Piłka Ręczna - Strona 16

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sty 2008, 20:47

No i Nasi już mają po medalach.
Odnoszę wrażenie, że ten medal był "niespodziewanym prezentem" tak jak w przypadku siatkarzy i nie są oni w stanie grać z najlepszymi na najwyższym poziomie .
Skusił bym się jutro zagrać na Czarnogórę, ponieważ uważam, że Nasi odpuszczą.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sty 2008, 20:49

EnJoy's pisze:Skusił bym się jutro zagrać na Czarnogórę, ponieważ uważam, że Nasi odpuszczą.
Nie odpuszczą. Będą chcieli zmazać plamę po dzisiejszym popisie. Kwestia czy nie zabraknie im motywacji, ale umiejętnościami Czarnogórę przerastamy wyraźnie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sty 2008, 20:57

RealFan pisze:ędą chcieli zmazać plamę po dzisiejszym popisie.
Już jest za późno.Uważam, że Czarnogórcy będą chcieli wygrać choćby ostatni mecz i zagrają na maximum możliwości.
Zmazać im plamę będzie trudno ponieważ w mediach będzie się mówić o zaprzepaszczonej szansie i słabej postawie Polskich szczypiornistów, a nie o zwycięstwie na "otarcie łez" nad najsłabszą drużyną ME.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sty 2008, 20:59

Co nie znaczy, że wolno ten mecz odpuścić, bo porażka z najsłabszą drużyną ME chwały im nie przyniesie. Nawet w tych okolicznościach.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sty 2008, 21:05

RealFan pisze:Co nie znaczy, że wolno ten mecz odpuścić, bo porażka z najsłabszą drużyną ME chwały im nie przyniesie. Nawet w tych okolicznościach.
Otóż tak.Podsumowując te Mistrzostwa to występy na tej imprezie nie przyniosą Naszym zawodnikom chwały.
Polskie media obsmarują zawodników i Trenera Wentę za złe przygotowanie i brak formy piłkarzy.
Najbardziej mnie to denerwuje u dziennikarzy i kibiców ( Nie wszystkich ) uwielbienie po zwycięstwie, a po przegranej pisanie i mówienie o tym jacy oni są słabi.
Doskonale to widać na przykładzie Adama Małysza.
Sorry za OT w ostatniej części posta.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sty 2008, 21:13

Sam nie wiem, czy to akurat Wenta powinien być krytykowany za brak formy poszczególnych zawodników. Formę się łapie przez długi czas. Jeśli przyjechali źle dysponowani na zgrupowanie kadry przed mistrzostwami to trudno jest coś zmienić w tak krótkim czasie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sty 2008, 21:17

RealFan pisze:czy to akurat Wenta powinien być krytykowany za brak formy poszczególnych zawodników.
Ja to wiem, ale media muszą znaleźć winowajcę, a najlepiej jest oczernić Trenera.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sty 2008, 21:20

Czyli tego, który jest najmniej winien. Jeśli już to w niewielkiej części. A szkoda, bo Wenta ma wyrobione nazwisko w świecie piłki ręcznej nie tylko za pracę z naszą kadrą. Mam nadzieję, że żaden oszołom nie wymyśli, że trzeba go zwolnić :roll: No, ale w to nie wierzę.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 sty 2008, 21:26

RealFan pisze:Wenta ma wyrobione nazwisko w świecie piłki ręcznej nie tylko za pracę z naszą kadrą.
Masz rację, jest dobrym trenerem i mówi to co myśli.
To mi się w nim podoba, nie owija w bawełnę, nie "ubiera " słów do wywiadów tylko mówi co chcę i przeważnie ma rację.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 sty 2008, 21:16

Finał trochę zaskakujący, ale i tak będzie widowisko.
Duńczyków to się spodziewałem, że zagrają w finale, ale nie myślałem, że grający w kratkę Chorwaci pokonają faworytów - Francuzów.
Stawiam na Duńczyków, którzy grają najlepiej na tej imprezie.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 27 sty 2008, 17:50

No i po Mistrzostwach.

Mecz o trzecie miejsce - Szok :shock: :o Nie sądziłem że Niemcy dostaną aż takie lanie. Brawo dla Francji, ale w głównej mierze powinni sobie dziękować bo dobrze zagrali ten mecz. Szybkie kombinacyjne akcje + 17 (?) strat naszych zachodnich sąsiadów i 10 bramek różnicy :P Pod koniec głupio się oglądało mecz bo już nikomu się nie chciało grać a wszyscy wiedzieli kto zdobędzie 3 miejsce czego skutkiem były głupio stracone bramki...:roll:

A zwyciężyli dobrze dysponowani w tym turnieju Duńczycy. Cztery punkty to taka bezpieczna przewaga więc mecz musiał być niezły (nie widziałem) :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 maja 2008, 1:45

Tu także ciszaaaaaaaa :roll: No nic, w zasadzie nie ma czego oblewać ani zapijać więc pewnie wszyscy śpią :lol: Ale do rzeczy - przed ostatnią akcją meczu pomyślałem sobie że remis będzie najsprawiedliwszym wynikiem i takim też wynikiem zakończył się mecz. W sumie gdy pod koniec przegrywaliśmy widmo porażki zajrzało do mych oczu :oops: Początek bardzo dobry i szybko uzyskane prowadzenie. Najbardziej szkoda jakiejś dekoncentracji na ostatnie akcje przed przerwą kiedy to Szwedzi nas doszli :roll: Jeszcze co mnie dziwiło to jakim cudem wicemistrzowie świata są tak ubodzy w ataku. Albo dogrywaliśmy piłki do środkowego (jest chyba taka pozycja :think: :P ) albo z karnych gole zdobywał Tłuczyński albo Bielecki nawalał z dystansu. A reszta co? Jeszcze nie wiem jak w piłce ręcznej ćwiczy się kontry i jak nalezy je rozgrywać bo sam w życiu w piłkę ręczną grałem ledwie kilka razy i to na w-fie ale w koszu za tak wyprowadzane kontry trener by pozabijał chyba. Znaczy nasi w I poł nieźle przechodzili z obrony do ataku ale później brakowało mi kilku podań mających na celu wymanewrowanie rywala. Nawet nie wiem czy tak się gra ale mogliby bo za wiele takich szybkich ataków zmarnowaliśmy. No a na deser Szmal czasem zamiast stać jak słup mógł się cofać gdy choćby ten skrzydłowy Szwed go lobował. No ale ogólnie najgorzej było w ataku gdzie za mało naszych skutecznie zagrażało rywalowi. Będzie ciężko i jutro już musimy wygrać z Islandią.

PS1 Znowu mieliśmy transmisję w TVP :shock:
PS2 Nie rozumiem tego podniecenia widownią, widownia jak widownia a że polska to dopingowała. Ale jakoś imo nie odbiegali poziomem od innych.
PS3 Tym razem nie miało być krótko :P

Monegask16
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Monegask16 » 31 maja 2008, 10:47

Przy stanie 10:7 dla Polski, coś sędziowie zaczęli odpiepszać!!! :/ Najpierw zmiana decyzji o rzucie karnym, potem nie odgwizdanie faulu na Jaszce, a następnie faulu na Jureckim!:/// Wkurzyłem się wówczas, ale co poradzić! I na drugą połowę znów wyszliśmy skoncentrowani i później znowu coś strzeliło!:// Nie, no remis to lekki niedosyt.... Ciekawe jak dziś z Islandią?

mischa
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mischa » 31 maja 2008, 11:50

Zremisowali mecz tylko i wyłącznei na własne zyczenie. Spokojnie mogli go wygrac. Szwecja to bardzo dobry zespół, ale wczoraj nie grała nic wielkiego...i powinnismy ja spokojnie ograc, ALE..

nie da sie grac o najwyzsze cele, bez skrzydeł. Jurasik z problemami zdrowotnymi, jak było widac jest bardziej osłabieniem niz wzmocnieniem, a z drugiej strony Tłuczynski, moim zdaneim demonem szybkosci nie jest, zal, ze nei ma Jachlewskeigo. Jesli dzis bedziemy silneijszy na skrzydłach i konsekwentnie zagramy w obronei powinnismy ograc Islandie.

Jeszcze jeden minus rzucił mi sie w oczy. Czasem tracilismy bramki za szybko i za łatwo. Meczylismy sie z atakiem pozycyjnym 5 minut, a Szwedzi rzucali nam bramke 15 sekund po wznowieniu.

Ale jest tez plus..Dawno nei widziałem, zeby nasz Jurecki tak skutecznie grał na srodku..

powinnismy awansowac jednak spokojnei..

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 cze 2008, 12:23

Znamy juz grupy na IO w Pekinie. Polska trafila do zdecydiowanie latwiejszej grupy anizeli Niemcy ktorzy rowniez losowani byli z 1 koszyka :)

Turniej mężczyzn
Grupa A: Polska, Francja, Chorwacja, Chiny, Hiszpania i Brazylia

Grupa B: Niemcy, Dania, Rosja, Korea Płd., Islandia, Egipt

Ciezko moze byc jedynie z Chorwatami i Francuzami reszta jest zdecydowanie w naszym zaqsiegu chociaz z tymi dwoma zespolami rowniez nie powinnismy miec problemu :) Fajnie ze mamy cienkich Chinczykow i Brazylijczykow :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”