FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1338

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 maja 2011, 23:21

Messi grał dobrze choć liczyłem po cichu, że będzie miał ciśnienie na bramki a ten w dosyć dogodnych sytuacjach i tak szukał lepiej ustawionych kolegów. W sumie zawsze tak gra także nie jest to zaskoczenie, ale jakoś tak liczyłem na to, że będzie chciał gonić Ronaldo. Najwyraźniej jednak mi zależy dużo bardziej na Złotym Bucie dla Messiego niż samemu Argentyńczykowi :lol:

Villa znowu gówno. Pedro niewiele lepiej, ale jednak lepiej. Iniesta bardzo fajnie. Ogólnie nuda, ale trzeba było ten mecz po prostu wygrać. Fiesta we środę :]

Abidal na finał LM od pierwszej minuty. Nie ma innej opcji.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 maja 2011, 23:26

Messi grał dobrze choć liczyłem po cichu, że będzie miał ciśnienie na bramki a ten w dosyć dogodnych sytuacjach i tak szukał lepiej ustawionych kolegów.
Tez to zauwazylem. Nie to zebym sie martwil bo 1 litr JD zawsze w gardle :wink:

Gramy na wynik co w konsekwencji nie moze dziwic. Chlopaki i tak myslami sa przy mistrzostwie oraz finale LM. Wazne zeby dochodzic do formy szczegolnie w ofensywie.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 09 maja 2011, 12:45

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 09 maja 2011, 13:44

Dobrze, że sezon się już kończy bo gdyby trwał jeszcze z dwa miesiące to Real by nas przegonił. Widać, że ciągniemy ostatkiem sił (oczywiście graliśmy tak żeby minimalnym nakładem sił wygrać), pozostaje w środę nie przegrać z Levante i mamy 2,5 tygodnia na przygotowania do finału. A jest nad czym popracować. Trzeba przywrócić świeżość w ataku, Pedro i Villa muszą poszukać formy i skuteczności. Messi jak to Messi, gdy miał piłkę przy nodze szukał lepiej ustawionego kolegi, a gdy koledzy mieli okazję oddawać strzał to szukali Messiego i jeśli chodzi o Pichichi/Złotego Buta to moim zdaniem jest po zawodach. W obronie trzeba na finał przygotować Puyola i Abidala. A Xavi z Iniestą muszą być bardziej ruchliwi i szybciej rozgrywać piłkę. Proste.

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 09 maja 2011, 16:09

Czego obecnie słuchamy.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 maja 2011, 16:13

Wiecie może kiedy będą wrzucane kolejne odcinki 'crackovii'? Ma ktoś te informacje?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2011, 16:23

Internacjonalistyczny pisze:Czego obecnie słuchamy.
Lub oglądamy:

:wink:

Pawel875 niestety nie wiem, ale jakby jakieś dorwał to zapodam tutaj pewnie o ile nie zapomnę.

Jeszcze bardzo dobra informacja ---> http://www.blaugrana.pl/news/6982/bojan ... o_gry.html

Przed finałem LM niektórzy zawodnicy powinni chyba trochę podładować baterie więc Bojan może pograć.

Bonus:
Obrazek

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 maja 2011, 16:46

Pawel875

A widziałeś od tego użytkownika?Wprawdzie nie jest ich wiele :P Ale zawsze coś :D

http://www.youtube.com/user/DumaKataloniiPL#g/u

Mecz z Espanyolem widziałem z dużymi odstępami,ale rzeczywiście widać u nas brak mocy :( Messiemu ciężko będzie zdobyć Pichichi ale tak jak wspomniał Mentor, widocznie nam kibicom bardziej zależy :D Dobrze że liga się kończy,mistrzostwo o krok i trzeba wybyć resztki sił na United.

Poruszę temat skoro Milito jest na wylocie to raczej będzie kimś trzeba zastąpić macie jakieś typy?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2409
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 maja 2011, 16:50

Też bym się bał, jakbym zobaczył latającą twarz Alvesa, Messiego czy Xaviego. To nie może być przyjemny widok. :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 maja 2011, 17:00

ddemon pisze: Poruszę temat skoro Milito jest na wylocie to raczej będzie kimś trzeba zastąpić macie jakieś typy?
Slyszalem, ze z Szachtara jest do wyjecia jakis zajebisty stoper. Czyhrynski czy jakos tak :wink:

Ja mam inne pytanie. Kto na lewej obronie w finale? Abidal czy Maxwell? Bo na Adriano chyba nie ma co liczyc?

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 maja 2011, 17:11

ddemon, dzięki, ja zawsze myślałem, że crackovie tłumaczy na polski tylko użytkownik fkengkm czy jakoś tak :)

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 maja 2011, 17:11

Morrow

humorek dopisuje :P Zobaczymy 29 maja ;)

W finale zagra Abidal, Puyol się wypowiedział po meczu z Espanyolem iż Eric będzie gotowy na 90 min na MU..Maxwell jest oczywiście w jakimś sensie alternatywą no ale na dzień dzisiejszy to zagramy z MU optymalnym składem.

Valdes-Alves,Puyol,Pique,Abidal-Sergio,Xavi,Iniesta- MVP

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 maja 2011, 17:12

a mam inne pytanie. Kto na lewej obronie w finale? Abidal czy Maxwell? Bo na Adriano chyba nie ma co liczyc?
szykowany jest Abidal. Adriano rowniez powinien juz byc po kilku treningach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 maja 2011, 18:23

ddemon pisze:Poruszę temat skoro Milito jest na wylocie to raczej będzie kimś trzeba zastąpić macie jakieś typy?
Ja raczej własnych typów nie mam i nie wiem kogo się spodziewać. Trzeba poczekać na jakieś doniesienia. Oczywiście zakładam, że w miejsce Milito nie podstawimy po prostu na stałe Fontasa. Nie to żebym nie ufał młodemu, po prostu uważam, że potrzebujemy jeszcze jednego klasowego stopera.
Morrow pisze:Slyszalem, ze z Szachtara jest do wyjecia jakis zajebisty stoper. Czyhrynski czy jakos tak :wink:
Oj tam oj tam :P

Żarty żartami, ale nie zdziwi mnie kolejny 'eksperyment'. Jeżeli będziemy szukali obrońcy pasującego do naszego stylu gry to ryzyko znowu będzie spore choć tym razem na pewno nie padnie taka kwota. Wtedy byliśmy zdesperowani i mieliśmy innego prezydenta. Teraz to zupełnie inna sytuacja.
Morrow pisze:Ja mam inne pytanie. Kto na lewej obronie w finale? Abidal czy Maxwell? Bo na Adriano chyba nie ma co liczyc?
Wszyscy oczywiście liczą na Abidala i nie mam tutaj na myśli tylko kibiców bo i Puyol zapowiadał już Erica na finał. Francuz od pewnego czasu trenuje na pełnych obrotach i dostaje jakieś tam minuty. To raczej pewne, że postaramy się go przygotować do gry od pierwszego gwizdka w finale. Maxwell też dostał już zielone światło, ale zdecydowanie wolałbym Francuza. Jeżeli Abidal nie da rady to chyba nawet wolałbym znowu Puyola na lewej a Mascherano na środku.

O Adriano nic nie wiemy w sumie. Pierwsze doniesienia były takie, że sezon ma z głowy także pewnie nie wróci na finał.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 09 maja 2011, 18:30

Abidal i Bojan tez mieli mieć sezon z głowy:)

W finale musi zagrać Abidal. Dla mnie nie istnieje żadna inna opcja. Jestem przekonany że będzie w 100% gotów do gry. Od samego początku wierzyłem że Eric wróci w maju na Wembley i słowa dotrzymał!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”