Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1146

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 03 wrz 2014, 12:28

MGiggs pisze:Tylko Affelay ma status naszego andersona którego MU by się dawno pozbyło w ten sposób.

Tom miał oferte 8 mln funtów z AV ale ją odrzucił po czym poszedł tam na wypozyczenie.z Góry dzięki za nazwisko gracza który odrzuca oferte z klubu x i idzie tam na wypożyczenie z rocznym kontraktem- będę zobowiązany jeśli rzucicie paroma nazwiskami
Affelay był ciągle kontuzjowany. Kiedy już pomalutku zdrowiał to minuty zbierał by po chwili znowu się połamać. Teraz, kiedy znowu się wyleczył usłyszał że nie ma go w planach Enrique. To chyba jednak inny przypadek niż Wasz grubasek. Ibi chcę grać, gdziekolwiek byle grać.
A zawodników, którzy odrzucali ofertę klubu a potem poszli do niego na wypożyczenie z rocznym kontraktem pewnie też by się znalazło ;) Ale już niestety moja "baza danych" nie ogarnia. Zresztą może i dobrze bo aż strach pomyśleć jakie kryteria zarzuciłbyś następnej kolejności :P
fieldy pisze:Są gorsze przypadki niż Tom. Nicklasa Arsenal chciał oddać za darmo do Niemiec, ale ten wolał siedzieć do końca umowy i liczyć kasę
jak dobrze pamiętam - przypadek Hleba :D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 wrz 2014, 12:44

Nie wiem jak to jeszcze prościej napisać :

1) Nikt nie potwierdził, że chce 80 tysi
2) Poszedł na wypożyczenie bo nie ma wyboru, woli grać niż siedzieć i zbierać hajs. Celem nadrzędnym jest zapewne Everton, a transfer teraz do AV uniemożliwiłby taki ruch

Proste jak budowa cepa. Zawsze staraliśmy się wychowankom iść na rękę i nie hamować ich karier. Cieszę się, że akurat to się nie zmieniło.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 03 wrz 2014, 12:47

red, a co powiesz na definitywny transfer Lawrenca do Leicester za milion funtów? Ty go więcej oglądałeś od większości z nas i znasz lepiej jego możliwości, to mogła być nasza potencjalna przyszłość?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 wrz 2014, 12:52

Nigdy nie był wielkim talentem. Częste kontuzje sprawiały, że na dobrą sprawę dopiero w rezerwach/u21 zaczął grać w pierwszej 11stce. Zawsze mi się jednak wydawało, że to za mała skala talentu jak na United i będę zaskoczony, jeśli zagości kiedykolwiek na stałe w pierwszej 11stce klubu z czuba tabeli.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2014, 13:13

Rozumiem że strata kasy przez MU to pestka i normalna sprawa.Zdaje mi sie ze Tomek lekko wyciulał swój ukochany klub i jeszcze ma czelność gadki że była to latwa decyzja :rotfl:
Nie rozumiem tego rozumowania, jakby Roo miał odejść na rok przed koncem kontraktu - City by dawało dobrą cene a Roo by chciał tylko do Realu jako swój cel- jakbyś wtedy pisał? Bo czuje że pisałbym totalnie odwrotnie.Trzeba nazywać rzeczy po imieniu, klub stracił na jego wahaniach nie małą kase.
Musiała być ciekawa rozmowa z LVG że Tom nagle pieprzy że decyzja była łatwa 1-2 wczesniej ja odrzucając :mrgreen:.

Rozumiem redzie że przyzwalasz oficialnie na dymanie MU.Bo inaczej tego nazwać nie można.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 wrz 2014, 13:20

Rozumiem redzie że przyzwalasz oficialnie na dymanie MU.Bo inaczej tego nazwać nie można.
W momencie kiedy klub (jakikolwiek by on był) chce się Ciebie pozbyć musisz myśleć tylko o własnym interesie. Nie mam o to pretensji i nie mogę wymagać od zawodnika tego, żeby porzucił swoje preferencje/ambicje (chyba, żeby chodziło o naszych rywali :mrgreen: ). I myślę, że każdy kto zapomni przez chwilę, że chodzi o Cleverleya przyzna rację - chłopak ma prawo do tego, żeby wybrać klub, w którym chce kontynuować SWOJĄ karierę.

I jak widać nie tylko ja zauważyłem, że strasznie się czepiasz :) Co miał mówić? "Nie chcę tu grać, ale sytuacja z Evertonem się skomplikowała, więc wyszło jak wyszło"?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 wrz 2014, 13:26

Ale w tej sytuacji Giggsie zdajesz się rozumować tak, jakby liczył się jedynie interes klubu, a nie zawodnika. W tej sytuacji Tom myślał głównie o sobie, co nie jest dziwne. Nie dziwię się, że jego celem jest przejście do Evertonu, bo tam by pracował z Martinezem, z którym miał już okazję raz pracować, i co sobie ceni. Ma rok do końca kontraktu, AV pewnie zaproponowali mu jakąś 3-4 letnią umowę, więc w ten sposób zamykał sobie drogę do Evertonu. A tak, idąc na wypożyczenie, za rok będzie wolny i będzie mógł zagrać w The Toffees (o ile go będą chcieć). Całkiem logiczne myślenie.

Są o wiele gorsze przypadki, Giggsie, już nie rób z tego jakiegoś rekordu świata w chamstwie, jasne, że 8 mln szkoda, ale też trzeba brać pod uwagę interes zawodnika, a ten jest taki, że taka opcja mu zdecydowanie lepiej pasuje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 wrz 2014, 13:38

Nie uznaje Toma za najgorszego, bo są inne przypadki- Ando. Klub na tym stracił.Wielu zawodnikow opowiada bajki po przyjsciu jednak mało kto mowi że było fajnie przyjsc kiedy 2 dni wczesniej się olało ten klub. Dla mnie dobro klubu jest najważniejsze,byłbym zly gdyby Welbsa od Arsenalu dzieliły np 2-3 mln a klub by się uparł.

Patrząc z punktu Toma-zrobił co najlepsze.Rozumiem ze dobro zawodnika musi byc na 1 miejscu kosztem klubu.

Jestem tylko ciekaw- gdyby Roo rok przed koncem kontraktu powiedział że chce iść tylko do Realu/Barcy a na stole byłaby dobra oferta City i ten by ją odrzucił i poszedł na wypozyczenie do City dymajac klub na kase po roku z wolna karta poszedłby gdzie chciał-chciałbym widzieć tutaj Twój wpis redzie bo czuje ze byłby zupełnie inny.

Klub jest na1 miejscu, jesli będziemy się dawać dymać takim piłkarzom jak Tom to daleko nie zajedziemy.Mam nadzieje że każdego piłkarza MU będziesz równie dobrze bronił kiedy będzie bronił swojej kariery i pomysłu na nią.

Ja Tomowi zycze wszystkiego najlepszego, Villa to fajnie grajaca ekipa, obok delpha nie ma nikogo z kim to by przegral rywalizacje.Pojawiały sie info ze Villa ma cos doplacic w styczniu.

Ja sie boje jednego- tom jaki byl ale był opcja. Wypadnie Ander i kto?Fells z kulą? ADM? możliwe że w razie przejscia na 4-3-3 po przyjsciu Falcao Roo pojdzie niżej.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 wrz 2014, 14:20

Odpisałem już we wcześniejszym poście co by było gdyby to było np City.
Nie mam o to pretensji i nie mogę wymagać od zawodnika tego, żeby porzucił swoje preferencje/ambicje (chyba, żeby chodziło o naszych rywali :mrgreen: ).
Na każdy przypadek trzeba jednak patrzeć indywidualnie.
Jestem tylko ciekaw- gdyby Roo rok przed koncem kontraktu powiedział że chce iść tylko do Realu/Barcy a na stole byłaby dobra oferta City i ten by ją odrzucił i poszedł na wypozyczenie do City dymajac klub na kase po roku z wolna karta poszedłby gdzie chciał-chciałbym widzieć tutaj Twój wpis redzie bo czuje ze byłby zupełnie inny.
Real/Barca vs City !== Aston Villa vs Everton

Aston Villa to klub od lat walczący o nic, no może o utrzymanie. Everton jest na fali, gra futbol odpowiadający Tomowi i ma managera, który go ceni.

Bardziej adekwatne byłoby porównanie Real/Barca vs np obecny Milan. Nie ukrywając mojej niechęci do Roo (na którą w moim mniemaniu sobie zasłużył dwukrotnie wypinając się na klub) myślę, że potrafiłbym zrozumieć (szczególnie jeśli miałby u nas cały sezon przesiedzieć na trybunach). Tyle tylko, że tak gdybać to możemy w nieskończoność MGiggsie :)

I koniec końców za Toma nic nie płaciliśmy, a jego tygodniówka w porównaniu do reszty zespołu jest trochę śmieszna.

Miał być jeden post, a wyszło kilka :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 wrz 2014, 18:22

ok redzie mamy inne zdanie-zostanmy przy tym :beer:

Niesamowity jest ADM- facet chyba osiągnął życiową forme i jeszcze się okaże że 60 mln było normalną ceną.3 asysty i gol to niespotykana sprawa.Pytanie jest jak go ustawić w MU. W srodku pola 3-5-2 jest debilne, w 4-3-3 jak w Realu jak najbardziej, jesli ma grać na skrzydle to moje pytanie brzmi kto w srodku? Blind Ander i Fletcher? Transfer Toma byłby nie logiczny.Dlatego pisałem tyle o b2b bo dało by to wiecej mozliwosci. Może LVG cofnie Roo do pomocy?Jeśli Falcao jest zdrowy powinien grać w 1 składzie na szpicy.Kolejne pytanie czy w 4-3-3 RVP ma grac na skrzydle,co z Matą? Może taktyka City? Tylko że Blind do 2 w srodku słabo pasuje(znowy wychodzi brak DM)

Srodek pola w postaci Blinda Andera i Maty mi nie pasuje ale może o takim zestawie mysli LVG. Jestem cholernie ciekaw jak będzie wyglądała nasza taktyka i skład.

Edit: Rojo otrzymał pozwolenie na prace.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2014, 20:54

W obecnej sytuacji najlepsze chyba byłoby 4-3-1-2.

Falcao-RVP
----Gruby/Mata
Di Maria, Blind, Herrera
Shaw,Evans, Jones, Rafael
DDG

Wszystko co najlepsze niemal na boisku. Jak w Realu Blind niech pełni role Alonso(jak wróci Carrick on), Herrera, Modrica Di Maria Di Marii :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 wrz 2014, 22:04

Też o tym myslałem tyko LVG musi mieć Shawa i Rafe zdrowego bo LAV nie wytrzymam jako RB :wink: faktycznie dobre ustawienie Kamil,gdzieś go już widziałem,Wilson łapałby minuty,Januzaj też. Probem tylko że mamy malo pomocników do środka-Ander Blind ADM- Karik na l4 i Fletcher.Troche mało bo Anderson nie ma prawa wybiegać na boisko.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2014, 22:51

Hmm początkowo myślałem podobnie bo jak już pisałem te nasze zakupy letnie były mało przemyślane ale najgorzej nie jest.

LO: Shaw, Blind, Rojo
PO: Rafael, Jones Smalling też tam grał.

w środku na pozycji Di Marii grać może też Januzaj od biedy Young. Blind, Carrick, Fletcher, Fellaini. Herrera no i tu jest problem, mógłby tez od biedy by też Fellaini, chociaż to bym widział bardziej właśnie kogoś w stylu rozgrywacza.

Nie zdziwię się jednak jak LVG zostanie przy 3-5-2 atak jak pisałem, a Di Maria na środku. 4-3-3 cóż Gruby na skrzydle wygląda mocno przeciętnie, RVP nie grał od lat na skrzydle, dla mnie to nierealne mając trzech takich napastników tym grać.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 wrz 2014, 23:12

Chyba że Jones na DM i rozkoszujemy się Evansem/Smallem na środku :smile2:

Twój pomysł mi sie podoba i chętnie bym zobaczy taką taktyke znając jednak życie Rafa się połamie,ktoś jeszcze wypadkie i ch..... bombki :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 wrz 2014, 23:32

Chyba że Jones na DM i rozkoszujemy się Evansem/Smallem na środku :smile2:

No jest jeszcze Rojo, od bidy Blind, czarny Blackett. Trochę tych opcji jednak jest. A co do Evansa i Smallinga szczególnie pierwszego to liczę, że się ogarnie. Wszak jeszcze dwa sezony temu z Rio nas trzymali w tyłach.

Tak chyba to by wyglądało najlepiej. Di Maria powinien z głębi pola to rozruszać w napadzie wnieść szybkość, a jak za mało i dalej będzie statycznie to Grubego posadzić i dawać na amf Januzaja i sprzedać w zime/za rok.

Swoją drogą pamiętam jak kiedyś z DR. dyskutowaliśmy w domku na temat tego kto jest lepszy Falcao czy RVP i nawet była ankieta. A teraz mamy ich obu :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”