FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1182

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2010, 11:16

Kurde szkoda mi tego ostatniego gola. Spodziewałem się porażki, ale 2:1 byłoby niezłym wynikiem natomiast przy 3:1 jest już gorzej. Tak czy siak szoku nie ma, czekamy na rewanż i... czuję, że skład będzie podobny :lol: Konferencja Pepa: http://www.blaugrana.pl/news/5656/pep:_ ... _cene.html

W rewanżu może będą ze dwie zmiany personalne + lepsze opcje z ławki, ale na więcej bym nie liczył ergo szalenie trudno będzie zgarnąć trofeum.

Reakcja Alvesa mistrzowska :lol:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 15 sie 2010, 11:22

Palop mnie rozje... tym aktorstwem :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 sie 2010, 11:27

90% zawodników zrobiłoby pewnie to samo. Po cholerę on wyciągał tę łapę?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2010, 11:35

Oczywiście zachowanie Alves bezsensowne i nie mam żalu do Palopa, ale reakcja Daniego mnie rozbawiła. Uwielbiam jego śmiech :lol:

Tak w ogóle to Dani zagrał bardzo średnio, ale tym także nie jestem zaskoczony. Na pewno nie jest należycie przygotowany do gry. Zawiódł mnie trochę Bojan natomiast Zlatan zagrał dobrze. Reszta mniej więcej średnio.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sie 2010, 20:16

Obrazek

Coś się odkleiło temu Zlatanu :lol:

Tak na poważnie to intrygująca sprawa :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sie 2010, 20:23

chodzi o ten znaczek, który KMŚ nosi ? Moze jest na wylocie i znaczka nie dostał :lol:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 sie 2010, 20:39

A Alves znów staje na palcach :P

thomson19885
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: thomson19885 » 15 sie 2010, 23:30

Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Chciałem się was zapytać co sądzicie o plotkach dotyczących osoby Zlatana. Mówi się o jego przejściu do City dla wielkich zarobków, czy też o wypożyczeniu do Milanu. Mam nadzieję, że Guardiola nie ma zamiaru pozbyć się jednego z najlepszych zawodników. Fakt miewał ostatnio spadek formy, ale przecież nie zdarza się to po raz pierwszy. Ile razy już miał takie wachania. Powodem może być częsta zmiana klubów otoczenia. Szwecja, Holandia, Włochy (Turyn, Mediolan), a teraz Hiszpania. Życie po życiu w karierze On prowadzi. Według mnie w tym sezonie powinien zajść dalej, aniżeli w poprzednim.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2010, 20:06

3:1 z Sevilla to zly wynik i jakos nie jestem nastawiony optymistycznie przed rewanzem. Mam nadzieje, ze mecz ten otworzy oczy zarzadowi, bo kadra ma duze braki. Sandro poki co nic nie zrobil i mam powazne obawy przed nadchodzacym sezonem, szczegolnie ze nie zapowiada sie na kolejne transfery.

Obym sie mylil, ale czarno to widze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 sie 2010, 20:13

mistyk pisze:Mam nadzieje, ze mecz ten otworzy oczy zarzadowi, bo kadra ma duze braki. Sandro poki co nic nie zrobil i mam powazne obawy przed nadchodzacym sezonem, szczegolnie ze nie zapowiada sie na kolejne transfery.
Jedno mnie zastanawia. Czemu za brak transferów obarczany jest zarząd, ale Pep już nie? Skąd założenie, że Pep chce transferów, ale ich nie dostaje?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2010, 21:10

Ciężko stwierdzić czy Pep chce transferów czy nie. Chciał Cesca i go nie dostał. Chciał, aby pozostał Czygra - ten nie dostał tego czego chciał.

Sklad potrzebuje wzmocnien i dla mnie nie jest wazne, czy to Pep kogos kupi, czy Sandro.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 17 sie 2010, 21:11

wlasnie
ciekawy skad ciagle przeswiadczenie,ze pep (niby) blaga ,prosi o trasnfery a glupi zarzad nic sobie nie robi
guardiola gra va banque-w tym sezonie jako rezerwowych wprowadzi do druzyny 4 mlodziakow
mowie juz teraz-na 99 % transferow nie bedzie i jest to tylko "zasluga " widzimisie trenera,ktorego jedyna prosba byl cesc

zarzad ustawil mu 3 transfery (ozil,masherano,robinho)-kazdy guardiola zawetowal,bojac sie kolejnego niewypalu i 15-20 mln wyrzyconych w bloto

jedyna opcja na transfer tak wyczekiwanego tu przez wielu srodkowego obroncy i def pomocnika jest dlugotrwala kontuzja np 30.8 pique,puyola czy busquetsa-wtedy nawet w 1 dzien mozna wyrwac senne cy jakiegos srodkowego obronce

guardiola nie jest pacanem-oriola romeu obserwowal dokladnie przez ostatni rok,sam gral na tej pozycji wiec jest szczegolnie surowy w ocenie,a jednak mlodzian "czyms go kupil"
nie wydaje sie wam dziwne,ze ledwo wracajac z udanych mlodziezowych me ,oriol po zaledwie tyg treningow wskakuje do pierwszej jedenastki (gdzie mogl na tej pozycji zagrac dos santos czy keita) na mecz na super trudnym terenie,z fanatyczna widownia i gra bardzo fajnie-bez glupich strat,madrze,na jeden kontakt

to bedzie nasz zmiennik busquetsa

brak 4 srodkowego obroncy (ktory gra bardzo malo) jest zwiazany z polityka ciecia kosztow (marquez pobieral 4 mln a 5 obronca-1,5)
rossel uznal ,ze jest to bez sensu i 4 z kolei obronca nie bedzie tyle zarabial i guardiola nie protestowal zbytnio-postawi na fontasa (tak on bedzie 4 z kolei do gry a nie abidal,ktory w jednym sparingu i meczach repry pokazal,ze mimo checi gry na tej pozycji prezentuje sie tam slabo)

ktos poda argument,ze klasowych obroncow jest za malo i inni prezentuja sie lepiej-a spojrzcie na taka chelsea (alex,ivanonic ,terry + mlodziaki),bayern (van buyten,demichelis,badstuber), mu (,evans,vidic + czesto leczacy sie brown ,oshea,ferdinand),arsenal

chce tylko pokazac ,ze malo kto ma 4 doswiadczonych obroncow
jest tez druga strona medalu-malo ktory pilkarz chce byc tym czwartym-marquez nie chcial i takie sa fakty

z innej strony ciekawy jest teraz placz co poniektorych nad brakiem tego 4 obroncy-rok temu marquez po kontuzji gral slabo,czygrynski byl posmiewiskiem-czemu wiec teraz taki fontas ma nie grac lepiej ? brak mu tylko doswiadczenia,ktore takie czygrynski mial ( z europejskich pucharow chocby) a nie wpasowal sie do ligi

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2010, 21:27

Ja o obrone jestem w miare spokojny, chociaz gdyby byl jeszcze jeden srodkowy obronca byloby lepiej. Teraz mamy Pique i Puyola, czyli filary obrony, Milito bez kolan, na ktorego oczywiscie licze i ... to by bylo na tyle. Mamy Abidala, ktory jak wspomnial Jordan na srodku gra slabo i Fontasa, ktory wcale lepszy od Czygry byc nie musi.

Duzo bardziej martwi mnie sytuacja w pomocy. Mamy 4 graczy na 3 pozycje + pilkarze ze szkolki. Wniosek jest taki, ze kadra jest za waska, ławki praktycznie wcale nie mamy (z wyjatkiem ataku).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sie 2010, 21:34

Ja tam na transfery specjalnie nie liczę i ich nie wyczekuje, a już z całą pewnością nie do obrony. Tam jest wystarczająco dużo osób. Jestem zdania, że doświadczony zmiennik dla Sergio by się przydał. Jednak jeśli go nie będzie to wierzę i to bardzo w umiejętności Romeu. To dla mnie jest najlepszy z zawodników, którzy są łączeni z dołączeniem do pierwszej drużyny.
Skoro Pep zdecydowanie był na nie przy Robinho i nie napalał się na Mascherano i Ozila to musi wierzyć, że warto postawić na wychowanków, bo dadzą radę przeciwko każdemu. Ja nie jestem pewien czy w liczbie 4 wypalą, ale 2 można zakładać, że się uda.
Co do innych tematów, to mam nadzieję, że nic z prawdy nie zawierają newsy o Thiago i Muniesie. Tym pierwszym miałby być zainteresowany Bolton. Kto to [k****] jest. Muniesa Depor, które mogło by być niezła opcją, choć ja jestem dalej zdania, że z wypożyczeń nikt nie wraca. MM przegrał chyba rywalizację o pierwszy zespół, nie tylko z Fontasem, ale i być może Sergi Gomezem, o lewej obronie nie ma co mówić, bo tam jest Adriano, Maxwell i Eric. Zobaczymy.

Ma ktoś oficjalne zdjęcie Barcy w jakimś dużym rozmiarze?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sie 2010, 21:38

Po finale w Paryzu tez transfery nie byly potrzebne, a pozniej musieliśmy ciężko pracować...

Gdyby byl taki Toure, to bylbym spokojny o cala linie pomocy. Ale niestety go nie ma i zostało sporo pieniedzy na transfery. W razie czego zarzad zawsze bedzie mogl powiedziec, ze to Pep nie chcial transferow

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”