Legendy Forum - Strona 11

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Znafca
Skład C
Skład C
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Znafca » 31 maja 2005, 18:46

Jemu moze chdozilo raczej o.... licznik postow :roll: sugeruje pewnie ze moze Ci sie troszke zmniejszyc po rozmowie z sila wyzsza :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 31 maja 2005, 18:50

jezeli chodzi o poziom ilosci postow, to niezly lol.
mikusinski grozilby mi w ten sposob, ze niedlugo bedzie mial wiecej postow ode mnie. lol.

Awatar użytkownika
Znafca
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Znafca » 31 maja 2005, 18:53

Jeden woli pisac z sensem i na temat drugi woli miec duzo postow,zwiekszyc range nie jest trudno.

Awatar użytkownika
Axel Hammond
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Axel Hammond » 31 maja 2005, 19:08

Znafca pisze:Widze ze nareszcie moja osoba bedzie wspierana przez slawnego Axela.Pragne rowniez stwierdzic z przykroscia iz niektorzy userzy na tym forum czesto wymyslala sobie jakies historie np o jakis leiffmaisterach.pozdrawiam
Niestety, nie zwykłem wspierać takich żałosnych bubków, których charakteryzuje ponadprzeciętna, nieuzasadniona megalomania.
piotrek256 pisze:
Znafca pisze:Widze ze nareszcie moja osoba bedzie wspierana przez slawnego Axela.Pragne rowniez stwierdzic z przykroscia iz niektorzy userzy na tym forum czesto wymyslala sobie jakies historie np o jakis leiffmaisterach.pozdrawiam
Liż dupe, liż :lol: Choć i tak nic to Ci nie da. Twoje posty sa na rynsztokowym poziomie i wątpie aby je ktoś popierał.
Święte słowa. Lizanie tyłka niewiele tu pomoże, co najwyżej pogorszy sprawę.
piotrek256 pisze:
Znafca pisze:pana axela hammonda

widać ,że znasz swoje miejsce w szeregu :lol:
I to mu się chwali. Nadmierne spoufalanie się z osobami przerastającymi go o kilka klas, byłoby nie na miejscu.

Awatar użytkownika
Znafca
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Znafca » 31 maja 2005, 19:14

Chyba ten user sobie stroi ze mnie zarty!Tylko prosze nie mysl sobie zalosna istoto ze postawilem cie w szeregu z moja OSoba,nie jestes tego godny i nawet o ty mnie marz,tak jak mowilem to wszystko byla mistyfikacja i nie mysl sobie Bóg wie czego i bron cie panie boze ze jestes moim idolem.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 31 maja 2005, 19:16

Jesteście:

-smieszni
-żałośni
-dziecinni
-macie zbyt bujną wyobraźnie
-macie kompleksy

Ale ogółem Was lubie :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 maja 2005, 19:23

1. Regulamin nie zezwala na 2 konta, nie ważne jaki jest stan tego pierwszego
2. "Żałosna istota" to też obraza, ale przecież to nie ważne, bo za punkt 1
3. Ban. Siejesz ferment, świadomie łamiesz zasady forum, na którym jesteś dłużej niż ja.
4. Pokazałeś jak pracujemy. Faktycznie. W temacie o Interze zrobiłeś sobie pogawędkę o Recobie, w innym temacie o Milanie, a w trzecim oskarżasz nas o zmianę avatara. Ale chłopie zaszalałeś :lol:, ośmieszyłeś nas na całej linii :shock:.
5. Dynamiczne IP też jest do wykrycia.
6. Cieszymy się, że znalazłeś pasję.
7. Czuje się fantastycznie, w końcu jakaś znośna pogoda.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2005, 19:43

Mam pytanie zwiazane z regulaminem.

Czy za nazwanie uzytkownika (obecnie juz bylego uzytkownika) Znafcy "zerem" albo "zalosnym bubkiem" nie naleza sie uzytkownikowi Hammondowi ostrzezenia?Abstrahujac od tego ze Znafca zlamal regulamin zakladajac drugie konto bo to nie powinno miec zwiazku z obrazaniem jego osoby.

Z gory dzieki za odpowiedz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 maja 2005, 20:04

No i to jest dobre pytanie, ale nie wydaje mi się.

Może Ty bys się lepiej wysłowił Chłopaczek, ale spróbuje na chłopski rozum. Jest człowiek buszujący w necie jako Dorian. Dorian spotyka Axela Hammonda na pewnym forum, z którego zostaje potem wyrzucony. Po pewnym czasie, aby popsuć trochę krwi modom na tym forum ("udowodnić niekompetencję), Dorian tworzy postać forumowicza opartą na wypowiedziach Axela, pamiętając, że jego kontrowersyjne wpisy zawsze miały odzew.

I teraz pytanie czy można dać WP komuś, za krytykę postaci stworzonej na swoje podobieństwo (Axel niczym bóg :lol:). . Ja bym powiedział, że niepochlebnie wyraził się o swojej "imitacji" :D, bo przecież Dorian na końcu napisał, że specjalnie przybrał poze anarchisty.

Twórca ma prawo oceniać sequele, oparte na jego pracy :twisted:, zresztą kto wie. Może Dorian go przedrzeźniał, to wtedy takie słowa, były nawet za słabe.

Nie dam WP, za to, że ktoś obraził wirtualny twór pana Doriana.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2005, 20:16

Tylko ze takie rozumowanie prowadzi moim zdaniem do paradoksu.

Jesli dobrze odczytuje Twoja wypowiedz to kazdy kto ma sposob bycia taki jak Axel jest tylko jego kalka.Innymi slowy Axel jest pierwszy a inni juz tylko go powielaja (zaraz wyskoczy Axel i powie ze oczywiscie tak jest).
Nawet jesli by tak bylo to nie daje to prawa Axelowi do obrazania swojej "kalki".Nie istotne sa tutaj pewne plaszczyzny tego zagadnienia bo mozna sie klocic czy Dorian nasladowal Axela czy tez nie.Najwazniejsze jest chyba przestrzeganie regulaminu a moderatorzy nie powinni przypisywac do tego jakiejs filozofii.
Tak mi sie osobiscie wydaje.
Innymi slowy nic nie usprawiedliwa uzytkownika przed obrazaniem innego forumowicza.Jesli dobrze przesledzisz ten temat to zauwazysz ze Dorian nie obrazil nikogo a juz na pewno nie Axela bo wypowiedzial sie o nim pozytywnie.Potem zostal nazwany zerem.

Dziekuje za uwage.

edit: co do wirtualnego tworu Doriana to to tez tutaj nie ma znaczenia bo gdyby Dorian sie nie przyznal ze on jest Znafca to szybko byscie sie nie dowiedzieli.Nawet jak jeszcze sie nie ujawnil kim jest to i tak nie zareagowaliscie na nazwanie go zerem.Chyba nie powiesz ze sie domyslaliscie?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 maja 2005, 20:29

Nie twierdze, że Axel jest pierwszy, tylko, że Dorian ewidentnie wzorował się na jego wypowiedziach.

Znafca to nie jest regularny user, któremu należy się sprawiedliwość. Jak napisałem to "twór" mający tylko jeden cel. A Axel osmieszył jego niskie umiejętności. Poza tym Znafca z pewnością liczył na takie reakcje, więc nie bedę mu zza grobu dawał satysfakcji. Nic nie usprawiedliwiałoby Axela, jeśli obraziłby użytkownika, a nie jego kopie.

A tak na koniec, nie wiem czemu Axel miałby być traktowany inaczej niż premier, który po którejś z kolei prowokacji Ziobry powiedział do niego "Jest pan zerem". O ile sie nie mylę sprawa trafiła do sądu i pan Miller dalej cieszy się nienaruszonym portfelem.

Jakoś nie czuję wyrzutu rozmywając temat, o legendach jednorocznego forum :roll:.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2005, 20:56

Musze doprowadzic ten temat do konca
piwus pisze:Nie twierdze, że Axel jest pierwszy, tylko, że Dorian ewidentnie wzorował się na jego wypowiedziach.
Wiesz czy domyslasz sie tego?Moze jestes wiezniem stereotypu wytworzonego na tym forum ze kazdy kto prowokuje to nasladuje Axela?Zreszta jak mowie wzorowanie nie daje prawa "orginalowi" do obrazania chyba sie zgadzasz?

piwus pisze:Znafca to nie jest regularny user, któremu należy się sprawiedliwość. Jak napisałem to "twór" mający tylko jeden cel. A Axel osmieszył jego niskie umiejętności. Poza tym Znafca z pewnością liczył na takie reakcje, więc nie bedę mu zza grobu dawał satysfakcji. Nic nie usprawiedliwiałoby Axela, jeśli obraziłby użytkownika, a nie jego kopie.
Tylko ze jak wspomnialem poprzednio nie wiedzieliscie ze Znafca to Dorian i gdyby sie nie przyznal do dzisiaj byscie nie wiedzieli.Axel tez z pewnoscia tego nie wiedzial a mimo wszystko nazwal go zerem.Wiec obrazajac go w danym momencie obrazil uzytkownika a nie jego kopie jak to okresliles.
Nie wiem czy wasze kompetencje nie poszly za daleko (czytaj w zla strone) jesli mozecie decydowac komu nalezy sie sprawiedliwy osad a komu nie.Jesli uwazasz ze Znafcy nie nalezy sie sprawiedliwosc to nie mozesz tez powiedziec ze cala sprawe oceniles wlasciwie i wydales sprawiedliwy wyrok skoro odbierasz mu prawo do sprawiedliwosci.
piwus pisze:A tak na koniec, nie wiem czemu Axel miałby być traktowany inaczej niż premier, który po którejś z kolei prowokacji Ziobry powiedział do niego "Jest pan zerem". O ile sie nie mylę sprawa trafiła do sądu i pan Miller dalej cieszy się nienaruszonym portfelem.
A czy komisja sledcza miala w regulaminie ze nie mozna obrazac osob ktore zadaja pytania?
Czy jesli ja wiem ze ktos ma tutaj drugi login (a wiem ze pare osob takich jest) to moge ich obrazac a potem tlumaczyc to ze nie sa tak naprawde pelnowartosciowymi uzytkownikami tego forum bo maja drugi login?

Mysle Piwus ze powinienes patrzyc nie z perspektywy kogos kto juz wie kim byl Znafca nie kogos kto ma swoje zdanie po co Znafca tu przyszedl ale z perspektywy moderatora.Kogos kto powinien zareagowac juz wczoraj kiedy obrazano Znafce.Salomonowym wyjsciem byloby gdyscie wczoraj dali Axelowi ostrzezenia za obraze Znafcy a dzisiaj byscie sie zastanawiali czy w zaistnialej sytuacji mozna mu je zdjac.

Nie traktuj tego jako wytykanie bledu po prostu ta sprawa mnie zafrasowala i chcialem o niej porozmawiac.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 maja 2005, 21:08

No to muszę Ci przyznać rację, bo popatrzyłem na datę i najwyraźniej nie zauważyłem tego wczoraj, bo nie zostawiłbym tego tak. Wczoraj traktowałem Znafcę jak każdego innego, więc Axel zapewne by odpowiedział za to. A to, że zmieniłem stosunek do niego nie zależy od tego, że ma 2 konto. Wydaje mi się, że nie mogę traktować usera zbanowanego, ale prowokujacego pod innym nickiem, a innych :wink:. Więc od razu mówię, że powiedzenie "równi i równiejsi" jest tu bezzasadne.

W kazdym razie wytknąłeś błąd, który powstał jedynie z nieuwagi, a nie jakiejś dyskryminacji :roll:.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2005, 21:12

Ech w sumie szkoda ze to juz koniec tej fajnej dyskusji.

Czuje ze rozmowy z co inteligentniejszymi forumowiczami tutaj (pozdro dla Ciebie i Pisakka miedzy innymi) rozwijaja mnie.Poza tym sa takie zajmujace
:twisted:

Coz musze czekac az znowu bede mogl sie do czegos przyczepic i ponownie wdac sie w polemike.

Do napisania.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Padre
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padre » 31 maja 2005, 21:33

Witam szacownych uzytkownikow tego forum,z racji mojego wieku bede staral sie podgladac zachowania u innyh,bardziej obeznanych userow,takze jeszcze raz chcialbym sie serdecznie przywitac :)

Cześć :D. To znaczy, pa, bo się nieprecyzyjnie wyraziłem :lol: // Piwus

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”