Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1245

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2015, 13:43

Jako że klubowy sezon zakończony, to można już nieco pogadać o plotkach transferowych. Mnie najbardziej interesuje obecnie sprawa Daniego Alvesa. Niby mu najbliżej Milanu, niby sam mówi o przenosinach do Włoch,
Spokojnie z tym Alves bliżej Milanu :) Manchester w tej chwili na zdrowy rozum jest w każdym aspekcie bardziej dla niego atrakcyjny - finansowo, sportowo, liga atrakcyjniejsza.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 cze 2015, 15:21

Jakby się dało wyciągnąć Alvesa i Cecha to byłoby mega okienko.W porównaniu do Colemana i Clyna to inny swiat, za darmo taki grajek kiedy Everton chce ok 20-25 mln za swojego asa :rotfl:
Ogolnie to okienko nie musi być krwawe finansowo . DDG Evans Hernadez Nani Rafael. Jesli by się udało pozyskac Alvesa i Cecha to aż tak dużo chyba na minusie nie będziemy.

ADM potwierdził ze zostaje na OT,wczoraj pierwsze bramki od... miesiecy.Mam nadzieje ze LVG ma na niego plan
Ostatnio zmieniony 07 cze 2015, 15:44 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 07 cze 2015, 15:42

Nie denerwujcie mnie nawet z tym Colemanem, mam nadzieję, że to nieśmieszny żart... Nie wiem czemu ostatnimi czasy tak bardzo chcemy poprawić sytuację finansową Evertonu, przecież on jest wart może z połowę(jak nie mniej) tej sumy. To gracz na poziom Evertonu, nie nasz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 07 cze 2015, 15:54

Ogolnie to nie wiem co się stało z Rafaelem ,kosmiczny sezon 12-13 i od tego momentu gra przebłyskami .Jesli Vidal jest juz w Barcelonie to Dani odejdzie, mimo iż nie cenie za grosz jego zachowania itp to jednak byłby mega transfer. Bo jesli nie on to wole zostać LAV na prawej niż płacić ogromną kase za jakieś kłody

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 07 cze 2015, 16:03

MGiggs pisze:Ogolnie to nie wiem co się stało z Rafaelem ,kosmiczny sezon 12-13 i od tego momentu gra przebłyskami .
Kontuzje swoje robią. Nawet nie chodzi o powrót do formy po urazie, ale też zaufanie u samego managera i wiarę w to, że zawodnik zagra zgodnie z oczekiwaniami. Ile on w tym sezonie rozegrał meczów. Dziesięć? Za Moyesa nie było znacznie więcej. van Gaal widzi, że Valencia sobie radzi, to na niego stawia, nie chcąc na siłę upychać Rafaela. Zawodnik musi grać, regularnie, tydzień w tydzień, aby imponować dyspozycją. W tym przypadku trudno oczekiwać czegoś więcej od Brazylijczyka. Dla niego pewnie tym gorzej, bo ma aspiracje do gry w reprezentacji Brazylii, ale póki co wątpliwe, aby kiedykolwiek odegrał w niej większą rolę.

Coleman jest ok i pewnie dałby Wam wiele pożytku, ale na wyższy poziom już nie wskoczy. Do samej Premier League by się nadawał, ale Manchester United to firma na sukces w Europie, a tam za bardzo Irlandczyka nie widzę.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 09 cze 2015, 23:53

Alves podpisał nowy kontrakt wiec po ptokach. Clyne czy Colemana nie chce. Lepiej zostać z solidnym Valencią i dać jeszcze jedną szanse Rafaelowi. Może się nie połamie... :pray:

Ewentualnie wymiana De Gea - Carvajal? :D

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 cze 2015, 1:21

To już jestem za Carvajalem. Nowy prawy musi być. Ale jeśli moglibyśmy ten rok utrzymać De Geę, to niech kupują Clyne'a. Valencia nam - nomen omen - wyjdzie bokiem :-P

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 cze 2015, 18:56

jakieś media ćwierkają że dogadany jest Firmino za 18 mln Euro

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 11 cze 2015, 19:34

Kolejny gracz do przodu... To może być też jednak alternatywa dla Herrery bo z tego co pamiętam to Firmino nie przeszkadza praca w odbiorze. Choć jestem sceptycznie nastawiony do Brazylijczyków i innych latynosów w MU to za takie pieniądze ten ruch wygląda nieźle. 23-letni gość ze sporym potencjałem i świetnym przeglądem pola, który wybił się w przeciętniaku i na pewno jest głodny sukcesów. Zresztą:
No midfielder over the past two seasons has been directly involved in more Bundesliga goals (scored & assisted) than Roberto Firmino (44).
Roberto Firmino has executed the most through balls in the Bundesliga over the past three seasons (27). So precise.
Wygląda to zachęcająco jak na 18 mln euro.

Od kilku dni media nas intensywnie łączą z dzieciakiem z Brazylii - Rodrigo Dourado. Nic o nim nie wiadomo poza tym, że mógłby grać na pozycji Carricka.

W cieniu plotek transferowych z MU odszedł Tom Thorpe. Kompletne nieporozumienie jeśli chodzi o wprowadzanie chłopaka do drużyny. Gość, który miał charakter, był wyróżniającym się graczem i kapitanem młodzieżowców odnoszących sukcesy i jeszcze za Fergusona pukał do kadry pierwszej drużyny nie dostał w niej w ogóle szansy, którą dostali i Blackett, i McNair, i Keane. Dziwne o tyle, że chłopak ma papiery na granie, Rio to nigdy nie będzie ale na pewno zasłużył na szansę, której się nie doczekał. Dziwny i niezrozumiały dla mnie przypadek. Pożegnaliśmy też Amosa ale on nigdy nie miał szans na to żeby zrobić karierę na OT.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 cze 2015, 21:15

Może grac w napadzie, może w drugiej linii. Kwota niska. Fajnie.

Co do Thorpe'a - jeden z bardziej dziwacznych sytuacji jakiego widziałem śledząc młodzików w ostatnich latach. Lider defensywy u18 (zwycięzczy youth cup), lider defensywy rezerw, reprezentant kraju. Kapitan, więc trudno tez mówić, że były jakieś zastrzeżenie do jego charakteru.

Obawiam się jednak, że podobny los już tego lata spotka Sama Johnstone'a.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, 23:28 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 11 cze 2015, 22:45

Jaram się! Oglądałem Firmino w spotkaniach Hoffenheim nie jeden raz i muszę potwierdzić, że cena jest naprawdę dobra jak za takiego gracza. Inna sprawa, że chyba kogoś ze środka pola musimy też sprzedać, bo mamy zdecydowany nadmiar zawodników. Mimo wszystko mam nadzieję, że będzie wreszcie Brazylijczykiem, który naprawdę dużo u nas osiągnie, stać go na to.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 cze 2015, 23:09

różnie piszą, teraz niektórzy piszą że nic nie ma na rzeczy. Okno transferowe potrafi wnerwiać

Dodatkowo na celowniku MU są Dourado z Brazylii i Bartra z Barcelony

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 12 cze 2015, 13:33

Coraz więcej poważnych mediów podaje o podchodach MU pod Kane'a. No to by była bomba, ale te przewijające się 50 mln Ł byłoby śmieszne po 1 dobrym sezonie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 cze 2015, 16:08

A tymczasem pierwsza fota w nowej koszulce :) JARAM SIĘ :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 cze 2015, 16:18

Transfer roku. Mam tylko nadzieje, ze po 3-4 latach nagle nie zechce mu sie do jakiegos dziwnego klubu w Hiszpanii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”