Manchester City (zbiorczy) - Strona 116

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bouma » 26 cze 2014, 15:57

Jakiś czas temu City wykupili z Feyenoordu Rodneya Kongolo (brat Terence'a, który jest w Brazylii na MŚ) - defensywnego pomocnika reprezentacji U-16, a teraz najprawdopodobniej pozyskają z Ajaxi Javairo Dilrosuna, czyli najlepszego holenderskiego zawodnika tego rocznika (1998) i największy talent Ajaxu. Przyczyny są proste, ale nigdy nie zrozumiem tych chłopaków i ich ojców/matek/agentów/wujów/doradców - Dilrosun w wieku 15 lat grał już w drugiej co do ważności amsterdamskiej młodzieżówce do lat 19, do tego w Holandii jak jesteś dobry to zawsze się przebijesz. Już nie mówiąc, że tym wyjeżdżającym Holendrom dosyć średnio się wiedzie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 cze 2014, 19:20

Szkolka City z kazdym rokiem rosnie w sile.Zobaczymy jak to bedzie z przeskokiem w dorosly futbol I czy ktos powazniej zaistnieje w pierwszej druzynie.

Nikt nie wspomnial na forum,a Fernando jest juz Obywatelem.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 26 cze 2014, 19:57

ryba_82 pisze: Nikt nie wspomnial na forum,a Fernando jest juz Obywatelem.
Wspominałem a po mnie ktoś następny też tylko że w futbolu na luzie;)

Świetny upgrade do Javi Garcii i Rodwella

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 cze 2014, 20:39

Dopiero teraz tam zajrzalem.

Okienko jeszcze sie nie zaczelo,a my juz zakontraktowalismy dwoch swietnych pilkarzy(Sagna,Fernando) I nie wydalismy zbyt wiele.Mam jeszcze dwa (trzecie niech pozostanie tajemnica) zyczenia na to mercato:bramkarz na lawke w miejsce Pantilimona oraz porzadny partner do gry w srodku obrony dla Kompanyego.

Marcos Lopes prawdopodobnie wyladuje we Francji-wypozyczenie do Lille do konca sezonu.

glowas12345
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: glowas12345 » 27 cze 2014, 10:27

Jego brat to nie czasme Franco? Taki wymiatał w FM-e, a w rzeczywistości troszkę gorzej. Ale młodszy chyba ma większy talent.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 cze 2014, 10:34

glowas12345 pisze:Jego brat to nie czasme Franco? Taki wymiatał w FM-e, a w rzeczywistości troszkę gorzej. Ale młodszy chyba ma większy talent.
Tak, sam go kiedys kupowałem w Fmie

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 17 sie 2014, 21:54

Pierwszy mecz w Premier League obecnego sezonu za nami.Szalu nie bylo,ale osobiście jestem zadowolony i nie będę sie czepial.City bylo druzyna zdecydowanie lepsza i zasluzenie zgarnelo trzy punkty.Z bardzo dobrej strony pokazal sie Fernando,chlopak czyscil aż milo choć nie ustrzegl sie kilku strat po których moglo byc goraco.Dzeko asysta cud,miód,orzeszki ;) Niezle Jovetic jak dla mnie,ale na niego fani City narzekają za dzisiejszy wystep,wiec moze sie nie znam :) Kompany potwierdzil klase,z reszta w defensywie zagraliśmy dobrze,choć Necastle zbyt wygórowanych warunkow nie postawilo.Sam Cabella to trochę za malo.

Pierwszy krok w kierunku mistrzostwa wykonany,pozostalo jeszcze trzydzieści siedem.Kalendarz na początku sezonu mamy mega trudny,juz za tydzień LFC.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 25 sie 2014, 20:18

City XI: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy, Fernando, Yaya Toure, Nasri, Silva, Jovetic, Dzeko

Subs: Caballero, Sagna, Kolarov, Fernandinho, Milner, Navas, Aguero

LFC XI: Mignolet - Johnson, Lovren, Skrtel, Moreno - Gerrard, Allen, Henderson - Coutinho, Sterling, Sturridge

Subs: Jones, Manquillo, Sakho, Touré, Can, Marković, Lambert

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sie 2014, 20:25

Tak patrze na ten skład City i się zastanawiam, co zrobilibyście gdyby wypadł wam w trakcie meczu środkowy obrońca, na ławie nikogo kto mógłby wejść na tę pozycję.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 25 sie 2014, 20:25

Czemu Mangala poza kadra? Jak znowu bedziecie grali Demichelisem w LM to srednio Wam wroze

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 sie 2014, 20:27

Tak jak myślałem Moreno do podstawy a Manquillo na ławkę. Ciekawy jestem nowego nabytku LFC.

Wygląda na to, że na ten moment Fernando wygryzł Fernandinho z podstawy, zgadza się ryba? Aguero jeszcze niedoleczony czy Pelle liczy na formę Joveticia? No i gdzie ten Mangala?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 25 sie 2014, 20:30

Jest przecież Sagna,który może grać na środku.
Czemu Mangala poza kadra? Jak znowu bedziecie grali Demichelisem w LM to srednio Wam wroze
Mangala nie jest jeszcze gotowy,musi trochę czasu minąć zanim zgra się z nowymi kolegami.

Aguero grał dość długo na MŚ,Pelle oszczędza chłopaków,którzy grali w Brazylii by nie było problemów z urazami później.Dziś dopiero wraca Zaba.Co do Fernandinho to sprawa wygląda podobnie,MŚ.Myślę,że obaj pograją sporo.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 sie 2014, 20:35

Clichy swoją drogą całkiem ładnie pomykał na prawej stronie ostatnio.

A jak już tu jestem to o co chodzi z Nasaticiem? Chłopak zagrał zajebisty sezon, wydawało się, że macie kozaka na lata, potem ta dziwna kontuzja kolana i słyszałem, że jest na wylocie razem z Richardsem. Dwóch megaperspektywicznych gości a wygląda na to, że kontuzje nie pozwolą im zrobić kariery.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sie 2014, 20:41

Tego Nastasica to bym brał szybko, jak chcą się go pozbyć, ale Wenger ma chyba inny plan.
Sagna z powodzeniem na stoperze może grać. A Jeśli o Fernando chodzi, to z Newcastle zagrał znakomicie (debiut), jak pomyślę ze kosztował ich tylko 12 mln funtów, a w Arsenalu byłby zbawieniem :angry2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”