Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 125

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 lip 2007, 0:27

Konkurencji nigdy za dość. Dzisiaj czytałem w skarbie kibica, że włodarze Legii postanowili płacić również dodatkowe premie za występy w podstawowym składzie, więc w pewnym stopniu rywalizacja o miejsce w składzie będzie. Jestem ciekaw bardzo jak zagra Legia i Wisła, bo prawda jest taka, że od nich najwięcej się oczekiwać będzie. Interesuje mnie cała linia pomocy, więc teraz tylko czekać :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2007, 10:19

Z tego co ja pamiętam to Legia dała za Burego aż 650 tys. euro czyli o jakieś 500 tys. euro za dużo.

chyba jednak o jakies 600 :wink:

Giza Legii przyda sie napewno, Bury chyba jeszcze nei zagrał dwoch świetnych spotkan z rzedu, a czy wogole takie zagrał... Czyli wg. mnie w środku pozostał Martins, Vuko i własnie Giza. Juniora nei licze, bo to pomyłka chyba wieksza od Marcina. Skad on był i kim mial być, a raczej co soba mial prezentować. :lol:

Co do porownan i zwiazku z tym Czechem z Wisły, trudno powiedzieć Giza grął odbrze w Cracovi, a o Jirasiku(?) bede iwedzial cos po wystepach w OE... W kazdym raize wiele nie musi zrobic aby przebic wyczyny Burego i Juniora. :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lip 2007, 14:36

Cris7 pisze:Czy to Vukovic straci miejsce w składzie?
Rczej nie.
Cris7 pisze:Czy Roger?
Chyba nie.

Jeśli Urban rzeczywiście chcę grać jednym nominalnym napastnikiem to nie widzę problemu.

---------Grzelak/Tekstura-----------------
---Roger------Giza-------Rado/Grosicki---
---------Martins-----Vuko-------------------

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 28 lip 2007, 14:51

Zico_FCI pisze:---------Grzelak/Tekstura-----------------
jesli juz ma Grosicki grac w pomocy to raczej na lewej ze wzgledu na to ze jest lewonozny ... a przynajjniej tak go w Pogoni ustawiali

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 28 lip 2007, 14:55

Zico_FCI pisze:Rczej nie.

Można powiedzieć, że nie raczej a na 95% Vuko będzie grał w pierwszym składzie. W środku pomocy Serb jako defensywny pomocnik rywalizuje z Martinsem a ta rywalizacje wygra. Nie mozna zapominać, że to kapitan Legii.

Zico_FCI pisze:---------Grzelak/Tekstura-----------------

Może też zagraż 2 napatnikami np:

----------Grzelak-----Takesure-------------

----Roger-------Giza-----Vuko----Rado----

Martins będzie rezerwowym(zmienik Vuko) a Edson będzie rywalizował o miejsce w składzie walcząc o swoja pozycje na lewej obronie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 28 lip 2007, 14:57

goofii pisze:jesli juz ma Grosicki grac w pomocy to raczej na lewej ze wzgledu na to ze jest lewonozny ... a przynajjniej tak go w Pogoni ustawiali

We wszystkich sparingach grał na prawym skrzydle, wymiennie z Radovicem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 sie 2007, 22:16

Powtórka z meczu z Cracovią, :? ale ponownie udało się jakoś dowieść jednobramkowe prowadzenie. Zadziwiające jest to jak drużyna może grać różnie w jednym meczu i to już w drugim spotkaniu na własnym stadionie. Przez pierwsze 30 minut kilkanaście strzałów, kilka bardzo dobrych sytuacji do strzelania bramki, a potem gra na stojącą. Można by powiedzieć, że to bramki kondycyjne, ale w meczu z Górnikiem to druga połowa była lepsza i żadnych objawów zmęczenia nie było widać. No ale jest trzecie zwycięstwo i pokonanie Grodziszcza po 7 latach, więc nie ma co za bardzo narzekać. Powinno być lepiej…

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 sie 2007, 23:03

Zico_FCI masz racje. Przez pierwsze 30 minut Legia rzadzila i panowala na boisku potem juz bylo gorzej a juz ostatnie 40 minut to obrona wyniku. gdyby nie sedzia to pewnie Groclin by wyrownal....chcociaz sedzia mylil sie w 2 strony:/

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 sie 2007, 23:12

Mam nieodparte wrazenie, ze Legia gra tak jak jej rywal pozwala. Poki co jeszcze wiekszosci sie uginaja nogi na poczatku, bo to przeciez Legia i to w Warszawie, ale jakby ten Groclin zaczal grac konsekwentnie i tak jak po przerwie od poczatku to nawet Mikulski nie dalby rady wydrukowac.
Swoja droga - jezeli taka Cracovia, ktora przegrywa w Bytomiu (a wlasciwie Chorzowie) potrafila zdominowac Legie, to na miejscu Urbana bym sie zaczal zastanawiac.
Sam meczm sie fajnie ogladalo, bo taka nieporadna Legie zawsze sie fajnie oglada. Plus nibypilkarz Korzym, ktorzy wniosl sporo ozywienia w formacje ofensywne :lol:
Groclin mial 2 karne, ale sam jest sobie tez wienien bo na tyle sytuacji ile sobie stworzyl co najmniej jedna bramke powinien strzelic. A tak to wynik idzie w swiat i Legia jest liderem.

Swoja droga - co spiewali kibice? Bo slabo bylo slychac w TV. W sensie kogo pozdrawiali staropolskim "ch.. ci na imie"? No i ogolnie jakby ktos napisal jeszcze inne przyspiewki z trybun to bylbym wdzieczny.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 sie 2007, 0:54

Rocki
Krzysztof Jarzyna pisze:"ch.. ci na imie"?
Krzysztof Jarzyna pisze:Sam meczm sie fajnie ogladalo, bo taka nieporadna Legie zawsze sie fajnie oglada.
Dobrze jeśli ta nieporadna Legia jest liderem z kompletem punków i bez straconej bramki. Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2007, 9:45

a może ktos powiedziec o co chodziło z tym konfliktem krytej trybuny pomiędzy żyletą ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2007, 12:17

kaczy Zyleta strajkuje a kryta nie:P to tak ogolnie mowiac
KJ jak juz jestes taki sprawiedliwy i zaliczyles 2 karne dla Groclinu to nie zapominaj o 1 podobnym dla Legii i o nieslusznej kartce zoltej dla Korzyma a dla jego przeciwnika o niedoszlej czerwonej za niesportowe zachowanie.
Sedzia mylil sie w 2 strony i tyle. A co do gry Legii to nie ma co sie smiac tylko plakac...ale jak dobrze wiesz na przykladzie Realu cel lagodzi srodki wiec moze poczekajmy na koniec sezonu

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sie 2007, 21:11

Mikulski podarował zwyciestwo Legii, nie mam wątpliwości. Aż szkoda, że nikt nie wziął na żywca zawodnika, ktory grał ze Świrem w poprzednim sezonie, pewnei by powiedział jakie było sędziowanie naprawde, a było stronnicze.

Te karne i Mucha mam nadizeje wykreśla tak żałosnego arbitra z Ekstraklasy. Błedy były w obie storny tylko jest meidzy nimi lekka róznica. No dobra ogromna.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 13 sie 2007, 21:25

Bienias pisze:KJ jak juz jestes taki sprawiedliwy i zaliczyles 2 karne dla Groclinu to nie zapominaj o 1 podobnym dla Legii i o nieslusznej kartce zoltej dla Korzyma a dla jego przeciwnika o niedoszlej czerwonej za niesportowe zachowanie.
Co do karnego dla Legii to moze rzeczywiscie, choc to byla nieco inna sytuacja niz ze Slusarkim, ale mozna przyjac ze jezeli tu sie nalezal to Legii tez. A co do kartki dla Korzyma to nie widze za bardzo gdzie byla owa nieslusznosc. Wszedl nakladka w Mynara i dostal za faul. Nawet uznajac, ze jego zachowanie po tym incydencie bylo "sportowe".
O wlasnie, przeczytalem posta Jarzinho i przypomnialem sobie jeszcze o panu Mucha. Dlaczego czerwonej kartki nie dostal? W ogole dostal chociaz zolta?

Jarzinho pisze:wykreśla tak żałosnego arbitra z Ekstraklasy
Ten zalosny arbiter jest sedzia miedzynarodowym i wlasnie bedzie sedziowal mecz eliminacji PUEFA Rapidu Wieden z kimstam (czy tam innego Rapidu, ale na pewno w Pucharze UEFA). Wiec na wyleczenie go z sedziowania OE ma szanse chyba tylko prokuratura :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 sie 2007, 22:13

Jarzinho ja bym nie powiedzial podarowal, predzej wypaczyl wynik spotkania. Sam jestem w szoku z poziomu sedziowania pana Mikulskiego ale jestem daleki od tego by ten sedzia drukowal, tak samo jak w przypadku pana Mikolajewskiego w Krakowie.
Co do sytuacji Muchy to sam nie wiem co sie stalo i sedzia chyba tez byl w szoku, co nie zmienia faktu iz karka powinna byc. CIekaw jestem co napisal w protokole o tym zdarzeniu sedzia....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”