AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1127

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 05 lip 2011, 19:39

Trudno powiedzieć. Narazie nie brałbym tego poważnie.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 05 lip 2011, 22:15

Czyli co jak będzie 3 gracz z poza UE, to Danilo i Ganso u nas :P?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 8:13

Adiyiah idzie na wypożyczenie do Hannoveru z opcją wykupu. Czy za rok nie będziemy się martwić kto nam zwolni miejsce dla innego gracza z poza UE.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 lip 2011, 10:27

mete pisze:Adiyiah idzie na wypożyczenie do Hannoveru z opcją wykupu. Czy za rok nie będziemy się martwić kto nam zwolni miejsce dla innego gracza z poza UE.
Ciekawe czy Sobiechowi po trybunach Hannoveru będzie się biegało równie dobrze co po tych na Konwiktorskiej :think:

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 06 lip 2011, 12:43

Co do Sobiecha, to da radę. Myślę, że będzie przynajmniej pierwszym rezerwowym, tak jak Lewandowski w Dortmundzie w tym roku. Podoba mi się, że znów sporo Polaków gra w Lidze Niemieckiej, z ciekawością ją oglądam :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 14:35

Ponoć krążą plotki, że Leonardo nie chce iść do PSG a chce wrócić do nas jako scout.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 06 lip 2011, 14:48

Jak moze nie chciec skoro juz tam jest? szybko zmienia decyzje chlopak w takim badz razie.
po drugie to nikt by go w klubie nie chcial po tym jak poszedl do Interu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 lip 2011, 14:50

Jezeli to prawda,to Leo jest powaznie rozchwiany psychicznie... Dostaje druga szanse zycia w Interze,potem spierdziela do Francji,a na koncu chce wrocic do scoutingu w ACM :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 lip 2011, 14:54

To są plotki z Francji. Nie wiem jak wiarygodne, ale kontraktu z PSG jeszcze nie podpisał. Dla mnie albo to jakaś bzdura albo negocjuje lepszy kontrakt.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 06 lip 2011, 14:59

Ja widziałbym go jako scouta w MIlanie :afro:
W Interze nic ciekawego nie zrobił, więc pójście do Interu wybaczam z tym, że był po prostu bezrobotny.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 lip 2011, 14:59

Jak to nikt nie chce?A Galliani ;) ? Tradycja powrotów synów marnotrawnych w Milanie jest długa (Szewa...Ba...kto wie czy nie Kaka') więc nigdy nie mów nigdy - w końcu krecią robotę w Interze wykonał ;).Jako scout na rynek Brazylijski Leo jest bezcenny,ale przez włoskich kibiców jest już raczej skreślony.SF w czystej postaci i ktoś na red-black forums mocno pofantazjował.
Co mnie cieszy - Maldiniego znudziła emerytura i chce załapać się na jakąś robótkę w Milanie.Dla mnie Paolo to symbol klubu i z chęcią widziałbym go np. na ławce w podobnej do Tassotteigo roli.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 06 lip 2011, 15:23

Jakieś głupie plotki. Wiem, że Leo pokazał, że może zrobić wszystko, ale w taki brak honoru to nawet ja nie uwierzę. Choć widziałem już Szewę wracającego z podkulonym ogonem, więc nie powinno mnie nic zaskoczyć. Gdyby okazało się to prawdą, byłbym w ciężkim szoku. Wydaje mi się jednak, że $$$ w PSG to trochę lepsza karta przetargowa dla Leo niż wizja powrotu do "ukochanego" klubu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 06 lip 2011, 15:23

mete pisze:Ponoć krążą plotki, że Leonardo nie chce iść do PSG a chce wrócić do nas jako scout.
Jeśli to prawda, gotów jestem wysnuć szaleńczą teorię, iż jako trener Interu dopilnował byśmy przypadkiem nie wyprzedzili Milanu w tabeli. Byłoby w tym trochę sensu, zwolniony z Milanu gdzie Galliani dziękując mu za pracę powiedział coś w stylu: "stary, nie bierz się za trenerkę, to nie dla ciebie". I może faktycznie nie planował powrotu jako trener innego klubu, ale przyszła oferta z Interu. Dowiedziawszy się o tym (Galliani? Berlusconi? Jeden z nich? Obaj?) został zachęcony przez włodarzy Milanu do objęcia schedy po Benitezie. Taktyka z razu wydaje się oczywista: "Leo, jesteś Milanistą. Bierz tą robotę i dopilnuj by scudetto nie wyślizgnęło nam się z rąk." I Brazylijczyk tak własnie zrobił. Przyjął ofertę nic nie podejrzewającego Morattiego z szerokim uśmiechem zapowiadając powrót na właściwe tory. Pozory zachował po mistrzowsku, dystans między obiema ekipami z Mediolanu stopniał. Nadchodziły derby, które zadecydować miały o losach mistrzostwa. I zadecydowały. Leo wiedział już co ma zrobić, a raczej czego nie zrobić. I wygrał Milan. W międzyczasie jeszcze Bayern w Lidze Mistrzów zrobił wszystko, by nie przejść dalej i do ćwierćfinału jakimś cudem awansował Inter. Wypadek przy pracy Leonardo, zdarza się. Później było już Schalke i mecz na San Siro, którego fani Interu szybko nie zapomną o ile w ogóle. Tym razem zadbano już, by nawet po farcie nie udało się Interowi awansować dalej. 2:5 na własnym terenie - finito la musica. Na pocieszenie został Puchar Włoch zdobyty w dość kiepskim stylu, ale Leonardo mógł już wóczas zrezygnować z zachowywania jakichkolwiek pozorów. Puścił drużynę na mecz bez ładu i składu (co było widać) ale znów szczęście i niemoc strzelecka Palermo sprawiły, że mecz został wygrany.
Dalej mamy historię z PSG, Leo w Interze misję wykonał, więc mógł z czystym sumieniem wypiąć się na posadę w Interze przyjmując tą z Paryża, która bardziej odpowiadała jego preferencjom, w której mógłby się spełnić. Teraz z kolei pojawiają się plotki dotyczące powrotu do Milanu. I tak oto historia zatacza koło...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 lip 2011, 16:31

Leonardo może i był na jakiejś szaleńczej i bezprecedensowej misji w Interze, czego nie wykluczam, ale to jest po prostu tak marny trener, jak to pokazał w Interze. I tak poszło mu dość dobrze dzięki temu, że miał świetnych piłkarzy, bo mając skład porównywalny do Milanu z jego czasów walczylibyście do końca o LM.
Fatalny występ Interu w derbach i paru innych meczach to nie miernik poziomu graczy czy jakaś krecia robota, tylko prawdziwe możliwości Leonardo jako trenera.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 06 lip 2011, 17:17

Leonardo może i był na jakiejś szaleńczej i bezprecedensowej misji w Interze
Jak już kiedyś pisałem mam duży dystans do snucia oraz snutych od czasu do czasu teorii spiskowych, ale skoro kibic Milanu, mający dużą wiedzę (jak domniemam) na temat swojego klubu, jego struktury, zwyczajów w nim panujących daje posłuch tego typu fantastyce to nie pozostaje mi nic innego jak uwierzyć w wasze racje, tym bardziej, że ich ewentualna zgodność z rzeczywistością (udowodniona) może doprowadzić do tego o czym szanowny Pan Wilmore pisał jeszcze wczoraj w kontekście Interu z tą tylko różnicą, że w tym przypadku są dłuższe terminy przedawnienia a i sankcje należą do dotkliwszych :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”