FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1363

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2011, 12:24

:angry2:

Nie zrozumiałeś mnie totalnie Kamil232, ale znowu mój błąd bo mogłem się tego spodziewać. Następnym razem będę rozsyłał wiadomości na priv żebyś się nie natknął przypadkiem.

Otóż wyjaśniam - rozbawiła mnie tylko masowość tego 'transferu' :lol: Tylko tyle. To chyba nie zdarza się zbyt często, aby za jednym zamachem sprowadzić dziewięciu piłkarzy czyż nie :> Temat poruszony przez Pelarta mi o tym przypomniał i tyle.

beee?

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 01 cze 2011, 12:33

Nie zdarza się ale inicjatywa byłą po stronie klubu sprzedającego, tutaj mówimy zresztą o dzieciakach, które jeszcze nie raz zmienią miejskie trenowania bo trudno mówić o zatrudnieniu.

Naprawdę miło widzieć takich Soldado, Negredo, Matę, Dos Santosa, czy nawet Juanfrana grających i będących ważnymi elementami swoich drużyn. Dziwię się takiem Bojanowi, który chyba nigdy się nie doczeka bycia gwiazdą w Barcie a w takim Atleti czy Valencii być może już by nią był, żeby nie było podobnie Canales.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 cze 2011, 12:38

Mentor pisze: Następnym razem będę rozsyłał wiadomości na priv żebyś się nie natknął przypadkiem.
Najpierw to odpisz na moj priv ktory Ci wyslalem ostatnio.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2011, 12:41

Jasna sprawa. Znam szczegóły (znaczy się tyle co z newsa - wystarczy) i tak jak pisałem wcześniej - news nie jest pierwszej świeżości i normalnie bym go nigdzie nie wstawił, ale jakoś tak mi się przypomniał kiedy przeczytałem o Barcelonie i Realu przejmujących młodych piłkarzy. Tyle :] Zero napinki czy czegokolwiek.

Swoją drogą wczoraj w nocy przeczytałem też to:
Rayo Vallecano are interested in Barcelona winger Jeffren (23). German club Koln already asked for him in January. [sport]
Jasne :lol: Rayo nie stać na utrzymanie swoich juniorów, ale stać ich na Jeffrena :lol: Niektóre plotki są po prostu bezcenne.

Chłopaczek: nie odpisałem bo nie wiem jak pomóc, sam robiłem to stosując raczej mało wyszukane i mało wygodne metody, ale napisałem na innym forum priva do znajomego, który organizuje takie wydarzenia i czekam na odpowiedź. Także odpiszę Ci wieczorem bez względu na to czy udzieli mi jakichś porad czy też nie. Może być?
Pelart pisze:Dziwię się takiem Bojanowi, który chyba nigdy się nie doczeka bycia gwiazdą w Barcie a w takim Atleti czy Valencii być może już by nią był
Bojan jest w klubie od dzieciaka, przechodził przez kolejne kategorie juniorskie, bił kolejne rekordy i wszyscy wiele się po nim spodziewali. Większość dalej w niego mocno wierzy i sam zawodnik pewnie również. Wypożyczenie mogłoby pomóc w wykonaniu kroku naprzód, ale zawsze niesie ze sobą ryzyko, że można z niego nie wrócić. Także to ciężka decyzja dla Bojana

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 cze 2011, 13:46

Dr.Football1 pisze:To samo mowilem w tamtym roku RealFanowi w kontekscie transferu Pedro Leona do RM...
Nie widzę analogii. Canales 19 lat, Jose Angel 21. Pedro Leon 23 czy 24. To jaki wiek jest dobry, żeby iść do wielkiego klubu? 28? 30? Mam wymieniać piłkarzy, którzy poszli w wieku nawet 18-20 lat i dali radę? Lista może być długa.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 cze 2011, 15:24

Nie widzę analogii. Canales 19 lat, Jose Angel 21. Pedro Leon 23 czy 24. To jaki wiek jest dobry, żeby iść do wielkiego klubu? 28? 30? Mam wymieniać piłkarzy, którzy poszli w wieku nawet 18-20 lat i dali radę? Lista może być długa.
Atletico,Valencia czy Sevilla to tez wielkie kluby,a tam miejsce dla takiego Pedro Leona na pewno by sie znalazlo. W Realu byl tylko zapychaczem,ktorym mogl byc pierwszy lepszy ogorek z Castilli. Zreszta w tej kwestii sie nie rozumielismy,nie rozumiemy i raczej sie nie zrozumiemy.

EOT

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 01 cze 2011, 15:46

Akurat okazji zeby Pedro Leon mogl sobie pograc bylo naprawde sporo, szczegolnie patrzac na zdychajacego Di Marie w srodku sezonu - tutaj pozostaje pytanie jedynie do Mourinho, co takiego chlopak mu zrobil, ze go ciagle na lawce / trybunach trzymal.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 cze 2011, 17:02

http://www.blaugrana.pl/news/7131/hleb_ ... oblem.html

Może u Brata Alberta C.F. go przyjmą? Może być ciężko, ale trzeba się jakoś jego pensji pozbyć a nie ma co liczyć na to, że ktokolwiek da za niego chociaż eurocenta.

Ma ktoś jakieś namiary na tego gościa?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 cze 2011, 18:05

Akurat w kwestii tego, że Leon nie grał w Realu to zapewne największą winę ponosi sam zawodnik, bo na jego pozycji nie było dużej konkurencji. Nie wiem czemu nadal nie dostrzegasz tego faktu Doktorku.

Ja bym wymienionych przez Ciebie klubów nie nazywał wielkimi razem z Realem, Barceloną, Milanem, czy MU. To tak jakbyś porównywał Fiata do Maybacha albo firmę Zbyszko do Coca-Coli. Właśnie dlatego to z tych klubów najlepsi zawodnicy chcą odchodzić do klubów wielkich, a nie odwrotnie. Żaden zawodnik nie pójdzie do jakiegoś średniaka typu Atletico, z którego później ciężko się gdzieś wyrwać, jak może spróbować sił w dużo lepszym klubie. Tak, jak pisałem Ci rok temu. Po niedaniu rady na Bernabeu taki Pedro Leon może teraz spokojnie sobie pójść do mocnego średniaka. Tam nadal będą go chcieli. Pod tym względem nie stracił niczego. :]

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 01 cze 2011, 18:27

do jakiegoś średniaka typu Atletico
Troche szacunku do 9-krotnego mistrza Hiszpanii,9-krotnego zdobywcy pucharu oraz niedawnego zdobywcy Superpucharu Europy. To,ze Atleti ma teraz slabszy okres nie znaczy,ze z miejsca mozna go od sedniakow wyzywac :roll:

Koniec OT RealnyFanie :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 cze 2011, 18:38

Aj tam aj tam, to taka mała uszczypliwość w Twoją stronę. :lol: Atletico to taki mocny średniak i nic na to nie poradzisz.

EOT

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 01 cze 2011, 18:39

Plota z Marci: Thiago Silva 25 mln z możliwym włączeniem w transfer Maxwella.

Puyol już po zabiegu. Powrót za ok. 2-3 miesiące.

http://www.blaugrana.pl/news/7133/puyol ... siace.html

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 01 cze 2011, 18:57

Galliani w życiu nie sprzeda Silvy za 24 mln € + podstarzałego lewego obrońcę kupowanego na 1 m-c w sezonie (Taiwo i PNA).Szczególnie po takim sezonie (radze spojrzeć w statystyki),obecnej sytuacji kadrowej ACM (na środku jest Silva...Mexes po kontuzji,podstarzały Nesta,zaskakująco równy Yepes,Onyewu i od biedy Bonera) oraz niedawnym przedłużeniu kontraktu przez Brazylijczyka do 2016r...chyba,że w grę wchodzi jakaś gentlemeńska umowa (Zlatan poszedł na prawdę za grosze...co wydaje się podejrzane...a może odpuszczenie Cesca?) albo...Messi,który podoba się bardzo Briadzie ;)
Wracając na ziemię - zapomnijcie o Silvie,chyba,że na podobnych zasadach co transfer Ibry do was (np.Pique + 30 mln €).

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 01 cze 2011, 19:02

to Krakowskim targiem - 30 mln € + Millito :hardkor: :smile2:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2011, 19:20

Silva jest nie na sprzedaż. To on będzie jednym z filarów nowego Milanu. Zwłaszcza, że w tym sezonie to jeden z najlepszych jak nie najlepszy stoper na kontynencie. Nie ma szans na jego odejście.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”