komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 mar 2007, 16:50

Zico_FCI pisze:On podobno został kupiony za 800 tyś ojro
A nie dolców ? bo to róznica a ostatnio ktos mówił z dziennikarzy że 800 tysciecy zielonych. Co prawa i tak nie zła sumka za tego ziomka ale róznica jest :wink:

Dziś Legia - Grociln :twisted: Jeszcze nie tak dawno był by to mecz o nie lada znaczniu dla układu tabeli, teraz ma znacznie ale chyba przedewszystkim dla Legii. Ciekawe jak zagraja w ataku, moze na boisku wyjdzie dwóch "najgroższych graczy" naszego Polskiego "mercato" :wink: Czyli Grzelak w wspomniany Ivanowski. Legia w meczu z Pasami nie zagrała źle ale Cabaj podołała zadaniu, a gdy sie nie wykorzystuje takich sytuacji jak ta "Nędzy" to wybaczcie :P W Grocilnie tez ostatnio skutecznośc szwankowała. Czyli mecz na przełamanie. Na dodatek chyba nie może grac Przyrowski w bramke. Groclin remisuje co sie da, ale remis to bedzie porażka Legii. Zapowiada sie ciekawy mecz, zwłaszcza że wynik Legii juz beda znali rywale.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 mar 2007, 21:32

Sorry że ppp :wink:

Grociln prowadzi 1:0 po :shock: takiej bramkce Sikorki :] ale co on zrobił minute później to :roll: 2:0 powinno być jak nic. Normalnie skandal :P Na 1:0 strzelił z narożnika pola, tak od niechcenia, to wygladało jak wrzuta aa nie strzał a weszła w okno, Fabiański jeszcze kąsna piłke reką :P Legia gra słabo, w pierwszej połowie to tez Grociln miał 100%, to co zrobił Sokołowski w 45 minutcie to znów :roll: Jak mógł nie trafić. Legia gra niby piłka, długo sie utrzymuje, ale nic z tego nie wynika. Ostatnia nadzieja to "Nędza" - kuźwa ale to brzmi :wink: I już mógł strzelić :roll:

Jesli Groclin utrzyma tempo, i koncentracje to swoje wywalczy :] Fajnie graja w destrukcji, i mało popełniaja błedów, tylko z drugiej strony Groclin ma 11 remisów na koncie .... Pewnie zaraz wejdzie Rocky by jeszcze grać wiecej z kontry :)

Szala Terminator :P twardy jest, a Kazek juz chciał go wysłac na L 4 :P

Po meczu :] wynik cacy ! I jutro odjadą inny :) Grociln pokazał sie z swietnej strony, wiedzieli jak grać, Legia w drugiej połowie nic nie grała, Grzelak uraz i w "10" kończyli. Grociln stworzył klarowniejsze okazje, mimo iz z gry nie miał przewagi, Sokołowski czy Sikora :roll: setki to mało :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 mar 2007, 22:06

Kto by myslał, nie ma Mico Vranjesa, a i tak Groclin sobie pogrywa z Legia jak tylko chce. Goliński + Świerczewski to duet marzen po takim spotkaniu. Bardzo mnie cieszy powrot Michała do formy, Piotrek zawsze walczył... Ogolnie Groclin bezproblemu mogl rozbic Legie 3-0 i pewnie nikt pretensji by wiekszych nie mial, skoro gra sie totalny piach.

smiesznie to wyglada, bo po prezentacji spodziewałem sie efektownej Legii, tu Grzelak za niezła kase, tam helikopter, a na murawie beznadzieja przewiazana nieporadnoscia. Tylko czekac na spotkanie z Bełchatowem 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 mar 2007, 16:05

Jarzinho ale patrząc na sama gre Legii w tych dwóch kolejkach - to w meczu z Pasami zaprezentowała sie o wiele lepiej, no i stąd remis w wczoraj porażka. Ale "lepiej" to i tam mało :roll: Wczoraj zagra wiecej długich piłek od stoperów niż dokładnych w rozgrywaniu na połowie Groclinu, niby Bury miał zmienic troche gre kombinacyjną itd, ale on też sie dostosował poziomem do kolegów. Inna sprawa że wspomniany przez Ciebie detu Golina - Świru grał na max poziomie. Troche im Legia pomogła, ale w przeciwieństwie do Legionistów wiedzieli co chca grać.

Dziś sie ciekawie zapowiada mecz na Bługarskiej, oby Czesiu szatni nie pomyslił :P Jak mnie pamiec nie myli na początku sezonu Franz Smuda cos tam próbował wrzucić do ogródka Czesia, nawiązując do zmiany okretów :wink: teraz czeka nas bezpośrednie stracie :twisted: Oba kluby grają fajna piłka jak na nasze warunki i może byc ciekawie. Lech ostatnio w Płocku "przegrał", bo remis nic im nie dawał gdy sie miało tyle okazji, ba w zasadzie Pioret Reiss miał 3 setki :roll: No ale kolejną asyste zaliczył w lidze - przy bramce Pitrego. Ma już Reisik chyba 10 decydujących podań - lider :] Kanadyjskiej punktacji nie ma takiego drugiego :P Zagłebie z każda minuta grało gożej, ale jedna akcje meczu przeprowadziło. Nie ma co wyciągać wniosków po tym meczu, bo sami piłkarze mówili że początek rundy itd. Ale dziś już inny sprawdziań :] I jakże gorący teren !

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 mar 2007, 21:46

hmm jestem po meczu Lecha, co tu mowic, mogła sie podobac oprawa, doping itp... Gra Lecha nie była tak efektowna jak jesienia.
Świetnie prezentuje sie nowa trybuna, nowy kocioł, a pilkarze sa ostro zajechani, co robil z nimi Smuda podczas okresu przygotowawczego trzeba sie jedynie domyslic. Fakt było kilka sytuacji jednak i tak razila nieskutecznosc... Zagłebie potwierdza aspiracje do MP. Zagrali świetnie z wieksza iloscia sytuacji. Kotor niezle jedna 100% wybronil, jednak to on zawinil przy pierwszej bramce.
18.000 robi wrazenie.

Co do pozostałych spotkan z tego co widziałem w dzisiejszych skrotach to Wisła stracila punkty na własne zyczenie, Korona powiekszyła przewage, Zagłebie takze i chyba mozna sie spodziewac walki o MP pomiedzy nimi a Bełchatowem. Choc licze, ze Wisła sie jeszcze właczy.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2159
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 mar 2007, 0:48

Bardzo zaskoczył mnie remis w spotkaniu Wisły z Arką. Co prawda w tamtym sezonie chyba też miała miejsce podobna sytuacja, ale mimo wszystko spodziewałam się wysokiej wygranej Białej Gwiazdy. Do przerwy utrzymywał się przecież wynik 2:0! Ale nie żebym żałowała - co to, to nie :D Cieszę się, że gdynianie urwali punkty piłkarzom z Krakowa :)

Zaskakujący był też dla mnie wynik pojedynku Zagłębia z Lechem. Ja wiem, że lubinianie zajmują wysoką pozycję w tabeli, ale jednak liczyłam na więcej ze strony Kolejorza. W tym momencie całkowicie przestałam wierzyć w to, że Lech jeszcze coś w tym sezonie zwojuje.

Cieszy mnie wygrana Cracovii nad Odrą. Skromnie, bo skromnie, ale zawsze są to trzy istotne 'oczka'.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 mar 2007, 20:43

Dzisiaj oglądałem mecz Widzew- GKS BOT Bełchatów. mecz zakończył sie wynikiem 0:3. Dwie bramki dla Bełchatowian strzelił Nowak, zaś druga to samobój Rzeźniczaka. ten samobój był wymuszony przez Nowaka, ze tak powiem.
BOT poradził sobie dość łatwo bez Ujka. Zagrali środkiem Jarzębowski- Strąk. Jak wiemy nominalna pozycja Strąka to środek obrony.
Jestem pod wrażeniem gry Nowaka. Ciesze sie ze sprzedaży Matusiaka, bo tylko blokował rozwój tego chłopaka. Już teraz uważam go za bardziej pożytecznego napastnika dla BOT'u i mówię to całkiem poważnie .

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 mar 2007, 21:13

Guru sznuta tego Nowaka godna uwagi, miał 2 setki i wszystko wpadło, zimna krew jak nic, na 3:0 zachował sie kapitalnie, przełożył obrońce Widzewa jak juniora. Zreszta Rzeźniczak strzela swojaka z udziałem ? ...Nowaka :]

Tak jak Jarzinho pisze tylko fani Lecha nie zawiedli ... A Czesiu przypomniał sie w najlepszy możliwy sposób. Wiecej oczekiwałem po Lechu. Tym bardzie gdy zaczeli przegrywać, może Wasyla brakuje :P W przerwie meczu Wisła - Arka postawił bym fortune na Biała Gwiazde :roll: Pięknie sie Jasiu Paulista złożył, lewa noga działą :P Bramka Sobola = klasa :shock: warto zwrócić uwage na mądre zagranie Bursna, jak na patelni. Gołoś miał setka która rozwiała by nadzieje Stawowego a tu masz ... Szkoda że Ława trafił w Dudke bo Dolha nie miał szans, a gdyby nie rykoszet dostał by ja proste w rece :? Korona, ŁKS, Zagłebie, i BOT, narazie 2 wygrane, z tych klubów BOT narazie najlepiej sie prezentuje, Zagłebie pierwszym meczem mnie zaskoczyło in minus, ale na Bługarskiej pokazali sie z jak najlepszej strony, LSK znów tak wymeczone ale 6 pkt jest :P

Co ciekawe żaden gospodarz nie wygrał ! :shock: a tylko Wisła strzela cos u siebie... ostatni raz taka kolejka była w ... 1996 roku :roll: Kiedyś ktos powiedział kluczem do mistrzostwa sa mecze wyjazdowe ale to nie codzienna sytuacja.

A juz za tydzień BOT - Legia o ligowe punkty, derby Łodzi, i chyba Lech Korona :twisted:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 mar 2007, 15:45

Zaza pisze:derby Łodzi

To był mecz co za emocje. Po prostu cudowane widowisko z klasa. Na pieknym i nowoczesnym stadionie przy bardzo goracym a co najwazniejsze kultularnym dopingu kibiców mozna bylo ogladc spotkanie pelne pieknych bramek i cudownych zagran. Mozna powiedziec typowe swietne spotkanie jakich w naszej lidze nie brakuje.

Ps: ŁKS - Widzew 0:0 "najnudniejsze derby w historii"

Dzis ciekawie zapowiada sie mecz Lech Poznań - Korona Kielce ciezko tu wskazac faworyta, ale moze bedzie mozna zobaczyc ciekawe spotkanie oczywiscie nie tak ciekawe jak wczorajsze derby Lodzi bo tego nie da sie przebic.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 17 mar 2007, 15:51

franz pisze:Dzis ciekawie zapowiada sie mecz Lech Poznań - Korona Kielce ciezko tu wskazac faworyta, ale moze bedzie mozna zobaczyc ciekawe spotkanie oczywiscie nie tak ciekawe jak wczorajsze derby Lodzi bo tego nie da sie przebic.
lechici chyba graja o smude.ciekawe jak sie zaprezentuja bo moze nie lubia franza (nie chodzi mi o mojego przedmowce ;p)i przegraja specjalnie.nie no oczywiscie zartuje.w tym meczu satysfakcjonuje mnie kazdy wynik poza zwyciestwem korony z tym ze oni raczej to spotkanie ywgraja.wiedza jak wygrywac z kolejorzem bo w PP juz to zrobili a po 2 stadion lecha to juz nie jest taka mekka jak jeszcze do niedawna co pokazalo zaglebie.mimo wszystko stawiam na 1-1 choc w naszej przemocnej lidze wszystko moze sie zdarzyc.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 mar 2007, 16:03

franz pisze:To był mecz co za emocje. Po prostu cudowane widowisko z klasa. Na pieknym i nowoczesnym stadionie przy bardzo goracym a co najwazniejsze kultularnym dopingu kibiców mozna bylo ogladc spotkanie pelne pieknych bramek i cudownych zagran. Mozna powiedziec typowe swietne spotkanie jakich w naszej lidze nie brakuje.
:P Tez sie spodziewałem czegoś więcej po tych derbach. :? Mecz strasznie nudny. niby LKS przeważał, ale grali bez żadnego pomysłu na grę. Wrzutki Hajty na pole karne, które nic nie wnosiły do gry. :? Takie walenie głową w mur. Widzew chciał coś tam pograć piłką, ale LKS grał pressingiem i nie mogli wyprowadzić wiele akcji. W LKSie brakuje takiego kreatora. Stracili Nizika i środek nie wygląda tak dobrze. Akce są grane przez Madeja, który gra na prawym skrzydle...

franz pisze:Dzis ciekawie zapowiada sie mecz Lech Poznań - Korona Kielce ciezko tu wskazac faworyta, ale moze bedzie mozna zobaczyc ciekawe spotkanie

Rzeczywiście, trudno jest tu wskazać faworyta. Moja intuicja mi podpowiada, ze będzie 1:1. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 mar 2007, 16:18

Tak wygladajacego spotkania to chyba nikt sie nei spodziewął, to raczej wizytowka OE nie jest do tego zachowanie kibicow nie stało na najwyzszym poziomie. Wszystko w tym spotkaniu odbiegało od przyzwoitego poziomu nawet jak na polska lige.

Smuda zapowiedzial, ze Lech bedzie grał ultra-ofenywnie, wiec licze, ze drugie spotkanie z rzedu na stadionie sie nie zawiode, przynajmniej jesli chodzi o gre Kolejorza.
TS borys IFC pisze:lechici chyba graja o smude.ciekawe jak sie zaprezentuja bo moze nie lubia franza (nie chodzi mi o mojego przedmowce )i przegraja specjalnie.nie no oczywiscie zartuje.
Franciszek nawet po wysokiej porazce nie straci posady, bo to poprostu byłoby bezsensowne posuniecie. Co do symaptii pilkarzy, to raczej praca z Franzem im sie podoba. Kibice raczej takze nic iwkeszego nie maja do Smudy, oni go nie nie lubia, a poprostu lubia Michniewicza :P Przy ewentualnym wystepie Kucharsiego badz Tanevskiego i ofensywnym stylu Lecha bramek mozna sie spodziewac i to w obie strony...

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 17 mar 2007, 16:36

Jarzinho pisze:Franciszek nawet po wysokiej porazce nie straci posady, bo to poprostu byłoby bezsensowne posuniecie

czy takie zupelnie pozbawione sensu to ja bym sie spieral.smuda nic z tym zespolem na razie nie zrobil a ciagle mu sie wydaje ze jest najlepszym coachem w polsce.smieje sie ze ktos kupuje zawodnika za 0.5mln euro bo on za takie pieniadze moglby kupic 3.z tym ze ja bym wolal jednego bdb zawodnika za taka kase niz 3 przecietnych.ale dobra bo wszedlem w inny temat.wracajac-smuda raczej pozostanie do konca sezonu tylko musi wstrzasnac tym zespolem.bo ladna gra to nie wszystko(choc duzo)ona musi byc poparta zwyciestwami.a franciszkowi jak na razie nie za bardzo wychodzi wygrywanie z lechem.moze ten sezon to tylko przygotowanie do nastepnego, nie wiem.fakty sa takie-lech jest w dolnej poliwie tabeli i jak teraz sie cos nie zmieni to nie zmieni sie juz do konca sezonu.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 mar 2007, 21:10

guru pisze:. Moja intuicja mi podpowiada, ze będzie 1:1.
Troszkę sie pomyliłem. :lol:
Lech zagrał bardzo dobrze taktycznie. Smuda ustawił piłkarzy blisko siebie, co nie pozwoliło Koronie na rozegranie akcji. Zazwyczaj kończyły sie one przy 16 metrze. Korona była bezradna przy pressingu Lecha.
Reiss zagrał po profesorsku. Asysta( czy 2?) + bramka. Poza tym był wszędzie. Bezapelacyjnie najlepszy piłkarz meczu.

Na koniec mała ciekawostka. :arrow: Mielcarz puścił pierwsza bramkę w tym sezonie zza pola karnego. Trochę nieudany powrót. :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2159
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 mar 2007, 13:13

Arka 2:0 Pogoń
Nie ukrywam, że spodziewałam się remisu w pojedynku tych dwóch zespołów, które sprawiają wrażenie wyrównanych [chociaż tabela może na to nie wskazywać]. Cieszę się z wygranej Arki, bo chciałabym, aby wreszcie Pogoń poleciała do drugiej ligi. Może wtedy beznadziejna polityka transferowa działaczy tego klubu dobiegnie końca...
Fajnie, że Arka zdobywa punkty mimo tak wielkich problemów. Widać, że co dobry trener, to dobry trener :)

Wisła P. 0:0 Wisła K.
Jakby spojrzeć przez pryzmat ostatniego wyniku Białej Gwiazdy [podział punktów z Arką] taki remis chyba nikogo nie powinien zdziwić, ale jednak pozostaje pewien niedosyt. Przecież to zespół z ogromnymi aspiracjami! A Płock? Płock zajmuje ostatnią pozycję w tabeli i nic nie wskazuje na to, aby miało się to wkrótce zmienić... Cóż... W drużynie z Krakowa są problemy i widać to gołym okiem. Tylko czy ktokolwiek je wreszcie rozwiąże...?

Cracovia 2:4 Zagłębie
Tak, jak było to do przewidzenia - emocji i bramek w tym spotkaniu nie zabrakło a i raczej pewnym było, że zwycięstwo odniesie zespół z gości [co bardzo mnie smuci]. Craxa spada nieco w tabeli, ale mam nadzieję, że szybko zacznie piąć się w górę, chociaż może być o to trudno, gdy w perspektywie ma się pojedynek z Lechem, Groclinem [tu upatruję spore szanse na 3 punkty] i Bełchatowem... Jednak jak będzie - czas pokażę. Ja liczę na jakieś niespodzianki :D

Górnik Z. 2:3 Górnik Ł.
Na moje oko niemała niespodzianka. Chociaż w tabeli dystans między tymi zespołami nie był zbyt duży, to jednak spodziewałam się pewnej wygranej Górnika z Zabrza. Niby do tej pory Zabrzanie zdobyli tylko 1 punkt, przy ani jednym punkcie Łęcznej, ale jednak wydają mi się być zespołem zwyczajnie lepszym... Cóż... Płakać nie zamierzam, chciałabym, aby Górnik spadł, bo w takim wypadku nie trafi tam najlepszy zawodnik mojego Rakowa i całej trzeciej ligi w ogóle :D

Lech 3:0 Korona
Cieszę się, że pomyliłam się, obstawiając pewną wygraną zespołu z Kielc. Naprawdę można było się spodziewać, że trzeci zespół w tabeli postawi ogromnie trudne warunki Kolejorzowi, a tu proszę... :) Dobry wynik, awans w tabeli i nic tylko się cieszyć :D

Groclin 1:1 Odra
Do tej pory Groclin miał prawie dwa razy więcej punktów od Odry a tu remis. I to w dodatku na własnym boisku. Cieszę się, bo Odrze ten punkcik łatwo nie przyszedł, a na pewno się przyda... Groclin ma czego żałować - tyle nieudolnych ataków przeprowadzili, że aż powinni któryś wykorzystać :?

Teraz niecierpliwie czekam na pojedynek Legii i Bełchatowa. Oj, będzie się działo :D

Zablokowany

Wróć do „Polska”