Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1066

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 cze 2014, 13:25

Mam takie pytanie. Wolelibyście Shawa za te 27-30 milionów czy Blinda za powiedzmy 12-15 milionów? Pomijając to, że pewnie niewielu z nas oglądało tego drugiego co tydzień, ale kluczową osobą w tym transferze może być Van Gaal, który lubuje się w Holendrach. Co sądzicie?

Mnie już powoli te negocjacje i ciągłe podbijanie ceny przez Southampton nieco drażni i ostatnimi czasy skłaniam się ku tej drugiej opcji - całkowicie pomijam jego występ z Holandia, po prostu słyszałem, że to całkiem dobry zawodnik jest.

Chociaż czy przy ewentualnym transferze któregoś z tej dwójki Buttner się będzie w ogóle liczył? Wątpię.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 cze 2014, 14:19

Ciężko stwierdzić, Anglik młodszy,"ograny" na angielskich boiskach i wydaje mi się że to byłaby pewniejsza opcja niż Holender, ale LVG lubi zaskoczyć z transferami więc ciężko wyczuć cokolwiek ;)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 17 cze 2014, 15:10

Prawdę mówiąc w dzisiejszej dobie transferowej ciężko odróżnić najgorszą plotę od sensownego newsa i wcale się nie zdziwię jak tematu Shawa nawet nie ma. Chyba, że zainteresowani się oficjalnie wypowiadali to poprawcie mnie, ostatnio przez brak czasu mogę być niedoinformowany. Z występów Southamptonu, które oglądałem widać, że to jeden z największych talentów w angielskiej piłce ostatnich lat i za jakiś czas może być crackiem. Blinda szczerze mówiąc raz widziałem, więc nie będę robił z siebie specjalisty, fajny mecz z Hiszpanią i ciekawe co pokaże dalej. Jak już jakiś Holender ma w MU biegać po lewej stronie, to niech chociaż potrafi grać w obronie. LVG pewnie kogoś ze sobą weźmie z kadry, pytanie tylko kogo.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 18 cze 2014, 12:37

Kilku z was na pewno nieco ulży - Buttner bliski przenosin do Dynama Moskowa .

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 18 cze 2014, 14:09

Obrazek

Fajny kalendarz na ten sezon się ułożył.

Buttner to niewypał, ale tylko dlatego że dostaje mało szans na grę. Dla mnie ten chłopak ma przyszłość.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 18 cze 2014, 17:11

Arwin pisze:Kilku z was na pewno nieco ulży - Buttner bliski przenosin do Dynama Moskowa .

On jest, ale jak by go nie było. Ani ziębi, ani grzeje.
Odetchnę, jak Clev i Anderson pójdą w świat.

Terminarz całkiem spoko. Nie ugrać kompletu to wstyd. :bicz:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 cze 2014, 17:25

Dobry terminarz- spokojny początek i to powinien być atut LVG gdyż dobrze pamiętamy poprzedni sezon i pierwsze kolejki .To będzie nowa ekipa z nowymi piłkarzami więc jest czas na zgranie.Terminarz naprawde świetny,kwiecien i marzeć mocne jednak wtedy LVG będzie już miał troche pracy za sobą, gdyby to były pierwsze mecze to byłbym pewny masowej straty punktowej a tak mysle ze do marca ekipa nabierze kształtów.

Buttner :smoke:

Co do Vermy- sam nie wiem co o tym myśleć.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 cze 2014, 17:26

MGiggs pisze:To będzie nowa ekipa z nowymi piłkarzami
Skąd wyciągasz wnioski że będą nowi piłkarze? Z bulwarówek?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8384

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 cze 2014, 17:30

Bassu pisze:Skąd wyciągasz wnioski że będą nowi piłkarze? Z bulwarówek?
No przecież po odejściu dwóch środkowych obrońców, zakończeniu kariery przez Giggsa, prawdopodobnym odejściu Buttnera transfery są nieuniknione. Rok temu była stagnacja (pozostawienie starego składu), dziś to jest niemożliwe, bo już w samej defensywie doszło do takich strat, że trzeba je łatać. To raczej kwestia logiki, nie plotek :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 19 cze 2014, 17:33

piotrcies pisze:No przecież po odejściu dwóch środkowych obrońców, zakończeniu kariery przez Giggsa, prawdopodobnym odejściu Buttnera transfery są nieuniknione. Rok temu była stagnacja (pozostawienie starego składu), dziś to jest niemożliwe, bo już w samej defensywie doszło do takich strat, że trzeba je łatać. To raczej kwestia logiki, nie plotek
Jeśli będą transfery, to góra 1-2, więc nie można napisać że przyjdą nowi piłkarze, bo to zdanie nie jest prawdziwe. Nic na razie nie zapowiada, że w nadchodzącym sezonie czeka nas rewolucja kadrowa, ergo spodziewam się że ustalony terminarz spotkań będzie nam pozwalał unikać jakiś większych blamaży.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 cze 2014, 17:46

Bassu pisze: Jeśli będą transfery, to góra 1-2, więc nie można napisać że przyjdą nowi piłkarze, bo to zdanie nie jest prawdziwe.
Widze Bassu wjezdza w nowy sezon niczym Gmoch w MS :wink:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 19 cze 2014, 17:50

MGiggs pisze:Bassu napisał(a):
Jeśli będą transfery, to góra 1-2, więc nie można napisać że przyjdą nowi piłkarze, bo to zdanie nie jest prawdziwe.

Widze Bassu wjezdza w nowy sezon niczym Gmoch w MS
Nie ma sie czego przyczepic. Jestem pewien, ze beda to zawodnicy uzywani...

Byla tu dyskusja o ewentualnym sprowadzaniu Blinda na lewa obrone... trzebaby zapytac doktora, ale mnie sie wydaje, ze Van Gaal go tam wystawia bo nie ma wielu dobrych opcji, podczas gdy na DM sa, ale generalnie Daley jest zdecydowanie lepszym DM niz LB?

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 20 cze 2014, 16:49

Shaw, Kroos, Pogba, Schweinsteiger, Vermaelen, teraz Robben i Sneijder.
Wydaje mi się, że dopiero po MŚ, jak Van Gaal wróci do UK to coś będzie wiadomo odnośnie transferów.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 20 cze 2014, 16:59

Realnie z tej siódemki, MU jest w stanie dorwać tylko Shawa i Sneijdera. Ten pierwszy jak dla mnie jest już w United na 99%. Wesley to cień piłkarza, którym był w ostatnim sezonie w Interze, a co dopiero mówić o formie jaką prezentował na MŚ10. Pogba prędzej zabije matkę, niż wróci do United. Serdecznie was nienawidzi. Bastian też mało prawdopodobny, tak samo jak Vermaelen o którym było głośno jeszcze parę dni temu. Nie przekreślam jego transferu, ale jego rzekome błagania o transfer do United to chyba wymysł prasy. Wenger nie będzie chyba już tak głupi, że będzie wzmacniał/osłabiał rywali z PL. Na transfer Robbena nie ma szans, tak samo jak Kroosa, którego Bayern nie puści, nawet mając w perspektywie odejście Toniego za rok za darmo. Podpisał kontrakt to ma się z niego wywiązać. Tak jest w Niemczeh i choćby miał siedzieć na ławce, to Bayern się nie ugnie, no chyba, że rzucicie 40mln. Ciekawe lato się szykuje.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 20 cze 2014, 17:05

Sneijder w United? Po co? Nie dość, że z van Persim za sobą nie przepadają, to po prostu Weasley jest dość stary jak na piłkarza i nie jest w najwyższej formie - szkoda tracić kasy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”