FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1441

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 wrz 2011, 23:15

Brawo ladny wynik.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 17 wrz 2011, 23:24

Magnum
Z Realem to faktycznie przesadziłem. Real, w porównaniu do Barcy, ssie pałkę.
Mimo tego i tak nie można go teraz umiejscowić niżej niż w pierwszej trójce, razem z MU.

Rezus
Tak, tak, idź już spać.

No właśnie, co z tym Villą. Najpierw Zlatan za Eto'o (-50), teraz Villa... to już razem 100, a zawodnika, który by spełniał oczekiwania nie ma.
Może jednak snajper nie nadaje się na skrzydło. Henry to był wyjątek, zresztą też miał pierwszy sezon słaby, a w drugim mimo, że był bardzo dobry, to taki jaki był w Arsenalu nie był.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 17 wrz 2011, 23:25

Mentor pisze:Oczywiście El Guaje swoje strzeli, ale czasem to po prostu ręce opadają jak coś spyerdoli
Dokładnie! Świetnym przykładem była bramka samobójcza zawodnika Osasuny. Wiadomo, że mecz bez wielkiego ciśnienia i w ogóle, ale takie sytuacje się wykorzystuje bez pomocy rywali. Pomijam już, że po prawej stronie nadbiegał zupełnie niekryty Dani Alves...

Mentor, skończyło się bodaj 83-17 :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 wrz 2011, 23:32

Myślę Mentor że to inaczej trochę dzisiaj wyglądało. Ani Alves nie grał jako obrońca, ani Thiago jako prawy pomocnik. Na papierze wyglądało to pewnie tak jak mówisz, ale w rzeczywistości graliśmy dzisiaj ewidentnie trójką obrońców. Alves był prawo-skrzydłowym, grał na tej samej wysokości co Villa. Thiago natomiast operował jakoś bardziej w środku.
Tak czy siak na pewno nie było to ustawienie do jakiego przyzwyczaił nas Pep w poprzednim sezonie. To było coś innego. Bardziej jakieś 3-4-3, coś jak z Villarealem.
Poza tym uważam, że Thiago zagrał dobry mecz, choć może najmniej widowiskowo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 wrz 2011, 23:38

BarcaQzYN pisze:Myślę Mentor że to inaczej trochę dzisiaj wyglądało. Ani Alves nie grał jako obrońca, ani Thiago jako prawy pomocnik. Na papierze wyglądało to pewnie tak jak mówisz, ale w rzeczywistości graliśmy dzisiaj ewidentnie trójką obrońców. Alves był prawo-skrzydłowym, grał na tej samej wysokości co Villa. Thiago natomiast operował jakoś bardziej w środku.
Oczywiście ja wiem, że graliśmy trójką w obronie a Dani grał na tej samej wysokości co Villa, ale mimo wszystko Thiago w takiej sytuacji był bardzo głęboko i w żaden sposób nie mógł rozwinąć skrzydeł. Nie grał źle, swoje robił bez zarzutu, ale w takim układzie trochę po prostu brakowało piłki dla niego :P Chciałbym go zobaczyć w 'normalnym' ustawieniu obok Busquetsa i Xaviego i trójką napastników z przodu.

Thiago zagrał dobrze, bez dwóch zdań :] Nie mogę mu nic zarzucić. Ja go po prostu bardzo lubię i chciałbym go widzieć bardziej pod grą a dzisiaj nie miał ku temu warunków, ale mniejsza o to. Narzekanie bez sensu w sumie :wink:
Andrys_FCB pisze:Mentor, skończyło się bodaj 83-17 :lol:
Też mi się tak wydawało, że nas przycisnęli po przerwie! :wink:

Nie no w drugiej połowie (a szczególnie po wejściu Ibisza) to momentami były jakieś tragiczne zagrania z naszej strony i choć po przerwie spodziewałem się mniejszej lub większej kupy to jednak rywal nic nie strzelił i to jest doprawdy godne odnotowania. Cud dosłownie.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 wrz 2011, 23:39

pasza pisze:że by miażdżyli we Włoszech, to samo w Niemczech czy Anglii
Jestem pewny, żeby w Anglii nie miażdżyli(tak użyłeś tego słowa) jak w Hiszpanii. Owszem byliby w pierwszej trójce, ale nie zdobywali ok. 100 pkt. Jestem przekonany, że jak Barca(CN) lub Real(Na SB) strzela gola na 1:0 to te kluby już grają bez motywacji(stoją w miejscu(zobaczcie gola na 5:0), a 83 do 17 tylko to potwierdza. Dobrze zorganizowana obrona i już kluby mają problem w ataku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 wrz 2011, 23:44

Tylko nie przesadzajmy z tymi nie wiadomo jak zorganizowanymi defensywami w Anglii. Wystarczy popatrzeć na tamtejsze wyniki. :)

Ps. Chłopaczek nabijacz. :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 wrz 2011, 23:49

Prezes Sevilli chyba dostanie zawalu :lol: .Siła Barcy to jedno a gra reszty ligi i ich problemy finansowe to drugie.Ciekawi mnie tylko na czym fani Realu opieraja teze ze by strzelili 100 goli w Prem i zdobyliby ok 100 punktow bardzo mnie to ciekawi bo ekipa co wygrala w ostatnich latach i jak sie prezentowala w Pucharach?
Rozumiem ze pokonanie Totenhamu tak podzialalo na morale? Ze MU dostał 3-1 w finale?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 wrz 2011, 23:51

MGiggs pisze:Ciekawi mnie tylko na czym fani Realu opieraja teze ze by strzelili 100 goli w Prem i zdobyliby ok 100 punktow
A kto tak napisał? :>

Nie wiem tylko co ma na celu przywoływanie Realu sprzed kilku sezonów i co on ma wspólnego z obecnym.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 wrz 2011, 23:59

Pasza cos insynowal wiec sory Realfanie :lol: ten Guti mnie chyba zmylil.

Jest Barcelona przerwa MU/Real czy Real/MU przerwa Chelsea a dalej nie wiem.To jest 1 temat a osobny to finanse reszty ligi Hiszpanskiejbrak sponosorow itp, jesli tak to bedzie wygralad to za 2 lata 3 sklad Barcy czy Realu bedzie demilowal 3 ekipe ligi bo najlepsi pilkarze wyjada do Prem jak to teraz ma miejsca.Powiedz mi czy Ciebie bawi ze reszta ligi sie tak oslabia?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2011, 0:02

MGiggs ---> http://www.blaugrana.pl/news/7909/propo ... jnych.html

Zmiany będą na pewno. Nie wiem czy takie, ale będą. Tylko nie natychmiast bo umowa tu umowa. Gdzie był Del Nido kiedy podpisywano obecne warunki? Nie szczekał bo Sevilla była silna. Nagle okazało się, że w miejsce sprzedawanych za wielkie pieniądze zawodników nie przychodzą równie dobrze rokujący następcy.

Awatar użytkownika
Andrys
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andrys » 18 wrz 2011, 0:05

Ale czyja to jest wina, że np Sevilla jest znacznie słabsza od Barcelony czy Realu? Weźmy przykład FCB, bo go łatwiej opisać. Drużyna oparta jest na wychowankach, za wszystkim stoi więc min. system szkolenia. Wychowankowie robią wyniki, są sukcesy, co za tym idzie pieniądze. Drużyna gra coraz lepszą piłkę, więc ludzie chcą ją oglądać, w związku z tym np mecze Barcelony na takim C+ pokazywane są 35 razy w sezonie, a Sevilli np 15. Stąd też znaczna różnica w podziale pieniędzy. Wracając do tego od czego zacząłem, ktoś zabrania wychować sobie innym klubom swojego Xaviego, Inieste czy Messiego?

Może różnice w podziale rzeczywiście są za duże, ale bez Realu i Barcy La Ligę oglądało by znaczniej mniej ludzi, co za tym idzie mniej pieniędzy byłoby do podziału.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 wrz 2011, 0:09

Dzieki Mentor za link :D jeszcze jak masz frekwencje to bylbym rad.Dzisaj ogladamem np mecz Inter-Roma a stadion wygladal jaby graly tam juniorzy starsi, niesamowite pustki.

Andrys to wszystko prawda co piszesz ale zobacz ile Barca mająca tak genialnych wychowankow wywalilia w ostatnich latach na transfery :wink: nie mam tutaj danych ale obstawiam ze jest w pierwszej trojce kolo City oraz Realu. Zobacz ze w Prem slabsze ekipy wydaja niezla sumke na pilkarzyl,lige generuje wieksze wplywy. Nikt nie mowi ze w sezon czy dwa sie cos zmieni ale wszystko sie musi opierac na zdrowszych zasadach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2011, 0:20

Ja również uważam, że zmiana powinna nastąpić i pewne jest, że zmiana nastąpi. Także trzeba tylko poczekać i przez ten czas ustalić jakiś sensowy plan żeby podczas rozmów nie okazało się, że dojście do konsensusu jest bardzo trudne i konieczne są strajki. Tego bym sobie życzył.

Frekwencja? W ubiegłym sezonie było tak ---> http://soccernet.espn.go.com/stats/atte ... on?cc=5739

Źródło może takie sobie, ale lepszego nie mam.

Choć nie wiem w ogóle czy to miałeś na myśli :P Może liczyłeś na konkretne liczby w konkretnych spotkaniach :> Tego musiałbym dłużej szukać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 wrz 2011, 0:27

Chcialbym porownac ile ludzi chodzi srednio w Prem na meczy na kolejke i PD.Fajnie by bylo zobaczyc jak sie kształtuje frekwencja w takiej OSasunie np i ile % wypełnia stadion. Tak czuje ze jesli wejdzie jakas reforma to bedziecie musieli grac mecze w godzinach dla skonsookich przyjacieli czyli tak jak gra Prem :mrgreen: kiedys czytalem ze w PD chciano grac mecze o 12.

Pamietam dyskusje o Cescu i jak to bedzie grzał ławke.Facet wspaniale sie wprowadzil a jego wspolpraca z Messim to coś pieknego :beer: .W takiej ekipie swoj rekord goli(chyba 15 w seznie ligowym) pobije bez problemu. Zaintrygowała mnie fruzrka Villi :smile2: przypominal jednego niemca :wink:
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2011, 0:34 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”