AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1133

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 18:05

I co jeszcze mówiłem? :lol: Wal śmiało, nie żałuj sobie, widać sprawia ci to radochę
Podżegałeś ostatnio kolegów do tego, aby użyli magicznej funkcji ignoruj a sam tego nie robisz ? Pocieszny jesteś :)
Po jednym sezonie i po wieku.Tak to już jest,że zawodnicy opierający swoją grę na - nazwijmy to - fizyczności - wymiękają około 30-ki.
Piłeś coś dzisiaj ? Abbiati jest zawodnikiem o 2 lata starszym niż J. Cesar a dopiero teraz rozegrał pierwszy naprawdę udany sezon już nie mówiąc o tym, że na tej pozycji granica wieku ulega znacznemu przedłużeniu. Zresztą oboje dobrze wiemy, że różnica pomiędzy wasza a naszą formacją była taka, że w naszym przypadku każda drużyna z dużą łatwością dochodziła do klarownych sytuacji strzeleckich, zaś przeciwko wam oddawano strzały z nieprzygotowanych pozycji, więc z "ochami" pod adresem Abbiatiego bym nie przesadzał, bo aż tak klasowym zawodnikiem on nie jest i uważam go mimo dobrego sezonu za najmniej pewny punkt obrony przed zbliżającym się sezonem. Tym bardziej, że lewa strona obrony została wzmocniona bardzo dobrym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 18:16

:haha: Jak rozróżnisz pozycje bocznego obrońcy od bramkarza (relacja szczyt formy do wieku na tych pozycjach itp.)i przestaniesz projektować na innych swoje wady (np. alkoholizm) to pogadamy.Na razie ignorują cie nawet koledzy po szalu jak widzę.Ale nie bój się - samotność ci nie grozi - z Wilmorem spokojnie się dogadasz...EOT

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2011, 18:34

MarcinW pisze:Podżegałeś ostatnio kolegów do tego, aby użyli magicznej funkcji ignoruj a sam tego nie robisz ?
I w nadziei na to, że tak zrobiłem zacząłeś siać propagandę na mój temat, czy może zacząłeś ją siać przez mój brak reakcji na Twoje mało wykwintne zaczepki prowokując mnie do niechętnego odniesienia do twojej twórczości? Mnie może i czasem zdarzy się napisać coś spontanicznie, nie zawsze mam rację i nigdy nie uważałem się za świętego nieomylnego. Ty jednak poza zgrabnym doborem słów zwanym dalej elokwencją prezentujesz swą osobą jedynie butę i brak szacunku do rozmówcy ośmielającego się nie zgodzić z Twoim zdaniem (czyli zdecydowaną większością rozmówców) Doskonale zresztą o tym wiesz, bo twoim problemem nie jest brak inteligencji, tylko przerośnięto ego.

Aby zbędnie nie rozwlekać kolejnej bezsensownej dysputy z twą zacną osobą, która jak zawsze do niczego nie prowadzi, proponuję pakt :D Traktujmy się jak powietrze, nie odnośmy do własnych postów ani nie obgadujmy po szczeniacku za plecami, a każdy będzie szczęśliwy (przynajmniej ja) Uwierz mi na słowo, że zaczynasz powodować u mnie jedynie obrzydzenie i odruchy wymiotne. Deal?

PS: Sorry za OT Milaniści, kiedyś jednak trzeba było zamknąć ten temat raz na zawsze :roll:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 18:56

ak rozróżnisz pozycje bocznego obrońcy od bramkarza
W takim razie z łaski swojej mógłbyś odnieść się do konkretnej części posta a nie formułujesz zdania w formie bardzo ogólnej i tak naprawdę nie wiadomo o co chodzi tym bardziej, że miało to bardzo mały związek z moim ostatnim postem, bo w bezpośredni sposób nie porównywałem Abate do Maicona jedynie zaznaczyłem, że Santon także zatrzymał Ronaldo (zresztą nie tylko oni) a nikt nie mówił o nim (z pewnym zastrzeżeniem) jako najlepszym na swojej pozycji.
i przestaniesz projektować na innych swoje wady
Jak w takim razie powinienem zareagować na posta w którym nic nie pisałem na temat Maicona, co natomiast czyniłem to porównywałem dwóch bramkarzy, a ty piszesz to co piszesz ... każdy może we własnym zakresie ocenić.
I w nadziei na to, że tak zrobiłem zacząłeś siać propagandę na mój temat
Gdy mnie nie ignorowałeś robiłem to bezpośrednio i ze znacznie większą częstotliwością. Po prostu nie potrafię zachować neutralności wobec twojej jakże bogatej twórczości :)
prowokując mnie do niechętnego odniesienia do twojej twórczości?
Jak mogłem ciebie prowokować, skoro twierdziłeś wszem i wobec, że mnie ignorujesz.
rozmówcy ośmielającego się nie zgodzić z Twoim zdaniem
Wręcz przeciwnie potrafię docenić argumentacje drugiej strony, ale są pewne granice, których nie należy przekraczać.
Aby zbędnie nie rozwlekać kolejnej bezsensownej dysputy z twą zacną osobą, która jak zawsze do niczego nie prowadzi, proponuję pakt :D Traktujmy się jak powietrze, nie odnośmy do własnych postów ani nie obgadujmy po szczeniacku za plecami, a każdy będzie szczęśliwy (przynajmniej ja) Uwierz mi na słowo, że zaczynasz powodować u mnie jedynie obrzydzenie i odruchy wymiotne. Deal?
Nie ma sprawy :) poza tym zaznaczę, że nie budzisz u mnie "obrzydzenia i odruchów wymiotnych", co najwyżej uśmiech, choć ten pojawiał się coraz rzadziej, więc z łatwością przyjdzie mi zrezygnować z przyjemności dyskutowania z Tobą.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 13 lip 2011, 19:02

PS: Sorry za OT Milaniści, kiedyś jednak trzeba było zamknąć ten temat raz na zawsze :roll:
Się wtrąciłeś bez sensu, taka rozmowa dwóch trolli jest zabawna, czekałem tylko, aż do kompletu dołączy petr, a Ty się wtrącasz między wódkę a zakąskę...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2011, 19:08

Wilmore pisze:Się wtrąciłeś bez sensu, taka rozmowa dwóch trolli jest zabawna, czekałem tylko, aż do kompletu dołączy petr, a Ty się wtrącasz między wódkę a zakąskę...
Zareagowałem jedynie na krytyczne odniesienie się do mojej osoby w dyskusji, która faktycznie mnie nie dotyczy. Wyjaśniłem co miałem, porozumienie zostało osiągnięte, więc mogę przejść w stan spoczynku.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 20:04

O,odezwała się maskotka,z której polewkę ma 90% forum...BTW - następny,który projektuje swoje cechy (trolling,flaming) na innych - epidemia jakaś czy co :?:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 lip 2011, 20:18

Co do Abate, artykuł wprawdzie o Lichsteinerze i Zieglerze, ale...
So, from having utterly inept full-backs in most games last year Juve now have a competent duo that stands up against any in Serie A. To highlight this comparison we looked at four other teams, widely recognised to have the very best fullbacks; Palermo (Federico Balzaretti-Mattia Cassani), Inter (Yuto Nagatomo-Douglas Maicon), Milan (Ignazio Abate-Luca Antonini) and Juve's previous incumbents (Fabio Grosso-Marco Motta) to see just how well the new signings performed last season.

In completing a combined 43 crosses, they were just one behind the total set by Palermo's stand-out pairing. Lichtsteiner in particular excelled here as he completed 37 - more than any other full-back in the league - which is impressive given his attacking ability is not his strongest suit.

When it comes to discipline, Lichtsteiner is viewed as being occasionally rash and in this department the Swiss duo need to improve. They combined last season for 72 fouls and 12 yellow cards. That is similar to Palermo's totals of 74 and 12, while trailing far behind Milan's 48 and 3 or Inter's 35 and 8. However they were still better than their Bianconeri predecessors who accumulated 73 fouls and 14 yellow cards.

That said, they also won 118 tackles, one more than the Palermo pair, 13 more than Milan's, 35 more than Inter and an incredible 45 more than Juve's Motta and Grosso. It must however be noted that Abate alone won 80 challenges, far ahead of every other player in this category.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 lip 2011, 20:29

Może was zainteresuje - Witsel został piłkarzem Benfiki. Koszt transferu między 8 a 10 mln., dokładnie nie podano chyba.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 lip 2011, 21:02

Witsel to już sprawa z kategorii dawno i nieprawda.Nie spodobał się Berlu/zmarnował karnego/Belgowie za dużo zawołali* i już wypadł z kręgu zainteresowania.

Co do Abate - tak jak wspominałem w defensywie w tym sezonie rewelacyjnie,w ofensywie tez nieźle (wreszcie nauczył się poprawnie dośrodkowywać i podłączać się do ataku w odpowiednim momencie).IMHO najlepszy boczny zeszłego sezonu lidze...i w tym momencie w życiu nie wymieniłbym go na żadnego innego na świecie (wychowanek!)...no,może Alves lub Ramos,ale Barca czy Real musiałby dopłacić :wink: Tak w ogóle to na prawdę wierzę w jeszcze większy progres Abate w następnym sezonie (czemu nie?Kiedy wybił się np. Zambrotta?) i odpowiednią jakość od Tawio.Gorszy w defensywie od Antoniniego nie będzie,w ofensywie bdb,kapitalny strzał z dystansu (wg niektórych tylko tym się wyróżnia),świetna motoryka i duża siła...no i najważniejsze - zdrowe zęby...

* - niepotrzebne skreślić

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 lip 2011, 21:59

Kiedy wybił się np. Zambrotta?
Zambro wybił się jak miał 21-22 lata. Jak trafił do JUVE w wieku 22 lat miał już za sobą pierwsze występy w seniorskiej reprezentacji. JUVE dał za niego 16 mln € co było wtedy sumą bardziej imponującą niż teraz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 lip 2011, 22:31

MarcinW pisze:
10 mln € za prawdopodobnie najlepszego Włocha w ofensywie (nie licząc Rossiego)...dobre sobie.
Świadczyć to może jedynie o tym, że ofensywa włochów kuleje. Poza tym zapomniałeś o takich zawodnikach jak Balotelli czy też Di Natale.
Balotelli to niech najpierw zagra jakiś dobry sezon. Póki co to niepokorny talent z przebłyskami.
;)
MarcinW pisze:Abbiati jest zawodnikiem o 2 lata starszym niż J. Cesar a dopiero teraz rozegrał pierwszy naprawdę udany sezon
Abbiati dużo więcej by osiągnął, gdyby nie jego kurczowe przywiązanie do ACM. Swego czasu był trzecim bramkarzem we Włoszech, tyle że zmarnował kilka sezonów będąc backupem Didy. Ale jeśli chodzi o fizycznych zawodników - nie do końca jest tak. Tacy Maldini czy Nedved, zawsze znakomici kondycyjnie, po 30-ce imponowali formą.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 lip 2011, 23:08

Balotelli to niech najpierw zagra jakiś dobry sezon. Póki co to niepokorny talent z przebłyskami.
A Cassano to niby co ? Ten sam problem, poza tym jak na pierwszy sezon w nowej rzeczywistości oraz pozycję na jakiej był wystawiany to w ostatecznym rozrachunku rozegrał przyzwoity sezon. Zresztą co mnie to obchodzi, oboje są zawodnikami w mojej ocenie niewiele dającymi drużynie lub inaczej mogącymi dać dużo ale ze względu na pewne cechy lepiej kupić kogoś gorszego, ale wypełniającego stawiane przed nimi zadania. Subtelna różnica polega na tym, że na tego czarnego warto stawiać ponieważ jest człowiekiem młodym i jest jeszcze szansa (choćby mała) na to, że jego zachowanie uległo pewnym korektom. Przy czym, aby tak faktycznie się stało niezbędna jest wola, która coraz częściej jest uzewnętrzniana, co jest dobre na początek. W przypadku Cassano tego wszystkiego zabrakło, mimo 29 lat na karku, wielu negatywnych doświadczeń związanych z zawieszeniami, karami finansowymi, niekiedy dezaprobatą wyrażaną przez kolegów ten jest cały czas takim samym gawnem jakim był.
Abbiati dużo więcej by osiągnął, gdyby nie jego kurczowe przywiązanie do ACM.
Teraz możemy wróżyć z fusów w stylu co by nie było, gdyby ten wiosną 1985 roku wstąpił do wojska.
Ale jeśli chodzi o fizycznych zawodników - nie do końca jest tak. Tacy Maldini czy Nedved, zawsze znakomici kondycyjnie, po 30-ce imponowali formą.
Wydaje mi się, że to nie ja powinienem być adresatem tego sformułowania.
wreszcie nauczył się poprawnie dośrodkowywać i podłączać się do ataku w odpowiednim momencie)
Czego wskaźnikiem jest zawrotna liczba asyst :) a to o Maiconie mówiono, że ten ma słabe dośrodkowanie ...
może Alves lub Ramos
Szczególnie ten drugi od lat próbujący ustabilizować formę. Jako środkowy obrońca bardzo wartościowy na boku przeceniany, co nie dziwi biorąc pod uwagę możliwości promocyjne tego klubu.
kapitalny strzał z dystansu
Tylko skuteczność nie taka (biorąc pod uwagę liczbę oddanych strzałów).
najlepszy boczny zeszłego sezonu lidze
Poddaje się, żyj w świecie fantazji. Ja nie mam zamiaru tego zmieniać.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2011, 23:16 przez MarcinW, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 13 lip 2011, 23:08

Galiani wczoraj mówił, że to nie Milan jest zainteresowany Pastore, tymczasem podobno wczoraj Braida spotkał się z Simonianem, agentem, który posiada połowę praw do karty zawodnika :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 13 lip 2011, 23:17

MarcinW pisze:
A Cassano to niby co ? Ten sam problem, poza tym jak na pierwszy sezon w nowej rzeczywistości oraz pozycję na jakiej był wystawiany to w ostatecznym rozrachunku rozegrał przyzwoity sezon. Zresztą co mnie to obchodzi, oboje są zawodnikami w mojej ocenie niewiele dającymi drużynie lub inaczej mogącymi dać dużo ale ze względu na pewne cechy lepiej kupić kogoś gorszego, ale wypełniającego stawiane przed nimi zadania.
Cassano w tej swojej dziwnej zmarnowanej karierze jeden dobry sezon rozegrał, w Sampie, którą w pojedynkę zaciągnął do Ligi Mistrzów. Balotelli na razie jest w tym miejscu kariery, w którym Antek był po odejściu z Romy, choć w Rzymie znaczył jednak więcej niż Mario w Mediolanie (choć trzeba mu oddać, że zmiennikiem był bardzo przyzwoitym).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”