Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 111

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 mar 2007, 16:40

Boje się, że jeżeli Wdowiec odejdzie (bo nie sądzę aby ktoś go zwolnił) to jego miejsce zajmie Trzeciak. Nie wydaje mi się aby taki nowicjusz to byłoby najlepsze rozwiązanie na ten moment. To co wczoraj zagrali to jest coś niesamowitego i jak dla mnie niepojętego. Groclin był zespołem zdecydowanie lepszym i jak najbardziej zasłużenie wygrał .. po raz kolejny. Tak jak pisałem przed transferem Grzelaka, nie jest to najlepsze rozwiązanie, to co na razie prezentuje to w ogóle szkoda komentować. Już nędza jest od niego lepszy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 mar 2007, 15:20

Juz jutro czeka nas mecz szlagier czyli spotkanie ekipy z Belchatowa lider OE i Legii Warszawa która jest aktualnym MP. Faworytem jest raczej GKS BOT Bełchatów, ale w tym meczu ciezko przewidziec wynik i ewntualnego zwyciesce. Jesli Legia mysli jeszcze o obronie MP to ten mecz musi wygrac, jesli pilkarze z Warszawy przegraja szanse na MP zostana tak wysokie jak nasz obecny premier ze pozwole sobie zacytowac klasyka.

Porazka w Belchatowie moze byc tez powodem zwolenia Wdowczyka. Choc ja osobiscie uwazam ze powinien zostac do konca sezonu. MP i tak ciezko bedzie zdobyc a trudno tak "na szybko" znalesc nowego (dobrego) trenera.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 17 mar 2007, 15:31

jest to chyba 1 raz kiedy jestem za legia.wiadomo ze belchatow wygrywajac jutro ze stolecznymi przyblizy sie do mistrzostwa nie tylko jesli chodzi o tabele ale takze mentalnie.legia ma szanse jednak utrzec nosa belchatowianom choc bedzie bardzo ciezko.najwazniejsza bedzie skutecznosc napastnikow wojskowych,bo o stwarzanie sytuacji przez rogera i spolke raczej nie trzeba sie martwic.moze tez wreszcie obudzi sie edson i poza wolnymi zaprezentuje jakies rajdy i dosrodkowania.mimo wszystko tak ja napisal franz wieksze szanse ma BOT i legia bedzie musiala zagrac najlepszy mecz w sezonie zeby zdobyc 3 pkt.ja kibicuje legionistom tylko ze wzgledu na sytuacje wisly ktora mam nadzieje wygra w plocku.no bo jesli nie to nawet wygrana legii nie poprawi mi humoru

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 mar 2007, 11:08

Teraz juz ostatecznie mozna powiedziec ze Legia stracila szanse na obrone Mp w tym sezonie. Tak duza strata do lidera OE i fatalna gra pilkarzy z Warszawy ostatecznie potwierdza ze Legia w tym sezonie bedzie grac o 4 moze 5 miejsce.

Trenerem do konca sezonu pewnie zostanie Wdowiec, podobno ma jakies zapisy w kontrakcie które mu to gwarantuja, moze to i dobrze bo w tym sezonie i z tymi "piłkarzami" Legia i tak nic juz nie zdobedzie a wiec lepiej poczekac do konca sezonu i spokojnie poszukac dobrego trenera który zastapi Wdowczyka. Trzeba bedzie tez poszukac nowych pilkarzy bo obecnie w Legii sa tacy którzy powinni grac w 2 lidze a nie w ekipie MP. Mówie tu głównie o Mamadou Baldé i Hugo Alcântara ci kopacze to kompletna tragedia. Ogólnie transfery Wdowczyka były głównie nie udane albo srednio udane. Do tych pierwszych mozna zaliczyc dwóch panów wspomianych juz w tym poscie i oczywiscie drewno Grzelaka za 600tys euro :o slbo tez gra albo i nie gra Bury tez kupiony za o wiele za duza sume. Junior ciagle ma kontuzje a jesli gra to gra dosc slabo a wiec to tez srednio udany transfer. Nie mozna zapominac o Eltonie :lol:

Podsumowujac w tym sezonie Legia gra juz o "pietruszke" od nastepnego sezonu trzeba rozpoczac budowe nowej druzyny i znalesc dobrego trenera który ja poprowadzi do celu jakim jest MP.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 19 mar 2007, 12:31

franz streściłeś krótko dokładnie to, co chciałem napisać w tym temacie.

Myślę, że największym niewypałem jest sprowadzenie Grzelaka. Nie rozumiem po co było wydawać tyle funduszy na zawodnika, jak i tak w pierwszym składzie gra albo Janczyk z Korzymem, albo któregoś z nich zastępuje Włodarczyk. Ogromny błąd zarządu Legii. Kolejna porażka to gra Alcantary w pierwszym składzie. Wczoraj włączyłem na chwilę mecz i wystarczyła mi sytuacja, po której BOT zdobył trzecią bramkę. Hugo najpierw zawala pułapkę bo stoi 3m za kolegami, po czym spaceruje sobie za Boguskim i udaje że go dobrze kryje. Tak nieskutecznie udawał, że były gracz Wisły na pełnym luzie wpakował piłkę do siatki. Wydaje mi się, że nawet ja bym go lepiej pokrył. Ten gracz to po prostu TRAGEDIA.

Jednym słowem Legia straciła szanse na mistrza już po rundzie jesiennej, teraz tylko udowadnia swoją niemoc. A tytuł zapewne powędruje do Bełchatowa, bo gracze Lenczyka grają jak z nut.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 mar 2007, 12:51

limansky pisze:Kolejna porażka to gra Alcantary w pierwszym składzie.
Hugo grał bo kontuzjowani są Szala, G. Bronowicki i Dick chyba, a wystawienie Balde na środku obrony to jeszcze większe ryzyko niż Hugo.
limansky pisze:Myślę, że największym niewypałem jest sprowadzenie Grzelaka. Nie rozumiem po co było wydawać tyle funduszy na zawodnika, jak i tak w pierwszym składzie gra albo Janczyk z Korzymem, albo któregoś z nich zastępuje Włodarczyk.
Nic dziwnego, że nie gra skoro jest kontuzjowany. Mimo iż jak na razie prezentował się fatalnie to chyba trochę za wcześnie na ocenę tego transferu.
franz pisze:Trenerem do konca sezonu pewnie zostanie Wdowiec, podobno ma jakies zapisy w kontrakcie które mu to gwarantuja, moze to i dobrze bo w tym sezonie i z tymi "piłkarzami" Legia i tak nic juz nie zdobedzie a wiec lepiej poczekac do konca sezonu i spokojnie poszukac dobrego trenera który zastapi Wdowczyka.
Chyba jednak teraz zaleźć nowego trenera niż kisić się z Wdowcem do końca sezonu, praktycznie nie grając o nic. Nowy trener miałby czas do końca sezonu na poznanie zespołu, ocenę przydatności poszczególnych zawodników itp. Niestety na zmianę trenera się nie zanosi, ani teraz, ani po sezonie.

ps. Może mnie ktoś uświadomić czy jeśli Korona zdobędzie PP i skończy lige w czołowej dwójce, to wtedy 3 zespół w tabeli będzie grał w P.UEFA ?

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 19 mar 2007, 13:00

Zico_FCI pisze:Mimo iż jak na razie prezentował się fatalnie to chyba trochę za wcześnie na ocenę tego transferu.
Może za wcześnie rzeczywiście na ocenę transferu, ale ogólnie rzecz biorąc chłopak to biegające drewno. Polityka transferowa Legii obniżyła loty bez dwóch zdań. Moim zdaniem wyraźnie przepłacono jego wartość.
Zico_FCI pisze:Nic dziwnego, że nie gra skoro jest kontuzjowany.
Wydaje mi się, że jak nie był też nie grał w podstawowym. Ale mogę się mylić.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 mar 2007, 13:09

No nie grał, ale praktycznie od początku coś go boli. Na początku był zmęczony zgrupowanie reprezentacji, potem jakiś drobny uraz, a ostatni jakaś poważniejsza kontuzja w meczu z Grodziskiem. Widziałem, że z tym zawodnikiem tak będzie, ale prawda jest taka, że jakby grał przynajmniej tak jak w Widzewie, to z grą w pierwszym składzie nie byłoby problemów.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 19 mar 2007, 13:28

No właśnie, jak nie kontuzje i urazy to gra piach, taki właśnie jest Grzelak. A można było sprowadzić kogoś innego, za mniejsze pieniądze.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 mar 2007, 13:57

Pewnie, że można było. Za pieniądze wydane na Grzelaka, Juniora, Burego i jeszcze kilku innych skórokopaczy można było zbudować naprawdę porządną drużynę, która spokojnie obroniłaby mistrzostwo i może nawet nie skompromitowałaby się w pucharach. :)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 mar 2007, 14:47

Zico_FCI pisze:Chyba jednak teraz zaleźć nowego trenera niż kisić się z Wdowcem do końca sezonu, praktycznie nie grając o nic
Problem jest taki ze Wdowiec ma jakis zapis w kontrakcie który gwarantuje mu prace do konca sezonu, jesli go zwolnia beda musieli mu placic spore pieniadze a wiec trzeba bedzie kisic sie z Wdowcem do końca sezonu. A z nowym trenerem i tak Legia grala by o nic bo ten nowy szkoleniowiec nie mial by czasu mozliwosci odpowiedniej kadry itp. aby osiagnac dobry wynik w lidze.

Zico_FCI pisze:ps. Może mnie ktoś uświadomić czy jeśli Korona zdobędzie PP i skończy lige w czołowej dwójce, to wtedy 3 zespół w tabeli będzie grał w P.UEFA ?
Jesli Korona wygra PP i zajmie 2 miejsce w lidze dodatkowe miejsce w P.UEFA przypadnie 3 ekipie w lidze. (czyli pewnie Lubinowi)

Co do Grzelaka to do poczatku wiedziałem ze 600 tys to dwa a nawet moze trzy razy za duzo kasy jak na tego drewniaka. Grzelak to polaczenie techniki Rasiaka ambicji i profesjonalizmu Kosowskiego a takze skutecznosci Wlodarczyka.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 19 mar 2007, 15:35

franz pisze:Grzelak to polaczenie techniki Rasiaka ambicji i profesjonalizmu Kosowskiego a takze skutecznosci Wlodarczyka.
:roll:
"Ja wiedzialem, ze tak bedzie", "A nie mowilem?!".
Nie przesadzaj. Z tych trzech "wyrzutow" jakie przedstawiles tylko opinia o skutecznosci jest jako tako prawdziwa, chociaz do Wlodarczyka to chyba wiekszosci napastnikow OE sporo brakuje. Technicznie Grzelak jest jednym z lepszych w naszej lidze, a biorac pod uwage jego warunki fizyczne jest wrecz fenomenem. Porownywanie go do Rasiaka jest tak trafne jak porownywanie Beenhakkera do Janasa.
Co do profesonalizmu to tez poszedles po bandzie, bo nie wiem skad wysnules taka opinie, ze w tym elemencie mozna go porownywac do Kosowskiego. Grzelak jest dosc "kruchy" jezeli chodzi o podatnosc na kontuzje, ale na pewno nie jest "leniem".
W Legii poki co sobie nie radzi, bo mysle ze kupili go nieco zbyt pochopnie. Im taki zawodnik nie byl potrzebny, Legia bardziej potrzebowala egzekutora. A Grzelak nim raczej nie jest.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 mar 2007, 15:50

Z tych trzech "wyrzutow" jakie przedstawilem dwa sa napewno prawdziwe.

Skutecznosc Grzelaka jest tragiczna pod tym wzgledem wyszedł mu tylko jeden sezon 2005-2006 kiedy zdobył 20 bramek i to w 2 lidze. Jakos nie mial tej skutecznosci np. w ŁKS Łódź gdzie rozegrał 29 spotkan zdobył 3 gole czy gdy grał w Kujawiaku Włocławek gdzie na 25 wystepów zdobł tylko 3 gole. Grzelak zagrał kilka dobrych spotkan w tym te z ZEA i obwolano go gwiazda warta 600 tys a tak nie jest jest zawodnikiem dosc dobrym choc przecietnym i nie jest wart 600 tys.

Jesli chodzi o technike to w wszystkich spotkaniach z udzialem Grzelaka jakie ogladałem prezentował sie on pod tym wzgledem dosc slabo. Wybitnym technikiem to on nie jest raczej powinnien zmiescic sie do kategorii typowych drwali z naszej OE.

Ten trzeci zarzut i porównanie do legendy naszej pilki Kamila Kosy moze troche nie na miejscu co nie zmienia faktu ze szczególnym profesjonalizmem ani ambicja sie jescze Grzelak w Legii nie wykazał.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 19 mar 2007, 19:06

Jesli chodzi o skutecznosc to juz napisalem. Jezeli chodzi o technike, to widocznie malo meczow z jego udzialem widziales. Gwarantuje Ci, ze nie ma w polskiej lidze wielu napastnikow (tym bardziej o jego warunkach fizycznych), ktorzy potrafia przyjac pilke pod kryciem czasem kilku obroncow, ewentualnie minac dryblingiem kilku przeciwnikow. Tu bym sie raczej nie czepial.
franz pisze:szczególnym profesjonalizmem ani ambicja sie jescze Grzelak w Legii nie wykazał.
W jaki sposob mozna sie wykazac profesjonalizmem? Myslalem, ze da sie tylko wykazac brakiem profesjonalizmu, bo kazdy nie-brak profesonalizmu jest raczej rownoznaczy z profesjonalizmem, nie sadzisz? :>

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 mar 2007, 23:11

Krzysztof Jarzyna pisze:Jezeli chodzi o technike, to widocznie malo meczow z jego udzialem widziales. Gwarantuje Ci, ze nie ma w polskiej lidze wielu napastnikow
Widziałem wystarczjaca ilosc meczów aby wyrobic sobie zdanie o technice Grzelaka moze i na słabych pilkarzy z ZEA i 2 ligi te jego dryblingi dzialaly ale jak na ta chwile w 1 lidze raczej zbyt czesto sie nie popisywał. A napastników z OE którzy sa na poziomie Grzelaka mozna wymienic kilku i na pewno sa tańsi niz 600 tys jeszcze raz podkreslam ze to za wiele jak za zawodnikia takiego jak Grzelak.

Krzysztof Jarzyna pisze:W jaki sposob mozna sie wykazac profesjonalizmem
Z checia ci to wytłumacze.
Otóz zawodnik wykazuje sie profesjonalizmem i ambicja jesli na kazdym treningu daje z siebie wszystko i stara sie ze wszystkich sił pracowac nad swoja forma, swoja ciezka praca chce pokazac trenerowi ze zasługuje na miejsce w podstawowym składzie. W kazdym meczu nie zaleznie od rangi spotkania gra na 100% swoich mozliwosci i robi wszystko co w jego mocy dla swojej ekipy. Narazie Grzelak ta ambicja i profesjonalizmem podczas meczów (jak jest na treningach nie wiem) sie nie wykazał, a moze brak mu po prostu umiejetnosci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”