Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1350

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 lip 2011, 23:12

ah to Mou tak mówił ? myślałem że to jakieś śmieszne potwierdzenie z marci albo as'a ale jak powiedział tak Mou to zwracam honor, komu jak komu ale w jego słowa wierzyć można ;)

cały czas pojawiają się informacje że niby Benzema nie jest pupilkiem Mou i wcale portugalczyk za nim nie przepada , będąc w dobrej formie w GD w LM nie grał przecież więc nie są to jakieś bezpodstawne plotki bo ciągną się już dość długo w gazetach i na stronach.

Po wypowiedzi Ade wolałbym żeby został z nami bo już zna ekipę , gada jak madridista z krwi i kości + z tego co pisza brukowce to dobra atmosfere w szatni zapewnia :) będący w formie Benzema i Higuain są poza jego zasięgiem ale myślę że pograłby wystarczająco by nie narzekać , co mogłoby mieć miejsce podczas przyjścia kogoś "większego" marketingowo i piłkarsko.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2447
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2011, 23:33

To, że ktoś nie jest pupilkiem to nie znaczy, że jest niechciany. :) Karim przecież nie raz wypowiadał się o Mou w wiadomy sposób. Podkreślając jak ten bardzo mu pomógł. Poza tym nikt w Hiszpanii wcale nie pisze o takiej możliwości jak odejście Benzemy. No dobra, el mundo deportivo pisało.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 lip 2011, 2:26

Tez jestem jak najbardziej za tym, zeby Real kupil na stale Adebayora. Do Benzemy i Igly nie podskoczy, ale zapewnia 3 cholernie wazne rzeczy, ktorych Aguero/Neymar nie sa w stanie:
1) zupelnie inny typ napastnika niz Higuain i Karim (wzrost, sila fizyczna, gra głowa)
2) brak problemow z rola rezerwowego
3) dobry klimat w szatni

Ale wydaje mi sie niestety, ze gdyby Real mialby go kupic, to juz by to zrobil.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2011, 2:31

Niesamowite,ze zaden z Was nie chce Kuna :lol: Przeciez on po Krysce bylby waszym najlepszym zawodnikiem...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2011, 12:51

Ta a Casillas, Ozil, Xabi, Marcelo, czy Pepe to co? Zresztą moje zdanie na temat Kuna w porównaniu do Higuaina i Benzemy znasz. Nie stawiałbym Aguero z miejsca ponad nimi. Powiem Ci tak. Wolę Kuna od Neymara i to jest oczywista oczywistość, ale nie napalam się. Za dużo sobie w przeszłości nagrabił, bynajmniej nie na boisku. :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2011, 13:06

Bladzisz synu :lol: Po prostu dziwi mnie to,ze wolicie draga Adebayora,ktory ustrzeli max. 5 goli w sezonie w meczach z Mallorca,Racingiem i Artmedia Petrzalka niz Kuna,ktory powaznie podnioslby Wam jakosc w ofensywie (czy sie z tym zgadzasz czy nie RF - to jest fakt :P ).

uzupelnienie skladu Ade > el crack total Kun,czyli minimum 20 bramek w sezonie

A potem sie dziwic,ze dla Barcy mistrzostwo przyznawane jest juz przed sezonem :roll:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 lip 2011, 13:22

Nie znam sie specjalnie na La liga, ale z tego co zauwazyłem to z ogorkami Real w ofensywie problemow nie ma. A z Barcelona i tak cała trójka Benzema, Ade i Higuain siedzieli na lawce, takze nie wiem co Aguero mialby zmienic w kontekscie mistrzostwa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2011, 13:24

Przecież dla Realu Ade nie jest priorytetem. Na pewno nie będę narzekał, jeśli ostatecznie zostanie wykupiony, bo niby dlaczego miałbym narzekać? Jest dwóch znakomitych napastników (myślałem, że nigdy tego nie napiszę o Benzemie, ale w najmniej spodziewanym momencie pokazał, że potrafi) + Ronaldo i trzeci nie musi być taki sam. Ja podtrzymuje swoje zdanie w jednej kwestii. O Kunie w Realu jeszcze będzie głośno. Zacząłem się już zastanawiać, czy faktycznie nie porzucono tego planu z uwagi na konieczność zapłacenia podatku, ale nie tak dawna wypowiedź Cerezo sugeruje, że Atletico nie odrzuciło jeszcze opcji negocjacji z rywalem. Jeśli nie odrzuciło, to temat się na nowo nakręci, bo nadal uważam za abstrakcyjną cenę Neymara. W Madrycie muszą uważać tak samo. Przyspieszy sprzedaż i się zacznie. Transfery są chwilowo zamrożone właśnie przez zbyt dużą liczbę zawodników, już raz o tym wspominałem. Zwłaszcza biorąc pod uwagę zbyt słabe oferty Juventusu by szybko zamknąć sprawę (ostatnia sugerowana przez pismaków oferta - włączenie Amauriego, ciekawe czy prawda :haha: ). Myślą, że mają czas z wykładaniem 45 mln i zamykaniem transferu. Niech czekają dalej, a skończy się na gadaniu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2011, 13:40

Nie znam sie specjalnie na La liga, ale z tego co zauwazyłem to z ogorkami Real w ofensywie problemow nie ma.
No to chyba nie widziales meczow z Osasuna,Gijon czy Saragossa... Kun to ambitny chlopak,w takich meczach nie ogladalby sie na nasmarowane olejkiem do opalania gwiazdy RM. Zapierdzielalby az milo,zreszta wielokrotnie ratowal dupe Atletico podczas kiedy cala ekipa grala lajno.
takze nie wiem co Aguero mialby zmienic w kontekscie mistrzostwa.
Podnioslby jakosc druzyny . Zobacz co robi Barca - jeden zawodnik na rok,ale za to jaki (Ibra,Villa,teraz pewnie Sanchez). Tymczasem Real sprowadza Callejonow i Adebayorow... Jak myslisz,kto na tym lepiej wyjdzie ?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2011, 13:49

Dr.Football1 pisze:Podnioslby jakosc druzyny . Zobacz co robi Barca - jeden zawodnik na rok,ale za to jaki (Ibra,Villa,teraz pewnie Sanchez). Tymczasem Real sprowadza Callejonow i Adebayorow... Jak myslisz,kto na tym lepiej wyjdzie ?
W czasie ostatnich dwóch letnich mercado byłeś zahibernowany? :P

Poza tym Real w przeciwieństwie do Atletico "łajno" gra sporadycznie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2011, 13:57

W czasie ostatnich dwóch letnich mercado byłeś zahibernowany?
Jak widac w tym sezonie nie dalo to efektu (oprocz CdR),wiec trzeba jechac dalej z koksem,a nie tylko uzupelniac kadre :P Z tego co wiem bycie drugim nie za bardzo podnieca kibicow Realu :lol: Dobrze,ze choc Sahina w tym roku wzieliscie.

Aha i zeby nie bylo - w wewnetrznej walce Barca vs RM - jestem za Wami,bo juz dosyc mam Katalonii na szczycie :P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 lip 2011, 14:00

Ronaldo,Ozil,Di Maria,Benzema,Higuain,Kaka to za malo na Sporting Gijon? Rozumiem ze Realowi zdarzaly sie wpadki, ale nawet majac dodatkowo Aguero w skladzie przytrafia im sie jakies slabsze mecze. I co wtedy? Trzeba bedzie jeszcze chyba dokupic Teveza, bo widzialem go w MC i zapierza az milo, ambitny chlopak. A jak pisalem z Barcelona i tak Real zagra polowa badz jednym napastnikiem i nie pisze tego zeby jakiemus prawdziewemy madridiscie szkaczacemu do miejskiej fontany po wygraniu mistrzostwa dokuczyc, tylko inaczej z Barcelona na te chwile sie nie wygra.
Podnioslby jakosc druzyny . Zobacz co robi Barca - jeden zawodnik na rok,ale za to jaki (Ibra,Villa,teraz pewnie Sanchez). Tymczasem Real sprowadza Callejonow i Adebayorow... Jak myslisz,kto na tym lepiej wyjdzie ?
Zabrzmialo to jakby Real rok w rok kupowal jakas konine, a na obronie wciaz gral Pavon. Nie wiem skad nagle maja Ronaldo w skladzie.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 03 lip 2011, 14:04

Jak już pisałem, jak dla mnie Real w przyszłym sezonie nie powinien mieć problemów z Gijonami itd. (słabsze mecze ze słabszymi będą się zdarzały, a le już nie w takim stopniu, jak w minionym sezonie), raz, mam wrażenie, że pod koniec sezonu już wykrystalizował się styl Realu i ogólnie Real rzecz jasna powinien być lepszy, dwa, pozyskanie Sahina, który bardzo powinien pomóc, jeżeli się zaaklimatyzuje, jeżeli chodzi o kreowanie gry, trzy, jak w ubiegłym roku Real miał momentami obrzydliwe problemy ze skutecznością, tak z Higuainem w optymalnej formie (z sezonu 2009/2010), takich problemów być nie powinno, Igła to jeden z najskuteczniejszych napastników na świecie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 lip 2011, 14:16

Dało efekt taki, że prawdopodobnie w każdej lidze bez Barcelony Real byłby mistrzem. Jechanie z koksem musi polegać przede wszystkim na ciągłości projektu. Pozostanie Mourinho + pozostanie wszystkich kluczowych zawodników. Skład jest bardzo młody i niemal kompletny, na niektórych pozycjach nawet przepakowany i nie musi być na siłę wzmacniany zawodnikami do pierwszej jedenastki. Może, ale nie musi. Rok finansowy się skończył, więc może i będzie większy wydatek. :lol: Odejdzie paru niepotrzebnych zawodników, to przyjdzie jeszcze jakiś napastnik i może Coentrao. Bez względu na to kto przyjdzie, największym wzmocnieniem i tak musi być odzyskanie najlepszej wersji Higuaina. Wszystko. Barcelona natomiast o ile mi wiadomo nie kupiła jeszcze nikogo. Real musi się przede wszystkim zgrywać i zgrywać, bo to tylko pod tym względem ustępuje Barcelonie o kilka lat. Ale to miło, że tak wpychasz Kuna do lepszej części Madrytu. :P
Dr.Football1 pisze:Aha i zeby nie bylo - w wewnetrznej walce Barca vs RM - jestem za Wami,bo juz dosyc mam Katalonii na szczycie
:shock:

EDIT:

Właśnie sobie zajrzałem na oficjalną, a tam mnie atakuje comunicado oficial. Sarabia w Getafe z opcją odkupienia. Jednak nie o takie odejścia chodzi w pierwszej kolejności. :P

EDIT2:

A to dowód, że Real naprawdę nie musi na siłę kupować cracka do ataku: http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/ ... Europa.htm a przecież Higuain ile czasu nie grał.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 lip 2011, 14:29

Ale to miło, że tak wpychasz Kuna do lepszej części Madrytu.
Wlasnie zdalem sobie z tego sprawe :boje się: Dobra,spadam z tego tematu,bo jeszcze powiem cos czego bede zalowal do konca zycia :lol: Niech Kun idzie rzadzic do Wloch i wszyscy beda zadowoleni (oprocz Was,ale Wy tego jeszcze nie wiecie).
Aha i zeby nie bylo - w wewnetrznej walce Barca vs RM - jestem za Wami,bo juz dosyc mam Katalonii na szczycie
To tez odwoluje :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”