Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 118

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 27 cze 2006, 13:39

macko001 pisze:mysle ze Kasperczack sobie poradzi bo to teraz najlepszy polski trener

Najlepszy polski trener to Kazimierz Górski. I nie zapominaj o tym. Kasperczak może być najlepszym na dzisiejsze czasy.
macko001 pisze:eraz komplikuje się sprawa selekcjonera reprezentacji Polski ,
został faworyt Listkiewicza - Majewski a takze Beenhaker i Tarasiewicz ....

A kto to jest ten Tarasiewicz? O Wdowczyku już zapomniałeś :lol: Ilu trenerów, tylu kandydatów. Chociaż Engel też niby był mało znany po epizodzie w Polonii Warszawa, a posadę dostał.
PZPN zaskakuje.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 27 cze 2006, 13:43

Loczek pisze:macko001 napisał:
mysle ze Kasperczack sobie poradzi bo to teraz najlepszy polski trener

Najlepszy polski trener to Kazimierz Górski. I nie zapominaj o tym. Kasperczak może być najlepszym na dzisiejsze czasy.

napisałem przecież "teraz" czyli wspolczesnie.....

Loczek pisze:A kto to jest ten Tarasiewicz? O Wdowczyku już zapomniałeś Ilu trenerów, tylu kandydatów. Chociaż Engel też niby był mało znany po epizodzie w Polonii Warszawa, a posadę dostał.
PZPN zaskakuje.

Tarasiewicz to były trener Śląsku Wrocław , znana twarz w polskiej piłce bo był na MŚ w 1986 roku i troche to wykorzystuje

Wdowczyk już powiedział że nie będzie selekcjonerem repki Polski , zostaje w Legii :D
Ostatnio zmieniony 27 cze 2006, 13:44 przez macko001, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mati_26
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati_26 » 27 cze 2006, 13:44

Według mnie selekcjonerem powinien zostać Beenkher.Zdobył 3 mistrzostwa Hiszpani 3 mistrzostwa Holandii.A jedno z mistrzostow Holandii zdobył z naszym Jurkiem Dudkiem. Jeżeli by się nie zgdził to zostaje dla mnie tylko Wdowczyk ,który wyprowadził Legię na prosto i zdobył z nią mistrzostwo.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 27 cze 2006, 14:02

Martinho pisze:Jak widac trenerzy drugoligowi pchaja sie na stolek selekcjonera. Najpierw byl Stefek Majewsk

No i co masz do Majewskiego? Jest jednym z najlepszych Polskich trenerow ostatnich lat, uczony w znanej szkole trenerskiej. Z Widzewa, ktory nie mial jakiegos super skladu stworzyl druzyne ktory spacerkiem awansowala do I ligi. Wedlug mnie w Polsce tylko 3 trenerow nadawalo by sie do prowadzenia reprezentacji: Kasperczak Smuda i Majewski. A poza tym on mial byc drugim trenerem wiec nie gadaj ze pchal sie na stolek.
Martinho pisze:a teraz Tarasiewicz.

Tarasiewicz tez nie jest zlym trenerem. Tez wiele zrobil dla Slaska. Jest w tej chwili poza Wdowczykiem najlepszym przedstawicielem mlodej polskiej mysli trenerskiej. A jak wiemy ostatnio mlodzi trenerzy sa w modzie - Van Basten, Klinsmann, Rijkaard itd. Oni tez nie mieli wielkiego doswiadczenia trenerskiego wiec moze to jest jakies rozwiazanie...
Martinho pisze:Zadnych drugoligowych trenerow.

Przed objeciem Barcelony Frank Rijaard byl trenerem Sparty Rotterdam tez chyba grajacej wtedy w 2 lidze. Do tego nie mial zadnych znaczacych sukcesow trenerskich. Czasem poprostu wystarczy autorytet z osobowoscia ktory bedzie umial wplynac na pilkarzy.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 cze 2006, 14:44

Loczek pisze:A kto to jest ten Tarasiewicz?
Trener Slaska Wroclaw, prowadzil ten zespol w ubieglym sezonie. Obecnie wolny trener.
mati_26 pisze:Jeżeli by się nie zgdził to zostaje dla mnie tylko Wdowczyk
Loczek pisze:O Wdowczyku już zapomniałeś
Nie chce on odejsc z Legii, poza tym nie chce go widziec jako trenera reprezentacji, bo jak wczesniej powiedzialem - oprocz Kasperczaka nie ma trenera zdolnego poprowadzic nasz reprezentacje....
macko001 pisze:mysle ze Kasperczack sobie poradzi bo to teraz najlepszy polski trener
Loczek pisze:Najlepszy polski trener to Kazimierz Górski. I nie zapominaj o tym. Kasperczak może być najlepszym na dzisiejsze czasy.
macko001 pisze:napisałem przecież "teraz" czyli wspolczesnie.....

:roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 cze 2006, 14:53

LookAsh pisze:No i co masz do Majewskiego?
A no to ze nie nadaje sie na stolek trenera bo popada czesto w konflikty z zawodnikami (Amica, Widzew). Na pewno dobrze dla atmosfery naszej kadry by to nie zrobilo... W Widzewie byly przeciez popularne konflikty z zarzadem, bo Majewski odeslal w zapomnienie starszyzne zespolu...
LookAsh pisze: A poza tym on mial byc drugim trenerem wiec nie gadaj ze pchal sie na stolek.
Po pierwsze nie PCHAL tylko PCHA, a po drugie to media wymieniaja go jako selekcjonera naszej kadry a nie 2 trenera
LookAsh pisze:Tarasiewicz tez nie jest zlym trenerem.
Oj przestan juz gadac takie glupoty... Zlym moze nie jest ale na pewno nie na poziomie takim aby prowadzil kadre...
LookAsh pisze:Przed objeciem Barcelony Frank Rijaard byl trenerem Sparty Rotterdam
Tarasiewiz to nie Frank Rijkaard

EDIT

Piwus czemu mam post pod postem :?: :evil:
Ostatnio zmieniony 27 cze 2006, 16:07 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 cze 2006, 15:47

Póki co to wszelkie kandydatury to pobożne prasy życzenia. Jak tutaj: http://sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3437571.html (co prawda podawałem to dziś).

Mogę sobie wypisać tyle samo warte propozycje:
Jan Urban
Obrazek

Po zakończeniu kariery piłkarskiej zajął się szkoleniem młodzieży w Osasunie Pampeluna, co przerwała praca z pierwszym zespołem drugoligowego Polideportivo Ejido. W sezonie 2005/2006 Jan Urban jest trenerem rezerw klubu z Pampeluny. Trenuje je od pięciu sezonów.

Piotr Nowak (tu mógłby się MLSoccer wypowiedzieć ;))
Twój niedawny kolega z boiska, Hristo Stoichkov, z którym występowałeś w Chicago Fire, został trenerem reprezentacji Bułgarii. Czy jeśli zaszłaby taka możliwość i nie spowodowałoby to żadnego konfliktu z inną funkcją trenerską wykonywaną przez Ciebie, podjąłbyś się kiedykolwiek poprowadzenia reprezentacji Polski, w której występowałeś i byłeś jej kapitanem?
P.N.: Każdy trener w pewnym momencie dochodzi do przeświadczenia, że reprezentacja może być jego przepustką do wielkiej kariery. Jestem jeszcze młodym trenerem, tak jak Jurgen Klinsman, Lothar Matheuss czy Hristo Stoichkov, choć oni są już trenerami reprezentacji, z różnymi efektami. Jest jeszcze wiele rzeczy, które muszę poprawić. Mam wielu przyjaciół, którzy zostali już menedżerami klubów czy dyrektorami technicznymi i każdy z nich tak jak ja dąży do perfekcji w tym, czym się zajmuje. Przez cały regularny sezon graliśmy bardzo dobrze, a nagle okazało się, że w play-offs nie zagraliśmy tego, co było zamierzone. Może powodem tego był bardzo długi i męczący sezon, w którym walczyliśmy o cztery trofea. Moja rola polegała na tym, aby przygotować zespół do rozegrania 55 meczów w sezonie. Niestety, my nie dysponujemy takim potencjałem, jak Chelsea czy Barcelona, gdzie jest po 24 równorzędnych zawodników, przygotowanych do rozegrania meczu. Jeżeli kiedykolwiek pojawiłaby się propozycja dla mnie objęcia stanowiska trenera reprezentacji, będzie to sprawa warta rozważenia. Jestem człowiekiem, który twardo stąpa po ziemi i wiem, że czeka mnie długa i ciężka praca do objęcia takiego stanowiska.
http://www.magazynplus.com/pokaz_artykul.php?id=44

Piotr (Peter) Nowak (born July 5, 1964 in Pabianice) was an extremely successful Polish football (soccer) player, currently the head coach of Major League Soccer club D.C. United.
Nowak played with the Fire until 2002, when, due to salary cap constraints, he was traded to the New England Revolution, which immediately spurred his retirement. After a year off, Nowak was appointed as head coach of D.C. United starting in the 2004 season. He quickly pulled the team together and with the help of players like Earnie Stewart, Alecko Eskandarian, Jaime Moreno, and Freddy Adu he led D.C. to their fourth MLS Cup. In 2005, Nowak was named to the MLS All-Time Best XI.

Niewiele o nich wiadomo, ale czy sa gorsi od Majewskiego i Tarasiewicza?

PS. Poprzenosiłem wcześniejsze dyskusje o trenerze dla lepszej przejrzystości.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 cze 2006, 16:59

Nie no Janasa juz zwolnili, ja wole poczekac z kandydatami do momentu kiedy go wywala, a jak dla mnie na 100% nie nastapi to w najblizszych 3 miesiacach :lol:
Kandydatury Nowaka i Urbana wogole mi nie pasuja, zreszta watpie aby ktorys z nich chcial objac nasza kadre.
Temat Wdowczyka takze jest od dawan zamkniety, Wdowiec oswiadczyl, ze narazie liczy sie tylko Legia i walka o LM in arzie wogole nie ma tematu kadry :!:
MAjewski to trenre do ktorego wielu ma zastrzezenia i oglnie pilkarze takze jakos do niego nie palaja miloscia, a jeszcze jego wspolpraca z Zibim....
Leo to kandydat tylko Jurka Dudka 8)
A ogolnie tak jak mowie Janasa nie wywala, a jak maja to zrobic to jeszce w tym tygodniu, bo napewno nie w polowie lipca, przeciez bedzie jak z poprzednimi elminacjami przegralismy bo przyszedl nowy trener, nie zdazyl wpoic sowich zalozen i poszly elminajce przez jeden glupi mecz z Łotwą :P Teraz bedzie tak samo :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 cze 2006, 1:27

piwus pisze:Mogę sobie wypisać tyle samo warte propozycje:
Jednak nie. Dobra, bez fałszywej skromności :lol:. Wyprzedzam prasę o dwie długości :rotfl:. Choć przyznaję, że z Mielcarskim mnie zaskoczyli, a wydawało mi się, że przewidziałem największą bzdurę, czyli Trzeciaka :shock:.
Polscy kandydaci Listkiewicza na selekcjonera to Stefan Majewski, Dariusz Wdowczyk, Jan Urban, Ryszard Tarasiewicz, Grzegorz Mielcarski, Mirosław Trzeciak. - Majewski już był kandydatem, kiedy trzy i pół roku temu zrezygnował Zbigniew Boniek. Wtedy wybraliśmy Janasa - Listkiewicz przypomina czasy, kiedy Stefan Majewski był w kadrze asystentem Zbigniewa Bońka. Na uwagę, że piłkarze twierdzą, iż Majewski ma ciężki charakter, prezes rzuca: - No to muszę porozmawiać z jego żoną. Ale to jeden z najlepiej wyedukowanych polskich trenerów. Więcej czasu spędza przy laptopie niż za stołem albo przed telewizorem.

Ale według naszych informacji faworytami do objęcia reprezentacji są Jan Urban oraz Ryszard Tarasiewicz. Ten pierwszy zakończył karierę w Hiszpanii, gdzie grał w Osasunie Pampeluna, a obecnie pracuje w hiszpańskim klubie z juniorami. Na zatrudnienie Urbana namawia Michała Listkiewicza były trener kadry Janusz Wójcik. Innym kandydatem na szkoleniowca jest Ryszard Tarasiewicz, były reprezentant, który w poniedziałek zrezygnował z pracy w drugoligowym Śląsku Wrocław. - Słyszałem pogłoski, że mam zostać trenerem kadry. Dzwonią do mnie dziennikarze - mówi Tarasiewicz. - Z PZPN-u jak dotąd nikt się ze mną nie kontaktował. Być może coś więcej wyjaśni się w najbliższych dwóch, trzech dniach - dodaje tajemniczo.

Niewykluczone jednak, że Tarasiewicz i Urban na równych prawach poprowadzą polski zespół. Taki model stosowali Szwedzi, których jeszcze do niedawna prowadził duet trenerski Lars Lagerback oraz Tommy Soederberg.
Poległem :mike:.

To był kącik humorystyczny, teraz pora na elementy sci-fi.
Hitzfeld, Antić, Terim, Olsen, Fernandez, Tigana, Santini, Beenhakker, Van Gaal, Voeller, Topmoeller, Ranieri, Milutinović, Daum - prezes PZPN jednym tchem wymieniał we wtorek nazwiska wielkich trenerów.
Janas stay with us :pray:?

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 28 cze 2006, 1:40

Jezeli Trzeciak jest takim trenerem jakim jest komentatorem to niech Bog mam w opiece nasza reprezentacje :x

Trenerem musi w tej chwili byc ktos z zagranicy, a jako asystenta dac kogos mlodego jak np Tarasiewicza zeby sie uczyl a potem mogl samodzielnie przejac reprezentacje.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 cze 2006, 9:33

Trzeciak :D :D :D :D
Jak to przeczytałem to padłem
Ludzie, kto takie brednie wymyśla :D

Od początku byłem za Janasem albo trenerem polskim.
Jednak tak jak wszyscy gdy zobaczyłem liste Polaków poległem. Jedynym poważnym jest Wdowczyk, ale on potrzebny jest teraz gdzie indziej.
Zagraniczny coach jeszcze nigdy nas nie prowadził i nie wiem jakby to wyglądało.
Nie zmienia to jednak faktu, że w innych krajach pracują trenerzy z zagranicy i osiągają sukcesy, ale podreślam, że musi to być jakiś trener z topu. Bo np. Beenhakker u którego miejsce miał by Dudek to z całym szacunkiem dla niego, ale nie.
piwus pisze:teraz pora na elementy sci-fi.

Fajne, ale nie musi to być sci-fi ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 cze 2006, 20:03

Kilka powodów, dla których PZPN znowu nas wydyma.

Proponuję przeczytać całość, świetna analiza. Krew by to zalała. Nie właściwie co komentować. Uwaga na marginesie: Petrescu awansował w prasie na dobrego trenera... a jeszcze trzy miesiące temu był ostatnią płaczliwą fujarą, która zniszczyła Wisłę i dziennikarze chcieli bronić jej dogorywających resztek.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 cze 2006, 20:38

Kapitalne nazwiska na lisice kandydatow :arrow: Mielcarski, Trzeciak to hity :rotfl2:
Napewno nie ustepuje im Majewski, od ktorego raczej niektorzy lubia sie trzymac z daleka niz z nim pracowac.
Podobnie Tarasiewicz mnie zwala z nog :zgon: Naprawde sa to ludzie, ktorzy sa w stanei osiagnac z nami najwieksze z mozliwych sukcesy :P
Troche lepiej juz z obcokrajowcow van Gaal, Hitzfeld, Voeller, Topmoeller czy Olsen :P ci sa nawet ciekawi, ale skoro nie potrafimy sprostac finansowo Kasperczkaowi to napewno stac nas bedzie na Hitzfelda, ktory dla kasy wolal siedziec bodajze 2 lata na dupie niz wziasc sie do pracy :witam: podobnie Woeller czy van Gaal, gzie niektorzy zyja nie wiem :angry2:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 28 cze 2006, 20:50

fantastyczny artykuł,naprawde polecam do przeczytania,a jezeli nie komus sie nie chce przytocze najciekawszy IMHO fragment:
Jedną z pierwszych rzeczy, którą zrobił Otto Rehhagel po objęciu stanowiska trenera reprezentacji Grecji było zakończenie kilkudziesięcioosobowych wycieczek działaczy na mecze. Ponadto Niemiec stworzył wytyczne dla związku - jak ma wyglądać centrum szkoleniowe, jaki sprzęt jest niezbędny, jak mają pracować piłkarze. Krótko mówiąc - pogonił działaczy do roboty.
widzicie to u nas?Listek remontujacy obiekty szkoleniowe?sluchajacy czyichkolwiek rad?mowiacy do wszystkich przydupasow od Apostela do Lubaszenki-"panowie,sory,ale koniec wycieczki?"

trenerem bedzie Majewski..jeden z najbardziej drewnianych pilkarzy w dziejach,ktory zdobyl medal MŚ..

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 28 cze 2006, 21:39

Listkiewicz na tvn24. Rymanowski na nim wymusił, że porozmawia z Leo :P. Kandydatem na trenera Polski jest Franek Trzeciak. Żałuję, że więcej nie oglądałem :(.

I z poprzedniej strony, bo tutaj nikomu się chce przeglądać forum. Albo nie potrafi.

Kilka powodów, dla których PZPN znowu nas wydyma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”