AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1128

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 17:25

Jak już kiedyś pisałem mam duży dystans do snucia oraz snutych od czasu do czasu teorii spiskowych, ale skoro kibic Milanu, mający dużą wiedzę (jak domniemam) na temat swojego klubu, jego struktury, zwyczajów w nim panujących daje posłuch tego typu fantastyce to nie pozostaje mi nic innego jak uwierzyć w wasze racje, tym bardziej, że ich ewentualna zgodność z rzeczywistością (udowodniona) może doprowadzić do tego o czym szanowny Pan Wilmore pisał jeszcze wczoraj w kontekście Interu z tą tylko różnicą, że w tym przypadku są dłuższe terminy przedawnienia a i sankcje należą do dotkliwszych :)
MarcinW tak czysto hipotetycznie, bo nie wierzę w powrót Leo do Milanu(Podałem taką wiadomość tylko dlatego, że się pojawiła na innym forum) ani też nie wierzę w żadną misję Leonardo w Interze. Co mogłoby grozić Milanu gdyby się okazało, że Leonardo trafił do Interu pod jakimś pretekstem? Chodzi mi o konsekwencję prawne, bo wiadomo, że pod względem moralnym bym czegoś takiego Gallianiemu, Berlusconiemu nie wybaczył.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2011, 17:39

Co mogłoby grozić Milanu gdyby się okazało, że Leonardo trafił do Interu pod jakimś pretekstem? Chodzi mi o konsekwencję prawne, bo wiadomo, że pod względem moralnym bym czegoś takiego Gallianiemu, Berlusconiemu nie wybaczył.
Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć (nie znam włoskiego prawa) mogę jedynie domniemać, że będzie to sprawa z zakresu prawa karnego, który operuje innym system sankcji niż prawo sportowe, które w niewielkim (ale jednak) stopniu poznałem. Zakładając, że mamy do czynienia z przestępstwem (a tak zapewne jest) oraz zakładając, że podobnie jak w polskim prawie karnym podmiotowym warunkiem odpowiedzialności karnej jest wina przypisana sprawcy czynu zabronionego (co wyklucza odpowiedzialność podmiotów zbiorowych np. całego klubu jako osoby prawnej) to Leonardo groziłaby nawet kara więzienia (nie potrafię podać jej wymiaru), gdybym miał strzelać to powiedziałbym, że do 5 lat, jeśli natomiast jego mocodawcą byłby taki Galliani to odpowiadałby za sprawstwo kierownicze lub podżeganie inne osoby zamieszane w ten proceder za pomocnictwo. Poza tym nie wykluczałoby to odpowiedzialności klubu jako podmiotu zbiorowego na zasadach określonych w prawie sportowym a w tym przypadku powinniście się liczyć z sankcjami ekonomicznymi, ujemnymi punktami, zawieszeniem w prawach działaczy (a nawet pozbawieniem tych praw) oraz ze środkiem ostatecznym w postaci degradacji (spory katalog sankcji). Oczywiście moje rozważania to czysta fantastyka, bo najzwyczajniej w świecie nie wierze w tego typu teorie uznając je za baaardzo mało prawdopodobne.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2011, 17:42 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 06 lip 2011, 17:42

Panowie dajcie spokój, za dużo bajek się naczytaliście :beer:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2011, 17:48

Panowie dajcie spokój, za dużo bajek się naczytaliście
Czasami fajnie ponieść się wyobraźni :) a tak poza tym zapomniałem dodać, że jeśli osobą kierującą lub podżegającą byłby Berlusconi to możecie być spokojni, że zasłoni się immunitetem :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 17:51

Tak jak już pisałem niemożliwe jest aby przygoda Leo z Interem miała drugie dno. Takiego czegoś nawet by Łysy nie wymyślił (Musiałby mieć zdolności jak Di Caprio w tym jednym z nowszych filmów - tytułu nie pamiętam).

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 lip 2011, 17:54

Nawet jeśli coś miałoby być na rzeczy, jak udowdnić że Leonardo podkładał się w meczu z Milanem i paru innych? Obrałby najprostszą linię obrony. W przypadku Milanu - byli silniejsi. W przypadku Schalke - dyspozycja dnia. W przypadku... nie wiem... - Parmy podobnie. To tylko dywagacje, ostatnio we Wloszech modnym jest rzucanie oskarżeń więc co będę sobie żałował :P Tak czy siak no offence, scudetto wygrał ten kto miał wygrać :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lip 2011, 18:18

Obrałby najprostszą linię obrony.
Obrałby prawdziwą linię obrony - gorszym taktykiem jest od niego tylko Smuda, a w przeciwieństwie do Franza Leonardo nawet fizycznie swojej drużyny przygotować nie potrafi.
Można sobie gdybać, czy to było podłożenie się czy nie, jednak to pokazuje najlepiej, jaki poziom trenerski prezentuje sympatyczny skądinąd Brazylijczyk.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 19:22

Geneza "Misji Leonardo":

B: Słuchaj Adriano. Męczy już mnie ta sytuacja w lidze. Inter wygrywa mistrzostwo za mistrzostwem. W derbach z nimi przegrywamy, Ronaldinho nie czaruje tak jak miał czarować. Przez to nawet bunga bunga mnie nie cieszy.
G: To sypnij trochę kasy na transfery a dopilnuje tego, żebyśmy wrócili na swoje miejsce we Włoszech i w Europie.
B: Adriano czy Ty mówisz poważnie? Nie mam kasy. Marina zakręciła kurek z pieniędzmi. Wiesz ile do tego kosztuje mnie utrzymanie mojej prywatnej damskiej drużyny Milanu?
G: No rozumie a nawet spodziewałem się tego. Ale obmyśliłem genialny plan.
B: To dawaj. Chętnie posłucham.
G: Musimy podrzucić Interu jakiegoś konia trojańskiego, najlepiej na ławkę trenerską. Tak sobie pomyślałem, że najlepiej by się do tej roli nadawał Leonardo...
B: Leo? Przecież on nawet nie jest trenerem.
G: To się da załatwić. Słuchaj zwolniliśmy Carlo, więc mamy wakat na stanowisku trenera. Zatrudnimy Leonardo. Myślę, że co nieco zaprezentuje, ale sukcesów mu nie wróżę zwłaszcza, że sprzedajemy Kakę. Zapewni nam awans do Ligi Mistrzów a później go zwolnimy i podeślemy Interowi.
B: Przecież Inter ma Mourinho. Moratti nie jest głupi aby wymienić go na Leo.
G: Tym też się już zająłem. Perez obiecał mi, że jak sprzedam mu Kakę to za rok wykupi od Interu Mourinho i Moratti będzie musiał zatrudnić nowego trenera. Spodziewam się, że ogląda dość często mecz ze Stambułu to skusi się na Beniteza. Jestem pewien, że Włoszech sobie nie poradzi a jak nie to mu jakoś w tym pomożemy. Jestem pewien, że w okolicach grudnia Massimo znów będzie szukał trenera.
B: No dobra niech Ci będzie. Ale dlaczego miałby zatrudnić Leo wiedząc, że to nasz człowiek?
G: No właśnie tu będzie mi potrzebna twoja pomoc. Musimy kupić kogoś związanego z Interem by sprowokować Morattiego do zemsty.
B: Hmm. To może Zanettiego. Swoje lata już ma to drogi nie będzie a to chyba ulubieniec Massimo.
G: Takiego transferu to ja nawet bym nie dał rady przeprowadzić. Javier nigdy by do nas nie przeszedł. Myślałem o Ibrahimovicu...
B: Przecież on kosztuje krocie. Oszalałeś? Słyszałem też, że przechodzi do Barcelony.
G: Wiem, że przechodzi i tu jest nasza szansa. Rozmawiałem z Raiolą i myślę, że uda się go nam wykupić za rok. Zlatan pokłóci się z Guardiolą, straci miejsce w pierwszym składzie i będzie chciał odejść i wtedy ja wkroczę do akcji. Zaoferuje jakieś 24 mln płatne w 3 ratach i myślę, że to wystarczy.
B: Łysy ty to masz łeb na karku. Genialny plan. Ale przecież Leo się nie zgodzi na takie coś. To honorowy człowiek.
G: Ostatnio się nudzę, bo kasy na transfery nie ma i z tego powodu nie ma co robić, więc zacząłem czytać. Niedawno skończyłem czytać "Ojca Chrzestnego" i doszedłem do wniosku, że złożę Leonardo propozycję nie do odrzucenia.
B: Dobra. Przekonałeś mnie, ale jak już wygramy ligę to co zrobimy z Leo? Przecież nie zostawimy go w Interze. Dotego zostanie znienawidzony przez naszych kibiców.
G: Po sezonie Leo powie Morattiemu, że chce zostać dyrektorem sportowym PSG i Moratti go zwolni z obowiązków trenera. Później Leonardo nie będzie mógł sie dogadać z działaczami klubu z Francji, wyrazi skruchę z powodu przyjęcia pracy w Interze. Ty mu przebaczysz na łamach mediów i przyjmiesz ponownie do rodziny Milan. Wtedy wyślemy go do Brazylii, sprowadzi nam jakąś perełkę i kibice o wszystkim zapomną.
B: Dobra. Daje Ci zielone światło, ale pamiętaj, że to nie może wyjść na jaw.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2011, 20:11 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lip 2011, 20:06

:haha: Dobre...ale jakby się tak zastanowić i rozważyć wszystkie za i przeciw to naszych zarządzających nawet byłoby stać na taki numer :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 lip 2011, 21:08

Dobre Mete, na początku myślałem, że chlopaczek jest tylko zdolny do tak wymyślnego dialogu :P .

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lip 2011, 21:15

Nie znalem Cie od tej strony mete :lol: Szacun za tego posta :beer: Chlopaczek sie w grobie przewraca :lol:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2011, 21:39

Chlopaczek sie w grobie przewraca
Tak go raport dot. Interu oburzył, że aż .... ? :( a tak całkowicie poważnie to nieładny był ten "żart", choć może to nie ja powinien o tym mówić. Rozważania na temat moralności (chyba, że moralności złodzieja itd.) nie pasują do mojego wizerunku, który utrwalam od pierwszego zalogowania. A odnośnie dialogu przedstawionego przez Mete to ..... że też na to nie wpadłem. Teraz wszystko układa się w jedną całość. Cofam moje słowa dot. niewielkiego prawdopodobieństwa podstawienia tego konia trojańskiego, bo jest wręcz przeciwnie, co mnie cieszy nie powiem, bowiem termin przedawnienia jest długi, a do rozłamu w szeregach Milanu dojdzie, ktoś się wysypie/wyspowiada (ew. jakieś taśmy się znajdą) dzięki czemu mistrzostwo w poprzednim sezonie stracone odzyskamy ! A tak poza tym coraz bardziej mi się podobają te zielone stoliki :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 06 lip 2011, 21:42

Dr.Football1 pisze:Chlopaczek sie w grobie przewraca :lol:
Dementuje. Informacje o moim zejsciu tudziez przejsciu na strone kibicow Interu sa wyssane z palca!

Ciesze sie ze mete pojal sie zadania rozbawienia forumowego towarzystwa. Kazda taka inicjatywa sie ceni bo sam wiem ze troche trzeba sobie trudu zadac aby takie cos stworzyc :beer:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lip 2011, 21:48

troche trzeba sobie trudu zadac aby takie cos stworzyc
Zwłaszcza po tym, gdy niektórzy przestali się udzielać w temacie o Smoleńsku. :(

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2011, 22:07

Aż mnie rozochociliście na stworzenie własnej rozmówki przedstawiającej kulisy odzyskiwania tytułów bezprawnie zawłaszczonych przez czerwonych. Miejscem akcji będzie mały zadymiony pokoik, w eterze wyczuwalny zapach whisky. zaś przy zielonym stoliku, który w rzeczywistości nie jest zielony, wszak przy takiej okazji zakłada się obrus w czerwono czarne barwy będą siedziały takie tuzy jak Massimo Moratti, Giancarlo Abete oraz Francesco Saverio Borrell (prokurator FIGC) ... c.d nastąpi :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”