komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007 - Strona 11

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Kto zostanie mistrzem ?

BOT GKS Bełchatów
14
30%
Zagłębie Lubin
20
43%
Kolporter Korona Kielce
3
6%
Legia Warszawa
8
17%
Wisła Kraków
2
4%
ktoś inny ...
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2160
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 04 lis 2006, 22:32

Ja to w ogóle jak usłyszałam wyniki dzisiejszych meczy mało z łóża małżeńskiego nie spadłam :P

Odra - Widzew 3:0
Górnik Z. - Arka 0:2
Zagłębie - Górnik Ł. 1:1

:shock: :shock: :shock: :shock:

Dobrze, że nie grałam u buków, bo bym całą kaskę wrąbała :/

Ale cieszę się niezmiernie, że Cracovia wygrała z Pogonią :D

deltinho pisze:Przed chwilą zakończył się mecz Bełchatów-Korona i można powiedzieć, że była to ładna reklama OE.
Dla mnie to niemal każdy mecz Korony [i Lecha Poznań] jest świetną reklamą Orange Ekstraklasy. Grają naprawdę ładną, szybką piłkę. Dużo walki, dużo zaangażowania, gra typowo ofensywna - to, co lubię najbardziej ;)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 lis 2006, 0:21

Skończyły się skróty na C+ i dla jednej rzeczy warto to było oglądać:

Bramka Pawlusińskiego :shock: :shock: :shock:

Szkoda, że przy takiej pogodzie i białą piłką, ale i tak trafienie sezonu. Ba - jego bramka może kandydować do miana bramki dekady :wink: Niesamowicie chłopak to zmieścił. Fantastyczna sprawa.

I druga sprawa: wymóg posiadania podgrzewanej płyty musi być z całą stanowczością przestrzegany. To co się działo w Zabrzu czy Wodzisławiu trudno nazwać piłką nożną. Do tego z posiadanych grzałek należy korzystać - Cracovia chyba w ramach oszczędności nie włączyła kaloryferów. I bardzo dziwi, że sędziowie nie kazali grać pomarańczową piłką. W obrazie telewizyjnym z Zabrza trudno było dopatrzeć gdzie jest piłka.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 05 lis 2006, 10:43

W obrazie telewizyjnym z Zabrza trudno było dopatrzeć gdzie jest piłka.
na stadionie nie bylo tak zle-ale przypadkowosci w tym meczu bylo znacznie wiecej niz normalnej pilki-grajki slizgaly sie jak pijani:/ cale szczescie to juz ostatni mecz w takich warunkach-w poniedzialek zaczynaja sie prace...

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 05 lis 2006, 16:36

No i zakończył sie ostatni mecz kolejki. Groclin zremisował mecz na własne życzenie mając na widelcu Wisłę. Tupalski popisał się fenomenalną asystą do... Kryszałowicza. Mysłałem że wielbładem kolejki będzie zagranie Wojtkowiaka, a tu taka niespodzianka - wielbład chyba całej rundy jesiennej. Druga bramka też ciekawa, wolny po juniorskim błedzie Lacicia i mur starający się, żeby piłka nie trafiła w niego :lol:

Mocno wiało i to raczej Groclin lepiej przystosował się do panujących warunków. Oba zespoły miały jeszcze swoje sytuacjie - sam na sam Błaszczykowskiego, Brożka. Ale ciekawsze miał Groclin, Piechniak nie trafia wślizgiem do pustej, Sikora nie trafia do pustej, Lato w słupek, sam na sam i główka z bliska Zahorskiego. Było co oglądać.

I tym meczem pożegnał się z Grodziskiem Werner Liczka. Patrząc na nowego szkoleniowca trudno zrozumieć logikę tej zmiany. Z deszczy pod rynnę.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 05 lis 2006, 16:48

szkoda mi Groclinu bo zagrali bardzo dobry mecz, gdyby mieli wiecej szzcescia do by rozbili Wisełke. Szkoda ze głupie błedy indywidualne zepsuły pozegnalny mecz Liczki. Duzy wpłym na ten wynik miała pogoda. Wisła pokazała charakter ale z taka grą jak dzisiaj nie wróże jej dobrego wyniku z BOT GKS

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lis 2006, 17:54

deltinho pisze:I tym meczem pożegnał się z Grodziskiem Werner Liczka. Patrząc na nowego szkoleniowca trudno zrozumieć logikę tej zmiany. Z deszczy pod rynnę.
Drzymała stwierdził parę miesięcy, że jego klub skupi się bardziej na szkoleniu młodzieży i czas Groclinu w pierwszej lidze jest policzony, choć wyraził nadzieję, że szybko to się nie stanie. Może zmienił zdanie i postanowił przyśpieszyć proces? A może uznał, że Skorża po doświadczeniach w Amice bardziej odpowiada celom wprowadzania młodych do składu? Jeśli ta druga opcja, to ogromny błąd, przecież Werner akurat z tym sobie radził. Właściwie jedyne z czym sobie radził ;).

Pomyśleć, ze jeszcze w przerwie letniej Werner dostawał "wotum zaufania" od Drzymały. Nie mają cierpliwości do piłki ci nasi prezesi.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 lis 2006, 1:02

Lenczyk pisze:Powiedziałem zawodnikom w przerwie, że jak ten mecz przegracie, to cała Polska będzie się śmiała, a jeśli wygracie, to Bełchatów oszaleje. Sprawiliśmy tym kibicom w Bełchatowie sporą satysfakcję, ponieważ w międzyczasie dostawaliśmy po głowie za to, że udaje nam się wygrywać, zdobywać punkty. Nienawidzą nas w Warszawie, Kraków jest inny, tu nam wybaczą. W sumie cały mecz nie był ładny, ale dramaturgia była ogromna, szczególnie po "straceniu" przez nas zawodnika
Dobry trener, a malutki człowiek. Kolejny raz ujawnia swoje jakieś dziwne warszawskie kompleksy. Podobnie było na konferencji w zeszłym sezonie po meczu Legia-Bełchatów, co miałem nieprzyjemność słyszeć osobiście.

Szkoda słuchać takich bzdur. Starszy człowiek, z autorytetem. Powinien świecić przykładem gdy ma swoje (kolejne) 5 minut. A tu takie debilizmy. :(

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 lis 2006, 1:59

Ale o co w ogóle chodzi ? Że w Krakowie im wybaczą zwycięstwo, a w Warszawie nie ? :lol: :o :shock:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 lis 2006, 0:48

Zico_FCI pisze:Ale o co w ogóle chodzi ? Że w Krakowie im wybaczą zwycięstwo, a w Warszawie nie ? :lol: :o :shock:
Zatem:
legia.com.pl pisze:Nienawidzą nas w Warszawie. Kraków jest inny, to nam wybaczy - powiedział Orest Lenczyk na konferencji prasowej po wygranym meczu Bełchatowa z Wisłą Kraków. Wydawało się, że w przypływie euforii pan Orest się zapomniał, ale w dzisiejszym magazynie ligowym w TVN24 potwierdził swój głęboki uraz do stolicy. Rozwinął też swoją wypowiedź na tyle, że więcej mówił o Legii niż Wiśle. Dlaczego uznany szkoleniowiec uważa, że w Warszawie go nienawidzą? - W pierwszej kolejce rundy wiosennej do końca nie dawaliśmy się Legii w Warszawie - powiedział nawiązując do meczu w poprzednim sezonie, w którym Legia strzeliła zwycięską bramkę w samej końcówce. To po nim bramkarz Piotr Lech zaatakował trenera Dariusza Wdowczyka, a Lenczyk otwarcie sugerował, że Legia wygrała dzięki sędziemu Krzysztofowi Słupikowi.

Kolejnym dowodem na warszawski spisek jest wyznaczenie meczu w Pucharze Ekstraklasy pomiędzy Legią i Bełchatowem w stolicy, a nie w Bełchatowie. - Jesteśmy traktowani jak prowincja. Kibice w Bełchatowie zostali postawieni do kąta, bo skoro w tym roku dwa mecze z Legią graliśmy na wyjeździe, to w trzecim powinniśmy być gospodarzem - tłumaczył Lenczyk. Mecz Legia - Bełchatów odbędzie się w 2 grudnia i już wiadomo, że będzie - w dużej mierze dzięki takim nieodpowiedzialnym wypowiedziom - emocjonujący.

Do antywarszawskiej fobii Lenczyka odniósł się komentator "Gazety Wyborczej", Rafał Stec: "Mógłbym poprosić o szczegóły? Czy ja, skoro dorastałem w Bielsku-Białej, ale od dziesięciu lat mieszkam w Warszawie, już Bełchatowa nienawidzę, czy jeszcze nie? Czy Matusiak, jeśli podpisze kontrakt z Legią, będzie nienawidził od razu, czy znienawidzi dopiero po pewnym czasie? Nie, nie będę pytał. I tak jest już duży obciach, że trener lidera - lidera grającego w naprawdę ładnym stylu - podsyca głupie i niebezpieczne antagonizmy. Jeśli piłkarz nie powinien fetować gola pod sektorem kibiców gości, by ich nie prowokować, to chyba i od ich szefa można wymagać klasy i zdrowego rozsądku." - pisze Stec. Lenczyk ma na to gotową odpowiedź. - Jestem pamiętliwy - wyjawił dzisiaj skonsternowanym panom w studiu TVN.
Jak widać te wymagania w stosunku do pana Lenczyka są zbyt wysokie.

Wijaśniło się też zamieszanie z tabelą. Wedle wskazówek Ekstraklasy S.A. na pierwszym miejscu należy umieszczać GKS Bot Bełchatów. Legia jest druga. O takim ustawieniu decyduje besposredni pojedynek pomiedzy zainteresowanymi ekipami.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 lis 2006, 1:04

Bełchatów odbędzie się w 2 grudnia i już wiadomo, że będzie - w dużej mierze dzięki takim nieodpowiedzialnym wypowiedziom - emocjonujący.
TO jest nieodpowiedzialna wypowiedź. Kto to pisał :?: :roll:
deltinho pisze:Dobry trener, a malutki człowiek.
:shock:
nie obrazaj normalnych ludzi...

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 lis 2006, 1:21

Messi E2 Ronaldinho pisze: nie obrazaj normalnych ludzi...
:lol:

A czy ja napisałem że jest nienormalny? Jest malutki, co wynika z jego pełnych kompleksów wypowiedzi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 lis 2006, 1:34

Z czego wnioskujesz, ze Lenczyk ma kompleksy zwiazane z Warszawa. z tego co napisał Stec, bo ja po tych wypowiedziach nic takiego nie odczuwam. Nie wiem dlaczego ma wogole takie miec, skoro przeciez wygrał na Łazenkowskiej. Moze wyszło to, ze w Warszawie patrza z gory na ludzi z mniejszych miast i chca, aby oni dostosowali sie do nich a nie odwrotnie. Stec stanal po stronie Warszawy i nie widac w jego tekscie nawet odrobiny obiektywizmu,

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 13 lis 2006, 9:57

Więc powiem wam panowie Messi E2 Ronaldinho, że to jest prosta sprawa:

Jeżeli ktoś po swoim meczu w Krakowie wyskakuje z jakąś nienawiścią Warszawy, jeżeli ktoś w programie, w którym ma szanse opowiedzieć o swojej drużynie skupia się głownie na opowiadaniu o jakiś warszawskich anty-bełchatowskich spiskach, jeżeli ktoś tego typu wyskoki nieraz powtarza i w końcu, jeżeli to wszystko to brednie, bo żadnych nienawiści i spisków nie ma - to znaczy że taki ktoś ma głęboko zakorzeniony uraz i kompleksy.

Szkoda człowiek a i tyle :(

A Stec po żadnej stronie się nie opowiedział, bo żadnej strony nie ma. Te strony wymyślił sobie i upowszechnia pan Lenczyk.

Ale widać, że w Polsce niektórzy nie potrafią żyć bez małego piekiełka i dużego gnoju co niestety ma też wpływ na piłkę.

ps.: Żałuje iż nie zapytano trenera Lenczyka w jaki sposób okazuje mu nienawiść zawodnik jego zespołu, rodowity warszawianin Jarzębowski - bije go, przebija opony w samochodzie czy tylko wyzywa na treningach?

edytka;
proponuje już nie ciągnąć w tym wątku dyskusji. Jak coś to wal na PW.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 15 lis 2006, 19:04

onet pisze:Wrocławscy policjanci zatrzymali w środę pierwszoligowego sędziego z Krakowa w związku ze śledztwem dotyczącym korupcji w polskiej piłce nożnej.
"Sędzia został zatrzymany w środę po południu w województwie świętokrzyskim. Teraz jest przewożony do Wrocławia. W czwartek zostanie doprowadzony do prokuratora" - powiedział st. asp. Wojciech Wybraniec z wrocławskiej policji.

Z nieoficjalnych źródeł, zbliżonych do organów ścigania, wiadomo, że chodzi o Artura Sz. W obecnym sezonie prowadził on pięć spotkań Orange Ekstraklasy oraz po jednym w drugiej lidze i Pucharze Polski.
Sz. jest 47. osobą zatrzymaną w związku ze śledztwem dotyczącym korupcji w piłce nożnej. Wśród nich są m.in. sędziowie, działacze sportowi, prezesi klubów i piłkarze.

Najpoważniejsze zarzuty postawiono Ryszardowi F., znanemu jako "Fryzjer". Według wrocławskich prokuratorów, F. kierował działającą od 2000 r. grupą przestępczą, która zajmowała się tzw. ustawianiem ligowych meczów. Mężczyźnie postawiono ponad 30 szczegółowych zarzutów, dotyczących korupcji.

Według prokuratury, od 2000 do 2003 roku F. nakłaniał, pośredniczył i wręczał łapówki różnym osobom, w tym sędziom piłkarskim i obserwatorom PZPN. Miał w ten sposób wpłynąć na wyniki kilkudziesięciu meczów w I, II i III lidze.
piwus co się w tym Krakowie dzieje? :wink: żartowałem, żartowałem, żartowałem :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 16 lis 2006, 10:54

Deltinho to chyba nie tak jak sądzisz, co to trenera Oresta. Poprostu zamyka usta tym co sądzili że gra Bełchatowa to "wystrzał" i po 9 kolejkach wróca w szereg. A on pokazuje że nie trzeba brazylijczyków by grac świetną piłka jak na nasze warunki i dawac rade każdemu.

Jeśli sie ogrywa Legia na Łaziekowskiej i Wisła na Reymonta to chyba już nie trzeba nic udowadniać ? Grają 11 Polaków i to jest też wielkie :] A mecz z Koroną to była kolejna wizytówka :P

Pamietasz Górnika Łeczna z Bobo Kaczmarkiem na ławce ? był szał na Łęczną ? Wieżowiec Kubica, Wedzyński dzielił w drugiej lini. Szałachowski na flance, Bronowicki czy Nikitović w obronie, Bleza w bramce. I nagle sie to skończyła. Przyszły mecze prawdy - kryzys. I potem Bobo odszedł i patrz co sie teraz dzieje. Powiedz szczerze czy po tym co Bełchatów pokazał na koniec poprzedniego sezonu i na początku tego sądziłes że to będzie trwać ?

Pewnie widziałes mecz Wisła - BOT. Ja wczoraj z nocy widziałe "klub kibica" a w zasadzie początek relacji. Wywida z Leńczykiem przed meczem. Na pytanie Filipa Surmy czy wie że Wisła nie przegrała na Reymonta od 5 lat - jak ustawi drużyne itd. Mówi "no szkoda że nie ma tu gdzieś lasu, bo bym już uciekał" :lol:

Taki ma styl :] Chyba lepiej że mimo wieku jest tak kolorowa postacja w naszej piłka. Inaczej sie to czyta - inaczej słucha, [widzi] bo onet i gazeta.pl nie pokaża jego uśmiechu na ustach, wiec wiesz sam, mówienie że ma jakis uraz do Warszawy czy coś to takie sztuczne, bo powiedz w której kolejce trener Leńczyk nie powiedział czegoś "ciekawego" i śmiesznego ? Zawsze ma swoje zdanie i spoko.

Zablokowany

Wróć do „Polska”