FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1188

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2010, 15:23

Agent Ibrahimovicia kilka tygodni temu wysyłał Pepa do psychiatryka, ostatnio stwierdził, że prędzej z Barcelony odejdzie Guardiola niż Zlatan.
Raczej nikt z jego słów nic sobie nie robi. Rok temu najpierw stwierdził, że Szwed na 99,9% zostanie w Interze, później mówił, że nikt jego " podopiecznego " nie będzie w Mediolanie więził. Pep nie chce się w to wplątywać, bo z taką osobą nie warto dyskutować czy komentować jego wypowiedzi.
Co będzie ze Zlatanem chyba będzie wiadomo jak zostanie zamknięte okienko transferowe, bo do tego momentu spekulacje nie ustaną .

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 15:34

Babel pisze:Zrobie wyjatek dla Ciebie, bo nie mam ochoty dyskutowac z uzytkownikami, którzy czas na forach spedzaja w specyficzny sposob, przybierajac poze trolla (tak wyobraz sobie, ze dokladnie wiem z kim rozmawiam). Normalnie to szkoda czasu na odgrzewane kotlety, o ktorych juz dawno zapomnialem.

Juz ostatni akapit w kierunku rzekomych (doprawdy rzekomych!) kibicow Man Utd gdzie pokazales ze nie masz pojecia czym jest dyskusja, co stanowi jej clou, to informuje iż na pewno to nie jest przyklaskiwanie i zachwycanie sie wszystkim co katalonskie. Ja tam bardzo szanuje Barcelone, uwazam ten zespol za najlepszy w ostatnim czasie w Europie, obecna ekipe Guardioli, za jedna z najlepszych druzyn w historii futbolu, ale na boga pisanie, ze dzieki Barcelonie inne zespoły zaczeły poszukiwania ofensywnych pomocnikow nawet nie jest smieszne. Jest głupie. Chwała Wam za Guardiole, Xaviego, Inieste, nawet za Fabregasa, i za kolejnych. To jest wasz trend w wychowywaniu graczy, ktorego autorstwa nikt Wam nie odbiera (bo w jaki sposob?), ale nie macie wylacznosci czy licencji na stanowienie czy ktos ma prawo czy nie ma prawa wychowywac pilkarzy o podobnej charkterystyce. Ba, nie macie nawet na to wpływu! Szczegolnie Wy, kilku zadufanych w swoim klubie frustratow (dobrze wiesz w jakim towarzystwie Cie umiejscawiam) ze skłonnosciami paranoidalnymi, charakteryzujacymi sie nadinterpretacja i czestym niezrozumieniem czytanych postow innych uzytkownikow, ktorzy osmielaja sie nie podzielac Waszego zdania. Szczegolnie, ze 4 lata wczesniej caly pilkarski swiat zachwycal sie Pirlo, pomocnikiem bardzo podobnym w charakterystyce do waszego modelu "pierwszego w historii ofensywnego pomocnika - Xaviego". Choc ososbiscie uwazam Xaviego za bardziej kompletnego i lepszego pilkarza od Andrei, choc i jemu tez nalezy oddac co cesarskie i to, ze wystrzelił z forma (i sukcesami) wczesniej niz Xavi.

Odnosnie sprawy Friska to po prostu pytalem, bo zobaczylem kogos kto w ogole orientuje sie w temacie i strzela jakimis przeczytanymi na barcelonodzieciowatych stronach odrzutkach, ze zły Mourinho cos tam, kogos tam, gdzies tam. Gdzies dzwonilo ale nie wiedziales w ktorym kosciele. Przyznasz ze pomylenie Merka z Friskiem to duze faux pas z Twojej strony. To jak pomylenie Iniesty z Xavim.

Odnosnie Twojej niegdysiejszej sympatii do Interu, to jeszcze raz pokazujesz, ze konstruktywna dyskusja bez uzurpowania sobie +10 punktow do autoryteu poprzez rzekomy obiektywizm, to dla Ciebie za trudne zagadnienie. Przekladajac z polskiego na naszego. Kogo to obchodzi, ziom? Tytułem końca. Wiem, ze zaraz mi odpiszesz i bedziesz probowal mnie sprowokowac, ale z mojej strony to koniec. Jeden odgrzewanych kotlet sprzed miesiaca to zbyt duzo aby go strawic. Znajdz sobie innych oponentów.

P.S. Zostawiam juz ten temat kibicom Barcelony, chcacym pisac o swoim klubie a nie o Pirlo.
napisales naprade duzo. nie wiem za bardzo o ci chododzi. ja nie ma zamiaru sie ani z toba przyjacielu klocic ani wymieniac pogladow. nasze zdania sie roznia od siebie. szkoda ze nie umiesz tego przyjac do wiadomosci. taki mete potrafi. TY nie. trudno. ja TWOJE zdanie zrozumialem i mam je w pamieci. kiedys kaczmarski pisal: marusia matką grom poetą nie nam zalowac gryzipiorkom - idelanie pasuje - jestes osoba ktorą ciezko przekonac.

zrozum ze ja nie atakuje ani unitred ani twoj inter. lubie te zespoly, po porstu bronie BARCE przed opetanym tlumem idiotow. nalezysz do niego?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 15:43

aha - BIENIAS - moj przyjacielu :) NUNEZ nie byl skapcem!! on wydal WAL MEGA SZMLL. wtedy tylko berlusconi mogl sie z ni m rownac!!!

ps. nie wiem czy slyszeliscie fani MILANU - klubu ktory podziwiam - kiedys bardzo blisko BARCy by was najlepszy pilkarz swiata - MARCO. ale powiedzial - NIE - chce grac dla MILANU!

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 22 sie 2010, 16:54

Pytanie z kategorii ciekawostek. We wczorajszym meczu przed samym rozpoczęciem spotkania zauważyłem parę środkowych obrońców wykonujących jakieś "obrzędy". Kucający długi czas Pique i Abidal stojący nieruchomo dłuższy czas z opuszczoną głową po czym pocierający energicznie twarz. Czy są to jakieś "talizmany" tych piłkarzy i czy powtarzają się te gesty cyklicznie?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 16:57

to byly czarny aby odpedzic zle madryckie duchy.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 22 sie 2010, 17:03

miguel, nie przeginaj. Naprawdę mnie to ciekawi a jeżeli nie masz nic do dodania to po prostu nie pisz.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 17:07

wymysliles cos co miejsca nie mialo. pokaz mi fotke z tego wydarzenia.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 22 sie 2010, 17:12

Z fotki to nawet ktoś z ponadludzkimi skłonnościami do interpretacji miałby problem coś wywnioskować. Ściągnij sobie ten skrót a dowiesz się, że takie coś miało miejsce.
http://www.przeklej.pl/plik/2010-08-21- ... 97rr6012j6

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 17:15

nie no bez jaj. nie wiem co z ciebie za gosc, ale zadajac takie pytania opierajac sie na takich filmikach zadajesz tu pytania o czary, sory men, ale nie jestes zbyt powazny.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 22 sie 2010, 17:23

Nie no bez jaj. Najpierw twierdzisz, że coś takiego miejsca nie miało a teraz wciskasz mi, że pytałem o czary mimo mojej prośby do Ciebie, żebyś nie odpisywał jak nie masz nic do dodania. Miałem coś napisać o służbie zdrowia w Twoim kierunku, ale się powstrzymam. Ktoś to zrobi za mnie (dziwie się, że dziś jeszcze tego ktoś nie zrobił)
Koniec OT

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 17:29

aha, bede wiedzial rati.
kolejny facet ktory umie dokazywac w necie.
zyjemy w takich czasach ze net pozwala nam na wiele. na bardzo wiele. obrazajmy szpakowskiego, obrazajmy strejlaua. mozesz mnie tez obrazac. wali mnie to. ciesz sie tymczasem.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 sie 2010, 18:02

Raioli nie warto brac na serio. Ostatnio przy okazji transferu Balotelliego znowu to udowodnil:
http://www.pilka.pl/raiola-przyszlosc-b ... mozliwosci
Ataki na "zlych niesprawiedliwych" trenerow tez sa czyms naturalnym. Dwa lata temu kiedy Maxwell zaczal siadac na lawce byla podobna historia.
Najlepsza jednak byla proba transferu Nedveda do Interu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 sie 2010, 18:25

Maciek (interista) pisze:Wczoraj Barcelona skorzystala z czterech napastnikow: grali Pedro, Messi, Bojan i Villa. Dla Szweda miejsca zabraklo, zastanawiajace.
Można się zastanawiać nad tym jak ważną rolę odgrywał będzie Ibra w przyszłym sezonie, ale nie popadajmy w przesadę. Niech ktoś mi przedstawi w miarę realny scenariuszy jego odejścia to zacznę się zastanawiać. Ja takiego scenariusza nie widzę.

Odnośnie wczorajszego meczu to niestety, ale przy takiej konkurencji w ataku zawsze ktoś nie zagra. W poprzednich spotkaniach Zlatan grał i spisywał się dobrze. Ogólnie w dotychczasowych spotkaniach grał sporo, ale niech nie liczy na to, że przy obecnej sytuacji personalnej w zespole będzie miał zapewnione minuty w każdym meczu.

Trener zapewne będzie kombinował i rotował do ostatniej chwili albo i jeszcze dłużej :lol: Sam jestem ciekaw jakie zestawienie ataku będzie tym pierwszym (o ile coś takiego w ogóle będzie), ale tematu odejścia Szweda jak dla mnie nie ma. Pep nie wypowiada się na jego temat bo widzi co odpyerdala zwariowany agent.

Jeżeli kogoś irytuje/denerwuje miguel indurain to niech po prostu go ignoruje. Nie na wszystko trzeba zawsze odpowiadać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2010, 18:50

Ja nie wiem czy jest jakiś realny scenariusz. Wiem, że jest tylko jedno logiczne wyjście przy ewentualnym transferze- sprzedaż. Jestem w stanie sobie wyobrazić, że Szwed odejdzie, ale nie trafi do mnie żaden argument, że może zostać wypożyczony. Mało jest klubów, które byłby w stanie dać kasę satysfakcjonującą Barcę, więc Ibra pozostanie w Katalonii. Co będzie dalej zobaczymy. Ja na pierwsze spotkanie w napadzie spodziewam się trio od prawej: Pedro-Messi-Villa. Może Andresito z lewej strony. W każdym razie Zlatan nie przewiduję, choć wierzcie, że chciałbym go widzieć na środku a na bokach Pedro i Leo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sie 2010, 18:52

Mnie tez zastanawia ta nagonka na Ibre bo nie grał zle i daje waszemu ataku to czego Messi Villa nie dadzą- sile fizyczna w ataku,gre w powietrzu.Moge sie założyć że atak będzie wyglądac Vill-Zlatan-Messi a Pedro i Bojan beda rotować, może być tak ze zagra tam Iniesta(lewy atak)
Nie rozumiem czemu macie Szweda sprzedac, z nim macie 5 napastników w kadrze w tym 2 utalentowanych młodziaków....Ibra odejdzie ,Villa złapie kontuzje i co wtedy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”