Manchester United (zbiorczy) - Strona 152

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 03 lis 2005, 21:17

bagg pisze:
Hawaii 96 pisze:Manchester United to nie jest tamten Manchester United Crying or Very sad w sobotę koniec kryzysu! Manchester United 1:0 Chelsea Londyn...van Nistelrooy Very Happy

chyba sam w to nie wierzysz :roll:
Właśnie, mimo że Chelsea w końcu potraciła kilka punktów to i tak styl gry Manchesteru jest o wiele gorszy od tego Londyńczyków, więc przy dobrym ustawieniu graczy przez Mourinho i takim poziomie jaki zaprezentował United w ostatnim meczu możemy zobaczyć nawet pogrom ;). Jeżeli jednak Manchester by wygrał to zapewne wszyscy kibice znowu przychylnie nastawili się do Fergusona, więc Szkotowi będzie bardzo zależało na dobrym wyniku.

Awatar użytkownika
adekk
Pomarańczowy skrytożerca
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekk » 03 lis 2005, 22:51

Manu w kryzysie??-nikogo to chyba nie dziwi..ale warto się zastanowić nad przyczynami tegoż kryzysu..większość wskaże na trenera, bo na niego najłatwiej..ja też niestety jestem tego zdania..mówię niestety, bo darzę go wielkim szacunkiem za to, czego dokonał przez ostatnie kilkanaście lat..ale era Fergiego już się skończyła...oczywiście za wczorajszą porażkę nie mozna winić tylko i wyłącznie trenera...takiego Manu nie widziałem już dawno, dawno...marzyłem, żeby go nigdy w takiej formie nie widzieć..nie było jakiegoś playmakera, który wziąłby na siebie ciężar gry ....czy któs tu kiedyś wspominał, że Ballack nie jest potrzebny Manu??? :? jest akurat tym człowiekiem, którego na Old Traford przyjęliby z otwartymi rękoma...oczywiście pamiętam, że Manu nie jest obecnie drużyną tylko jednym wielkim szpitalem polowym.. :lol: ale jeden z najbogatszych teamów na tym globie powinnien mieć szerszą ławkę rezerwowych...wiem, że jest to sytuacja wyjątkowa, ale wielkość klubu poznaje się też przez takie sytuacje..
Pozdrawiam..

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 lis 2005, 11:19

UWAGA:
Wszystkich fanów ManU z okolic Bydgoszczy zapraszam do wspolnego oglądania najbliższego spotkania Diabłów z Chelsea w niedziele o 17 w bydgoskim Multikinie.
Zrobimy świetną atmosfere i całe miasto zobaczy jakich Manchester ma fanów!!!Przyłączcie się!

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 lis 2005, 16:18

adekk pisze:nie było jakiegoś playmakera, który wziąłby na siebie ciężar gry ....czy któs tu kiedyś wspominał, że Ballack nie jest potrzebny Manu??? :? jest akurat tym człowiekiem, którego na Old Traford przyjęliby z otwartymi rękoma...
Dokładnie. Fletcher i Smith nie potrafią brać ciężaru gry na swoje barki. Scholes jest już wyekploatowany i nie nadaje się już do gry w piłkę na wysokim poziomie. Potrzebujemy playmakera i tutaj p/w wymieniane jest nazwisko Ballacka. Ja skupiłbym się jeszcze nad dwwójką piłkarzy. Lincoln, który juz nie raz pokazał, że ma potencjał i umiejętności (pytanie tylko czy sprawdziłby się w Anglii?) oraz Wesley Sneijder, 22-latek z Ajaxu, który ma talent, a jego atutem jest to, iż potrafi grać świetnie lewą i prawą nogą. Nieźle "bije" również rzuty wolne.
Druga ważna osoba to defensywny pomocnik, który pomagałby obrońcom i rozpoczynał ataki drużyny. Tu nasuwa się nazwisko Diarry, na którego trzeba byłoby wydać niemałe pieniądze, ale na pewno ten zawodnik przyniósłby oczekiwany efekt. Zokora to niby najlepszy zawodnik ligi francuskiej (fakt, że Saint Etienne z nim w składzie jest wysoko w tabeli Ligue1), ale nie widziałem ani jednego meczu w wykonaniu tego piłkarza.
adekk pisze:oczywiście pamiętam, że Manu nie jest obecnie drużyną tylko jednym wielkim szpitalem polowym.. :lol: ale jeden z najbogatszych teamów na tym globie powinnien mieć szerszą ławkę rezerwowych...wiem, że jest to sytuacja wyjątkowa, ale wielkość klubu poznaje się też przez takie sytuacje..
Pozdrawiam..
Kontuzje ogarnęły masę zawodników. I tu wyszła cała siła ławki rezerwowych Man United.
Na wypożycznie do Leeds odszedł Liam Miller (mam nadzieję, że już tam zostanie na stałe), co może przyczynić się do powrotu z wypożyczenia Davida Jonesa (młodego, defensywnego pomocnika). Dlatego trzeba sprowadzić wartościowych zawodników nie tylko do pierwszego składu, ale również na ławkę rezerwowych. (1 zmiana w meczu i to w 80 min. przeprowadzona przez sir Alexa mnie już nie bawi :roll: )

Także krótko mówiac zmiany w Manchesterze United muszą nastąpić, a wątpliwści co do tego nie ma chyba nikt.
Sir Alex Ferguson choć ma wielkie zasługi to być może niedługo odejdzie z Old Trafford. Na jego zmiennika przymierzany jest Martin O'Neill. W kręgu trenerów, którzy byliby w stanie zastąpić Szkota są też m.in.: Paul Le Guen oraz Guus Hiddink. Jest mi naprawdę bez różnicy kto z tej trójki przejmie pałeczkę po Fergie'm, ważne by godnie go zastąpił. Drugim trenerem może zostać Roy Keane (co do kasety, to Irlandczyk niegdy nie bał się mówić prawdy. Prawdziwy Diabełwcale nie skłamał i ma rację. Może zadziała to pobudzająco na piłkarzy ManU?!). Najważniejsze jest by Carlos Queiroz nie miał już nic wspólnego z MUFC!

W sobotę mecz z Chelsea. Nastroje przed potyczką z londuńskim klubem są niewątpliwie koszmarne. Napiszę krótko: jeśli drużyna z Teatru Marzeń zagra pewnie w defensywie, Ferguson ustawi drużynę defensywnie i będzie liczył na grę z kontry (co na pewno nie będzie efektowne i widowiskowe) mooże nie dojdzie do blamażu. Jedna akcja może przesądzić o losach spotkania i nie jest kłamstwem, że Manchester jest na straconej pozycji i rzuca się na pożarcie piłkarzy to zaqwsze trzeba mieć nadzieję.
Zobaczymy czy cloner stawiający na ruską drużynę z charyzmatycznym Jose na ławce się wzbogaci, czy też Czerwone Diabły pokażą, iż mimo słabej formy i dołka potrafią walczyć i mają sporo ambicji.
Życzę miłego oglądania i ciekawego meczu.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 04 lis 2005, 16:20

Coś ostatnio mam problem z dodawaniem postów :?
Sorki

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2159
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lis 2005, 17:14

Manumef pisze:Najważniejsze jest by Carlos Queiroz nie miał już nic wspólnego z MUFC!
Otóż to.
Manumef pisze:co do kasety, to Irlandczyk niegdy nie bał się mówić prawdy. Prawdziwy Diabełwcale nie skłamał i ma rację
Oczywiście. Mnie dziwi, że ludzie robią z tego jakiś skandal. Same słowa Keane'a nie były w ogóle zaskakujące. Co więcej - ja się pod nimi podpisuję obiema rękami [wyłączając zwalanie wszystkiego na Ferdinanda]. Nie wolno naszym gwiazdom przyklaskiwać na każdym kroku, bo odwali im sodówka stuprocentowo... :?
Naszemu kapitanowi należą się wielkie brawa za szczerość i - było, nie było - odwagę. Może do niektórych coś dotrze...
Manumef pisze:Zobaczymy czy cloner stawiający na ruską drużynę z charyzmatycznym Jose na ławce się wzbogaci, czy też Czerwone Diabły pokażą, iż mimo słabej formy i dołka potrafią walczyć i mają sporo ambicji.
Chciałabym wierzyć w ambicje naszych chłopaków, ale jakoś nie potrafię... :? Forma kiepściutka, w klubie atmosfera tragiczna, presja ze strony kibiców itd. itd.
Boję się pogromu...

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 04 lis 2005, 17:37

Ferguson juz powinien przestac mowic ,ze to tylko pojedyncze wpadki. w MU jest kryzys i trzeba go jak najszybciej zwalczyc. nie ma co czekac do stycznia. okienko transferowe jest zamkniete, ale uwazam ze juz powinnismy zaczac prowadzic rozmowy z pilkarzami, ktorych moznaby pozyskac w styczniu.
Futbolowa pisze:
Manumef pisze: Najważniejsze jest by Carlos Queiroz nie miał już nic wspólnego z MUFC!
Otóż to.
dokladnie. ten czlowiek jest zakala w naszym klubie. nie wiem czy kiedykolwiek mial pozytywny wplyw na druzyne. mam wrazenie, ze to tak naprawde on jest tym pierwszym w MU, a Alex pelni tylko funkcje reprezentacyjna.
Manumef pisze:o do kasety, to Irlandczyk niegdy nie bał się mówić prawdy. Prawdziwy Diabełwcale nie skłamał i ma rację
jak przystalo na prawdziwego kapitana MU i jednego z najbardziej zasluzonych graczy naszego klubu. mowil wprost i otwarcie, bez owijania w bawelne.

Co do najblizszego meczu do bede trzymal kciuki za Diably i bardzo mocno wierze w nasza druzyne. Mowia ze wiara czyni cuda, wiec niech sprawi cud w najblizszy weekend. !!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 lis 2005, 17:46

romantyk pisze:jak przystalo na prawdziwego kapitana MU i jednego z najbardziej zasluzonych graczy naszego klubu. mowil wprost i otwarcie, bez owijania w bawelne.
Niestety szczerosc nie wystarczy, aby być przywódca na boisku.Wystraczy porównac go z Essienem, Alonso, Makelele(czołowymi piłkrzami srodka pola w Prmiership)jedyne czym moze sie równac z nimi jest walecznośc.Tu tkwi problem Man U że trzeba pozbyc sie zasłużonych, ale juz niewiele dającym druzynie piłkarzy(przede wszystkim trenera Fergusona, Keane, Giggsa, może nawet Scholesa i Nevilla).Legendą nie wygra się meczu.
pozdrawiam

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 04 lis 2005, 17:57

Babel pisze:Niestety szczerosc nie wystarczy, aby być przywódca na boisku
nie, nie wystarcza. jednak Roy jest prawdziwym przywodca na boisku i chyba nikt nie ma co do tego watpliwosci.

Babel pisze:Wystraczy porównac go z Essienem, Alonso, Makelele(czołowymi piłkrzami srodka pola w Prmiership)jedyne czym moze sie równac z nimi jest walecznośc.T
zgadzam sie :wink: ale nikt nie twierdzi ze Roy jest od nich lepszy
Babel pisze:może nawet Scholesa
przede wszystkim Scholesa !! Keane powinien zostac asystentem trenera. giggs moze jeszcze pograc, a Neville jest kontuzjowany, wiec dajmy mu szanse pokazac to, co potrafi.. zaczekajmy az wyzdrowieje :)

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 04 lis 2005, 23:28

Manchester wygra przegrali z Lille ale wygrają z Chelseą :wink: wyciągneli wnioski i niedziela dla Manchesteru 8) Bagg jak kibicujesz CZELSIE to nie wypowiadaj się o Manchesterze...

Awatar użytkownika
coo1er
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coo1er » 04 lis 2005, 23:39

Hawaii 96 pisze:... Bagg jak kibicujesz Chelsea to nie wypowiadaj się o Manchesterze...
a niby czemu ma sie nie wypowiadac ? od tego jest forum :?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 04 lis 2005, 23:42

Hawaii 96 pisze:Bagg jak kibicujesz CZELSIE to nie wypowiadaj się o Manchesterze...

Co to jest 'CZELSIE'?

Hawaii 96 pisze:wyciągneli wnioski i niedziela dla Manchesteru Cool

Już chyba kolejny raz powinni wyciągnąc wnioski, ale chyba im się dotychczas nie udaje.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 05 lis 2005, 9:02

Hawaii 96 pisze:Manchester wygra przegrali z Lille ale wygrają z Chelseą

Masz pewność????U buksów kurs jest wyższy na Chelsea. Jest drużyną lepszą i powinni wygrać. Manchester jest w wielkim dole, a Chelsea zdobywa kolejne ligowe punkty.

Hawaii 96 pisze:wyciągneli wnioski

Wyciągnąc wnioski to oni powinni po porażce 1:4 z Middlesbrough.

Awatar użytkownika
Hawaii 96
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hawaii 96 » 05 lis 2005, 10:29

pożyjemy zobaczymy...ale Mikusinski nie mów,że Chelsea zbiera kolejne punkty bo z Evertonem 1:1, odpadli z Charltonem w Pucharze Anglii (grali u siebie) i z Betisem przegrali mimo,że u siebie umieli ich zlać 4:0 więc dla mnie to jest "mini" kryzys ale wiem,że mają konkretną pakę i umią się szybko otrząsnąć natomiast w MU ma 6 kontuzjowanych z podstawy dlatego w mniejszym stopniu uważam to za kryzys. Jutro w pełni powinni zagrać pożądny futbol bo wkońcu Old Trafford 12 zawodnik 8)
Ostatnio zmieniony 05 lis 2005, 10:40 przez Hawaii 96, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 05 lis 2005, 10:36

Hawaii 96 pisze:ale Mikusinski nie mów,że Chelsea zbiera kolejne punkty bo z Evertonem 1:1 odpada z Charltonem w Pucharze Anglii przegrywa z Betisem

Mikusinski pisze:a Chelsea zdobywa kolejne ligowe punkty.

Hawaii 96 pisze:Olt Trafford 12 zawodnik Cool

To MU zakupiło jakiegoś nowego zawodnika? Skąd przyszedł ten Trafford? Bo chyba nie chodzi Ci o Old Trafford-stadion Man Utd.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2005, 10:44 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”