Mercato Rossonerich - Strona 124

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 12:19

Kamilinho napisałe mi prv z newsem ... Ciekawe jest też to co z Gallasem :roll: Nie podpisał nowej umowy - otwarcie mówi że chce odejśc - a przepisy UEFA pozawalają mu na mały [ciekawy] numerek :P bo ma juz 28 wiosen - po finale MŚ sądziliśmy że temat umarł ale nic z tych rzeczy :] Wiele zależy od tego czy Jose zdecyduje się zapłacić fortune za Cole - ale i od tego jak Milan rozegra to z Romkiem....

Juve chce sciągną z Romy - Samiego Kuffoure :roll: Ja zawita Gallas i Obbo do Milanello to Milan może pomoc na swój sposób Juve. Oczywiscie wiele zależy od rozmów na temat Ibry czy nawet Gigiego.

Co ciekawe jak dobrze to rozegramy to dwóch tak dobrych obrońców jak Oddo i Gallas zasilą Milan za naprawde śmieszne pieniądze... Ważne by zaproponowali im dobre umowy - ale to chyba najmiejszy problem. Oddo nie rzada 7 milionów :P a Gallasa był jednym z gożej opłacanych piłkarzy Chelsea ....

Na potwierdzenie wcześneijszego posta - kolejne derby wygrane :P
Obrazek

giancardi
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 07 sie 2006, 12:56

Sprawa sie robi coraz bardziej skomplikowana.
Nie ma już Crespo do kupienia.
Gallas chyba woli Espanie.
O Ibrze ucichło.
Gigi na bank zostanie w Juve- :|.

Śmieszy mnie wypowiedz Billiego, w ktorej to zaznacza, ze nie potrzeba nam obroncow. Jasne. Moze Maldini Favalli Costacurta Jankulovski? A moze Carlo jako stoper stanie? Co do ataku to tez niezbyt fajnie. Teraz zagraja Gila i Pippo. A jak Pippo bedzie kontuzjowany? Amoroso? Juz sie boje Crveny. Czeka nas ciezki mecz. Obysmy go nie przegrali. Bo do rewanzu kogos sie juz kupi. ;].

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 13:06

giancardi pisze:Sprawa sie robi coraz bardziej skomplikowana.
Nie ma już Crespo do kupienia.
Gallas chyba woli Espanie.
O Ibrze ucichło.
Gigi na bank zostanie w Juve-

Cisza prasowa ... :roll:

Nie ma już Crespo do kupienia - powód do rozpaczy ?
Gallas chyba woli Espanie. - chyba np. AS woli Gallasa :roll:
O Ibrze ucichło - bo może po zawodach ... :roll:
Gigi na bank zostanie w Juve - Canna na bank miał pozostać ...

A tak pozatym to polecam dzisiejsza wybranie Tuttosportu - Corriere - La Gazzetta - La Stampa też coś pisze ciekawego - i serwisy mercato typu - pewka dnia :wink:

Giancardi to nie Billy zadecyduje ale jak miał na myśli tylko stoperów to trudno mu nie przyznać racji. Po tym co pokazał duet Kaladze Nesta nie dał byś im nastepnej szansa - a w zasadzie Kaladze ? Transfer Gallasa spowoduje plusa ale i minusy bo ktoś bedzie grzał ławe.

giancardi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 07 sie 2006, 13:58

Zaza
O Ibrze ucichło - bo może po zawodach ...

W jakim sensie? Że już jest w Milanie czy już nie ma szans, że przejdzie?

Co do obrony...
Wg mnie nie można liczyć na występy Billiego w LM. Tzn jako rezerwowy to jasne, że tak. Tylko, że cały czas się zastanawiam, kto na lewo.
Bo mamy prawoskrzydłowego Bonerę. W środek Kala i Nesta. A na lewo Favalli? ;/. Chyba, że Jankulovski ale ja go bardziej w pomocy ofensywnej widziałem mimo, że jest defensywnym pomocnikiem podobno. Jak pozyskamy Oddo to co wtedy? Bonera na prawej tak? Już nic nie kumam.
Bonera Kala Nesta ODDO(?)
chyba, że
Oddo Nesta Bonera Kala.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 14:09

Giancardi w takim sensie że jeszcze go z 7 razy sprzedadzą gdzie indziej a on od tygodnia zna swój nowy klub :roll:

Słowa Billyego było wypowiedziane na konferencji - "trudno by mówił no Łysy sie obija :P " - naprawde nie wiem gdzie widzisz problem ? :> Nawet na chwile obecną [przy zdrowiu wszystkich]

Przeciesz nie podtrzeba nam 22 obrońców w kadrze ... :roll:

Oby Jankulovski grał jak na mundialu i po czeście na stadio Friuli - czyli w defensywie i to jest rozwiązanie naszych problemów...

Patrz lini defensywan na teraz [od lewej]

:arrow: Jankulovski [Sergio*, Kaladze, Maldini, Favalli]
:arrow: Kaladze [Maldini, Billy, Bonera]
:arrow: Nesta [ Simic, Favalli, Bonera]
:arrow: Bonera - [Cafu, Simic]

:shock: w czym problem ? tylko w tym by Ancelotti zaufał Markowi w lini obrony i zaczą kumać gre obok Kaladze i Nesty :!:

Jak nie zawita do Nas Oddo to powiem Ci że zaskoczą mnie naprawde bardzo mocno - bo jego przyjście jest tak pewne jak jutro deszcz :P

Także dodaj na prawa Oddo i sam widzisz :!: A jeszcze Gallas za "gorsze" jak by zawitał ? to jeszcze problem sprawi Pacynce ...

* - każdy z nich - oprócz Nesty nie jest przywiązany do pozycji. Sandro to stoper i tylko stoper :]

giancardi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 07 sie 2006, 14:15

Ja sądzę, że Simic odejdzie. Poza tym dobrzy obrońcy w tej chwili to Nesta Kala Bonera i Sergio w sumie. Maldini co chwile kontuzja. Billy nie wiem jak się trzyma. Cafu słaby już wg mnie. Favalli mnie nie przekonuje, ogldając mecze interu. A doskonale wiadomo, że Marek nie jest przyzwyczajony do gry w obronie. Tak mi się wydaję.

giancardi
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: giancardi » 07 sie 2006, 14:16

Z Markiem to w sensie, że u nas.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 sie 2006, 14:19

Giancardi ale ja nie miałe na uwage teraz obecny stan kadry ale sezon i lini defensywną. Marek w obronie ? Od zawsze odpowiadał za zadanie w ofensywie jak i defensywie - od kadry po piłka pod okiem Zdenka po czas na stadio Friuli w Udinese - tylko tam innym systemem.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 sie 2006, 2:56

Sa informacje ze Tevez zostal wystawiony na liste transferowa przez Corinthians.Cena 22 miliony euro.To swietna okazja.Tym bardziej ze brazylijski klub interesuje sie Dida.Moglibysmy przeprowadzic transakcje laczona.
Niestety wydaje sie ze Milan nie wykazuje zaintererowsowania tym filigranowym kreatywnym napastnikiem.A moze po prostu my o takim zainteresowaniu nie wiemy.Oby wyskoczyli jak z Bonera :]

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 08 sie 2006, 8:45

Watpie zebysmy sprowadzili jakiegokolwiek napastnika w tym mercato.Torres jest nie do wyrwania ,Juve nie chce puscic Zlatana ,Tevez :roll: szczerze mowiąc jaesli nawet jestesmy nim zainteresowani to mysle ze ktos nas ubiegnie np MU tak jak w przypadku Crespo. :x

Forza Marcio ,Forza Marco,Forza Gila,Forza Kaka,Forza Yohaan,Forza Pasquale :P :P :P :P

Edit:
Moze jescze mamy szanse.Wiekm Ze niektorym to sie nie spodoba Zaza. Chłopaczek,Hunter :P Ale dla mnie ok :D
Zlatan Ibrahimovic jest o krok od dołączenia do Milanu. Według raportów Bianconeri i Rossoneri doszli do porozumienia w sprawie sprzedaży napastnika, którego transfer opiewać ma na kwotę 28 milionów Euro.

Ibrahimovic nie ukrywał faktu, że nie ma zamiaru grać w zdegradowanej do Serie B drużynie.
Szwedem interesował się również Inter, ale w obliczu zatrudnienia Hernana Crespo Nerazzurri postanowili zrezygnować ze starań o Zlatana.

Transfer piłkarza nazwanego "nowym Van Bastenem" powinien być zrealizowany i oficjalnie ogłoszony do końca dzisiejszego dnia lub maksymalnie do końca tego tygodnia.

www.goal.com
www.tuttosport.com

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 08 sie 2006, 9:24

Nową informacją jest to, że Corintians chce pozyskać Dide. Już były takie plotki, ale Dida został. Południowoamerykańskie media do nich wróciły i sugerują że Dida zawita w Corintians przed końcem kontraktu z Milanem.
Więc może tu cisza w eterze a u nas jest Amelia lub Gigi?? :think: bo jakoś nie wierzę, że tak nagle przypomniano sobie o Didzie w Brazylii

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 sie 2006, 10:39

Oby Ibrahimović nie podpisał dziś żadnego kontraktu z Milanem. Oby w ogóle tego nie robił. Nazywanie go nowym Van Bastenem do obraza genialnego Holendra. Mam nadzieje że to zwykła plotka którą słyszymy juz od dłuższego czasu. Za 28 mln niech tego nie robią.

Jeżeli Tevez jest wystawiony na liste transferową trzeba go brać :!: 22 mln to nie jest wysoka cena. Ostatnio Tevez wypowiedział się że myśli nad zmianą klubu, oby nasi wykazali zainteresowanie :!:

Obrazek

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 sie 2006, 10:58

AgaM pisze:Nową informacją jest to, że Corintians chce pozyskać Dide
Wczoraj zostal kupiony Bruno z Atletico Mineiro, wiec raczej sprawa Didy jest zamknieta.

A ta informacja, ze Tevez jest na liscie transferowej to nie wiem skad sie wziela. Tevez sam zdecyduje czy odejdzie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 08 sie 2006, 11:01

A ta informacja, ze Tevez jest na liscie transferowej to nie wiem skad sie wziela. Tevez sam zdecyduje czy odejdzie.

Tevez juz ponoc zdecydowal sie po tej napasci na jego rodzine.Mowil ze boi sie o zdrowie rodziny i jest zdecydowany na odejscie do Europy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 sie 2006, 11:07

mete pisze:Tevez juz ponoc zdecydowal sie po tej napasci na jego rodzine.Mowil ze boi sie o zdrowie rodziny i jest zdecydowany na odejscie do Europy.
Nie, Tevez mowil, ze jesli kibice beda dalej tak sie zachowywac wzgledem niego to odejdzie. A juz sie tak nie zachowuja. Ostatnie zwyciestwo 2-1 i dobry wystep Teveza zlagodzily sytuacje.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”