FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1187

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 21 sie 2010, 23:23

Nie spodziewałem się aż tak łatwego zwycięstwa Barcelony (swoją drogą mogli poczekać na mnie ze strzelaniem bramek, bo włączam a tu 2:0 :maruda: ) Podanie Xaviego przy drugim golu po prostu genialne. Tak samo jak wymiana klepek między Messim i Iniestą. Szkoda, że Andres tego nie trafił. Generalnie spodziewałem się dziś mimo wszystko trochę więcej po drużynie Sevilli.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 sie 2010, 23:52

Od współpracy Iniesty z Messim lepsza może być tylko współpraca Iniesty z Villą :P

Ja również spodziewałem się więcej po Sevilli a jednocześnie mniej po nas, ale nie narzekam :lol: Teraz powrót do treningów a przy okazji meczu o Puchar Gampera spodziewam się znowu rezerwowego składu i kolejnych minut dla Thiago, Jonathana i innych zmienników.

Tymczasem Rafa zdobył swojego pierwszego gola dla nowego klubu. Gola nieprzeciętnej urody --->

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 sie 2010, 1:01

Tymczasem Rafa zdobył swojego pierwszego gola dla nowego klubu. Gola nieprzeciętnej urody --->
No i dobrze, niech z Henrykiem rozruszają trochę MLS.

Nie wiem czy wy tak macie, ale z urzędu generalnie nie lubie zawodników Blaugrany. Kiedy jednak zmieniają barwy klubowe lekka zadra zostaje, aczkolwiek nie życzę im źle.
Tak było min. z Ronaldinho, Deco i teraz z Yają

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sie 2010, 9:18

Cieszy gra Barcelony w pierwszej połowie, druga tego już nie wymagała, choć i tak można było podwyższyć wynik spotkania wcześniej niż dokonał tego Messi. Trochę martwi mnie fakt, że Leo gra na środku. Strzela tam bramki i to sporo, Barcelona wygrywa, ale ja mimo wszystko wolę go z prawej strony. Wejście Villi na lewą stronę potwierdziło w jakiś sposób przypuszczenia chyba SPORTU, że ustawienie linii napadu będzie wyglądało- Villa-Messi-Pedro. Czy ktoś chce czy nie to z Ibra może być różnie do końca okienka. Ja mam nadzieje, że zawodnik pozostanie, bo z nim rotacja wśród napastników będzie wyglądała świetnie. W każdym razie czekam na zakończenie okienka i koniec tych spekulacji.
Ważne, że drużyna wygląda dobrze przed startem La Liga.
Z Milanem spodziewam się podobnego zestawienie, może dołączą do kadry Jonathan czy Thiago, ale i tak spodziewam się od początku Villi, Puyola czy Iniesty, może także Adriano.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 22 sie 2010, 10:05

Krótko. Wspaniałe zwycięstwo nad drużyną, która myślami była przy rewanżu z Bragą. Drużynowo wyglądało to nieźle, indywidualnie - postawa Bojana powoduje, że nie pozbywałbym się Ibry. Jeśli w kolejnym sezonie nie zagra na miarę oczekiwań, za rok opchnie się go do City.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 sie 2010, 12:09

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=33248
Banery wspierające Ibrę i dziękujące Xaviemu

Fani zgromadzeni na Camp Nou wywiesili dwa banery, na które warto zwrócić uwagę. Jeden z nich był skierowany do Zlatana. "Animos Ibra (Odwagi Ibra)", brzmiała jego treść, mająca na celu wsparcie dla szweckiego napastnika. Na innym z transparentów widniał napis: "10 lat historii, dziękujemy Xavi", przez co culés chcieli podziękować '6' Barçy za wszystkie lata spędzone razem.

Ciekawa gra słów na koszulce Escudé

Julien Escudé na swoich plecach zamiast nazwiska, czy przydomku umieścił napis: "SQD", który jest fonetycznym zapisem jego nazwiska. Ciekawa, zabawna i niespotykana forma wykorzystania miejsca na plecach koszulki.

Palop zmienił koszulkę w przerwie

Bramkarz Sevilli, Andrés Palop po przerwie wyszedł na murawę w zupełnie innym komplecie stroju bramkarskiego. Po nieudanej pierwszej połowie, Palop zdecydował się zmienić bramkarską bluzę na szczęśliwą.
SQD :lol: :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 sie 2010, 12:13

SQD :lol: :roll:
Miałem przez chwilę zagadkę kto to jest gdy zobaczyłem ten napis na koszulce.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 12:37

panowie nie bylo mnie dlugo spowodowane bylo wakacjami! szkoda ze nie moge odnalezc naszej sprzeczki, w kazdym razie wczoraj znowu nBARCA potwierdza ze jest najlepszym klubem swiata!!! pozdrawiam ze slowami trenera Sevilli: Guardiola pokazał nam dzisiejszej nocy mistrzowską klasę

ps. jak uda mi sie znalec dalsza czesc dyskusji z panami od interu i united odpowiem, lada chwila!
ps2. carmona - odrzut z juniorow. niepodniecalbym sie nim bradzo.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 12:49

juz znalazmem.

widze JEDYNYNA POSTACIA ktora potrafi dyskutowac to uzytkownik mete. nie licza sie animozje kibicowskie ale zwykla dyskusja. w sumie moge przyzna ci racje, pirlo jest taki graczem jak xavi. w suumie gratuluje , ze pokazales sie z bardzo dobrej strony w tym "konflikcie".

natomiast...
fani united - lubie wasz klub, naprawde, i nie zmienia tego macki iles tak i crisy7. zawsze lubielm united, i zawsze zycze im suksesu w angli (moze oprocz tego roku). wyzywanie kogos od trolli pokazuje tylko jakim trollem sam jestes. napisalem swoje zdanie o xavim, zamiast dyskusji rozpoczelo sie pieklo - bo nie lubie barcelony. ja wiem czemu nie lubisz, crisu i macklu iles tam. bo barcelona jest zwyczajnie lepszym klubem dzis od united.
powiem wiecej - tu do mate - gdybysmy dzis zyli w latach 90- - poczytalbys to samo na lamach tego forum o milanie - dlaczego? bo POLACZKI - glownie te zyjace na zmywakach w agnlii - nie lubia gdy komus sie powodzi! tak to juz jest. dzis bys przeczytal ze tassoti to [k****] a baresi to pies.

natomista inter... babelu czy jak tam cie zwa... myslisz ze chce z toba dyskutowac na temat ze pomylilem naziwsko sedziego? ps. mozesz nie uwierzyc ale tez lubilem kiedys inter.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 sie 2010, 13:13

Nie pamiętam żebym w jakiś sposób komentował twoje posty, więc jeśli maciek_ileśtam, który na dodatek jest kibicem MU lub Interu ( :o ) to ja to chyba następują u mnie pierwsze objawy schizofrenii.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 22 sie 2010, 13:22

rzecz jasna. przepraszam za naruszenia dobrego mienia. chodzi o kamil iles tam.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 sie 2010, 13:42

Zrobie wyjatek dla Ciebie, bo nie mam ochoty dyskutowac z uzytkownikami, którzy czas na forach spedzaja w specyficzny sposob, przybierajac poze trolla (tak wyobraz sobie, ze dokladnie wiem z kim rozmawiam). Normalnie to szkoda czasu na odgrzewane kotlety, o ktorych juz dawno zapomnialem.

Juz ostatni akapit w kierunku rzekomych (doprawdy rzekomych!) kibicow Man Utd gdzie pokazales ze nie masz pojecia czym jest dyskusja, co stanowi jej clou, to informuje iż na pewno to nie jest przyklaskiwanie i zachwycanie sie wszystkim co katalonskie. Ja tam bardzo szanuje Barcelone, uwazam ten zespol za najlepszy w ostatnim czasie w Europie, obecna ekipe Guardioli, za jedna z najlepszych druzyn w historii futbolu, ale na boga pisanie, ze dzieki Barcelonie inne zespoły zaczeły poszukiwania ofensywnych pomocnikow nawet nie jest smieszne. Jest głupie. Chwała Wam za Guardiole, Xaviego, Inieste, nawet za Fabregasa, i za kolejnych. To jest wasz trend w wychowywaniu graczy, ktorego autorstwa nikt Wam nie odbiera (bo w jaki sposob?), ale nie macie wylacznosci czy licencji na stanowienie czy ktos ma prawo czy nie ma prawa wychowywac pilkarzy o podobnej charkterystyce. Ba, nie macie nawet na to wpływu! Szczegolnie Wy, kilku zadufanych w swoim klubie frustratow (dobrze wiesz w jakim towarzystwie Cie umiejscawiam) ze skłonnosciami paranoidalnymi, charakteryzujacymi sie nadinterpretacja i czestym niezrozumieniem czytanych postow innych uzytkownikow, ktorzy osmielaja sie nie podzielac Waszego zdania. Szczegolnie, ze 4 lata wczesniej caly pilkarski swiat zachwycal sie Pirlo, pomocnikiem bardzo podobnym w charakterystyce do waszego modelu "pierwszego w historii ofensywnego pomocnika - Xaviego". Choc ososbiscie uwazam Xaviego za bardziej kompletnego i lepszego pilkarza od Andrei, choc i jemu tez nalezy oddac co cesarskie i to, ze wystrzelił z forma (i sukcesami) wczesniej niz Xavi.

Odnosnie sprawy Friska to po prostu pytalem, bo zobaczylem kogos kto w ogole orientuje sie w temacie i strzela jakimis przeczytanymi na barcelonodzieciowatych stronach odrzutkach, ze zły Mourinho cos tam, kogos tam, gdzies tam. Gdzies dzwonilo ale nie wiedziales w ktorym kosciele. Przyznasz ze pomylenie Merka z Friskiem to duze faux pas z Twojej strony. To jak pomylenie Iniesty z Xavim.

Odnosnie Twojej niegdysiejszej sympatii do Interu, to jeszcze raz pokazujesz, ze konstruktywna dyskusja bez uzurpowania sobie +10 punktow do autoryteu poprzez rzekomy obiektywizm, to dla Ciebie za trudne zagadnienie. Przekladajac z polskiego na naszego. Kogo to obchodzi, ziom? Tytułem końca. Wiem, ze zaraz mi odpiszesz i bedziesz probowal mnie sprowokowac, ale z mojej strony to koniec. Jeden odgrzewanych kotlet sprzed miesiaca to zbyt duzo aby go strawic. Znajdz sobie innych oponentów.

P.S. Zostawiam juz ten temat kibicom Barcelony, chcacym pisac o swoim klubie a nie o Pirlo.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 sie 2010, 13:56

Przecież na faceta szkoda jest czasu. Nie wiem po co robisz te wbitki o tym, że lubisz United. Gratuluje, ale kogo to obchodzi?
I nie wiem po co to wspominanie ciągle meczu w Rzymie czy wyższości Barcy nad United. Takie śmieszne wpisy jak twoje wyszydzałem jeszcze jak twoje gwiazdy z Camp Nou zatrzymywały się na Wesie Brownie, więc twierdzenie, że rzekomo czynie to by wylać swoją frustrację bo nie mogę spać z powodu wyższości Barcy nad United to kolejny strzał w płot.
Po prostu jak ktoś pisze totalną bzdurę to dyskusja z kimś takim jest pozbawiona sensu, bo ciężko dyskutować np. z kimś o zagadnieniach matematycznych jak nie potrafi tabliczki mnożenia. Gadanie, że cały świat dopiero jak zobaczył Xaviego zączął szkolić ofensywnych pomocników to taka brednia, że tylko kompletnie oderwany od rzeczywistości mógł coś takiego napisać. A z kimś takim dyskusja jest zbędna, kogoś takiego wkleja się do złotych ust i wyszydza.
Do usłyszenia.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 sie 2010, 15:02

Co jest grane z Ibra?

Wypowiedz Guardioli:
„Ibra? A jest tutaj jego agent? Lepiej siedzieć cicho. Lepiej dla wszystkich jeśli nie będę się wypowiadał na ten temat”.
Wczoraj Barcelona skorzystala z czterech napastnikow: grali Pedro, Messi, Bojan i Villa. Dla Szweda miejsca zabraklo, zastanawiajace.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 sie 2010, 15:22

miguel indurain pisze:panowie nie bylo mnie dlugo spowodowane bylo wakacjami
Szkoda, że te wakacje nie potrwały dłużej. Wróciłeś i od razu zaczynasz napinkę. Aż tak cię to kręci?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”