FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1428

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sie 2011, 15:39

Interwencja ręcznika się nie liczy, bo był spalony. :smile2:
mete pisze:Albo info ile wczoraj odbiorów zaliczył, bo chyba trochę się mu nazbierało.
4

Spin
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Spin » 30 sie 2011, 15:46

Moim zdaniem La Liga znowu będzie nudna! Zapraszam do lektury http://www.sport-informer.pl/infos/prim ... dna_164052

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2011, 15:49

Przestań spamować, zapoznaj się najlepiej z regulaminem. Zapraszam do lektury http://www.pilka.pl/forum/announces/reg ... u-t39.html

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2011, 16:21

Professor Chaos pisze:Oby Pep stosował dużo rotacji byśmy mogli zaskoczyć przeciwnika czymś więcej niż domyślnym składem, którego mało kto nie zna
A ja wiem?
wlasnie zanosi sie na to, ze w tym sezonie (jesli nie bedzie starsznych znizek formy czy kontuzji) to ciezko bedzie przewidziec sklad Barcy!
4-3-3 albo 3-4-3 (pewnie nowy system nie bedzie sprawdzany w meczach z bardzo wymagajacymi rywalami jak Real czy Milan ale jednak jest!)
Wczoraj na boisku byl JEDEN(!) nominalny obronca, no i od pierwszych minut zagral Thiago, Cesc i Sanchez... ok byl mecz z Poro, ale mimo to nie spodziewalem sie, ze wszyscy trzej wyjda od poczatku!
No i zagral Dos Santos... naprawde ma czym rotowac Pep i widac, ze zamierza to robic!

Co do Cesca... wiadomo bylo, ze szybko sie zaadaptuje, ale On gra tak jakby nigdy nie odchodzil z Barcy... naprawde wyglada to wszystko bardzo obiecujaco...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2011, 16:23

Emerald pisze:Co do Cesca... wiadomo bylo, ze szybko sie zaadaptuje, ale On gra tak jakby nigdy nie odchodzil z Barcy... naprawde wyglada to wszystko bardzo obiecujaco...
wiadomo było, że styl gry Ceskowi będzie odpowiadał, ja raczej jestem zaskoczony, że on tak dobrze wygląda pod względem fizycznym, bo przecież od kwietnia nic nie grał.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 30 sie 2011, 16:27

Widocznie w Arsenalu powietrze mają jakieś nieświeże, bo tam ciągle ktoś ma kontuzje i jest w złej formie fizycznej.
Dla mnie to jest wielka zagadka, jak to możliwe, żeby w takim klubie była taka ilość kontuzji, REGULARNIE...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2011, 16:33

mete pisze:Mentor masz może filmik z grą Sancheza w tym meczu? Często takie rzeczy wrzucasz. Albo info ile wczoraj odbiorów zaliczył, bo chyba trochę się mu nazbierało.
Jeszcze nie mam, ale powinien się pojawić i wtedy wrzucę. Jeśli chodzi o odbiory to Marca i AS policzyły mu cztery przy dwunastu stratach. W pressingu pracował świetnie, ale nie zawsze kończy się to bezpośrednim odbiorem. Jeśli chodzi o straty to trochę ich miał, ale pewnie z połowa to te podania w pole karne do wchodzącego Leo gdzie obrońcy zawsze jakoś ogarniali i piłka nie docierała gdzie trzeba. Potrzebuje lepszego zgrania i tyle.

Tutaj jeszcze raz Valdes :P Lepszy link bo z komentarzem --->

Skoro już się dzielę to można również zerknąć tutaj ---> http://www.blaugrana.pl/news/7781/anali ... ealem.html

Oryginał tutaj ---> http://www.zonalmarking.net/2011/08/29/ ... l-tactics/

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2011, 16:33

fieldy pisze:Emerald napisał(a):
Co do Cesca... wiadomo bylo, ze szybko sie zaadaptuje, ale On gra tak jakby nigdy nie odchodzil z Barcy... naprawde wyglada to wszystko bardzo obiecujaco...
wiadomo było, że styl gry Ceskowi będzie odpowiadał, ja raczej jestem zaskoczony, że on tak dobrze wygląda pod względem fizycznym, bo przecież od kwietnia nic nie grał.
No mialem na mysli ogol... poza tym owszem wiadomo bylo, ze mu bedzie odpowiadac, ale TAK SZYBKO?!

Moze tak mu adrenalina skoczyla, po przejsciu do Barcy, ze teraz wyprawia takie rzeczy a za dwa-trzy tygodnie jak mu troche przejdzie to sobie przypomni, ze jest bez formy :P

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 sie 2011, 17:01

Dla mnie to nie jest żadna niespodzianka.Pół pierwszej 11 Barcy to etatowi reprezentanci Hiszpanii (Pique,Puyol,Busquets,Iniesta,Xavi,Pedro,Villa),więc z jakiej paki Cesc mógłby czuć się tu obco?Dodając do tego fakt,że z większością graczy (m.in także i Messim) rozegrał grom spotkań w młodzieżowych drużynach Barcy...W Milanie miałby dużo ciężej,więc poszedł na łatwiznę :lol:

Dinho R10
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dinho R10 » 31 sie 2011, 12:42

Witam, to mój pierwszy post :D

Chciałem napisać że transfery Barcy były wymarzone. A teraz skład z przodu i w środku jest przekozacki. Jeszcze niedawno chwaliliśmy za dobre występy Bojana czy Affelaya, były nadzieje na ich częstsze występy w pierwszym składzie- a kto bedzie o nich teraz pamietał? Cesc i Alexis wciągają ich nosem...

Wogóle co za wejście młodego Tiago....to się nazywa majstersztyk szkoleniowy. Gość miał być gotowy na pierwszy skład w tym sezonie, i jest.
Pomijając formacje obronną, to pewni pierwszej 11 mogą być tylko Iniesta, Xavi i Mesii, reszta może dowolnie rotować.

Brawo Barca, oczekujemy na kolejny magiczny sezon pełen trofeów- być może znowu "wszystko co do zgarnięcia, zgarnięte" :afro:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 31 sie 2011, 12:49

Afellay grał całą wiosnę tylko ogony, a teraz po przyjściu Sancheza to chyba już w ogóle murawy nie powącha. Ale jak pisałem po jego transferze, że szkoda jego talentu na marnowanie się na ławce to się Mentor zdenerwował. Nie można go było gdzieś chociaż wypożyczyć?
Ostatnio zmieniony 31 sie 2011, 13:17 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 31 sie 2011, 12:53

emdżej pisze:Ale jak pisałem po jego transferze, że szkoda jego talentu na marnowanie się na ławce to się Mentor zdenerwował.
Bo po jego transferze nie bylo takiej walki o miejsce w skladzie jak teraz... Tzn. ciezko miec pretensje do kogokolwiek, ze Affelay potrzebowal czasu zeby zalapac system itp. Ale do momentu sprowadzenia Cesca i Sancheza no i wystrzelenia Thiago Affelay mial byc zawodnikiem do rotacji.
Teraz faktycznie bedzie mu ciezko, chociaz wcale nie jest w tej walce przegrany.
Dinho R10 pisze: Jeszcze niedawno chwaliliśmy za dobre występy Bojana czy Affelaya, były nadzieje na ich częstsze występy w pierwszym składzie- a kto bedzie o nich teraz pamietał? Cesc i Alexis wciągają ich nosem...
No tak. Zwlaszcza Bojana, ktory jest w Romie... bardzo duza moc ssaca musieliby sie wykazac.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2011, 13:04

emdżej pisze:Affelay grał całą wiosnę tylko ogony, a teraz po przyjściu Sancheza to chyba już w ogóle murawy nie powącha. Ale jak pisałem po jego transferze, że szkoda jego talentu na marnowanie się na ławce to się Mentor zdenerwował. Nie można go było gdzieś chociaż wypożyczyć?
Pamiętasz chociaż, że Ibisz przybył do klubu w zimowym okienku? Biorąc to pod uwagę to uważasz, że grał mało? Tyle samo grał Thiago chociażby. Bojan mając dla siebie cały sezon w klubie nie grał z większą częstotliwością niż Holender. Teraz Ibrahim na pewno nie będzie grał więcej, ale ja tam zaskoczony nie jestem. Nigdy nie widziałem w nim gościa do pierwszego składu. Swoje minuty dostanie, kontuzja na starcie sezonu mu nie pomaga niestety.

Wypożyczać go? Po co?

Adam ACM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam ACM » 31 sie 2011, 13:25

A mnie wczoraj olśniło... 3-4-3 na stałe i jest miejsce dla Thiago. Miazga! Może ćwiczyliście już tą formację od dawna...

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 31 sie 2011, 13:37

Sami piłkarze mówią(np Cesc czy Busquets), że w La Masii ustawienie 3:4:3 było stosowane często.
W 2007 Fran Rijkaard próbował ustawienia 3:4:3 z diamentem w środku pola i trzema maluchami(Deco, Xavi, Iniesta).
Wtedy nie wyszło
Poza tym Sanchez poznał 3:4:3 podczas pracy Marcelo Bielsy z rep Chile.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”