AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1140

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 28 lip 2011, 10:50

no to dziś się dowiemy gdzie powędruje Pastore. Jednego z listy pt: PAN X będziemy mogli już skreślić:P

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 28 lip 2011, 10:53

a wracając do tematu Kaki, to myślę że może on do nas wrócić jedynie na zasadach wypożyczenia, tak jak to było w przypadku Szewczenki.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 lip 2011, 11:13

Naprawdę nie rozumiem jak ktoś będący na bieżąco z futbolem może w ogóle rozważać powrót Kaki jako dobrą opcję dla nas. 2 ostatnie lata u nas to już był cień zawodnika, a w Realu spadł na samo dno. Dodatkowo więcej niż Robinho nam nie da na pozycji ofensywnego pomocnika. Nie wspominając o pensji i braku miejsca dla kogokolwiek innego
Rozumiem że widzisz wiele wspólnego z tym co Łysy robił rok temu przed transferem Ibry jednak ja mam trochę inne odczucia. W tej chwili wydaje się że nie ma możliwości odejścia Kaki. Miał dostać ostatnią szansę od Mourinho, przepracować cały okres przygotowawczy i walczyć o miejsce w składzie. Z tego co wiem Real jeszcze nawet nie zapłacił wszystkiego za Brazylijczyka ( a podobno mają taką zajebistą płynność finansową) jednak możliwości powrotu do Mediolanu określam jako bardzo małe i mimo wszystko nie porównywał bym sytuacji Ibry z Brazylijczykiem bo Ibra chciał odejść, trener się obraził i chciał jego odejścia a klub nie miał wyboru i chciał jak najszybciej się go pozbyć. Tu sytuacja wygląda trochę inaczej. Perez nie chce go sprzedać, Ricky chcę zostać a Mourinho ma dać mu szansę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 28 lip 2011, 11:42

Kniaź pisze:no to dziś się dowiemy gdzie powędruje Pastore. Jednego z listy pt: PAN X będziemy mogli już skreślić:P
Skąd ty to w ogóle wziął :?: :lol: A po drugie edytuj posty, a nie pisz jednego po drugim.
gilardino11 pisze:Perez nie chce go sprzedać, Ricky chcę zostać a Mourinho ma dać mu szansę.
Sytuacja całkiem odwrotna. I mysle ze Kaka nie trafi do Nas. No chyba, że zwali coś podczas okresu przygotowawczego.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 28 lip 2011, 11:56

Wyczytałem, że transfer Pastore jest już dograny i jego ogłoszenie to kwestia godzin, jak to zostało ujęte w wypowiedzi prezydenta Palermo. :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lip 2011, 12:31

Co do Kaki - na wypożyczenie nie ma szans. Galliani tłumaczył to tym, że jeżeli wróciłby do Hiszpanii to podatek na jego pensja by bardzo wzrósł a tego chyba Real chce uniknąć.

Co do Pastore - wczoraj Zamparini powiedział, że transfer jest kwestią godzin, ale dziś czytałem, że Pastore chce grać w Lidze Mistrzów i nie jest powiedziane, że zgodzi się na transfer do PSG. Jak dla mnie przyszłość Javiera jeszcze długo może być niewyjaśniona, ale mogę się mylić.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 28 lip 2011, 12:58

no jak tam to pewnie Chelsea wygrała wyścig po Pastore, no chyba że Galliani znów zaczaruje :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lip 2011, 15:51

Dzisiaj Braida spotkał się z agentem Pastore. Nie wiadomo w jakim celu, ale chyba nie po to by tylko zjeść lunch.

A i eks-żona Pato chce go posłać do więzienia :D Chyba sama nie wie przeciwko komu startuje.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 28 lip 2011, 16:15

Do więzienia ?:P a za co ?:P Oj Baśka chyba zabiję tę pannę gołymi pazurami:P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lip 2011, 16:16

Coś związane z alimentami.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 28 lip 2011, 16:20

hahaha śmiechu warte :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 28 lip 2011, 18:44

Co po nie którzy Milaniści jeszcze nie dawno wymieniali hurtem kogo my to nie pozyskamy i że to najpewniej będą dwaj zawodnicy tymczasem co raz bardziej jesteśmy w dupie a panem X może okazać się Montolivo czy inny wynalazek. Pastore odchodzi z Palermo a nam odpada kolejny zawodnik który mógłby przyjść do Milanu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lip 2011, 19:00

Pastore ponoć odchodzi za 45 mln do PSG. Jeżeli to prawda to chłopak jest idiotą, ale jego talent jego sprawa. W takim wypadku wcale się nie dziwię, że do nas nie trafia. Za taką kasę kupuję się gracza światowej klasy a nie talent. Jeżeli to się okażę prawdą to będąc Wengerem za 40 mln to bym sprzedał koszulkę Cesca.

Sky również informuje, że Milan zaoferował 35 mln. Jakoś w to nie chce mi się wierzyć, ale jeżeli to prawda to dlaczego dopiero teraz pomyśleli o nim?

Jak patrzę na sumy wydawane przez kluby na transfery to się zastanawiam czy ta zasada fair play naprawdę wchodzi czy to tylko jakaś bzdura.

Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szO » 28 lip 2011, 21:22

ja tam się ciesze,PSG rośnie w siłe-stara dobra marka nareście może nawiąże do lat świetnośći z czasów gry Raia czy Ginoli,Leo.Widać Pastorek zaufał Leonardo i nowemu projektowi Psg,liga francuska,to mniejsza presja i niższy poziom,akurat na rozwinięcie talentu Argentyńczyka,a kasa będzie mu się zgadzać,dobry pkt.na odskocznie.
Cena z nieba,jak dla mnie=45 mln za talent i tylko talent - jak wyżej napisał Mete zbyt wielka...nie dla psa kiełbasa.Zamparini ubił dobry interes,kasa super i nie wzmocnił konkurencjii 8)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 lip 2011, 6:15

Wczoraj w restauracji Giannino (Łysy tam omawia większość transferów) odbyło się spotkanie pomiędzy Gallianim, Bronzettim (pośredniczy między większością transferów na linii Milan-Hiszpania) i ojciem Kaki. Świetnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”