komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 13

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lis 2006, 10:46

Cześć Deltinho, koloryt kolorytem może masz racje że nie wszystko pasuje by mówić głośno, ale ja nie mówiłem że trener Orest to wzór pod tym wzgledem itd. Ma swój styl i wnosi koloryt jak by nie było, inna sprawa że jednym sie to podoba drugim nie - ale jestem przekonany że Lenczyk nie zachowuje sie tak by komuś sie przypodobać. Bo w takim razie Wdowczyk też ma z garem i pewne jego zachowania czy słowa były nie na miejscu. Zreszta który trener nie ?

Ostatnio w PN było "90 minut z panem Orestem" i też tam coś mówił na temat Warszawy itd. Ale chyba nie sądzisz że to jakis uraz ? może wie cos czego my nie wiemy ? Ostatnio strasznie jeździ bo menedżerach, i nawet cos wspomniał o Legii, wiadomo ze Matuysiakowi i Gargule chcą namieszać z każdej strony. Nikt nie wie co przemawia za tymi "atakami" ze tak powiem.

Inna sprawa że trudno by sie nie odniósł do pewnych okrzyków :? Nawet jak nie były do niego to zrobił co uważa za słuszne. Na temat "swojego 5 minut" to można inny temat zacząć, bo który trener juz nie tylko w Polsce ale i Europie nie wykorzystuje swoich 5 minut ? Inaczej sie wypowiadaja jak wygrywają inaczej jak przegrywają. Normalne kolej rzeczy..

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 lis 2006, 10:48

deltinho pisze:Zatem używając języka Pana Lenczyka: kolejne wypowiedzi tego człowieka utwierdzają mnie w przekonaniu, że człowiek ten ma ostro nasrane w głowie, a mając swoje 5 minut kłapie ryjem na prawo i lewo, z pianą na ustach majacząc coś o genetycznej nienawiści Warszawy do Bełchatowa i Lenczyka.
Nasrane to maja kibice Legii, ktorzy chca pokazac kim to oni nie sa :roll: Nie wiem co masz do Lenczyka. Jakby Kibice Wisly tak krzyczeli to by bylo: 'dzicz z Krakowa - wszystko wiadomo". Ale swoich sie broni...

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 30 lis 2006, 11:02

Internetowy napinacz pisze: Nasrane to maja kibice Legii, ktorzy chca pokazac kim to oni nie sa :roll: Nie wiem co masz do Lenczyka. Jakby Kibice Wisly tak krzyczeli to by bylo: 'dzicz z Krakowa - wszystko wiadomo". Ale swoich sie broni...
Chcą pokazać , że kim oni nie są?

I właśnie problem jest w tym, co ci kibice "tak krzyczeli" na człowieka, którego dotychczas traktowali jak powietrze? Możesz przybliżyć?

Poza tym z Twojego postu wynika, że zaraz zaczniesz mi udowadniać wściekłą nienawiść Warszawy do Krakowa...

To już sie robi chore

@Zaza: czy on nie robi tego żeby się komuś przypodobać? No nie wiem. Zobacz jakie emocje budzi Legia i Warszawa. Zobacz na posty Martinho. U niego Lenczyk tymi bredniami na pewno zapunktował :-/

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 lis 2006, 11:16

deltinho

Lenczyk powiedzial tylko co mu lezy na sercu. Jakbys byl na jego miejscu i ci "kibice" tak krzyczeli do ciebie to by ci sie podobalo? Ewidentnie bronisz swoich kolegow po fachu. W takim wypadku nie ma co z toba podejmowac dyskusji

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 30 lis 2006, 11:30

ok, kończymy dyskusję tylko jeszcze napisz co stadion krzyczał na Lenczyka? Od razu odpowiem - będzie trudno zacytować, bo jest (a właściwie można już mówić był) traktowany jak powietrze. Nikt go nie zauważał, może poza kilkoma pijanymi baranami uwieszonymi na płocie. Ale żeby z tego wyciągać wnioski o genetycznej nienawiści Warszawy do Bełchatowa i bredzić o tym w prawie każdej publicznej wypowiedzi :shock: Mnie to się w głowie nie mieści.

Mógłbyś przytoczyć jakieś majaki Lenczyka, ale nie widziałem, żeby dzielił się nimi z prasą więc i z tym może być trudno. Ale mimo wszystko ciekaw jestem o jakich mówisz okrzykach.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 lis 2006, 11:32

Deltinho mówił by tak o Wisle czy Lechu zapunktował by wśród Wojskowych, ale co to zmienia ? Pytanie czy swoimi wypowiedziami ma na celu punktowanie ? Bo ja sądze ze nie, tym bardzie że to tak doświetczony trener, i porusze też inne ciekawe tematy w dość bezpośredni sposób - to nie jest tak że zmienia ton mówiąc o Warszania. Pamietam na początku sezonu mówił o pomysle Ptaków dość ostro, o tym że liga ma potencjał, że nie trzeba szukac za granica gdy taki sam pikarz jest np. na zapleczu. Itd - nie jest tak ze "zmienia ton mówiąć o Legii"

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 30 lis 2006, 11:43

Zaza - mi nie chodzi o to, że zmienia ton mówiąc o Legii. Mi chodzi o to, że mówiąc o wielkiej nienawiści Warszawy do Bełchatowa zmyśla, konfabuluje, majaczy. I te brednie opowiada w co drugim wywiadzie.

Ode mnie już tyle na ten temat. Nie zajmę stanowiska nawet jeżeli w przyszłości Lenczyk będzie się rozwodził o szykowanym zamachu terrorystycznym ryjów z Warszawy na mieszkańców Bełchatowa :wink: Koniec kropka.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 lis 2006, 13:36

Chyba pan Lenczyk nie zdaje sobie sprawy, że kibiców Legii mało on obchodzi, tak samo jak jego klub. Traktują GKS ta samo jak Odrę W. Górnik Ł. czy Heko Czermno. Chyba ma trochę za dużo mniemanie o sobie i swojej drużynie. „Piane na ryju” to widać u niego kiedy wypowiada się o Legii czy Warszawie. Nie wiem czy spowodowane to jest urazem z dzieciństwa czy czymś innym, ale nie przystoi to starszemu panu.

Wiadomo, że dopnie swego. Teraz jest mecz z GKSem w piątek i raczej już nikt obojętny w stosunku do niego nie będzie. :?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 lis 2006, 14:44

Zico_FCI pisze:Wiadomo, że dopnie swego.
No nie wiem, komentowaliście niepochlebne wypowiedzi o fanach Legii Lenczyka po meczu z Wisłą, komentujecie teraz i cały czas zaznaczacie, że znaczy tyle co powietrze. Wiadomo, nikt nie lubi jak się szkaluje jego klub, ale takie usilne zaklinanie się, że coś nie ma znaczenia, że to wszystko Lenczyka wina, przynosi zupełnie odwrotne wrażenie, efekty.
wp.pl pisze:Słowo Polskie/Gazeta Wrocławska | 2006.11.30 10:48 Przed transferem utalentowanego piłkarza trzeba go obserwować nawet sześć razy. Rzut oka wystarczy, gdy się wybiera dziewczynę – mówi Jakub Jarosz, dyrektor sportowy Zagłębia Lubin.

– Przed transferem utalentowanego piłkarza trzeba go obserwować nawet sześć razy. Rzut oka wystarczy, gdy się wybiera dziewczynę – mówi Jakub Jarosz, dyrektor sportowy Zagłębia Lubin.

W Lubinie diametralnie zmienił się sposób funkcjonowania klubu. Dotyczy to głównie pionu sportowego, którym zaczął zajmować się Jakub Jarosz. Nowy dyrektor tworzy właśnie profesjonalną siatkę poszukiwaczy talentów, czyli tzw. skautów. – Dla Zagłębia w kraju pracują już cztery osoby – wyjaśnia Jarosz. – Do końca roku będzie ich dwa razy więcej, po jednej na dwa województwa. Oprócz tego pracuje dla nas Portugalczyk Mario Branco, który zajmuje się rynkami zagranicznymi.

Zagłębie wyszukuje kandydatów na łowców talentów przede wszystkim wśród byłych piłkarzy i trenerów. – Są to zaufani ludzie, doskonale znający się na swoim fachu. Jesteśmy profesjonalistami i musimy minimalizować wszystkie pomyłki. Dlatego nawet gdy dostaniemy od informatora wiadomość o jakimś wielkim talencie, będziemy go obserwować nawet sześciokrotnie. Bo po jednej obserwacji to można wybrać dziewczynę, a nie piłkarza – tak Jarosz opisuje system wprowadzany w miedziowym klubie.
Przypomnijmy. Jakub Jarosz to dyrektor sportowy Wisły po odejściu Grzegorza Mielcarskiego. Odszedł sam po zwolnieniu Petrescu. Przypomnijmy. Mario Branco to scout zatrudniony przez Grzegorza Mielcarskiego w Wiśle Kraków. Współodpowiedzialny za transfer Barreto i Clebera. Jeszcze parę miesięcy temu współpracował z Wisłą przeszukując rynek portugalski i serbski.

W sumie zabawne, że oryginalny :) pomysł na stworzenie prężnego klubu w Lubinie polega na metodzie "kopiuj, wklej". I to nie tylko pomysłów, jak ta siatka skautów, ale równiez ludzi (Grzegorz Mielcarski nie przyjął oferty Zagłębia notabene). Ale kiedy pomyślec, że te same rzeczy utykały w Wiśle nie wiedzieć z jakiego powodu, a kiedy problemy organizacyjne znikały pojawiały pieniężne, to jednak pojawia się pewna irytacja :).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 lis 2006, 18:32

piwus pisze:No nie wiem, komentowaliście niepochlebne wypowiedzi o fanach Legii Lenczyka po meczu z Wisłą, komentujecie teraz i cały czas zaznaczacie, że znaczy tyle co powietrze. Wiadomo, nikt nie lubi jak się szkaluje jego klub, ale takie usilne zaklinanie się, że coś nie ma znaczenia, że to wszystko Lenczyka wina, przynosi zupełnie odwrotne wrażenie, efekty.
To chyba logiczne, że jego wypowiedzi sprawią, że nie będzie już traktowany jak powietrze. Po piątkowym meczu będzie mógł tryumfalnie obwieścić, że go nienawidzą w Warszawie. :?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 gru 2006, 9:57

Miałem już nie ciągnąc tematu ale warto zauważyć jedną rzecz z wczorajszego spotkania Pucharu Ligi:
legia.com.pl pisze:Na koniec konferencji atmosferę rozładował Wiesław Giler, wydawca tygodnika "Nasza Legia" mówiąc, że nie jest prawdą, iż Warszawa nie lubi Bełchatowa i trenera Lenczyka. Wręcz przeciwnie - wzbudza on tu sympatię. Na dowód tego zawiesił na szyi szkoleniowca z Bełchatowa szalik Legii. Lenczyk był zaskoczony tym prezentem. Po chwili wspomniał, że jedną z jego ulubionych piosenek z młodości jest "Warszawa da się lubić". Następnie odśpiewał refren w duecie z Wiesławem Gilerem, co wywołało aplauz wśród obecnych dziennikarzy. Widać, że nie taki Lenczyk zły, jak siebie samego maluje.
Jak widać można się zachować z klasą, a nie pluć żółcią na prawo i lewo. Ciesze się, że nie wszyscy dają się sprowokować. Tylko po co to wszystko było? :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 gru 2006, 12:14

Czyli jeśli wypowiada się negatywnie o Warszawie, to cham, prostak, niespełny rozumu, ale jeśli ma na sobie szalik Legii, to ostatecznie można go pochwalić, że raz potrafi się zachować z klasą.

Młodzież Wszechpolska ostatnio chodzi do filharmonii zamiast zamawiać pięć piw... niestety biedakom nikt nie powiedział, że do zachowania z klasą brakuje im szalika Legii i cały trud idzie na marne :rotfl:.

Egocentryzm osób kibicujących Legii mnie zawsze zadziwia. Lenczyk ma krytyczny stosunek do wielu rzeczy i tego nie ukrywa. Wielokrotnie czytałem wypowiedzi potępiające PZPN (i to w o wiele bardziej napastliwym stylu; pół roku temu większość wywiadów zmierzała do "Są ludzie, którym się nie podoba, co my tu robimy :lol:), czy choćby Petrescu (ostatnio znalazłem taką wypowiedź: "Zawsze powtarzam, że trenerstwo to sztuka, a sztuka jest tylko dla wybranych. Łatwo jest robić dobre wrażenie na kibicach i mediach, krzyczeć, szaleć przy ławce. Ubrać się w szaliczek i udawać Mourinho, opowiadać o wycieczkach piłkarzy do kopalni i kina").

Zatem kreowanie się na ludzi, którzy traktują jak powietrze taki plebs jak Lenczyk, który ma obsesje na ich punkcie.... Trzeba załatać dziurę po Petrescu, na którym można się było wyżyć?
Zico_FCI pisze:Po piątkowym meczu będzie mógł tryumfalnie obwieścić, że go nienawidzą w Warszawie.
Nawiasem mówiąc taka asekuracja chyba nie była konieczna.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 02 gru 2006, 13:34

Widzę, że lubisz łapać za słówka. Ale ok mój błąd -"zachować z klasą" użyłem niefortunnie, chcąc szybko napisać posta - miałem na myśli: zachowywać się w wyważony sposób, z sympatią odnosić się do przeciwnika. I robić tak zamiast szkalować bezpodstawnie Warszawian przypisując im genetyczną nienawiść do Bełchatowa, krzywdzić generalizując, opowiadać o "ryjach z Warszawy", nie przypisywać im jakiś spisków przy tworzeniu terminarzy (notabene w tym punkcie już bardziej zrozumiałe są złote myśli Petrescu, bo Lenczykowi nie pasuje że gra rewanże u siebie - bardzo oryginalna postawa).
Wszystko to tezy bądź cytaty z ostatnich wypowiedzi Lenczyka. Mam nadzieje, że tym razem wypowiedziałem się w miarę dokładnie i precyzyjnie.

Mówienie o"ryjach z Warszawy" jako negatywnych wypowiedziach o Warszawie raczej nie oddaje charakteru tych epitetów.

"Dowcip" o wszechpolakach w szalikach Legii mnie nie rozśmieszył, ale ja akurat mam kiepskie poczucie humoru. Więc jeszcze jest szansa u innych czytelników forum.

Co do temat Lenczyka to wyrobiłem sobie zdanie w tej rundzie. I nie mówię o cechach trenerskich bo jestem pod dużym wrażeniem tego co zrobił z Bełchatowem, Matusiakiem, Wróblem czy Fonfarą. Ale przypomnę Twoje wypowiedzi ganiące Legię, za niewyrzucenie Eltona po jego pierwszym pijackim rajdzie. Byłeś oburzony, że klub zachowuje się w sposób kunktatorski a nie wyrzucił zawodnika tylko dlatego, że nie miał dla niego alternatywy. To była taka "wygodna decyzja", "wygodna kara", która w żaden sposób nie dotykała klubu.
Otóż w tym sezonie został zatrzymany Ujek za handlowanie meczami. Postawiono mu zarzuty, w Bełchatowie zawieszono. Bot wpadł w dołek bo brakowało drugiego obok Matusiaka napadziora. Ujek był ważny w systemie gry Lenczyka. Ujek przyznał się do winy, "uprzejmie doniósł" na kogo potrzeba, wypuszczono go z aresztu i cofnięto zarzuty. Po czym Bełchatów z Lenczykiem zawodnika odwiesili. Zaczęto się zachowywać jakby nie było żadnej sprawy "handlującego Ujka". Trener na pytania o dyskomfort posiadania w zespole "takiego" zawodnika powiedział, że dla niego nie ma problemu bo ... to co robił Ujek robił w innym klubie :lol: To zdarzenie miało miejsce mniej więcej w okresie głośnego wywiadu Lenczyka w Wyborczej, w którym chełpił się, że przez tyle lat nie upaprał się żadnym gównie. Konfrontacja tych słów i czynów w postaci głaskania po głowie zawodnika który handlował meczami a który jest potrzebny do zrobienia wyniku wywołuje u mnie do dzisiaj salwy śmiechu i pozwoliła na wyrobienie odpowiedniego zdania o trenerze Lenczyku. Pamiętając o Twoim negatywnym stosunku do kunktatorstwa klubu na rzecz wyniku głęboko wierzę, że w tej kwestii zbytnio się nie różnimy (pomimo dużych zasług Lenczyka dla Wisły).
I możesz wierzyć czy też nie, ale defiladowanie w szaliku Legii czy śpiewanie na konferencji "Warszawa da się lubić" nie zmieni mojego zdania i nie sprawi, że jak dziennikarze na konferencji będę na tego człowieka reagował aplauzem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 gru 2006, 18:03

piwus pisze:Nawiasem mówiąc taka asekuracja chyba nie była konieczna.
Jak to nie ? Widziałeś wywiad z nim bezpośrednio po meczu ? Iwanow pyta go o pstawę zawodników w meczu, a Lenczyk wypala z takim tekstem: „jeśli chce pan ze mnie koniecznie wyciągnąć jakieś reakcje na tym stadionie to niech skieruje pan lepiej kamerę na trybunę za nami”. Nie wiem co tam się działo. Pewnie w trakcie meczu leciały jakieś wyzwiska ale w czasie wywiadu nic nie wychwyciło moje ucho.
piwus pisze:Zatem kreowanie się na ludzi, którzy traktują jak powietrze taki plebs jak Lenczyk, który ma obsesje na ich punkcie....
Jaki plebs ? co Ty bredzisz ? :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 lut 2007, 19:04

Czas rozruszac torche temacik :mike:

Juz w najblizszy piatek o godzinie 19 zostanie zainaugurowana runda rewanzowe Orange Ekstraklasy :!: Na pierwzxyz ogien pojdzie mecz lidera ekstraklasy z druzyna, ktorej to zawodnicy graja jedynie o wlasna promocje :think: wszak Leczna bedzie miala powazne problemy z zachowaniem 1 ligowego bytu i to jak kazdy wie - nie tylko ze wzgledow sportowych - bo te raczej w tej rundzie beda lepsze niz jesienia :!: Pierwsza kolejka to oczywisicie jedna wielka niewiadoma, mozna jedynie domniemywac baczac na sparingi czy mecze PE :!: Ale teraz juz pokolei :P

Kolejka 16
GKS Bełchatów - Górnik Łęczna 2 marca, 19:00
Cracovia - Legia Warszawa 2 marca, 20:00
Pogoń Szczecin - Łódzki KS 3 marca, 16:00
Wisła Płock - Lech Poznań 3 marca, 16:00
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Widzew Łódź 3 marca, 16:00
Zagłębie Lubin - Odra Wodzisław Śląski 3 marca, 18:00
Korona Kielce - Arka Gdynia 3 marca, 18:15
Górnik Zabrze - Wisła Kraków 4 marca, 14:30

Obrazek GKS Bełchatów - Górnik Łęczna Obrazek
Jak juz pisalem mecz lidera z zespolem, ktory po wzmocnienaich jest jedna wielka zagadka - i warto dodac ze cala afera moze rowniez odcisnac pietno na formie pilkarzy. Trudno wskazac mimo wsyztsko tutaj jednoznaczne rozstrzygniecie - Belchatow po odejsciu Matusiaka moze nie meic juz tego blysku ale wsytzsko okaze sie w Piatek
TYP - REMIS

Obrazek Cracovia - Legia Warszawa Obrazek
Bardzo ciekawa potyczka, ktora napewno zapewni wiele emocji :!: Legia wyglada wg mnie na najpowazniejszego kandydata do zdobycia MP w tym roku, wiec powinna wystartowac z wysokiego C :wink: Cracovia niezbyt imponujaco zaprezentowala sie w PE ale umowny sie ze to zaden wyznacznik - Taki mecz motywuje i na stadionie napewno bedzie goraco, Majewski preferujacy raczej defensywny styl gry napewno wymysli jakams taktyke na Legie
TYP - REMIS

Obrazek Pogoń Szczecin - Łódzki KS Obrazek
Ptak idzie w zaparte - ahh u[pary z niego czlowiek czego efektem jest kolejny import zawpdnikow z kraju kawy - i to jak przytsalo na niego wagonami :roll: Jak pokazal mecz Lechem Pogon cos klepie w srodku pola, potrafi nawet zdobywac bramki wykorzystajac jednoczensie bledy rywala ale gorzej z Obrona - nawet Radzio nie uchronil sie od bledu :!:
Zas LKS po rewolucji w srodku pola i malych peturbacjach z trenerem jest wielka niewiadoma - nie ogladalem meczu z Legia ale wynik 2:0 nie jest zly baczac na to ze lodzianie grali w oslabieniu -
Ogromny wplyw na wynik tego spotkania bedzie miala zapewne pogoda -
TYP - LKS

Obrazek Wisła Płock - Lech Poznań Obrazek
Teoretycznie to spotkanie powinien wygrac jednak Lech, jednak w zyciu roznie bywa :wink:

Obrazek Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski - Widzew Łódź Obrazek
Groclin w mojej opinii powinien bezprzeszkod wygrac ten mecz, Skorza przepracowal okres zimowy z druzyna i pewnie wprowadzil swoja koncepcje, Widzew zas jak juz niejednokrotnie podkreslalem jest wg mnie glownym kandydatem do spadku, Mloda kadra, pozbycie sie Grzelaka - ktory mimo ze nie strzelil oszalamiajacej ilosci goli robil dla zepsolu bardzo wiele
TYP: GROCLIN

Obrazek Zagłębie Lubin - Odra Wodzisław Śląski Obrazek
Inne rozstrzygniecie niz wygrana gospodarzy bedzie nielada sensacja :!: Odra stracila gracza, ktory byl jydynym jasnym pkt tego zepsolu (no moze jeszcze Wos) a wiec stracila na tym sportowo bardzo wiele, zas Lubinanie z magicznym kwartetem Chalbinski - Lobodzinski - Piszczek - Iwasnki powinna z latwoscia rozklepac obroe Odry
TYP - ZAGLEBIE

Obrazek Korona Kielce - Arka Gdynia Obrazek
Mecz powinien byc ladny dla oka, wszak spotykaja sie teamy preferujace ofensywny styl gry :!: Nie bez znaczenia jest fakt, iz do gry wrocil Gajtek a wiec sila ofensywna wzrosla :!:
TYP: KORONA

Obrazek Górnik Zabrze - Wisła Kraków Obrazek
wg mnie tutaj wsyztsko mozliwe - Wisla w tym sezonie nie zanotowala jeszcze wyjazdowego zwyciestwa :!: Nie przeprowadzila w zimie transferow majacyh na celu wzmocnienie zespolu - jej trenerem jest Nawalka - w mojej ocenie marny fachowiec
W zabrzu napewno mozna spodziewac sie kompletu na trybunach - co moze uskryzdlic gospodarzy
TYP: REMIS

Zablokowany

Wróć do „Polska”