pensje zostały zredukowane. Kupno Ballacka za tak wielkie pieniądze z całą pewnością polepszyłoby stosunki na linii kibice – Glazerowie, które do najlepszych zdecydowanie nie należą.

Klub z Old Trafford jest przekonany, że niemiecki pomocnik chce przenieść się do Manchesteru. Ponad 6 miesięcy temu Bayern Monachium został oficjalnie poinformowany o zainteresowaniu kupnem Ballacka ze strony United i podobno zostało już zawarte słowne porozumienie. Do wyścigu po Ballacka dołączył się Real Madryt oraz AC Milan, jednak wszystko wskazuje na to, że Manchester United jest najbliżej ściągnięcia Niemca.

Co więcej, szef scoutów United - Jim Lawlor - podobno poinformował agenta Didiery Zakory, o tym że Sir Alex Ferguson ma inne priorytety i transfer jego klienta na Old Trafford nie jest taki pewny.

Czy Waszym zdaniem Michael Ballack jest wart takich pieniędzy? Czy może lepiej kupić młodszego i tańszego pomocnika?

Bez jaj, dawac taki kontrakt grajkowi ktory w momęcie kupna bedzie mial 30 lat.Podpisujemy z nim 5 letni kontrakt w wyniku ktorego przez te 5 lat zarobi 30 mln funtow!
Paronoja!
Niech se go wsadza w gdzies, nie chce takiego durnego pazerniaka.
Jak Rio chcial 120 tys to wszyscy go bluzgali.A Ballack mialby dostac 125 tys!!
Ja bym 100 razy wolala kogos typu Sneider, VdV czy wielu innych ktorzy tez by sie sprawdzili ale pograli by dłuzej i chcieli tygodniowke o połowe mniejsza.
A Ballack na pewno nie bedzie gral 5 lat na wysokim poziomie.
Scholes jest 2 lata starszy i juz na niego wszyscy narzekaja.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 17 lis 2005, 19:39

Dla mnie to paranoja. Jak można oferować zawodnikowi aż tyle kasy. Przecież nie jest pewne, że będzie grał w pierwszym składzie. Może sie również okazać, że na angielskie warunki jest po prostu słaby. Do tego kolesiowi niedługo stuknie 30 lat.
Travolta - Sneijder przyjdzie (dla mnie to zawodnik o podonych możlwościach co Scholes). Do Van der Vaarta nie jestem jakoś przekonany. Do swojej gry bardziej przekonuje mnie Lincoln z Schalke (ale tutaj pojawia sie pytanie, czy Brazylijczyk grałby tak jak byśmy sobie tego życzyli?).
Żeby było śmieszniej, Ferguson zaproponował Ballackowi opaskę kapitana, jeśli ten zawitałby na Old Trafford. :roll: Kapitanem powniniem być piłkarz, który w klubie gra już kilka lat i tworzy historię.

Bryan Robson nie odpuszcza i chciałby sprowadzić Kierana Richardsona do WBA. Podobno władze West Brom miałyby złożyć 3-milionową ofertę za reprezentanta Anglii.
Nie można sprzedać Kierana. To piłkarz perspektywiczny i zdolny. Istnieje tylko jedna opcja: wypożyczenie!

Cały czas ciągnie się sprawa Aldo Duschera. Tym razem Argentyńczyk powiedział, że byłby świetnym zastępcą Keano :lol: Chłopak opowiada kawały na każdym kroku. Niech lepiej zostanie w Deportivo i tam gra jak tylko najlepiej potrafi.

Sir Alex Ferguson wierzy we Fletchera. Wg trenera Czerwonych Diabłów Darren powinien: zwiększyć masę mięsniową, gdyż jest wysoki i chudy oraz by przełamał barierę psychiczną. Młody Szkot musi nabrać pewności siebie, gdyż widać, że boi się wbiec z piłką pomiędzy kilku zawodników.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 18 lis 2005, 14:55

I stało się!!! Roy Keane odszedł z Manchesteu United!
Piłkarz-legenda!Od kilku lat kapitan Czerwonych Diabłów, prawdziwy wojownik. W mojej pamięci zawsze będzie głeboko.Wielki piłkarz,symbol mojego ukochanego klubu.
Roy, dzięki za 12 pieknych lat.Na zawsze z Tobą fani

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2159
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 lis 2005, 16:05

Odkąd tylko zaczęła się moja miłość do ManU on już tam był :(
Niby spodziewałam się tego, że odejdzie. Niby uznawałam to za konieczne, ale jak już do tego doszło... :(
W ogóle to wszystko miało być inaczej - jego kariera miała zakończyć się w ManU :(

Ale cóż... Keano - powodzenia tam, gdzie teraz będziesz :)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 lis 2005, 16:26

12 lat pięknej kariery na Old Trafford. Odejście Keane'a to dla mnie wielkie zaskoczenie. Nie spodziewałem się tego, miałem nadzieję, że wróci po kontuzji i pomoże drużynie w tym sezonie. :(

futbolowa - być może właśnie zakończył karierę w United. Może nie ma zamiaru grać już w piłkę w innej drużynie, a po sezonie wróci do ManU jako asystent trenera.
DZIĘKUJEMY!

P.S. Cristiano przedłużył kontrakt do 2010 roku. Chociaż jedna dobra wiadomość...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 18 lis 2005, 18:53

Nie jestem fanem Munchesteru, ale zawsze podziwialem Roy Keanea. 12 lat gry w jednym zespole to bardzo duzo. Mysle ze moglby pograc jeszcze troche, ale 34 lata to jest juz wiek, ostra kontuzja i mozna by do tego dodac co jeszcze spowodowaly ze Roy podjol taka decyzje.
Moze teraz zostanie trenerem :roll: ...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 18 lis 2005, 20:16

Nie wiem beznadzieja jakich malo.
Wczoraj plotki z Ballackiem mnie zdołowały bo to był kolejny krok by zobaczyc ze Manchester to juz nie to co kiedys.
Dzis w dziwnych okolicznosciach odchodzi Keano, moj boiskowy idol, jeden z najbardziej zasłuzonych pilkarzy United.Jestes zarzenowany zmartwiony i zdołowany, mam nadzieje ze chociaz z Charltonem wygramy dla osłody...

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 18 lis 2005, 20:58

No jak dla mnie to Man U się robi klubem który sam dla siebie bicz kręci. Wywalają Keana przegrywają 4:0 np itd...

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 18 lis 2005, 21:22

dla mnie Roy Keane był największem wojownikiem w Anglii (nawet większym niż Vieria) i ciekawe co było konkretną przyczyną? może poprostu miał dość tych kontuzj i uważał,że MU nie gra jak kiedys bo ostatnio publicznie skrytykował ich postawę...

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 18 lis 2005, 22:14

Myślę, że Roy ma to wszystko przemyślane odszedł z ManU, aby zostać selekcjonerem Irlandii. Nawet ciekawa opcja :twisted: :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 lis 2005, 22:20

Zasłóżył na emeryturke, pytanie tylko kto go zastąpi :?: manu ma sporo braków w składzie w tej chwili a dobry defensor jest bardzo potrzebny :)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 19 lis 2005, 10:01

No napewno zasłużył, tyle że takiego mentalnego przywódce jakim on był to ze świecą szukać i jakoś nie widać takiego szczególnie w Meanchesterze...

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 19 lis 2005, 11:36

Manchester ma tylę kasy,że spokojnie mogą wybrać jego następcę tylko szkoda,że Ferguson za mało ludzi kupuje do klubu :? ten koreańczyć z PSV miał wzieść konkretną grę a jak oglądałem ostatni raz MU to siedział na ławce...a jak gra Alan Smith na środku pomocy to już wiem,że po meczu...Ballack by się najbadziej tam przydał :D

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 19 lis 2005, 11:52

Tak Manchester ma tyle kasy, tyle że dobrzy środkowi pomocnicy rzadko zmieniają kluby, bo w swoich o nich dbają, a co do Ballacka, to ja go nie widzę w Manchesterze. Już prędzej go CHelsea moim zdaniem na ławkę zagarnie...

Zablokowany

Wróć do „Anglia”