Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 133

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 lip 2011, 23:02

Ze złamanym palcem da się przecież grać bez problemu.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 lip 2011, 23:03

Aker, Skonto miało swoje okazje, Wisła za to wiele ich nie stworzyła. Może z porażką przesadziłem ale remis byłby sprawiedliwym wynikiem ;)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 lip 2011, 23:08

z tym się prędzej zgodzę :beer:
dziś słaby mecz ale zrozumcie, że to 1 mecz Wisły w nowym sezonie, więc proszę o delikatniejsze spojrzenie na ten mecz ;)
Dla mnie mecz bez zaskoczenia, nawet miałem obstawiać 1-0 w pewniaku poniekąd :P Swoje większe refleksje przedstawię po rewanżu, tak jak pisałem oczekuję w rewanżu wyniku oscylującego w okolicach 2-0 / 3-0 (ze wskazaniem na to drugie) w zależności od skuteczności tria Iliev-Genkov-Małecki.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 136

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 13 lip 2011, 23:26

No Wisła wygrała 1:0, wynik lepszy niż gra. Ogólnie mecz przeraźliwie nudny, 2 połowę tylko zerkałem, bo wolałem oglądać "Łowców tornad" na Discovery Science. Wygrana szcześliwa, bo łotewski obrońca sam wpakował piłkę do własnej siatki. Rewanż za tydzień, Wisła będzie grać u siebie, mam nadzieję, ze zagra lepiej. Z taką grą to Skonto może przejdą, ale dalej bedzie ciezko (o ile przejdą :wink: ).

Zobaczymy jutro co ten Śląsk pokaże.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 lip 2011, 23:56

Wisła przegrała ten sparing? Słuchając komentatorów to doszedłem do takich wniosków. Gra dramatyczna, Małecki na stałym poziomie, obrony przez rok dalej nie udało się stworzyć, ale to typowy mecz na przetarcie. Tyle tylko, że przerwa na przygotowania została zmarnowana. Nauczyć zespół utrzymywać się przy piłce to trochę mało, kiedy nie wie jak atakować i bronić. Generalnie patrzyć się na to nie dało, ale histerie są niewskazane np. takie:
lisek_chz pisze:Wisła tradycyjnie żenująco, mogli przegrać ten mecz ;) Jaliens :beer: :haha:
Myślałeś o pracy w Sport Telegramie :)?
lisek_chz pisze:Aker, Skonto miało swoje okazje, Wisła za to wiele ich nie stworzyła. Może z porażką przesadziłem ale remis byłby sprawiedliwym wynikiem ;)
Na tej zasadzie Inter Baku powinien wygrać z Lechem 5-0. A tymczasem znowu upokorzyliśmy swoim wynikiem całą Polskę.

Mógł remis, gdyż jedna z drużyn jest bandą nieodpowiedzialnych ludzi, ale drugi warunek nie został spełniony: Skonto grać nie umie. Czyli jednak nie mógł. Chyba, że samobój w drugą stronę.

Analogiczna sytuacja, nawet w kwestii zarobków: http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/liga ... 46489.html
a w rewanżu 5-0.
Martwi raczej brak progresu i jakości. Brak stylu, brak pewności, brak obrony. Przynajmniej tak mała lista braków stawia nas w pozycji jednego z faworytów do mistrzostwa Polski.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 14 lip 2011, 19:01

Nikt nic nie pisze po meczu? :shock:

Śląsk poprawnie, minimum osiągnięte. Jeden błąd obrony na początku meczu dość znaczący, poza tym godnie.

Smuda był na meczu. Za bardzo z formacji defensywnej która jest największym mankamentem repry chyba nie miał kogo wyróżnić.

---
I taka mała ciekawostka. Niedawni rywale Jagiellonii na wyjeździe zremisowali i mają spore szanse na awans. Wydaje się że całkiem sporo punktów w rankingu można było zdobyć :roll:
Ol. Rustavi 1 - 1 I. Pavlodar

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 14 lip 2011, 19:29

Voskamp przed meczem mówił że czuje że strzeli gola Dundee i strzelił. Liczy się wygrana chociaż goli mogło być więcej. Ciekawi mnie co pokaże Ślask w rewanżu.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 lip 2011, 19:34

1:0 u siebie to nie jest dobra zaliczka (prawda Jaga?), ale wygrana na pewno cieszy. Śląsk pokazał dziś, że jak nie idzie to ma kim z ławki postraszyć, bo gol padł po akcji dwóch rezerwowych, a przecież w odwodzie był jeszcze Cetnarski. Obrona w dwóch akcjach niepewna, ale na szczęście najpierw pomylił się zawodnik rywali (Russel bodajże), a przy sytuacji sam na sam Goodwilliego (Socha dał się fatalnie przepchnąć) to oklaski na stojąco należą się Kelemenowi. Oby tylko Diaz wykurował się na rewanż, bo inaczej Lenczyk zostanie z samym Voskampem w ataku.

P.S. UEFA podała podział na grupy przed jutrzejszym losowaniem. Ewentualni rywale Legii to: Hapoel Tel-Awiw, Stade Rennais, Levski Sofia, Vitoria Guimaraes, FK Mińsk/Gaziantepspor.

Ewentualni rywale Śląska: Crusaders/Fulham, PAOK Saloniki, Hafranrfjordur/Nacional Funchal, Broendby Kopenhaga, Metalurg Skopje/Lokomotiw Sofia.

Czarno to widzę.

Natomiast w Lidze Mistrzów Wisła może trafić na:

Liteks Łowecz (Bułgaria) / FK Mogren (Czarnogóra) - I mecz: 2-1
Slovan Bratysława (Słowacja) / Toboł Kostanaj (Kazachstan) - I mecz: 2-0
NK Maribor (Słowenia) / F91 Dudelange (Luksemburg) - I mecz: 2-0
HJK (Finlandia) / Bangor City FC (Walia) - I mecz: 3-0
Shamrock Rovers (Irlandia) / Flora Tallin (Estonia) - I mecz: 1-0
Ostatnio zmieniony 14 lip 2011, 19:50 przez emdżej, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 lip 2011, 19:43

Strasznie mi sie ten Sobota spodobal. Dynamiczny,szybki gracz - wniosl sporo ozywienia do gry WKS.

Devourer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 136

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 14 lip 2011, 20:54

No mecz taki sobie, chociaż lepszy od tego co się widziało wcześniej. Ważne, ze wygrali, oby tylko na wyjeździe nie było rozpaczliwej obrony Częstochowy i 0:2 do przerwy jak to często bywa u naszych zespołach.

Losowanie to Wisła ma dobre, łatwe dojście przynajmniej do IV rundy el. LM (co już gwaratuje fazę grupową LE), tyle tylko, zeby zaczeli jakoś normalnie grać, bo inaczej to nawet za tydzień się może skończyć.

Śląsk i Legia maja cieżką przeprawę, będą musiałby się mocno postarać, aby awansować do fazy grupowej LE. Więc w Wiśle największa nadzieja na to, że puchary nie skończą się u na we Wrześniu.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 lip 2011, 12:14

No to trafiliśmy na FK Mogren z Czarnogóry lub bułgarski Liteks Łowecz (bardziej prawdopodobne). Nie musze chyba przypominać że z Bułgarami graliśmy już w sparingu przed sezonem i wygraliśmy 2:1 po dwóch bramkach Genkova :)

No i jeszcze Skonto...

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 15 lip 2011, 12:15

Mogren/Litex - Skonto/Wisła

Trafili chyba najlepiej jak mogli? Jeśli tego nie przejdą to ja nie wiem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 lip 2011, 12:19

Professor Chaos pisze:Trafili chyba najlepiej jak mogli? Jeśli tego nie przejdą to ja nie wiem.
Nie przesadzasz? To mistrz Bułgarii jednak i wcale ich bym tak nie lekceważył. Raczej lepsza ekipa niż Levadia lub Karabach :wink:

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 15 lip 2011, 13:05

emdżej pisze:
Professor Chaos pisze:Trafili chyba najlepiej jak mogli? Jeśli tego nie przejdą to ja nie wiem.
Nie przesadzasz? To mistrz Bułgarii jednak i wcale ich bym tak nie lekceważył. Raczej lepsza ekipa niż Levadia lub Karabach :wink:
Beż przesady. Tak łatwych rywali (przynajmniej na początku) Wisła jeszcze nie miała.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 15 lip 2011, 15:29

Na losowanie nikt narzekać nie może. Każdy zespół jest w zasięgu polskiego zespołu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”