Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 120

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 23 cze 2007, 13:25

czeher pisze:Klatt, Janczyk, Korzym, Smolinski, Rzezniczak, Bury, Szalach - owszem mogli blsynac w jednym czy drugim meczu ale nie stanowi oblicza teamu w kazdym meczu a teraz dzieje sie podobna sprawa Augustyn, Grosicki, Ekwueme
Szałachowski zedecydowanie nie pasuje do reszty piłkarzy, których wymieniłeś. Tego chłopaka stać na wiele więcej niż dobra gra w jednym czy drugim meczu, udowodnił to w poprzednim sezonie niestety kontuzja wszystko przerwała, ale jak już Seba będzie w pełni zdrowy to jeszcze pokarze na co go stać. Skreslanie od razu młodych piłkarzy to duzy bląd, można wymienić wileu młodych zawodników z naszej czy tez zachodniej ligi którzy swietnie dali sobie radę z grą na wysokim poziomie.

czeher pisze:albo zbyt duzo zagranicznych grajkow albo za duzo mlodych

Dla mnie w Legii mogli by grać sami zagraniczni zawodnicy, jeśli wszyscy prezentowali by podobną albo i lepsza klase jak Miro Radović, Choto czy Roger. Zawodnik zagraniczny nie oznacza gorszy ale sciaganie pijaków, i ludzi bez ambicji, którzy potem stworza "grupe bankietową" faktycznie nie ma sensu. To samo tyczy sie młodych jesli to wartościowi zawodnicy, którzy wzmocnią drużyne to niech przychodzą do Legii w jak największej liczbie, ale jesli to talenty na miare "MP 2010" to moga sobie grać co najwyzej w młodej ekstraklasie.

guru pisze:Nie wiem czy opłaca nam sie go ściągać. Na środku jest Rzeźniczak, Choto, Dick i Augustyn.

Co do tego gościa faktycznie moga byc watpliwości. Ma już 24 latai nadal gra w rezerwach, może po prostu to słaby piłkarz(ciekawe w której lidze grają te rezerwy). Jednak kogoś na środek obrony trzeba jeszcze kupić, Rzeźniczak, Choto, Dick i Augustyn to zdecydowanie za mało biorąc pod uwage ze Choto często łapie kartki a Rzeźniczak nadaje sie na opał. Potrzebny jest jeszcze jeden srodkowy obrońca ale wątpie czy ten cały Inaki Astiza Ventura będzie dobry, trzeba jednak chyba zaufać Urbanowi bo co nam pozostaje innego.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 cze 2007, 14:04

Podobno transfer tego Astiza jest blisko. Trudno cokolwiek o nim powiedzieć. Jednak Osasuna to nie jest Real Madryt i jeśli ktoś w wieku 24 lat nie zgrał ani minuty w pierwszym zespole, to może znaczyć tylko tyle, że wybitnym piłkarzem nie jest. Jedyne, co pozostaje, to zaufać Urbanowi. W końcu przez kila lat razem pracowali, więc jakby był byle ogórkiem to by go nie chciał.

Podobno chcą jeszcze napastnika, który zagwarantuje 15 bramek w sezonie. I tu chyba będzie największy problem, bo w Polsce nie bardzo takiego napadziora do wyjęcia widać, a za w miarę klasowego zawodnika z zagranicy trzeba będzie sporo zapłacić.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 cze 2007, 10:00

Zico_FCI pisze:Podobno transfer tego Astiza jest blisko.
Inaki Astiz Ventura jest już zawodnikiem Legii. Zawodnik został przez Legie wypożyczony na rok z opcją transferu definitywnego. Inaki Astiz Ventura urodził się 5.11.1983 r. Jest wychowankiem Ossasuny czyli pewnie jest Baskiem nie Hiszpanem. Mierzy 185 cm i waży 73 kg. Występuje na pozycji środkowego obrońcy, może też grać jako defensywny pomocnik. Ubran mocno go zachwala i mówi, że Inaki był bardzo blisko pierwszej drużyny a więc może się sprawdzi.

A co do tego nowego napastnika z Hiszpanii, którym miał być Edwin Congo facet który kilka razy siedział na trybunach Santiago Bernabeu i podobno nawet wymienił parę słów z Raulem. To zawodnik ten wybrał ofertę z drugoligowej Teneryfy, a więc w Legii nie zagra może to i lepiej.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 cze 2007, 15:47

Dziś miałem przyjemność porozmawiać sobie z Surmą. Strasznie pewny siebie jest i twierdzi, że polityka klubu doprowadzi do tego ze zespól będzie na koniec nadchodzącego sezonu max ósmy...Ma chłopak wyobraźnie... 8)
Czyżby śmiał twierdzić, że on i Nędza stanowili oblicze zespołu :?: Przecież nie wierze, że bez nich (nie liczę odejścia Fabiana bo o bramke się nie boję)
ta drużyna obniży loty.

Surma odchodzi do Arki i to już na 100% pewne. Jest po rozmowie z szefostwem i siedzi na walizkach. Ma żal do wszystkich na Łazienkowskiej
o sposób w jaki sie z nim pożegnano.Tu ma racje, bo można było zrobić
to to kulturalniej. Sam przyznał, że jego czas przeminął. Potwierdził dziś swoim zachowaniem, że coś w stylu grupy bankietowej w Legii działało.
Nie będę go kompromitował do końca i nie powiem co.... :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 cze 2007, 16:45

bartbuks pisze:Dziś miałem przyjemność porozmawiać sobie z Surmą.

Czy dorwałeś go jak dziś gdy trenował razem z Włodarem pod okiem Tomka Strejlaua na bocznym boisku przy Łazienkowskiej?

Surma odchodzi do Arki prawie na 100% a Władeczkiem interesuje się Zagłębie Lubin co mnie mocno zdziwiło. Nich go sobie kupują a Nędza na pewno odpłaci się około 10 bramkami w sezonie i całą masą nie wykorzystanych sytuacji.
Wawrzyniak został już oficjalnie zawodnikiem Legii i dołączy do drużyny, która przygotowuje się do sezonu w Grodzisku Wlkp. Na lewej stronie obrony będzie ciekawa rywalizacja jeśli Edson zostanie w klubie będa tam mogli grać jeszcze Wawrzyniak, Kiełbowicz i Bronowicki, który raczej przejdzie na prawa obronę.
Obrona jest już skompletowana teraz trzeba poszukać wzmocnień w ataku. Legia podobno chcę wykupić za milion euro Łukasza Piszczka z Herty Berlin ale pewnie im się to nie uda bo Piszczek chce powalczyć o miejsce w składzie Herty pomimo silnej konkurencji ze strony Christiana Gimeneza i Marko Pantelicia a na dodatek Herta wcale nie ma zamiaru sie go pozbywać, tak więc napastnika trzeba szukać pewnie gdzie indziej

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 cze 2007, 17:49

franz pisze:Czy dorwałeś go jak dziś gdy trenował razem z Włodarem pod okiem Tomka Strejlaua na bocznym boisku przy Łazienkowskiej?

Chciałbyś:) Nie wiem o której ma sie meldować na Ł3, od 10 do 12 był u mnie w knajpie... Chyba z tymi treningami to ściema bo Surma mówił mi
że nawet nie pokazuje się na Legii. Był w Gdyni i woli grać tam niż np
w ŁKSie. Ryszard Krauze obiecał mu niezłą kaskę więc woli morskie
powietrze niż włókiennicze miasto...Właściciel Arki planuje do 2010 zdobyć
majstra i pieniędzy nie żałuje...

Powiem jedno... Po dzisiejszym spotkaniu cieszę się i dziękuję Bogu,
że naszego klubu już nie reprezentują piłkarze pokroju Surmy :!:
Jeszcze tylko lansmena Muchę wywalić i myślę, że inni zrozumieją
że to nie są żarty.

Wiem co piszę bo piłkarzy Legii znam troszkę z innej strony niż piłkarska... Ale to jest przykre...

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 cze 2007, 19:10

bartbuks pisze: Nie wiem o której ma sie meldować na Ł3, od 10 do 12 był u mnie w knajpie...

:shock:

A niby miał razem z Włodarem trenować na Ł3 juz od dziesiatej rano, nawet na legialive.pl tak pisali tak więc moze sie troche (2 godziny ładne mi troche) spóznił. Tym bardziej szokuje mnie ta wypowiedz, że nawet nie pokazuje się na Legii, dziwne :roll:
A co transferu do Arki to się nie dziwie, że Surma wolał ten klub niz ŁKS. Arka ma kase płaci na czas i dobrze a w ŁKS bieda i podobno nwet z wypłacaniem pensji są problemy.

bartbuks pisze:Jeszcze tylko lansmena Muchę wywalić
A czym Janek Mucha ci zawinił. Bo ja nie kojarze żadnych ekscesów z jego udziałem.

Ps: Możesz zdradzić co to za knajpa?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 cze 2007, 20:03

bartbuks Jak następnym razem Surma wpadnie to zapytaj go o Wdowca. Tylka tak wiesz nie nachalnie :) jak to było ze zwalnianiem go.
bartbuks pisze:Potwierdził dziś swoim zachowaniem, że coś w stylu grupy bankietowej w Legii działało.
To akurat żądna tajemnica nie jest. Przecież oni sami tą nazwę wymyślili. Ostatnio do GB należeli Surma, Włodar, Bury i chyba Kiełbowicz. Wcześniej podobno też Jarza. Ciekawszą sprawą jest jakiej natury działalnością zajmowała się owa grupa. Na pewno było coś na rzeczy skoro bosi zdecydowali się na ten rodzaj pożegnania.
franz pisze:A czym Janek Mucha ci zawinił. Bo ja nie kojarze żadnych ekscesów z jego udziałem.
Też jest ciekawy o co chodzi. :think:

edyta:
ITI szuka chętnych na zakup Legii

Holding ITI jest gotowy sprzedać Legię - podaje serwis dealreporter.com. Współwłaściciel koncernu, Jan Wejchert, powiedział, że zakupiony w 2004 roku klub okazał się kłopotliwą inwestycją. Wejchert dodał, iż problemy obecne w polskim futbolu sprawiły, iż kluby nad Wisłą znajdują się w tyle za klubami z zachodniej Europy.

Wejchert zaznacza, że reformy w polskiej piłce następują powoli, a oczekiwania społeczeństwa w związku z przyznaniem Polsce organizacji Euro 2012 są ogromne. Według Wejcherta koncern będzie uważnie przyglądał się ewentualnym chętnym na zakup udziałów w KP Legia.

Tę interesującą informację, datowaną na 20 czerwca, otrzymaliśmy z Londynu od Mo Fahimi z serwisu dealreporter.com (globalny serwis zapewniający informacje gospodarcze oraz analizy funduszom inwestycyjnym). Jutro postaramy się zweryfikować tę informację w ITI.

Źródło: dealReporter
Przygotowane przez: Kuba Wuls
Dodano: 2007-06-26 22:51:14

Nie powiem abym się szczególnie zamartwił. :think:

Jednak nie sądzę, że ITI tak łatwo się podda. To nie ten typ ludzi. Jutro pewnie będą dementować :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 cze 2007, 12:16

franz pisze:Ps: Możesz zdradzić co to za knajpa?

To jest Restauracja pod Konstancinem... Powiązana z salonem samochodowym. A że Surma u nas sobie sprezentował jeden model za 180 tys to wpada czasami na kawkę lub mały lunch...Nazwy niestety nie podam,
bo mógłbym mieć problemy :P

franz pisze:A czym Janek Mucha ci zawinił. Bo ja nie kojarzę żadnych ekscesów z jego udziałem.

Bywa czasami u nas i pierwszy raz jak go zobaczyłem to się zdziwiłem. Odwrotnie niż na meczach i treningach. Totalny luz lanserka... Na szyi
same złote kajdany, sygnety na palcach i zachowanie totalnego debila...
Tylko upić sie wahał bo Kucharski był z nimi i nie wypadało :D

Zico_FCI pisze:To akurat żądna tajemnica nie jest. Przecież oni sami tą nazwę wymyślili. Ostatnio do GB należeli Surma, Włodar, Bury i chyba Kiełbowicz. Wcześniej podobno też Jarza. Ciekawszą sprawą jest jakiej natury działalnością zajmowała się owa grupa. Na pewno było coś na rzeczy skoro bosi zdecydowali się na ten rodzaj pożegnania.

Surma, Włodar i Bury tak. Kiełbik nie... Znam Kiełbowicza i powiem, że się szczerze zdziwiłem. Typowy domator... Cichy, spokojny... Preferuje zieloną herbatę... A Bury???? Czasami brak mi słów... Po meczu bodajże
w Łodzi z ŁKSem wychodzę z Championsa (lokalu w Marriott Hotel) i ze znajomymi idziemy na piwko na Chmielną...Idziemy a tu Bury siedzi sobie w Kaiserze z piwkiem i dupeczkami...Pół godziny wcześniej jego kumple zapieprzali w Łodzi po boisku a on sobie miły wieczorek z damami urządza ... I to jest profesjonalne podejście :?: :?: :?:
Edson się fochuje, a Roger :?: Miły gość który ma trochę oleju w głowie...
I dlatego gra jeszcze na jakimś poziomie...

Surma nie krył też faktu że trenerem został Urban nie tylko ze względu na swoje umiejętności ale tez dlatego że zna język hiszpański. A tu już łatwiej kontaktować sie z naszą Brasilianą... I już laba się skończyła, bo rano na 9 do klubu i do 16 na tyłkach muszą tam siedzieć.. A nie jak było za Wdowca... O 10 trening a o 12 u mnie w lokalu pół drużyny robi sobie zajęcia taktyczne....

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 cze 2007, 13:27

Zico_FCI pisze:Jednak nie sądzę, że ITI tak łatwo się podda. To nie ten typ ludzi. Jutro pewnie będą dementować

Też się tym nie martwie za bardzo. ITI to nie Cupiał czy Antoni Ptak i raczej Legii nie sprzedadzą. Może to jakaś plotka puszczona żeby uzyskać lepsza pozycje w negocjacjach z miastem. Kazik "premier" Marcinkiewicz wydzierżawił Legii tereny na 25 lat chyba a pani Gronkiewicz-Waltz chce renegocjować umowę i podpisać nową na 10 lat i to na gorszych warunkach. Tak więc pewnie ITI tylko straszy odejściem.

bartbuks pisze:Tylko upić sie wahał bo Kucharski był z nimi i nie wypadało
A no Kucharz teraz dziennikarz wielki by go pewnie obsmarował w mediach, nawet się "disowali" z Miklasem przez Gazete Wyborczą smiech na sali i pisakownica.

bartbuks pisze:a tu Bury siedzi sobie w Kaiserze z piwkiem i dupeczkami...Pół godziny wcześniej jego kumple zapieprzali w Łodzi po boisku a on sobie miły wieczorek z damami urządza ... I to jest profesjonalne podejście
Nie wiem co to ma wspólnego z profesjonalnym podejściem, przecież on nie grał w tym meczu a więc może robic co chce. Jeśli pije rzadko i mało to proszę bardzo jedno lub dwa małe piwka jeszcze nikomu nie zaszkodziły, ważna jest postawa na treningach i dobra forma w meczach, jedno piwo wypite w knajpie mu w tym nie przeszkodzi no chyba, że chleje jak Kosowski, Dziekanowski czy Kowal. A z tymi "dupeczkami" to też przesada, ktoś się pasjonuje szachami, ktoś gra nałogowo w brydża a on po prostu lubi zaliczać łatwe kobiety to nie jeszcze jest zakazane. Pozatym musi na coś tą stosunkowo dużą kase wydawać, wole jak zainwestuje w "dupeczki" (bo przecież sport to zdrowie) niż w wóde i kasyna.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 cze 2007, 13:47

franz Burego bronisz? :o Bez przesady on jest chyba ostatnią osobą, która może pozwolić sobie na tego typu wyskoki. Przez cały sezon, albo się leczył, albo grał taką padakę, że głowa boli. Poza tym po wywaleniu go z Amiki mówił, że wcale nie pije i teraz skupia się tylko na piłce. Nic bym nie pisał gdyby bronił się dobrą grą tak jak sezon wcześniej, ale jego postawę w ostatnim czasie można nazwać kompromitacją. Myślę, że gdyby nie kasa, jaką za niego wydano, to poleciałby razem z Surmą i Nędzą. A jego przyszłości w Legii też nie widzę w kolorowych barwach. Urban już powiedział, że w środku raczej będzie grał dwoma defensywnymi pomocnikami i ogólnie będzie stawiał na zawodników angażujących się, a to raczej Burinho dyskwalifikuję.

Boję się, że to on może Grosickiemu czy Augustynowi pokazywać uroki stolicy. :?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 cze 2007, 14:05

Zico_FCI pisze:franz Burego bronisz?

Nie no ależ skąd. Faktycznie Bury albo się leczył albo grał strasznie słabo przez cały sezon i jak dla mnie powinnien zostać sprzedany póki kilka złotych może za niego wpaść, bo to piłkarz skończony juz za młodu i do Legii się nie nadaje, może sobie w Wodzisławiu grać spokojnie. Nie wiem ile on w tym Kaiserze wypił jak schlał się jak świnia i wyglądał jak fieldy po próbie bicia alkoholowego rekordu to taka postawa jest naganna, ale jęsli wypił jedno czy tam dwa piwa dla samku to co to zaszkodzi jego postwie na boisku i tak jest słaby i tak. Niech sobie po pracy robi co chce i siedzi gdzie chce z dupeczkami czy kim innym jeśli nie pije zbyt duzo i nie wpływa to na jego formę sportową to spoko. Jak i tak w Legii go nie widze dobrze, że Urban też a więć niech spada i krzyż mu na drogę.

Zico_FCI pisze:Boję się, że to on może Grosickiemu
Ja się boje, że Grosicki sam te uroki znajdzie. W Pogoni gdy tylko dostał poważną kase od razu zaczął się hazard i balangi. W Legii pewnie dostanie więcej kasy a i możliwości jej ciekawego wydania w stolicy jest więcej, oby sie chłopak skupił na grzę w piłke bo z tym jego wykształceniem(podstawówka) to poza piłką daleko nie zajdzie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 cze 2007, 15:13

franz pisze:Nie wiem co to ma wspólnego z profesjonalnym podejściem, przecież on nie grał w tym meczu a więc może robic co chce.

Na zachodzie taki zawodnik to siedzi w trakcie meczu na trybunach a nie buja sie po mieście...
franz pisze:Jeśli pije rzadko i mało to proszę bardzo jedno lub dwa małe piwka jeszcze nikomu nie zaszkodziły, ważna jest postawa na treningach i dobra forma w meczach, jedno piwo wypite w knajpie mu w tym nie przeszkodzi no chyba, że chleje jak Kosowski, Dziekanowski czy Kowal.
Raczej po jednym piwku nie był :roll: Schody mu uciekały :P
Zico_FCI pisze:Bez przesady on jest chyba ostatnią osobą, która może pozwolić sobie na tego typu wyskoki.
Popieram. Przecież ja na jego miejscu to gryzłbym trawę a nie uprawiał lanserkę za każdym razem jak nadarzy się okazja...Przecież on miał być objawieniem młodego pokolenia... A jedynie wspomaga browary warszawskie... Jak ktoś kiedyś będzie miał okazje odwiedzić Chmielna to radze sie rozejrzeć bo Bury może być waszym sąsiadem :lol:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 cze 2007, 15:53

No i sprawa "Holding ITI jest gotowy sprzedać Legię" się wyjasniła:
ll.pl pisze: Członek zarządu ITI, Paweł Kosmala, zaprzecza jednak jakiejkolwiek możliwości sprzedaży klubu w chwili obecnej. "Ten temat nie był w ogóle poruszany. Zapewne wypowiedź Jana Wejchera została źle zinterpretowana" - mówi Kosmala. "Co więcej, w ostatnich tygodniach widać było kolejne inwestycje ITI w KP Legia, co raczej nie miałoby miejsca, gdybyśmy zamierzali pozbyć się Legii" - dodaje.
"Trzeba też pamiętać, o czym Grupa ITI od początku powtarzała, że warunkiem tego, w jaki sposób finansowana jest Legia jest nowy stadion, który ma powstać przy Łazienkowskiej. Stadion Legii jest bardzo ważny, a bez niego nie da się stworzyć klubu na europejskim poziomie. Na szczęście na razie wszystko idzie w dobrym kierunku i nie ma żadnej oferty sprzedaży Legii. Nie istnieją także żadne dokumenty, w których zapisane by były punkty dotyczące sprzedaży KP Legia." - wyjaśnia Paweł Kosmala.
Ufff...
bartbuks pisze:aczej po jednym piwku nie był Schody mu uciekały
A to już inna sprawa jak schlał sie jak swinia to faktycznie nie ładnie z jego strony :wink: Czyli jego bajki o tym, że przestanie pić były faktycznie tylko bajkami, trudno zmarnował talent i tyle jego sprawa, szkoda tylko, że przy okazji Legia straciła sporo pieniędzy.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 cze 2007, 20:41

Za nami pierwszy przedsezonowy sparing. Legia pokonała w Grodzisku tamtejszy Groclin 1-0 po bramce Grosickiego. Mecz trwał 2 razy po 35 minuty, a zwycięstwo gości było zasłużone.(tak przynajmniej wynika z relacji :P ).

Legia Warszawa 1. Wojciech Skaba (36' 12. Maciej Gostomski) - 23. Piotr Bronowicki (36' 7. Grzegorz Bronowicki), 4. Dickson Choto (36' 3. Wojciech Szala), 15. Inaki Astiz (36' 10. Jakub Rzeźniczak), 17. Herbert Dick (36' 24. Jakub Wawrzyniak) - 32. Miroslav Radović (36' 6. Roger Guerreiro), 19. Marcin Burkhardt (36' 14. Aleksandar Vuković), 8. Martins Ekwueme, 28. Marcin Smoliński - 22. Luiz Antonio Junior (36' 20. Kamil Grosicki), 13. Maciej Korzym (36' 18. Bartłomiej Grzelak)

Jeszcze delikatny szantaż ITI w kierunku miasta:
Komunikat Prasowy Grupy ITI

W związku z pojawieniem sie spekulacji prasowych na temat sprzedaży przez Grupę ITI udziałów w KP Legia Warszawa S.S.A, Zarząd Grupy ITI niniejszym informuje, iż zaangażowanie w KP Legia Warszawa jest traktowany przez Grupę jako projekt długoterminowy. Poniżej prezentujemy oficjalny komunikat prasowy holdingu ITI.

Luksemburg, 27 czerwca 2007 roku – ITI Holdings S.A. (“ITI Group”) (Giełda Papierów Wartościowych w Luxemburgu (LSE): ITIH.LU), wiodący polski koncern multimedialny opublikował w dniu dzisiejszym oświadczenie:

Wojciech Kostrzewa, Prezes Zarządu i Dyrektor Generalny Grupy ITI powiedział: - Zgodnie z przyjętą strategią zaangażowanie Grupy ITI w nowe projekty odbywa sie na solidnych podstawach biznesowych i długoterminowych założeniach. W ten sam sposób traktujemy nasza obecność w Klubie Piłkarskim Legia. Jednakże nigdy nie ukrywaliśmy, iż inwestując w Legię traktowaliśmy niezwykle poważnie zapewnienie Zarządu Miasta st. Warszawy, czynione już od przełomu lat 2003/2004, o woli współpracy z Grupa ITI i Legia, w kontekście budowy nowego stadionu. Były one nieodłączną częścią ambitnego i perspektywicznego planu biznesowego, który jako taki podlega prawom rynku. Grupa ITI jako odpowiedzialny inwestor, od momentu zakupu Klubu, realizuje imponującą politykę inwestycyjną, której skala do końca roku zamknie sie kwota 100 mln zł. Mając wiec na uwadze biznesowy charakter tej inwestycji należy sie spodziewać, iż nie wypełnienie lub zmiana podjętych już przez Miasto zobowiązań będzie skutkowało podjęciem przez Grupę ITI działań dążących
do zniwelowania niekorzystnych dla Grupy skutków takich decyzji, łącznie z rozważeniem sprzedaży Klubu. Jesteśmy równocześnie głęboko przekonani, że w dniu jutrzejszym na posiedzeniu Rady
m. st. Warszawy zapadną decyzję korzystne dla Klubu, wszystkich kibiców i sympatyków Legii Warszawa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”